צפייה בגרסה מלאה : עזרה! ריצודים בזנב של טירקס 550 פלייבר
yehuda.bitton3
27-04-2013, 16:55:43
אלן חברים,
אז ככה המסוק המדובר הוא טירקס 550 פלייבר עם סטאפ מקורי של אליין למעט גיירו ספרטן קוארק וסרבו זנב ds650 שהחלפתי.
המסוק נקנה יד שניה ואתמול עשיתי לו טסט אחרי שהרכבתי וכיוונתי הכול.
הטסט עבר מצויין הזנב שמר מעולה ולא היו שום בעיות למעט שהרגשתי את המסוק "עייף" ושבמכת פיטצ הסלד נפל בצורה משמעותית.
הגעתי הביתה והבנתי שהבקר של אליין מגיע ב default שלו ללא גברנור והנחתי שזה הגורם לבעיה, נכנסתי למדריך שלו ותיכנתתי אותו כך ששני הדברים היחידים ששיניתי זה להפעיל את הגוברנור ולהעלות את מתח הסרבואים ל-6 וולט במקום 5.5 וולט שהיה.
הדבר היחידי הנוסף שעשיתי זה לפרק את הראש מהציר ומהצלחת קומפלט על מנת ליישר את הסוואש והוא חזר למקום כפי שהיה(סה"כ הוצאתי את הלינקים מהצלחת ושחררתי את הבורג שמחזיק את הראש על הציר)
יש לציין כי מיתקנתי את הגיירו עם הדו"צ המקורי של ספרטן.
היום עליתי להטיס במנחת בתקווה שבעיית החוסר כוח תיפתר ואכן כך היה המסוק נהיה חריף בהרבה והסלד נשמר גם במכות פיטצ אולם צצה בעייה חדשה והרבה יותר מורכבת.
הזנב התחיל לרצד בצורה מאוד מוזרה הוא עושה מעיין ימינה שמאלה כאלה קטנים ולפעמים דופק גליצ' הצידה גדול יותר וממשיך לתקתק.
מיד הבנתי שלא מדובר ב-wagging שכן זה לא הפסיק וידעתי שלשחק בגיין לא יעזור אבל ניסיתי בכל זאת ועל גיין מינימום התופעה המשיכה רק בצורה איטית יותר ועם גיין גבוהה יותר הריצודים נהיו פשוט מהירים יותר.
מה ניסיתי לעשות:
1.בדקתי חופשים-יש חופש מוזר באזור הזנב אבל זה מה שהיה בדיוק בטיסה של אתמול וזה לא השפיע-אצלם סרטון ואעלה מאוחר יותר
2.הורדתי חזרה את המתח של הבק ל-5.5 וולט-לא עזר
3.הורדתי חור אחד את הלינק שיושב על הסרבו זנב כדי להוריד גיין מכני-לא עזר
4.החלפתי דו"צ לאדום של m3-גם לא עזר
אני כרגע עובד עצות ולא מבין מה נדפק עם המסוק ואיך יכול להיות שפתאום קורת תופעה כזו בלי שום התעסקות עם המסוק ובלי שקיבל מכה/ריסוק.
אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי לפתרון אפשרי ומה יכול להיות הגורם לבעיה הפתאומית הזו.
בתודה מראש,
יהודה ביטון.
kal1311
27-04-2013, 18:50:18
עשית שוב תכנות לספרטן?
אה..ו..תבטל את הגוברנור בבקר..הוא לא להיט
המסוק הזה עובד פצצה בגרף רגיל ללא גוב
אחרי שתשנה הדברים..תנסה שוב ותדווח
צחי ניצני
27-04-2013, 21:01:19
הערכה שלי היא שהגורם הוא הגוברנור. לא מוצלחים כמו שאמר דותן זה ממש בלשון המעטה.
בטל את הגוברנור או שתחליף בקר לאחד שבאמת יודע לעשות את העבודה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
dror_z
27-04-2013, 22:44:25
בקר אליין גורם לריצוד בקצב קבוע כאשר אין כוח וזה בד"כ בגלל סוללה. יש מצב שבגלל הגובנר (אני לא מכיר את הגובנר באליין )
yehuda.bitton3
27-04-2013, 23:23:13
חברים תודה על התשובות וכנראה שיש משהו במה שאתם אומרים.
התחלתי בנסיון לבודד את הבעיה, כל פעם הורדתי חלק כדי לראות מה פותר אותה, בהתחלה את הראש,אחרי זה הזנב עד שהורדתי את הגג"ש הראשי ובעצם הדבר היחידי שנשארתי איתו זה מנוע!
עדיין עם הגוברנור שמתי איידל, ונדהמתי לגלות שאפילו שהזנב לא מחובר בכלל למנוע ולא מסתובב, עדיין יש ריצודים והזנב זז ימינה ושמאלה רק מהמנוע!!!
הגעתי למצב שאני עובד עצות כי המנוע מסתובב חלק ולא מייצר שום ויברציות שמעידות על חוסר איזון, באקט אחרון של ייאוש ביטלתי את הגוברנור אם כי לא שיערתי שיש קשר והפלא ופלא הריצודים הפסיקו, שמתי שוב גברנור הריצודים חזרו,ביטלתי שוב הריצודים נעלמו.
אז עכשיו אני הייתי יותר משמח אם מישהו שמכיר את התופעה יסביר למה ואיך זה קורה??איך יכול להיות שפונקציה בבקר משפיעה על ריצודים בזנב ועוד כשהזנב לא מסתובב בכלל!
אני בכל מקרה יוסיף ווידאו שמראה את החופש שדיברתי עליו אני רוצה לדעת אם זה משהו שהוא בסדר או חריג.
שוב תודה חברים!
wonderd
28-04-2013, 07:03:18
לא מבין למה נגעת, המסוק היה מכוון בול וטס מצוין כפי שראית..
לדעתי תחזיר את כל החיבורים המכאניים למצבם המקורי, תבטל את הגוברנור ותעלה קצת סל"ד כדי שהמנוע יעבוד יותר טוב קצת. זה הכל.
ואם אתה לא מסתדר עם משהו - תמיד יכול לבוא לקבל עזרה.
נולד לטוס
28-04-2013, 09:16:25
1. הבקר של אליין זה זבל
2.הגוברנור זה זבל כימי
3. אם זה הולך כמו ברווז ונשמע כמו ברווז אז כנראה שזה ברווז
אני לא מבין אומרים לך שזה הגוברנור הדפוק שלהם ואתה כאילו נלחם שזה יעבוד ואאתה מופתע לגלות שזה לא
אם אתה מעוניין בגוברנור תחליף בקר כמו שאליין בעצמה עושה ובמקרה של אליין זה קאסטל ואם אתה לא מעונייו פשוט תעשה מה שאלעד אמר
בהצלחה
bartovmoti
28-04-2013, 13:11:56
ריצודים בזנב בגלל גוברנור בהחלט יתכנו..
הגוברנור אמור לשמור סלד כמובן ואם הוא רגיש מדי זה עלול לגרור בעיות זנב
למשל בבקרים של קסטל (במלרע:)), מכוונים את הגיין של הגוברנור כך שהסלד נשמר ומצד שני שאין קיקים בזנב.
bartovmoti
28-04-2013, 20:52:31
אגב,
מילא הפעלת את הגוברנור בבקר של אליין.. ניחא
אבל גם כשעשית את זה, אם השארת את הגרף מצערת כמו שהוא זה מסביר למה הבקר השתגע..
כשעובדים עם גוברנור הגרפים צריכים להיות שטוחים לגמרי!
כלומר 30% לכל האורך או 80% לכל האורך, ברגע שהגרף אצלך נשאר כמו שהיה 100 90 100 למשל באיידל ו 0 50 70 80 100 בנורמל זה מחרפן את הגוברנור!
Friman
28-04-2013, 21:50:14
יהודה אני מצטרף לדברי כולם ובעיקר לדבריו של כפיר. כולם כאן אומרים לך שהגוברנור המובנה בבקרים של אליין בעייתי מאד... אתה רוצה לנסות להבין למה? גם המהנדסים של אליין מנסים להבין למה, וכנראה שלא הצליחו עדיין בגלל שעדיין הבקרים החדשים שלהם בעייתיים מבחינת הגוברנור המובנה :). הגוברנור שלהם מייצר שינויים מהירים מדי במנוע כדי לשמור על מהירות ראש קבועה נוכח עומסים; אממה שינויים מהירים במהירות המנוע גורמים לשינויים מהירים בטורק הסיבובי. ג׳יירו שומר זנב מתוכנן להתמודד עם שינויים בפסיעה, לא בטורק- לכן ההמלצה היא לשים מנקודת הריחוף ומעלה גרף יחסית שטוח, כיוון שכשיש שינויים מהירים בטורק בנוסף לשינויי הפסיעה, הג׳יירו לא מצליח להתמודד עם זה. הגוברנור הבעייתי של אליין מייצר לך כל הזמן שינויים מהירים מדי בטורק וזה מה שגורם לך לקשקושים בזנב. תכתוב ״align governor tail problem" בגוגל אני בטוח שתמצא עשרות התייחסויות לנושא בכל פורום אפשרי.
בטל את הגוברנור וחזור להטיס בשמחה ובכייף. אם אתה מרגיש שתחת עומסים יש לך אובדן כח או אובדן מהירות ראש, תן עוד כמה אחוזים בגרף המצערת מנקודת הריחוף ומעלה בנורמל, או בשני קצוות הסטיק ביחס לאמצע באיידל, אבל לא יותר מהבדל של 10% בין מצב נטול עומסים יחסית (נקודת הריחוף בנורמל, אמצע סטיק באיידל) לבין שיא העומס בקצה הסטיק- יותר מזה, כמו שאמרתי זה יותר מדי שינוי בטורק שיגרום לך לבריחות זנב כיוון שהג׳יירו ייתקשה להתמודד עם שינויי הטורק.
ולגבי ה6v לסרבואים, גם אני הטסתי ככה ב500, רק תוודא שהסרבואים שלך תומכים ב6v (לא ציינת איזה סרבואים, אליין המקוריים של הקיט תומכים ב6v) שלא תשרוף אותם. במיוחד שים לב אם אתה לא צריך סטפ דאון לזנב. לדעתי בעיקר מה שיעזור לך להגדיל את חריפות המסוק זה הגדלת זוויות הסייקליק.
wonderd
29-04-2013, 07:09:24
הבקר של אליין עובד, אין צורך לזלזל רק כי רגילים, מי שרוצה בקר טוב עם סיכוי פחות לתקלות שיילך על קונטרוניק ולא על CC.
לא מבין את הרעיון להעלות את המתח לסרוואים ל 6V..אני מבטיח לך שאתה לא מרגיש שום שינוי ולא משנה מה יגידו מסביב.
yehuda.bitton3
29-04-2013, 08:13:14
חברים יקרים תודה על ההסברים ועל פיענוח התקלה שנפתרה ע"י ביטול הגוברנור כמובן שחידשתם לי מאוד כי לא חשבתי שבאמת יש קשר אבל אחרי ההסברים זה אפילו נשמע הגיוני ;) אלעד נגעתי במסוק כי זה הטבע שלי אני חייב לפרק ולהרכיב מחדש כל מה שמגיע אליי אבל דע לך שאני מאוד מרוצה מהמסוק ומאיך ששמרת עליו :)
wonderd
29-04-2013, 14:34:42
שמח בשבילך, כל עזרה שתצטרך דבר איתי.
yehuda.bitton3
29-04-2013, 15:16:56
אלעד תודה רבה על האדיבות!האמת שכבר נכנס לי חזק למחשבה עניין הפלייברלס וה-dfcים החדשים מאוד קורצים לי :)
מה לדעתכם כדאי לי לשדרג לראשdfc ולקנות מערכת או למכור את זה ולקנות קיט חדש?
Friman
29-04-2013, 15:55:13
אם אני מכיר את אלעד קצת (לא אישית, משמועות והתרשמויות פה בפורום) אני מניח שקיבלת מסוק מלוקק. אני שמתי על 600esp בן שנתיים מערכת ביסטיקס וראש DFC והוא טס כמו נינג׳ה ;), לדעתי אם המסוק שלך במצב טוב שים עליו בשקט ראש פלייברלס ומערכת פלייברלס טובה ותהנה מאד מהשידרוג. מה שכן, לא ממליץ לך למכור את הספרטן אם תשדרג - כיום קשה לקבל עליהם מחיר הוגן ואת הראש פלייבר אין שום סיכוי למכור. תשמור את הראש והג׳יירו וכשתמכור את המסוק תמכור אותו כמסוק פלייבר ואת המערכת קח איתך למסוק הבא, ככה תשמור על ההשקעה שלך בשידרוג פחות או יותר (הראש DFC ל550 ול600 זהה למיטב ידיעתי כך שאם תשדרג בעתיד ל600 תיקח אותו איתך, וגם אם לא לראש פלייברלס DFC יש שוק ביד שנייה הרבה יותר מלראש פלייבר)
yoreh
29-04-2013, 21:14:50
אלעד תודה רבה על האדיבות!האמת שכבר נכנס לי חזק למחשבה עניין הפלייברלס וה-dfcים החדשים מאוד קורצים לי :)
מה לדעתכם כדאי לי לשדרג לראשdfc ולקנות מערכת או למכור את זה ולקנות קיט חדש?
אם החלטת לעבור לפלייברלס אז לדעתי שדרג את המסוק שבידך. (למרות שאני מכיר את המסוק הזה באופן אישי וגם בתצורה הנוכחית הוא טס נהדר...)
wonderd
30-04-2013, 07:20:03
הזהרתי אותך מהתלהבות יתר..:)
לדעתי אל תשדרג כלום, לך תטיס, תהנה ממנו, עוד כמה חודשים תחשוב שוב מה לעשות, כרגע חבל על הכסף שלך.
אלא אם יש לך כסף מיותר ואז אל תתקמצן - לך על הטוב ביותר (בסביבות 1500 שקל), קח לך ראש DFC עם מערכת ויבאר או סקוקום ולא תתחרט.
שוב - אני במקומך כרגע לא הייתי עושה את זה!
נולד לטוס
30-04-2013, 12:25:48
+1
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.