צפייה בגרסה מלאה : דיון לא מצליח להיפטר מהג׳לי...
Friman
27-06-2013, 12:58:10
אני משתמש במצלמת מ. מפתחות 808 18#. מצלם ברזולוציה הגבוהה ביותר. המצלמה ממותקנת על הרחפן על גבי ״מזרן״ של אטמי אזניים, ניסיתי עם גומייה שתופסת את הכל יחד ובלי גומייה; עם גומייה היה לא משהו, בלי גומייה הרבה יותר טוב אבל עדיין יש גלים מעצבנים בוידאו. עשיתי איזון מנועים ואיזון פרופים. המצלמה ממוקמת בקצה הפלטה העליונה, בחיבור לזרוע, כשה״מזרן״ מחובר לרחפן עם דו״צ M3.
ניסיתי להשתמש בשיכוך רעידות מובנה בתוכנת העריכה (CyberLink PowerDirector- בהמלצת השרשור של שרון, שהיא מאד נוחה ומלאת אופציות, התרשמתי) אבל לא נראה שזה משפיע על אפקט הגלים, גם כשסימנתי לתכנה להתמודד עם תזוזות קבועות של המצלמה. האם אופציית הייצוב של יוטיוב יודעת להתגבר על גלי ה״ג׳לי״?
ברור לי שהמצלמה פשוטה, ושחלק מהג׳לי נובע מקצב הצילום האיטי יחסית (30fps), יחד עם זאת ראיתי סרטונים שצולמו איתה מרחפנים והג׳לי פחות גרוע מאשר אצלי... נראה לי. אולי לצלם ברזולוציה יותר נמוכה ישפר את המצב?
הנה דוגמא:
כל קטע מוצג פעמיים, בלי ייצוב של התוכנה ועם. הקטע הראשון (הכבשים) מוצג 3 פעמים, בלי ייצוב, ועם 2 אופציות שונות של ייצוב בתוכנה.
http://www.youtube.com/watch?v=FasFvZgnwwA&feature=youtube_gdata_player
igalr
27-06-2013, 13:10:09
אין קשר לכך שהמצלמה פשוטה או לא.
למצלמה פשוט אין מסה .
Friman
27-06-2013, 13:30:41
כן, חשבתי ככה יגאל. לכן, מהנסיון שלי במסוקים, ה״מזרן״ בנוי כך שמעל לאטמי האזניים שמהווים את המרכיב הרך בשיכוך, יש פלטת נחושת (זה מה שהיה לי בגודל המתאים) בעובי 2 מ״מ ששוקלת 12 גרם בערך, ואליה מחוברת המצלמה בדו״צ m3.
92745
אגב אפשר לראות בתמונה שהמצלמה ממוקמת אצלי מתחת לפרופ השמאלי - קדמי. יכול להיות שמכות רוח מהירות עקב תנועות הפרופ, הם גורם נוסף לאפקט הג׳לי? סתם הרהור
guy1a
27-06-2013, 13:48:17
אני מחבר את המיטה לסוללה ( כי אין מקום אחר )
ואין שום משקל על החלק העליון, מה שנקרא משקל מוקפץ.
יש גומיית שער של הבת שלי ( קוקיה ) שניתרמה לטובת הניסוי המדעי חח
מה שאני רואה אצלך זה שהמשקל של הפחית זז ומזיז את המצלמה איתו. תנסה להוריד את זה.
לא צריך לדעתי :)
דלג ל 0:40
https://www.youtube.com/watch?v=tbz7L1LA1u0
הרחפן רועד... והרבה ! ( ורואים את זה בסרטון .. אבל המצלמה כמעט ללא ג'לי או לפחות הרבה פחות מאשר אצלך )
ובקטע של הרכבת אפשר לראות שהיתה גם המון רוח כי הוא נוטה הרבה.
זה אגב עם ה מולטיויי .. על ה 330.
אני לא מאזן שום דבר שם והפרופים עובדים על פי החוק ש:
"כל עוד זה ממריא, לא מחליפים"
אני אצלם לך אם תרצה את הסטאפ :)
Friman
27-06-2013, 14:04:28
אגב גיא קראתי בכמה מקומות המלצה למתקן את המצלמה על הסוללה... כי היא משככת חלק מהרעידות..
ולא, זה לא בצחוק ;)
גיל,
מצפיה בסרט מיד שומעים רעש של רטט, שנשמע חזק בהרבה בהשוואה לסרטונים אחרים שיצא לי לצפות בהם.
אתה בטוח שהכל מאוזן כמו שצריך?
אולי זה באמת קשור לקרבה לפרופ כמו שאמרת - נסה להרחיק כמה שאפשר.
דבר נוסף, התחתית של המצלמה מעט קמור נכון? דאגת למילוי מדוייק של המרווח בתחתית?
מהתמונה זה לא ברור אם כן או שלא.
אני הייתי למשל מכין תושבת מתאימה באופן מדוייק לתחתית מחומר קשיח כדי שהמצלמה לא תוכל להתנדנד.
בנוסף, כמו שכבר ציינת, מיקום המצלמה על הסוללה יעזור להקטין את הרעידות בזכות המסה של הסוללה.
Friman
27-06-2013, 15:04:38
תודה ליאב
אני חושב שאולי באמת מיקום המצלמה מתחת למרכז הדיסקה של הפרופ איננו מיטבי... בסרטון שהעליתי עם גימבל תוצרת בית שהכנתי היו יחסית הרבה רעידות (כנראה מהגימבל) אבל פחות ג׳לי... ממה שהבנתי הג׳לי הוא תוצר של רעידות בתדר גבוה, לא כל רעידות ייתבטאו בג׳לי, לא?בכל אופן, מקצה שיפורים מחר... אני מחליף למקלט הuhf כך שהמגש הקדמי ייתפנה, והמצלמה תמוקם שם (המיקום הייעודי שלה..).
וכן- הדבקתי הגבהות של דו״צ בצדדים ומאחור כך שתהיה למצלמה תמיכה טובה מכל הצדדים.
בתדרים נמוכים מאוד אתה פשוט תראה את הרעידה עצמה.
ומעל תדר מסויים יתחיל הג'לי.
יש סיכוי גם שיש תדרים שבהם מבוטל הג'לי - אבל זה לא ריאלי לסמוך על זה כי הסל"ד משתנה כל הזמן.
הג'לי כמובן מושפע מתדר הרעידה וכיוון הרעידה, וגם מה-FPS ושיטת הסריקה של המצלמה (ליצירת כל תמונה).
יתכן למשל שרעידות אנכיות יקטינו את הג'לי, בהשוואה לרעידות אופקיות, אך אולי יחמיר רעידות אנכיות - ומי יודע - יתכן ויותר קל לתקן את זה בעריכה).
(סביר להניח שכיוון הרעידות הוא על מישור דיסקות הפרופים - משמע רעידות אופקיות)
אבל הדרך הכי טובה לדעת היא לנסות.
תוכל להציב למשל את המצלמה ב-90 מעלות ולראות איך זה משפיע.
במחשבה נוספת - אם הרעידות הן אופקיות ועל ישר אחד בלבד, כנראה שתוכל להעלים כמעט לחלוטין את הג'לי אם תפנה את המצלמה לפי כיוון הישר (או במקביל לו).
כך המצלמה תרעד קדימה ואחורה וההשפעה של זה על התמונה תהיה הרבה פחות משמעותית
igalr
27-06-2013, 15:51:03
תתחיל מתקנה של סקידים של מסוק 500-600
guy1a
27-06-2013, 15:57:10
ואיך זה יעזור?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
igalr
27-06-2013, 15:59:25
זה יאפשר להתקין פלטה תלויה מתחת לרחפן ויאפשר למקם סוללה ומצלמה על הפלטה התלויה
Friman
27-06-2013, 16:35:14
יש לי סקידים מוגבהים. הורדתי אותם כי הם הוסיפו הרבה משקל, יחד עם הגימבל שבניתי, ולא אהבתי את ההשפעה של תוספת המשקל על התנהגות הכלי בטיסה. כיוון שהתוצאות של הגימבל לא היו מושלמות החלטתי לוותר גם עליו ובשלב הזה גם על הרגליים המגביהות.
אני שוקל למתקן אנטנת cleverleaf מתחת לכלי (אני בתדר 900, אין לי מקום לאנטנה כזו מעל הכלי בלי להסתכן שייסתבך בפרופים) ואז אחזור להשתמש ברגליים המגביהות- ואז אכן נראה לי שהכי נכון יהיה למתקן את המצלמה תלויה הפוך מתחת לפלטה התחתונה, קרוב ככל האפשר למרכז הכובד של הכלי.
ליאב הרעיון נחמד, באמת נראה שעיקר הרעד הוא בציר ימינה-שמאלה, ואולי באמת אם אצלם ב90 מעלות הציגה זה יפחית את הג׳לי; אבל מעבר לניסוי המעניין זה לא ממש עוזר לפתרון הפרקטי של העניין ;). אני רוצה לצלם את הטיסה קדימה...
נראה מה יניבו נסיונות המחר.
ליאב הרעיון נחמד, באמת נראה שעיקר הרעד הוא בציר ימינה-שמאלה, ואולי באמת אם אצלם ב90 מעלות הציגה זה יפחית את הג׳לי; אבל מעבר לניסוי המעניין זה לא ממש עוזר לפתרון הפרקטי של העניין ;). אני רוצה לצלם את הטיסה קדימה...
נראה מה יניבו נסיונות המחר.
מה בנוגע להצלבת מנועים\פרופים - אולי תוכל להשפיע על כיוון הרעידות?
או שאולי תבנה גימבל מעט שונה - המצלמה לא תשב מעל משכך, אלא תאחז מהצדדים ע"י משכך, ולא יהיה כלום מתחת.
זה לא פשוט - אבל אולי ככה תצליח לשכך את הרעידות.
igalr
27-06-2013, 16:46:57
כמה כבר שוקלים סקידים של מסוק ?!?!?
עשרות גרמים ספורים לכל היותר
אצלי הסקידים פשוט קשורים עם אזיקונים וגם סופגים חבטות נחיתה , מאוד לא אהבתי את הנחיתות על הזרועות הקשיחות
Friman
27-06-2013, 16:54:26
כמה כבר שוקלים סקידים של מסוק ?!?!?
עשרות גרמים ספורים לכל היותר
אצלי הסקידים פשוט קשורים עם אזיקונים וגם סופגים חבטות נחיתה , מאוד לא אהבתי את הנחיתות על הזרועות הקשיחות
אצלי לא מדובר בסקידים, הם לא נותנים לי את המרווח שרציתי לגימבל. אני מדבר על הארכות פיברגלס לרגליים של הרחפן, של הוביקינג. הן שוקלות 140 גרם. יחד עם עוד 110 גרם של הגימבל זה הצטבר למשקל שכבר מורגש.
מה בנוגע להצלבת מנועים\פרופים - אולי תוכל להשפיע על כיוון הרעידות?
או שאולי תבנה גימבל מעט שונה - המצלמה לא תשב מעל משכך, אלא תאחז מהצדדים ע"י משכך, ולא יהיה כלום מתחת.
זה לא פשוט - אבל אולי ככה תצליח לשכך את הרעידות.
ההנחה שלך נכונה ביחס למידע שראית מהסרטון, אבל המידע הזה חלקי...;)- הסרטון שצרפתי מראה את המצב אחרי שיכוך בעזרת מזרן אטמים מלמטה; ללא מזרן אטמי האזניים, יש בהחלט גם רעידות בציר האנכי.
אני חושב שהאפשרות שתנועת הפרופ מייצרת ולו חלק מהרעידות- כיוון שכאמור המצלמה בדיוק מתחת למרכז הדיסקה, היא אפשרית, וקלה יחסית לבדיקה. אתחיל מלמקם את המצלמה במקום שמיועד לה, על הפלטה הקדמית התחתונה, בתקווה שבזה ייצטמצם הג׳לי לרמה סבירה. אם לא יילך אתחיל לחשוב על פתרונות יצירתיים יותר.
ולגבי הגימבל, הוא העביר רעידות בתדר נמוך יותר, אני מניח שבגלל חופשים וגמישות של העץ (בניתי אותו מדיקט תעופתי) דווקא את הרעידות בתדר הגבוה שגורמות לג׳לי, פחות ראו עם הגימבל..
igalr
27-06-2013, 17:02:09
בדקתי עכשיו ב HK :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11713__HK600GT_landing_skid_H60039_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11714__HK600GT_landing_skid_pipe_H60137_.html
לפי המשקל למשלוח שני הפריטים יחד שוקלים אולי 30 גרם
sevet
27-06-2013, 17:32:52
אני אחזור שוב לגומייה.... הגומייה היא לצורך הדמיית מסה אבל חשוב שלא תהייה מחוזקת מדיי, אודה שלא קראתי הכל אבל אני הולך לנסות משהו דומה,אקך חתיכת ספוג פלא, יעשה בו חריץ ואדחוף בפנים את המצלמה ואאבטח עם גומייה לא חזק מדי ואז נקווה שיצא טוב. אני אגב מיהרתי אחרי טיסה ראשונה לשים רגליים, היום אני בלי וכבר נוחת טוב גם בלעדיהם, לדעתי חוץ ממשקל זה משנה את כל הפרופיל של הרחפן וההתנהגות שלו.
Friman
27-06-2013, 17:37:38
נראה... שקלתי עכשיו שוב את הרגליים המגביהות, מסתבר שהן שוקלות רק 100 גרם ולא 140 כמו שחשבתי.
בכל אופן אני שוקל לעבור לפרופים 11*4.7, לקבל קצת יותר כח בטיפוס מהיר למעלה. הזמנתי כבר 4 רביעיות, ואז התחרטתי ורציתי לבטל אבל הם כבר שלחו. בכל אופן הם הגיעו והם אצלי. אולי אחזור לסטאפ הכבד עם הרגליים המגביהות והגימבל, ואעשה שיפורים לגימבל. בכל אופן ניסיתי עכשיו להפעיל ייצוב של יוטיוב לסרטון שהעליתי פעם עם הגימבל, ויצא די נחמד... מוזר שצמרות העצים קצת רוקדות אבל בסה״כ שיפר את הסרטון. נחמד, אולי אנסה על הסרטון של הג׳לי.
http://m.youtube.com/watch?v=UBaHEqL3vl4
Friman
27-06-2013, 17:39:37
שי עשיתי גם נסיון שיכוך למצלמה עם ספוג הפלא- הוא נחל כישלון חרוץ כמו שאומרים. השיכוך עם אטמי האזניים הרבה הרבה יותר טוב.
אני מבין את ההגיון של השימוש בגומייה, אבל מנסיון בפועל - קיבלתי תוצאות טובות יותר בלעדיה.
guyst
27-06-2013, 18:02:14
אני פתרתי את הג'לי בשיכוך אטמי אוזניים, פרופים של גראופנר ומעבר מ-30 ל-60 FPS (בגופרו 1).
Friman
27-06-2013, 18:11:37
אני פתרתי את הג'לי בשיכוך אטמי אוזניים, פרופים של גראופנר ומעבר מ-30 ל-60 FPS (בגופרו 1).
יש לי אטמי אזניים ופרופים של גאמפן; אם צריך, פרופים של גראופנר זה לא מה שיעצור אותי. עניין הגופרו כבר תלוי באשתי ;).
אגב לכל מי שהיה לו סימן שאלה, הפרופים החדשים של הסיני הם גאמפן מקוריים. קיבלתי 4 רביעיות הבוקר, מודפס עליהם גאמפן
tav31
27-06-2013, 18:21:38
יש לי אטמי אזניים ופרופים של גאמפן; אם צריך, פרופים של גראופנר זה לא מה שיעצור אותי. עניין הגופרו כבר תלוי באשתי ;).
אגב לכל מי שהיה לו סימן שאלה, הפרופים החדשים של הסיני הם גאמפן מקוריים. קיבלתי 4 רביעיות הבוקר, מודפס עליהם גאמפן
באמת ? יש מצב ללינק כי כמעט כל הפרופים זהים
guyst
27-06-2013, 18:22:54
גאמפן לא פתרו לי את הבעייה, וגופרו 1 ביד 2 ב500-600 ש"ח ונותנת תוצאות לא נופלות מהשחורה כשצופים בצינור ;)
Friman
27-06-2013, 18:29:39
באמת ? יש מצב ללינק כי כמעט כל הפרופים זהים
אלו:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22450__Slow_Fly_Electric_Prop_11X4_7SF_4_pc_.htm l
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22451__Slow_Fly_Electric_Prop_11x4_7SF_RH_Rotati on_4_pc_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22452__Slow_Fly_Electric_Prop_11x4_7SF_4_pc_Gree n_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22453__Slow_Fly_Electric_Prop_11x4_7R_SF_4_pc_Gr een_Right_Hand_Rotation_.html
על העטיפה רשום טורניג׳י, על הפרופים עצמם מוטבע גאמפן. אפשר לקנות רק ברביעיות, אבל רביעייה עולה רק מעט יותר מזוג מgothelirc, ככה שבסיכום הכללי זה די משתלם.
עריכה: אגב, משהו מוזר... על הפרופים של גאמפן מgothelirc רשום ״GF" בלבד, ואילו על אלו מהסיני רשום "GEMFAN". גם עובי המרכז שונה... ומתאמי הפרופ צרים יותר בקוטרם החיצוני. מעניין.
sevet
27-06-2013, 18:38:44
ממה שהבנתי, פרופלורים גדולים יותר מגבירים ויברציות
Friman
27-06-2013, 18:56:52
ממה שהבנתי, פרופלורים גדולים יותר מגבירים ויברציות
עניין הפרופים זו סוגייה נפרדת. הזמנתי אותם כדי לקבל יותר כח אם אחליט לאבזר אתהכלי ברגליים מגביהות ובגימבל, להתמודד עם תוספת המשקל. זה נושא שעלה כבדרך אגב, לא כפיתרון לסוגיית הרעידות.
ichen78
27-06-2013, 19:28:30
תעלה תמונה של איך בדיוק מחוברת המצלמה. משהו שם כנראה לא נכון. (אגב, איזה דגם בדיוק ב 808? יש כמה גירסאות ועדשות, ויש הבדל בינהם)
המצלמה הזו אמנם פשוטה אבל נטולת ג'לו יחסית. שמתי אותה בכמה קומבינציות,
כשהמשותף לכולם הוא שהיא יושבת על הפלטה התחתונה או העליונה של הF450
בלי יותר מידי מזרונים, אטמי אוזניים ושאר מרעין בישין, אלא פשוט דו"צ, או מבודד-קשיח
שעליו מודבק סרט הדו"צ ועליו נחה המצלמה (בלי קשירות ש"עוטפות" את המצלמה. אלו רק מוסיפים להעברת הויברציות)
והתוצאה די טובה
http://www.youtube.com/watch?v=X2ps0UpL8b8"]http://www.youtube.com/watch?v=X2ps0UpL8b8
guy1a
27-06-2013, 19:31:35
אני גם משתמש בגמפן מהסיני ...,לא הכי אחי ...,אבל אצלי זה לא אישו.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Friman
27-06-2013, 19:38:35
תעלה תמונה של איך בדיוק מחוברת המצלמה. משהו שם כנראה לא נכון. (אגב, איזה דגם בדיוק ב 808? יש כמה גירסאות ועדשות, ויש הבדל בינהם)
המצלמה הזו אמנם פשוטה אבל נטולת ג'לו יחסית. שמתי אותה בכמה קומבינציות,
כשהמשותף לכולם הוא שהיא יושבת על הפלטה התחתונה או העליונה של הF450
בלי יותר מידי מזרונים, אטמי אוזניים ושאר מרעין בישין, אלא פשוט דו"צ, או מבודד-קשיח
שעליו מודבק סרט הדו"צ ועליו נחה המצלמה (בלי קשירות ש"עוטפות" את המצלמה. אלו רק מוסיפים להעברת הויברציות)
והתוצאה די טובה
http://www.youtube.com/watch?v=X2ps0UpL8b8"]http://www.youtube.com/watch?v=X2ps0UpL8b8
תודה איציק
שמתי קודם תמונה...
אולי משהו בהגדרות שלי למצלמה לא נכון?
בכל אופן המשותף אצלי, ושונה מאצלך, זה שאף פעם לא מיתקנתי את המצלמה ישירות לפלטה התחתונה למגש הייעודי שלה, או במרכז חזית הפלטה העליונה. עשיתי נסיונות עם גימבל עץ מבנייה עצמית שמוקם מתחת לרחפן, וכעת ממותקנת ישירות לגוף (על מזרן אטמי אזניים) בנקודת החיבור של הגוף לזרוע הימנית הקדמית.
ichen78
27-06-2013, 19:54:07
תודה איציק
שמתי קודם תמונה...
אולי משהו בהגדרות שלי למצלמה לא נכון?
בכל אופן המשותף אצלי, ושונה מאצלך, זה שאף פעם לא מיתקנתי את המצלמה ישירות לפלטה התחתונה למגש הייעודי שלה, או במרכז חזית הפלטה העליונה. עשיתי נסיונות עם גימבל עץ מבנייה עצמית שמוקם מתחת לרחפן, וכעת ממותקנת ישירות לגוף (על מזרן אטמי אזניים) בנקודת החיבור של הגוף לזרוע הימנית הקדמית.
כן, ראיתי את התמונה.
מיקמת את המצלמה על הזרוע, קרוב לפרופ, וגם הבסיס שלה אם אני רואה נכון, לא בדיוק "יושב" כהוגן, ואף חורג מגבולות הזרוע.
הזרוע עצמה, מטבע הדברים, מכילה יותר ויברציות, והקירבה לפרופלור כנראה לא תורמת לאיכות לתמונה.
נסה למקם אותה על פלטות הבסיס כשהיא יושבת בצורה מלאה, עם סקוצ' דו"צ, בלי גומיות עוטפות, ואני מניח שתראה את ההבדל.
(כמו מצלמת הFPV שלך לדוגמא, או בפלטה מתחת)
Friman
27-06-2013, 21:03:44
כן, ראיתי את התמונה.
מיקמת את המצלמה על הזרוע, קרוב לפרופ, וגם הבסיס שלה אם אני רואה נכון, לא בדיוק "יושב" כהוגן, ואף חורג מגבולות הזרוע.
הזרוע עצמה, מטבע הדברים, מכילה יותר ויברציות, והקירבה לפרופלור כנראה לא תורמת לאיכות לתמונה.
נסה למקם אותה על פלטות הבסיס כשהיא יושבת בצורה מלאה, עם סקוצ' דו"צ, בלי גומיות עוטפות, ואני מניח שתראה את ההבדל.
(כמו מצלמת הFPV שלך לדוגמא, או בפלטה מתחת)
כן, זה גם הכיוון שלי.
מחר אמקם על הפלטה התחתונה עם מזרן האטמים, עם גומיה ובלי גומיה, נראה מה יהיה..
תודה לכולם על העצות
tav31
27-06-2013, 21:30:56
גאמפן לא פתרו לי את הבעייה, וגופרו 1 ביד 2 ב500-600 ש"ח ונותנת תוצאות לא נופלות מהשחורה כשצופים בצינור ;)
גם גופרו 3 הלבנה עושה את העבודה יפה מאוד מניסיון:o
Friman
28-06-2013, 10:35:29
באסה, כנראה הלך אחד הבקרים. לא הצלחתי לעלות היום לבדיקה.
עריכה: לא הלך כלום, התנתק אחד החוטים בחיבור למנוע. הלחמתי ועכשיו הכל עובד. יופי.
אולי בצהריים או מחר אעשה בדיקה קצרה בפארק מאחורי הבית.
Friman
08-07-2013, 19:45:13
טוב, מיתקון המצלמה על המגש הייעודי לה בקידמת הרחפן הביא לשיפור מסויים, אבל עדיין נותר מעט ג׳לי.
מה שכן העלים את הג׳לי כמעט לגמרי (אם לא לחלוטין; אני מתנסח בזהירות..) היה מיקום ״מזרן האטמים״ שעליו יושבת המצלמה, על הסוללה. מוזר לי, זה כיוון לבדיקה שהשארתי כאופציה אחרונה (בעיקר כי חששתי שבגלל הפרופים לא יראו כלום), והנה, זה עובד. אני מכיר את זה מהצד השני מעולם המסוקים, כמה פעמים צריך להגיד ״תחליף דו״צ!״, ועדיין אנשים בהלם מזה שבסוף זה מה שב90% מהמקרים פותר גליצ׳ים בפלייברלס ;).
עשיתי את טיסת המבחן בחצר שלי אז את הסרטון אני לא אעלה לפה, אין שום דבר מעניין חוץ מהזאטוט שלי שמתלהב כמו ילד בן שלוש (טוב, הוא בן שלוש :)). כשייצא לי לצלם בטיסה קצת יותר מעניינת, אעלה סרטון.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.