צפייה בגרסה מלאה : עזרה! מנוע לא מחזיק בסרק
אהלן,
יש לי בעיה במנוע. הוא עובד מצוין,
בטורים גבוהים צורח יופי, אבל לא מחזיק לי בסרק, כלומר אחרי שאני מוריד מצערת מפול מנוע, הטורים גבוהים לשתי שניות, יורדים, ואז המנוע נחנק וכבה.
אני מאמין שמדובר בסיכה נגדית?
אם כן, מה עליי לעשות כדי לפתור את הבעיה?
תודה, רועי.
גבי א
17-08-2013, 15:19:15
זה באמת נשמע כמו סיכה נגדית, תוריד את הסטיק לסרק (ודא שנשאר פתח קטן לכניסת אויר בפתח הקרבורטור, כאשר קיזוז המנוע נמצא באמצע) סגור את הסיכה הנגדית עד הסוף, ופתח אותה בין סיבוב וחצי, לשני סיבובים. תניע את המנוע ותן לו לעבוד בסרק כמה שניות, ואז פתח בבת אחת את המצערת - אם המנוע נחנק וכבה מיד סימן שהסיכה הנגדית סגורה מידי, פתח אותה מעט מאוד וחזור שוב על התהליך עד לקבלת החשה רצופה. אם בזמן פתיחת המצערת המנוע מעלה טורים בצורה איטית וההחשה לא יפה, סגור מעט את הסיכה הנגדית כל פעם מעט מאד עד שתגיע לתוצאה הרצויה, אז גם המנוע ישמור לך על סרק. כדאי מאד שלפני שתתחיל את כל התהליך, תודא שהקרבורטור נקי מכל ליכלוך ומעבר הדלק מהמיכל למנוע תקין ואין שום קרעים בצינוריות הדלק, ושהפלג גם תקין. אם אחרי כל זה לא תסתדר תצטרך להגיע למנחת בו מישהוא מנוסה יוכל לעזור לך.
TazmanianDevil
17-08-2013, 18:51:03
סיכה נגדית עשירה מידי.
danoneyal
17-08-2013, 22:02:33
סיכה נגדית
מושיק
17-08-2013, 22:16:16
מה המצב המנוע?האם ישנה קומפרסיה למנוע?
זו תופעה שקראת למנועים עם קומפרסיה חלשה...בקיצור מאוד מקווה בשבילך שזו הסיכה הנגדית :o
אפנזר
18-08-2013, 07:38:31
like !!!!
זאת השאלה הראשונה שהיתה צריכה להישאל !
הקומפרסיה בסדר גמור, שמתי לב לדבר נוסף,
בפבטורים נמוכים המנוע זורק דלק כמעט טהור מהאגזוז
ומהקרבורטור, על מה זה מעיד?
haimgil
20-08-2013, 19:26:14
פלג לא מתאים וכנראה יש לך הצתה מוקדמת.
ofir181
20-08-2013, 20:14:31
פלג לא מתאים וכנראה יש לך הצתה מוקדמת.
מדובר במנוע 52 ניטרו :-)
TazmanianDevil
20-08-2013, 20:46:22
96291
זריקת דלק טהור מהאגזוז כאשר המנוע בסרק, יכולה להעיד על התקן לא נכון של מיכל הדלק או על מנוע מאוד אבל מאוד עשיר בסיכה נגדית.
שים לב בבקשה שהצינורית אויר שהולכת לאגזוז, לא הולכת יותר מדי לתוך המיכל והיא עולה ישר כלפי מעלה.
מה שקורה בטורים נמוכים זה שישנו לחץ חוזר ואם הצינורית הזו של האויר היא יותר מדי נכנסת פנימה לתןך המיכל, היא נוגעת כל הזמן בדלק שמחזיר אותו לאגזוז.
Roi Miron
20-08-2013, 20:47:08
מדובר במנוע 52 ניטרו :-)
במנועי ניטרו אפשר לשחק עם התזמון של ההצתה בעזרת האורך של הפלאג.. פלאג קצר יותר יגרום להצתה מאוחרת ולהפך.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
המכל לדעתי בסדר, אבל החלפתי לאחד חדש למען הסר ספק.
עוד דבר מוזר, כהטיסן עומד, יש נזילה של דלק, אבל לא נראה כאילו מגיעה מהגזוז, אלא מטפטפת מהקראנק, זה אמור לסמן משהו?
edgarfov
21-08-2013, 17:31:20
בדוק את הברגים של ראש המנוע... ה BACKPLATE תעבור על הכל.
כבר יצא לי להטיס עם מישהו בעל ראש מנוע דולף קלות, הוא החליף בערך הכל עד שעלה על זה.
אולי...
א.
ofir181
21-08-2013, 19:55:54
רעיון יפה ...אף פעם לא חשבתי על זה ולא ראיתי משהו שם עוד שייבה על הראש כדי לאחר הצתה .
merkur
21-08-2013, 21:41:56
תבדוק גם את גובה הקרבורטור ביחס למרכז המיכל דלק...
ודבר נוסף, באיזה כוון המנוע? עם הקרטר למטה או למעלה?
יש לי טיסן שבו המנוע מותקן הפוך (עם הקרטר למעלה), שעשה לי קונצים דומים...
בשבילי הפתרון היה לעבור לפלאג למנוע 4 פעימות (OS F)... אולי זה יעזור לך גם.
haimgil
22-08-2013, 20:28:21
בקיצור בשבת אני בבית אריה בבוקר אתה מוזמן לבוא וננסה לפתור את הבעיה
ניסיתי לכוון אתמול את המנוע במנחת,
ואחרי המון ניסיות וכיוונים, המצב של הסיכות היה כזה:
סיכה ראשית1.5-2 סיבובים בערך.
סיכה נגדית4.5 סיבובים בערך.
והמנוע התהנהג מצוין
flatspin
24-08-2013, 11:56:46
ניסיתי לכוון אתמול את המנוע במנחת,
ואחרי המון ניסיות וכיוונים, המצב של הסיכות היה כזה:
סיכה ראשית1.5-2 סיבובים בערך.
סיכה נגדית4.5 סיבובים בערך.
והמנוע התהנהג מצוין
1. קבל ברכות להצלחתך בכיוון סיכות המנוע.
2. מצד שני, סיבובי הסיכות אינן מדד לכיוון נכון, אלא רק כנקודת מוצא. ישנם סוגים שונים של דלק בשוק, בעלי צמיגויות שונות ואחוז ניטרו שונה. מזג האויר ביום מסוים יכול להיות קר, חם וגם חם מאד. הלחות יכולה להיות נמוכה או גבוהה. לכן
את הסיכות יש לכוון לפי התוצאה, כלומר שתגובת המנוע תהיה הנכונה והמתאימה לתנאים המשתנים באותו זמן.
3. שים לב ל-1
תודה רבה לך.
שאלה אחרונה רק כדי להיות שקט, הנזילות מהקראנק פסקו, אבל תמיד יש טיפה או שתיים בצבע שחור שנוזלות מהאגזוז כשהטיסן מונח בבית(אחרי יום הטסה כמובן)
זה אמור לסמן משהו?
flatspin
24-08-2013, 15:58:47
נוזל שמנוני במשתיק, בצבע שחור, נוצר לרוב כאשר שני משטחי אלומיניום מתחככים אחד בשני.
בדוק את הידוק הברגים בין המנוע והמשתיק וגם את הבורג הארוך שבתוך המשתיק. אם תמצא מי מהם רפוי, זו בהחלט יכולה להיות הסיבה. אם לא, אז כנראה המקור נמצא בתוך המנוע, דבר שאין אפשרות לבדוק ללא פירוק.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.