צפייה בגרסה מלאה : עזרה! עזרה או רעיון לגלגלים ל 46 P51 MISTANG
eitanbin
07-09-2013, 08:39:21
מבקש רעיון - ברשותי טיסן מוסטאנג 46 של וורד מודל .כידוע הגלגלים במוסטאנג מותקנים עם נטייה קדימה בזוית לטיסן ולא בניצב,
שטח ההטסה זרוע חלקיי אבנים קטנות המסלול לא חלק ,וכתוצאה מכך בריצת ההמראה או הנחיתה כאשר הטיסן
נתקל באבנים הקטנות הוא מקפץ ומשנה את זוית הריצה ,בטיסנים אחרים בעלי גלגלים ישרים התופעה לא מורגשת
ולא מפריעה לטיסן, האם אפשר לשנות זוית גלגלים או להרכיב צמיגים אחרים, רעיונות יתקבלו בברכה.
איתן
97084
s.mario
07-09-2013, 09:19:26
שלום איתן,
נם בהשוואתך לטיסנים אחרים הם בעלי גלגל זנב או חרטום?
כידוע לך המראה עם טיסן גלגל זנב שונה מהותית מאשר גלגל בחרטום...
eitanbin
07-09-2013, 09:29:58
שלום איתן,
נם בהשוואתך לטיסנים אחרים הם בעלי גלגל זנב או חרטום?
כידוע לך המראה עם טיסן גלגל זנב שונה מהותית מאשר גלגל בחרטום...
כן,אצלנו במנחת יש טיסנים נוספים עם גלגל זנב והם לא מקפצים כמו המוסטאנג כאשר הוא נתקל באבנים הקטנות.
Liorh84
07-09-2013, 09:50:31
תתחיל במה שפשוט.. תחליף גלגלים לגלגלי גומי, עדיפות לכאלה שקצת רכים..
של חברת דוברו(מניסיון הם הכי רכים),
אם יש לך של חברה אחרת זה נפלא.. אם זה לא יעזור אתה מוזמן לפנות אלי ואשמח לעזור
שיהיה חג שמח ושנה טובה
ליאור
adibenbasat
07-09-2013, 13:07:22
כיוון שאין לך קאול אז המראה הסקיילי של הטיסן כנראה לא הדבר הכי חשוב לך:rolleyes:..נהיה פרקטים, תבטל אותם ושים כן נסע,
קצת מוזר ולא כמו המטוס האמיתי אבל זה פתרון פרקטי מצוין ולא בעיה ליישום, זה יפתור לך את כול הבעיות.
ובאותה הזדמנות שים גלגלים של דוברו (כמו שהמליצו לך), הכול ישתנה לטובה, שנה טובה.
eitanbin
08-09-2013, 05:33:27
המראה הסקיילי של הטיסן חשוב מאד ,אבל לשמור עליו שלם חשוב יותר.
ובכל זאת אנסה תחילה להחליף גלגלים כהצעתו של ליאור,
תודה
e-nigma
08-09-2013, 06:50:10
המוסטנג מגיע עם כני נסע בזוית קדימה ,
המטרה לכך היא שיהיה יותר מומנט על הגלגל האחורי
ברגע שתיישר אותם, המומנט אחורה יפחת , ויעלה יותר בכיוון האף מה שיגרום להפלת אף בהמראה או בנחיתה במיוחד אם תתקל באבן קטנה..
גלגלים גדולים יותר ( בקוטר ) יפתרו לך את כל הבעיות
adibenbasat
08-09-2013, 11:43:46
המראה הסקיילי של הטיסן חשוב מאד ,אבל לשמור עליו שלם חשוב יותר.
ובכל זאת אנסה תחילה להחליף גלגלים כהצעתו של ליאור,
תודה
מה שטוב לך.. בסוף תשים כן נסע:o
את כול המחשבות והניסיונות האלו עברתי מזמן מזמן..בכול מקרה מה שיפתור את הבעיה - זה מה שחשוב:)
haimgil
08-09-2013, 22:01:11
מוסטנגים אלו טיסנים בעייתים בהמראות בעיקר הזריקה שלהם שמאלה בעת בפתיחת מנוע.שמע לי שום דבר לא יעזור לך עם הטיסן הזה ברגע שיש לך אבנים על המסלול.היה לי 7 מוסטנגים מכול החברות למניהם וכולם אותו החרא.המראות קשות גם במישטח ישר.
adibenbasat
09-09-2013, 00:04:05
מוסטנגים אלו טיסנים בעייתים בהמראות בעיקר הזריקה שלהם שמאלה בעת בפתיחת מנוע.שמע לי שום דבר לא יעזור לך עם הטיסן הזה ברגע שיש לך אבנים על המסלול.היה לי 7 מוסטנגים מכול החברות למניהם וכולם אותו החרא.המראות קשות גם במישטח ישר.
יעזור.. כן נסע יעזור..כן נסע מגדיל את המרחק בין הגלגלים מקדימה לגלגל זנב מאחור ומכן שהמנוף ארוך יותר ולכן סלחן יותר ב"זריקת תחת",
בנוסף מעלה את המשקל על הגלגל זנב כי כן נסע רחוק יותר מה-CG מאשר גלגלים בכנף, התוצאה: שיפור בניהוג על הקרקע,
דבר נוסף, כן נסע פותר את בעיית הקפיציות שהקיימת בגלגלים במוסטנג בשל הזוית שלהם קדימה על מנת להתרחק מה-CG.
תעדכן בהמשך מה עשית שפתר לך העניין.
בכול מקרה אם תשים כן נסע זה לא בלתי הפיך, תמיד ניתן לחזור לקונסטלציה הראשונה.
eitanbin
09-09-2013, 04:04:31
אדי ,אני אנסה את הפתרון הקל ,כלומר החלפת גלגלים קדמיים לגדולים יותר כמו ש e-migma הציע,
מצד שני ההחלטיות של חיים שאומר שיש לו נסיון עם 7 מוסטנגים די מבאסת,
אני חושב בדרך כלל שיצרני טיסנים בדקו אותם וניסו להוציא לשוק את המוצר הטוב ביותר ,ולכן לא אוהב לשנות מבנה של טיסן,
אבל אם לא תהיה ברירה אנסה גם את שינוי לכן נחיתה אחר,
לדבריך יש להזיז את כן הנחיתה קדימה ממקומו הנוכחי?
תודה על התשובות.
איתן.
haimgil
09-09-2013, 06:54:36
במוסטנג הכן נסע כבר מגיע בזווית קדימה.מה תביא כן נסע ארוך יותר?ואז מה?ברגע שתתן גז ישר הזנב יאלה ויהיה הרבה יותר קשה ומה גם בגלל הזווית הגבוה של הכנף הטיסן ירצה להמריא מוקדם מהצפויי מה שיכול לגרום להזדקרות.אחינו לא יעזור כלום אתה מסיע על קורקרוקשה לנהג טיסן מהדגם הזה על קורקר
ofir181
09-09-2013, 09:00:27
מבקש רעיון - ברשותי טיסן מוסטאנג 46 של וורד מודל .כידוע הגלגלים במוסטאנג מותקנים עם נטייה קדימה בזוית לטיסן ולא בניצב,
שטח ההטסה זרוע חלקיי אבנים קטנות המסלול לא חלק ,וכתוצאה מכך בריצת ההמראה או הנחיתה כאשר הטיסן
נתקל באבנים הקטנות הוא מקפץ ומשנה את זוית הריצה ,בטיסנים אחרים בעלי גלגלים ישרים התופעה לא מורגשת
ולא מפריעה לטיסן, האם אפשר לשנות זוית גלגלים או להרכיב צמיגים אחרים, רעיונות יתקבלו בברכה.
איתן
97084
יש 2 דברים שתצטרך לעשות כדי לתקן את המצב
1.לשים גלגלים פי 2 בקוטר,זה צריך לעזור.
2.קח את הטיסן שלך למסלול אספלט ותתחיל להתאמן על "ריצת המראה",ותגיד לנו אם עדיין הטיסן מבצע ריצה ישרה
ofir181
09-09-2013, 09:02:43
רב המטיסים מזניחים את נושא ההמראה ולא מתרגלים אותו כמו שצריך בלימוד
המון פעמים לפני המראה,אני רואה אנשים ממקמים את הטיסן שלהם איפשהו על המסלול
ואז הולכים ונעמדים מאחוריו
e-nigma
09-09-2013, 10:42:21
חיים צודק לגבי הזריקה של המוסטנג אגב,
המוסטנג בכל הגדלים ממנוע 46 ועד למטוס האמיתי תמיד זורק שמאלה אין לי מושג למה דווקא למטוס הזה זה קורה
אבל המראה עם מוסטנג היא לא המראה רגילה יש לי את הטיסן הזה בגירסת בנזין 2.4 מטר
המראות תמיד עם זנב ימינה.
adibenbasat
09-09-2013, 11:20:55
טוב.. כנראה לא הסברתי את עצמי מספיק מדויק..
ראשית המוסטנג הוא טיסן\מטוס "בעייתי" בנושא המדובר, כול מוסטנג בכול גודל סובל מהבעיות האלה.
חיים:
הכוונה היא לא להשתמש במוטות פלדה שיש על הכנף ולהאריך אותם, ממש ממש לא! אלא לבטל אותם ולשים כן נסע מאלומיניום (תעופתי ושטוח) המקובע לגוף קרוב לפיירוול,
ממש לא בכנף, כמו שכתבתי זה מגדיל את המרחק בין הגלגלים, משנה את יחס חלוקת המשקלים בינם, כלומר יותר משקל על הגלגל האחורי כול זה מאוד תורם לניהוג,
כן הנסע קפיצי רק ב"ציר" אחד כי הוא שטוח שלא כמו במוטות שיכולים להתכופף לכול צד (ולגרום לטיסן להשתולל), אין חשש שהזנב יתרומם והמנוע יפגע בכורכר כי הרחקנו את הגלגלים מה-CG,
אני ממליץ לשים גלגלים של דוברו ולא מסול, יש פה רק יתרונות מלבד שזה לא נראה סקיילי.
פותח השרשור, זו ההמלצה שלי, זה לא ניחוש, זה בדוק וממומש בטיסנים שלי, כול המוסטנגים בעלי התכונות מהם אתה סובל בשלך,
זו הדרך הטובה ביותר שמצאתי לשפר את העניין הזה, ותאמין לי שקודם החלפתי גלגלים,
אתה לא קופץ מיד לעשות שינוי כזה בטיסן סקייל.
בקיצור, בהצלחה עם מה שתעשה, ואני באמת מקווה שהעניין ייפתר:)
haimgil
09-09-2013, 12:49:32
יש כאלה מוסיפים גיירו על הזנב.בדרךנכלל זה פותר את הבעיה.למרות שזה טוב עד שלומדים את העיניין עם הזמן
flatspin
09-09-2013, 17:32:19
חיים צודק לגבי הזריקה של המוסטנג אגב,
המוסטנג בכל הגדלים ממנוע 46 ועד למטוס האמיתי תמיד זורק שמאלה אין לי מושג למה דווקא למטוס הזה זה קורה
אבל המראה עם מוסטנג היא לא המראה רגילה יש לי את הטיסן הזה בגירסת בנזין 2.4 מטר
המראות תמיד עם זנב ימינה.
טיסני מוסטנג, כמו גם המטוס האמיתי, עומדים על המסלול כאשר החרטום גבוה מאד ביחס לזנב (זוית התקפה גדולה), גם ביחס לטיסנים/מטוסים אחרים. דבר זה גורם להגדלה רבה של 'פקטור P', הוא הגורם לסבסוב חזק שמאלה מיד בתחילת ריצת ההמראה. ככל שמהירות הטיסן גדלה, והזנב מתרומם, 'פקטור P' הולך וקטן.
כל שדרוש הוא בלימת הסבסוב בעזרת הגה הכיוון, בצורה מדורגת, מתחילת ריצת ההמראה עד ההגעה למהירות הניתוק.
eitanbin
13-09-2013, 11:43:12
תודה לכל המשיבים
היום נסיתי גלגלי DU BRO גומי גדולים יותר ממה שהיה לי ,התוצאה היתה טובה יותר.
עם ריצת ההמראה גם עם הגלגלים הקטנים קודם לכן הסתדרתי,
זה מספק אותי בנתיים.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.