PDA

צפייה בגרסה מלאה : הפרעות ממשדר וידאו 1.2G למערכות UHF

AvivT
11-05-2014, 10:55:30
בחור נחמד ב RCG עשה בדיקות של השפעת משדר הווידאו שלו על ה OrangeRX OpenLRS. ומסתבר שיש לא מעט הפרעות, כמעט בכל טווח התדרים.
החדשות הטובות הן שיש תדרי וידאו שקטים מאוד יחסית לאחרים.
הניסוי שלו מתואר כאן:
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=28338202&postcount=4822

אפשר לקרוא את כל ההודעה, אבל הוא סיכם את התוצאות בצורה ברורה כאן:
108102108103

אפשר לראות בגרפים שלערוצים 6,7,8,D יש רצפת רעש נמוכה משמעותית מלשאר הערוצים. לערוץ 6 יש פיקים של הפרעות, אבל אפשר לכוון את הערוצים שהמשדר רדיו קופץ ביניהם כדי שלא יהיו בטווחים המופרעים.

יש לי משדר 300mW של RMRC, ואני מתכוון לבדוק את ההשפעות שלו על ה OrangeRX 100mW.

Hagay
11-05-2014, 11:05:55
רוב המשדרי 1.2 מכוילים ל1280 כי זה התדר החוקי בארה"ב, יכול להיות שיש קשר לתוצאות

AvivT
11-05-2014, 11:29:08
רוב המשדרי 1.2 מכוילים ל1280 כי זה התדר החוקי בארה"ב, יכול להיות שיש קשר לתוצאות
לא הבנתי אותך חגי. דווקא ההפרעות של תדר 1280 גבוהות יחסית (פיק גבוה בתחילת התחום ובאופן כללי רצפת רעש יחסית גבוהה).
מאידך, תדר 1258 גם הוא חוקי עכשיו בארה"ב והוא דווקא נראה שקט מאוד.
אני הולך בבית לבדוק את שני התדרים האלה קודם כי הם היחידים שיש לי על המשדר. מתישהו אני אבדוק גם את התדרים האחרים עם משדר אחר.

Stav250
11-05-2014, 11:43:42
אני אתייחס רק לכותרת:
לפי מה שאני הבנתי זה שלEzuhf יש הכי פחות הפרעות במיוחד עם תדר 1.3-1.2
ולDragonLink יש הכי הרבה הפרעות עם התדר הזה.
לגבי הOpen LRS אני לא יודע להגיד הרבה.. :o

וחוץ מזה- תדר 1258 הוא התדר השקט מבין שאר התדרים שיש ל1.3-1.2 ..

AmitB
11-05-2014, 16:18:39
ניתוח יפה של ההפרעות ממשדר הוידאו.
שווה אולי לנסות מסנן Low pass על אנטנת מקלט ה UHF אם אין ברירה ויש רק משדר וידאו "מפריע", משהו כמו זה:
http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=11_45_46_50&products_id=549

josh_1972
11-05-2014, 16:28:34
נראה לי יש בלבול... ההפרעות הצפויות הן מציוד ה UHF בהרמוניקה שלישית שמשפיעות על וידאו בתדרי 1.2-1.3 . בדרכ אין השפעה הפוכה.

Sent from my W200 using Tapatalk

AvivT
11-05-2014, 16:49:19
נראה לי יש בלבול... ההפרעות הצפויות הן מציוד ה UHF בהרמוניקה שלישית שמשפיעות על וידאו בתדרי 1.2-1.3 . בדרכ אין השפעה הפוכה.

כן, זה מה שנהוג לחשוב וכך גם אני חשבתי עד היום.
מסתבר שעוד יש לנו מה ללמוד :)
מה שבטוח זה שבלבול אין פה. התוצאות מדברות בעד עצמן.

josh_1972
11-05-2014, 17:02:54
כן, זה מה שנהוג לחשוב וכך גם אני חשבתי עד היום.
מסתבר שעוד יש לנו מה ללמוד :)
מה שבטוח זה שבלבול אין פה. התוצאות מדברות בעד עצמן.

לא הייתי נחפז למסקנות כאלו בעיקר בגלל שזה לא ממש מסתדר עם מה שאנו מכירים (הרמוניקה שלישית). הבחור לא פירט בדיוק איך עשה את הניסוי. לא אתפלא באם ההפרעות הינן למשל מאיזו מצלמת מוביוס או ציוד אחר ש'מרעיש' שהוא שכח לפרק מהרחפן...

ליאור זהבי
11-05-2014, 17:16:10
לא הייתי נחפז למסקנות כאלו בעיקר בגלל שזה לא ממש מסתדר עם מה שאנו מכירים (הרמוניקה שלישית). הבחור לא פירט בדיוק איך עשה את הניסוי. לא אתפלא באם ההפרעות הינן למשל מאיזו מצלמת מוביוס או ציוד אחר ש'מרעיש' שהוא שכח לפרק מהרחפן...

לדאבוני לא נכון. רצפת הרעש עולה גם בתדרים נמוכים יותר מהתדר המשודר.
אגב - הרמוניקה זו מפוחית, אתה בוודאי מתכוון להרמוניה.

josh_1972
11-05-2014, 17:22:26
לדאבוני לא נכון. רצפת הרעש עולה גם בתדרים נמוכים יותר מהתדר המשודר.
אגב - הרמוניקה זו מפוחית, אתה בוודאי מתכוון להרמוניה.

דווקא מתכוון להרמוניקה. תסתכל במילון ....
תראה למשל וויקיפדיה
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Harmonic

ליאור זהבי
11-05-2014, 17:32:23
דווקא מתכוון להרמוניקה. תסתכל במילון ....
תראה למשל וויקיפדיה
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Harmonic

harmonic בעברית - הרמוניה.

לעומת זאת הרמוניקה:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Harmonica

אבל קטונתי..

AmitB
11-05-2014, 17:50:19
יש שידורים גם בתדרים נמוכים מהגל הנושא... זו תופעה ידועה, אם כי הרבה פחות בולטת מהרמוניות בתדרים גבוהים שהזכרת.

Sent using Tapatalk

josh_1972
11-05-2014, 17:52:44
harmonic בעברית - הרמוניה.

לעומת זאת הרמוניקה:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Harmonica

אבל קטונתי..

וללה ליאור.... מסתבר שאתה צודק.
מכיוון שאני דובר אנגלית אני מופתע שהמונח הלועזי שובש בעברית.
תגיד הרמוניה לתושב חוץ יעני בשימוש במונח מקצועי ...אזי לא יבינו למה כוונת המשורר. בכל מקרה אנחנו מתכוונים לאותו מונח: Harmonics

Moti007
11-05-2014, 19:33:19
מעניין מה קורה עם Low Pass Filter
למי שיש ניסיון יכול להגיב כאן אם יש פחות הפרעות ?
Sent from my XT910 using Tapatalk 2

AmitB
11-05-2014, 19:55:35
שווה אולי לנסות מסנן Low pass על אנטנת מקלט ה UHF אם אין ברירה ויש רק משדר וידאו "מפריע", משהו כמו זה:
http://www.readymaderc.com/store/ind...roducts_id=549 (http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=11_45_46_50&products_id=549)

מעניין מה קורה עם Low Pass Filter
למי שיש ניסיון יכול להגיב כאן אם יש פחות הפרעות ?

עכשיו אני מבין שאמרתי שטות... מסנן כזה עוזר נגד השידור בתדר העיקרי של הוידאו, אבל לא נגד קרינה שמשדר הוידאו או כל רכיב אחר מייצרים בתדר העבודה של ה LRS.

josh_1972
11-05-2014, 20:37:08
ממליץ לראות את הסרטון הבא בו ניסוי של טווחי DARGONLINK קרקעי (שתמיד יהיה נמוך משמעותית מאשר בגובה) תחת השפעת וידאו 1280 ו 1258 וכן ללא משדר וידאו בכלל .
התוצאה הסופית מלמדת שבציוד איכותי (כמו DRAGONLINK וציוד וידאו איכותי) - ההשפעה זניחה ביותר אם בכלל .
לממעשה אין חדש תחת השמש ...
stav250 - לאור מה שרשמת לעיל - לידיעתך ציוד דרגון-לינק הוא מעולה , ויחסית במחירים סבירים

http://www.youtube.com/watch?v=7mDVRlKLRWA

Stav250
11-05-2014, 20:47:15
josh_1972:
מערכת DragonLink היא מערכת מעולה עם טווח מטורף ועוד במחיר זול מהאחרים
אבל - כשהמערכת הזאת עובדת ביחד עם וידיאו בתדר 1.3 הדרגון לינק פשוט פוגע בוידיאו.
Alex Greve או בכינוי שלו: Ibcrazy עשה מבחן על מערכות UHF ואם יש לך זמן תוכל לצפות בסירטון הזה שאומר את מה שאני אמרתי:

https://www.youtube.com/watch?v=Thy9_vvSHrs
אם לא בא לך לצפות בהכל תוכל הלריץ לקראת הסוף שבו הם עושים "סיכום" (תריץ ל 37:27).
לאומת זאת- המערכת השקטה ביותר ושעובדת הכי טוב עם תדר 1.3 בוידיאו זה Ezuhf.

Hagay
11-05-2014, 21:01:41
כשהמקלט וידאו סיני זול באמת ראינו הרבה בעיות עם הדראגון לינק אבל עם המקלט של Lawmate או של Rangevideo אין לי בכלל בעיה של הפרעות
לא בדקתי עם מערכות UHF אחרות אני רק יודע שאני מאוד מרוצה מהציוד שלי (דראגון UHF עם 1.2 וידאו)

Stav250
11-05-2014, 21:45:31
Hagay- המקלט של ReadyMadeRC נחשב למקלט סיני זול?
דווקא לפי מה שהבנתי הוא מקלט טוב מאוד שנותן ביצועים מעולים במיוחד הגירסא עם הsaw filter שעובד טוב מאוד עם מערכות UHF..

Hagay
11-05-2014, 22:36:20
Hagay- המקלט של ReadyMadeRC נחשב למקלט סיני זול?
דווקא לפי מה שהבנתי הוא מקלט טוב מאוד שנותן ביצועים מעולים במיוחד הגירסא עם הsaw filter שעובד טוב מאוד עם מערכות UHF..

לא מאמין שהוא נופל בהגדרה הזאת, בדר"כ אני מאמין במוצרים של RMRC אבל לגבי המקלט שווה בדיקה

ליאור זהבי
11-05-2014, 23:12:14
josh_1972:
מערכת DragonLink היא מערכת מעולה עם טווח מטורף ועוד במחיר זול מהאחרים
אבל - כשהמערכת הזאת עובדת ביחד עם וידיאו בתדר 1.3 הדרגון לינק פשוט פוגע בוידיאו.
Alex Greve או בכינוי שלו: Ibcrazy עשה מבחן על מערכות UHF ואם יש לך זמן תוכל לצפות בסירטון הזה שאומר את מה שאני אמרתי:

https://www.youtube.com/watch?v=Thy9_vvSHrs
אם לא בא לך לצפות בהכל תוכל הלריץ לקראת הסוף שבו הם עושים "סיכום" (תריץ ל 37:27).
לאומת זאת- המערכת השקטה ביותר ושעובדת הכי טוב עם תדר 1.3 בוידיאו זה Ezuhf.

חייב לחלוק על דעתך - הדרגון רדיו עם תוצאות בינוניות מינוס ביחס ל-RANGELINK למשל שעולה 30% פחות ועובד הרבה יותר טוב מכל הבחינות.
דבר עם שי שפירא הוא ישתף אותך בנסיון :)

josh_1972
12-05-2014, 00:45:56
stav250 - אין ספק שEZUHF ו DRAGONLINK שתיהן מערכות מצויינות.
אגב הסרטון של IBCRAZY הוא של הגרסא הישנה של דרגון בו אכן הייתה בעיה ב 1280 (אם כי לא חייבים לעובד על התדר הזה וניתן לעבוד על 1258 או כל תדר קרוב אחר)
בכל מקרה ה DRAGONLINKS החדשים עם גרסא חדשה ושפורים - עכשו גם יש להם טווח מעולה וגם אין הפרעות בטווחי ה 1.3. בקיצור ממליץ בחום.
ראה סרטון עם הגרסא החדשה

http://www.youtube.com/watch?v=RFz1YEQuNXQ

Stav250
12-05-2014, 15:39:31
את האמת שאת זה אני לא ידעתי.
josh_1972 - אני מתלבט האם לקנות Ezuhf או DragonLink כבר כמה שבועות וירדתי מDragonLink רק בגלל שהבנתי שהוא יפריע לוידיאו (1.3 Ghz).
אתה יודע בוודאות שאם אני ייקנה עכשיו דרגון לינק אני ייקבל את הגירסא החדשה והיא תעבוד טוב עם 1.3Ghz?

ליאור זהבי
12-05-2014, 16:17:37
את האמת שאת זה אני לא ידעתי.
josh_1972 - אני מתלבט האם לקנות Ezuhf או DragonLink כבר כמה שבועות וירדתי מDragonLink רק בגלל שהבנתי שהוא יפריע לוידיאו (1.3 Ghz).
אתה יודע בוודאות שאם אני ייקנה עכשיו דרגון לינק אני ייקבל את הגירסא החדשה והיא תעבוד טוב עם 1.3Ghz?

תעשה לעצמך טובה גדולה ותקנה RANGLINK - גם תחסוך כסף וגם תקבל רדיו יותר אמין ויותר נוח לתפעול.

Stav250
12-05-2014, 17:39:14
ליאור, בדקתי גם את הRangeLink ולפי מה שהבנתי יש בעיות הרמוניקה/הפרעות לוידיאו בתדר 1.3Ghz שזה בעצם התדר שאני משתמש לוידיאו.
בעקבות ההפרעות האלה יהיה לי טווח יחסית קצר עד כדי קיצור של חצי מהטווח המקסימאלי שהמערכת הזאת יכולה לתת לי..
כרגע, לפי מה שנראה לי הכי מתאים זה הDragonLink והEzuhf.
Ezuhf אני יודע בוודאות שהוא יכול לעבוד היטב עם 1.3Ghz והDragonlink רק היום הבנתי שבגרסאות החדשות של המערכת עובדת בסדר גמור עם 1.3Ghz מה שלפני כן הם לא עבדו ביחד היטב.
אחריי הכל- אין לי בעיה להוסיף עוד קצת כסף ולקבל משהו איכותי שאני ייהנה ממנו.

josh_1972
12-05-2014, 20:34:51
תראה מה כתב לי מייק מדרגון לינק כששאלתי אותו אתמול לגבי עדכון גרסא לדרגון שלי. הסרטונים והפורומים אגב מעידים שהדרגון עובד פצצה עם ודאו 1.3 ועם טווחים מהטובים בטווח המחירים שלו. וגם השרות מעולה .
מסרתי את הדרגון שלי בחודשים אלו לחבר שכן לא היה לי זמן להתעסק בזה והוא היה מרוצה סהכ. עם שדרוג הגרסא אני מניח שבכלל יהיה סבבה

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1518533

I ordered my dragonlink v2 from RMRC at 1'st June 2013
did not have a chance to use it because of being very busy at work
getting 3 months holday and planning to go FPV
My friends told me there is a problem with DRAGONLINK and 1.3 video signal
reading some forums and youtube vids i see what they mean
but I also understood there is an update:
http://www.youtube.com/watch?v=RFz1YEQuNXQ

How can I know if my unit is updated to have no noise on 1280Mhz ?
If not - is it a firmware update only ? or a hardware issue ?

Thanks for your help

Hi Josh,

Your purchase was before we fixed the video problem, but the good news is if you send it to me I will update your hardware to the latest with the improved filtering for free. We went from having some problems to being the cleanest UHF transmitter on the market.

Send your RX'es along also, and I will upgrade everything to the Next Generation firmware while I have it here. You will be ready to do some amazing FPV when you get it back, your systems be exactly the same as if you bought you bought them today.

Mike
Mike

Stav250
12-05-2014, 21:19:09
josh תודה רבה על העזרה שלך!!
זאת אומרת שאם אני ייקנה עכשיו דרגון לינק מהאתר של DragonLink אני ייקבל את הגירסא החדשה נכון?

Moti007
12-05-2014, 22:18:20
ניתן לשדרג גם כאן בארץ

Hagay
12-05-2014, 23:30:20
אני עובד מצוין עם DragonLink V1 ווידו 1.2 כבר כמה שנים אבל ממש מצוין!
בחומרה החדשה שתשלח היום מהחברה יש פילטר חדש ומשופר, את זה רק מייק (היצרן) יכול לשדרג אצלו.
לגבי גרסת התוכנה אין בעיה לצרוב למשדר ולמקלטים V2 אתה מוזמן אלי או להוריד לבד את התוכנה מהאתר ולצרוב עם FTDI רגיל

ממליץ בחום על דראגון לינק, אם אתה כותב את שם הממליץ הוא מוסיף מקלט מתנה לממליץ אז דבר איתי לפני שאתה מזמין :rolleyes:

ליאור זהבי
12-05-2014, 23:33:11
ליאור, בדקתי גם את הRangeLink ולפי מה שהבנתי יש בעיות הרמוניקה/הפרעות לוידיאו בתדר 1.3Ghz שזה בעצם התדר שאני משתמש לוידיאו.
בעקבות ההפרעות האלה יהיה לי טווח יחסית קצר עד כדי קיצור של חצי מהטווח המקסימאלי שהמערכת הזאת יכולה לתת לי..
כרגע, לפי מה שנראה לי הכי מתאים זה הDragonLink והEzuhf.
Ezuhf אני יודע בוודאות שהוא יכול לעבוד היטב עם 1.3Ghz והDragonlink רק היום הבנתי שבגרסאות החדשות של המערכת עובדת בסדר גמור עם 1.3Ghz מה שלפני כן הם לא עבדו ביחד היטב.
אחריי הכל- אין לי בעיה להוסיף עוד קצת כסף ולקבל משהו איכותי שאני ייהנה ממנו.

הנסיון שלי ושל חבריי שונה משלך, מה גם שבתחומים אחרים הדרגון נכשל כשלון חרוץ ביחס לריינג'לינק (למשל חסינות לרעשים ממשדרי UHF אחרים בסביבה).

josh_1972
13-05-2014, 00:12:53
Stav. .
לפי מה שמייק אומר כל הציוד בחודשים האחרונים מהגרסא החדשה !
אני חלוק על ליאור. לא מכיר רינגלינק אבל דרגוןלינק ציוד מעולה. תוכל להשקיע שעות בפורומים בעולם (כאן אנו קהילה פיצית) ולדעתי תבין שמדובר בציוד מעולה ומומלץ. כאמור שים לב לגרסא החדשה
הסרטון של Ibcrazy t אינו עדכני מזה כמעט שנה ואינו רלוונטי להשוואה כיום. אפרופו Ibcrazy - ממליץ בחום רב על האנטנות שלו

ליאור זהבי
13-05-2014, 09:15:18
Stav. .
לפי מה שמייק אומר כל הציוד בחודשים האחרונים מהגרסא החדשה !
אני חלוק על ליאור. לא מכיר רינגלינק אבל דרגוןלינק ציוד מעולה. תוכל להשקיע שעות בפורומים בעולם (כאן אנו קהילה פיצית) ולדעתי תבין שמדובר בציוד מעולה ומומלץ. כאמור שים לב לגרסא החדשה
הסרטון של Ibcrazy t אינו עדכני מזה כמעט שנה ואינו רלוונטי להשוואה כיום. אפרופו Ibcrazy - ממליץ בחום רב על האנטנות שלו

בבקשה גש לגוגל ותקליק: dragonlink problem

תגלה צבר אדיר של תקלות ובעיות, ואולי אפילו תמצא את השרשורים שלי על הבעיות של הדרגונלינק של שפירא. :p

josh_1972
13-05-2014, 09:26:33
ליאור אני מכיר חלק ניכר מהחומר אבל שוב... מנסיון כמה וכמה חברים שלי הציוד עובד סבבה לגמרי. לא יודע אם איזה חומרה ותוכנה עבדת ואולי בגלל זה היו לך בעיות. באותה מידה תקיש range link problem range link glitch וכל וריאציה אחרת . מטבע הדברים בכל צמד מילים כאלו תמצא הרבה חומר באינטרנט ועל כל ציוד ה uhf

ליאור זהבי
13-05-2014, 09:46:37
ניסינו חומרה ישנה ותוכנה ישנה ואז מייק שלח לשפירא חומרה חדשה עם תוכנה חדשה - ועדיין ההפרעות מרדיואים אחרים היו בלתי נסבלים גם אחרי החלפת TX ID המון פעמים.
בסוף שי ויתר, כבר לריינג'לינק ומאז נהנה מהטסות נטולות הפרעות.
אגב הוא לא היחיד בקבוצה עם בעיות דומות - גם לאמיר היתה תופעה זהה והיום נהנה מהריינג'לינק.

הנה הדגמה של הבעיה עם דרגונלינק V2:

https://www.youtube.com/watch?v=fpsQFyFlLYo

איש איש באמונתו יחיה :)
מאחל לכולם הטסות נעימות ונטולות הפרעות עם כל בחירה של רדיו.

Stav250
13-05-2014, 09:58:37
ליאור- מה שאתה אומר זה שלדרגון לינק יש בעיה לעבוד עם מערכות UHF אחרות?
אם כן, לי אישית לא נראה לי שתהיה בעיה עם זה. אחריי הכל- אני לא מתכוון להטיס עם עוד אנשים וגם לא נראה לי שלמישהו באיזור שלי יש גם מערכת UHF כזו או אחרת..
זו הבעיה היחידה שבגללה אתה לא ממליץ על DragonLink?

josh_1972
13-05-2014, 10:02:45
Stav. לא יודע למה היו לליאור בעיות להטיס בסביבת נוספים. אני מאמין שהייתה לו בעיה אותנטית זו או אחרת . אני אישית הייתי עד לארבעה שהטיסו אחד ליד השני ללא שום בעיה. יש גם המון סרטונים על זה ביו טיוב .

ליאור זהבי
13-05-2014, 10:12:44
ליאור- מה שאתה אומר זה שלדרגון לינק יש בעיה לעבוד עם מערכות UHF אחרות?
אם כן, לי אישית לא נראה לי שתהיה בעיה עם זה. אחריי הכל- אני לא מתכוון להטיס עם עוד אנשים וגם לא נראה לי שלמישהו באיזור שלי יש גם מערכת UHF כזו או אחרת..
זו הבעיה היחידה שבגללה אתה לא ממליץ על DragonLink?

אכן זו הבעיה. הדרגון לא סובל רדיואים אחרים (לפחות כאלו שאינם דרגון) לידו - כך מנסיון עם 3 מערכות דרגון וכן עשרות מערכות שונות בכללי.

Hagay
13-05-2014, 10:22:57
רק חסר עכשיו הויכוח הידוע "לאיזה שלט לחבר את זה?" והאם לצלם את ההתקנה עם אייפון או אנדרואיד...
ואני יכול לחשוב על כמה ויכוחי נצח נוספים

AvivT
13-05-2014, 11:09:13
מסכים עם חגי.
העובדות לא משקרות. והעובדות מוכיחות שיש אנשים שיש להם הצלחה אדירה עם דרגון, עם ריינג'לינק, UZUHF וכל מערכת אחרת. ואפילו עם OrangeRX השם ישמור!
יש כמובן גם "עובדות" שמראות שאנשים מסוימים לא הצליחו עם המערכות האלה, אבל זה לא עושה את המערכות האלה לפחות טובות.
יש פה באופן כללי יותר מדי פסקנות לגבי המערכות השונות (לא רק UHF, אלא כל מוצר שהוא), שרובן עובדות בצורה מוכחת כבר שנים.
אפשר לשתף מהניסיון, אבל לבוא ולהשמיץ מוצר מסוים בגלל שלא הצלחנו לעבוד איתו, זה לא נכון לעשות ופשוט מטעה אחרים.

ליאור זהבי
13-05-2014, 11:14:57
אביב,
אין פה כל השמצה - שיתוף מהנסיון זה בדיוק מה שעשינו. לי אין שום דבר אישי נגד דרגון או בעד ריינג' - זה שהנסיון מראה בבירור שמערכת X עבדה יותר טוב ממערכת Y זה לא דבר פסול. ורחמנא ליצלן אפילו יש קצת ידע מאחורי הנסיון.
בעיניי מערכת זולה יותר שנותנת ביצועים מועדפים ברורים בתחומים מסוימים וביצועים זהים או טובים יותר בתחומים אחרים - מנצחת hands down. זה לא אומר שהמערכת השניה רעה, אלא רק פחות טובה. וזה לא קשור לכך שכל המערכות יכולות לעבוד שנים ללא בעיה אצל אנשים מסוימים.

אגב, מכיר מישהו ששבר הרבה שיאי מרחק וביצועים עם ORANGERX... ואני אישית חסיד של קוד פתוח - אבל בוא לא ניכנס לדיון הזה ;)

מכיוון ששמו של אלכס (ibcrazy) עלה בדיון, הנה השוואה שהוא ערך וגם הוא מציין שהתוצאות של דרגון ספציפית הפתיעו לרעה:

https://www.youtube.com/watch?v=dNJzDeYqCSM

https://www.youtube.com/watch?v=dNJzDeYqCSM

Stav250
13-05-2014, 11:33:57
ליאור- פרסמתי את אותו הסירטון כמעט רק מהערוץ של StoneBlueAirlines ביוטיוב שזה בעצם הסירטון המלא ולא הסירטון המקוצר מהערוץ של FliteTest..
גם המסקנות שלי מאותו הסירטון היו שדרגון לינק זו מערכת שלא עובדת היטב עם 1.3Ghz לוידיאו.
אבל Josh_1972 הסביר שאותו דרגון לינק שנוסה על ידי אלכס (Ibcrazy) בסירטון הינו מערכת דרגון לינק ישנה שאכן יש איתה בעיות עם 1.3Ghz.
ועכשיו לפי מה שהבנתי לפני כמה חודשים מערכת הדרגון לינק "תוקנה" או במילים אחרות שופרה וכעת כל מערכת דרגון לינק שתקנה תעבוד היטב עם 1.3Ghz.
גם אם יש לך מערכת ישנה שיש לה בעיות עם1.3Ghz תוכל לשלוח אותה למייק מדרגון לינק והוא "יעדכן" אותה שתוכל לעבוד עם התדר הזה...

ראה סירטון:

https://www.youtube.com/watch?v=RFz1YEQuNXQ

גם אני לפני כמה ימים חשבתי בדיוק כמוך.
בכל מקרה, מלפי מה שהבנת מהסירטון של אלכס (ibcrazy) זה שהבעיה היחידה עם דרגון לינק זה עם התדר 1.3Ghz בוידיאו.
אבל, הבעיה כבר נפתרה.
בכל מקרה, תודה רבה על העזרה.

ליאור זהבי
13-05-2014, 12:51:56
סתיו ידידי, אין שום קשר בין הבעיות שאני מדבר עליהן לבין אלו של 1.3 וידאו.

Stav250
13-05-2014, 13:55:12
ליאור, הדבר היחידי שאלכס ציין לגבי הדרגון לינק בסירטון שהבאת הוא שהביצועים של הדרגון לינק ביחד עם 1.3ghz הם גרועים.
אז על איזה בעיות אתה מדבר? רק על הבעיה שאי אפשר להטיס עם עוד מערכות UHF? (שזה נראה לי אופן מקרי כי אני הבנתי שיש המון אנשים שמטיסים עם דרגון לינק ביחד עם מערכות UHF אחרים ללא בעיה..)

AvivT
13-05-2014, 14:19:23
עם כל הכבוד לאלכס, לצאת בהצהרה שדרגון לינק עובד גרוע עם 1.3G זה מטופש ולא לרמתו, במיוחד כשהיוטיוב מלא בסרטונים של אנשים שעשו עשרות של קילומטרים עם סטאפ כזה.
אולי האנטנות שלו לא היו טובות, אולי המשדר/מקלט הספציפיים שלו לא היו טובים, אולי היו הפרעות אחרות שהוא לא היה מודע אליהן בזמן הבדיקה.
בנאדם ברמתו דווקא צריך לדעת את זה.
ושוב, לא מדובר על מערכות קיקיוניות שעובדות סביר אצל 5 אנשים ואצל שאר העולם לא. כולן טובות, לכולן יש מגבלות כאלה ואחרות. בינתיים יש פה שני חברי פורום עם חוות דעת שונה לגבי אותו מוצר, ועוד שני סרטונים שמוכיחים ההפך זה מזה. נראה למישהו שזאת סטטיסטיקה מספיקה?

Stav250
13-05-2014, 14:28:50
אביב, Josh כבר הסביר שהגירסא של הדרגון לינק בה אלכס השתמש בסירטון הייתה גירסא ישנה שלחלק מהמשתמשים הייתה בעיה עם 1.3Ghz.
מאז- הבעיה נפתרה ולאותו אחד שיש את הגירסא הישנה של הדרגון לינק והוא חווה בעיות עם 1.3Ghz יכול לשלוח למייק את המשדר והוא "יעדכן" לו את המשדר בחינם.
אני שלחתי הודעה לאלכס בתקווה שהוא ייענה לי כי אני רוצה לוודא אם אכן הוא השתמש בגירסא ישנה ואולי זו הסיבה שהוא אמר את מה שהוא אמר לגבי דרגון לינק.
דרך אגב אביב- שמתי לב שאתה מטיס עם 1.3Ghz ביחד עם Dragonlink , אשמח אם תיתן איזשהי חוות דעת על השילוב בין השניים.
בכל זאת אני עוד בהתלבטות במה לבחור.. :confused:

ליאור זהבי
13-05-2014, 14:29:54
ליאור, הדבר היחידי שאלכס ציין לגבי הדרגון לינק בסירטון שהבאת הוא שהביצועים של הדרגון לינק ביחד עם 1.3ghz הם גרועים.
אז על איזה בעיות אתה מדבר? רק על הבעיה שאי אפשר להטיס עם עוד מערכות UHF? (שזה נראה לי אופן מקרי כי אני הבנתי שיש המון אנשים שמטיסים עם דרגון לינק ביחד עם מערכות UHF אחרים ללא בעיה..)

קרא פה - הכל מפורט:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2095116

כולל מלא צרות של אנשים אחרים.

Stav250
13-05-2014, 15:12:32
קרא פה - הכל מפורט:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2095116

כולל מלא צרות של אנשים אחרים.

ליאור, אם הבעיה היחידה שאתה מדבר עליה בדרגון לינק זה שאי אפשר להטיס עם DragonLink ומערכות UHF אחרות ביחד- זה לא כל כך בעיה בשבילי.
כי אני כבר אמרתי שאני מתכוון לטוס לבד. אבל גם לבעיה הזו אני אתייחס:

בתגובות לאשכול שפתחת בRCG היו כמה משתמשים שאמרו שלהם אין בעיה להטיס עם מערכות UHF אחרות.
אפילו יש מישהו שאמר שהוא מטיס עם עוד 4 אנשים (2 משתמשים בדרגון לינק, אחד בRangeLing ועוד 2 משתמשים בThomas)
כמו שאמרתי כבר, יכול להיות שהמקרה שלך הוא מקרי אבל גם יכול להיות מקרים אחרים שגם בהם אני יותר תומך ובינהם:
*נאמר לך כי המשדר עם הRangeLink קרוב מדי למטוס עם הDragonLink- ביינהם גם Alex Greve אמר לך את זה :o.
*יכול להיות שהבעיה נובעת מכך שאתה מפעיל את 2 מערכות הUHF בתוך מבנה ולכן זה גורם להפרעות ונאמר לך כי אם תנסה לטוס בחוץ ביחד עם rangelink, סביר להניח שהבעיה תיפתר.

בכל אופן, לאחר שמייק שלח לחבר שלך את הדרגון לינק החדש הבעיה היחידה הייתה רק עם הסרוו של הPan/tilt- שזה כבר התקדמות.. ניסית לטוס ביחד עם RangeLink בחוץ ולא במבנה עם הדרגון לינק החדש?
עובדה שיש המון אנשים אחרים שמטיסים עם דרגון לינק ועם מערכות UHF אחרות ללא שום בעיה וכמו שאמרתי: בשבילי זו לא בעיה כי אני מטיס לבד.
יש לי שאלה אחרונה בשבילך: בכל זאת, אני בהתלבטות איזה מערכת UHF לקנות ואני רוצה לדעת האם זו הבעיה היחידה שחווית עם הדרגון לינק?
אני לא מדבר על בעיות של אחרים. אחריי הכל- אין מערכת UHF שאין בה בעיות.. אני מדבר עליך ספציפית.

ובשורה התחתונה- ליאור אני נורא מודה לך על העזרה והניסיון לכוון אותי למערכת UHF שכנראה עם הדרגון לינק חווית "טראומה" שלא נפתרה עד הסוף. ;)

ליאור זהבי
13-05-2014, 15:49:44
בוא נעשה סדר:
1. הדרגון ליק לא שלי.ולא הטראומה שלו (ואכן היתה כזול-2 חברים אצלנו).
2. הבעיה נולדה בשטח - בבית רק המחשנו אותה. גם בשטח בכל פעם שמישהו הדליק רדיו UHF המטוסים עם הדרגון היו נכנסם לפיילסייף - עד כדי כך חמור שהיו חייבים להטיס לבד בשמיים ריקים.
3. כל נסיון לפתור את הבעיה כולל שדרוגי תוכנה וחומרה עלה בתוהו.
4. אחרי שהבחור התיאש רכש ריינג'לינק ב-100$ פחות ונהנה עד היום משקט תעשייתי.
5. אני חושב שאם אתה מטיס לבד אתה תננה - רק מה ההגיון לקנות מערכת עם בעיה ידועה ומוכרת כשמערכת יותר זולה עובדת יותר טוב מכל הבחינות?
6. כל החברים אצלנו מטיסים עם ריינג'לינק ווידאו 1.3 ללא כל הפרעה ניכרת.
7. אין לי שום דבר אישי נגד הדרגון ואני לא חושב שזו מערכת רעה - רק חושב שיש אחרת זולה יותר וטובה יותר. אם בכל זאת בדרגונלינק רצונך - אני מאחל לך הרבה כיף איתה והטסות נטולות הפרעות.

ובענין האחרון - בבקשה ידידי, אני באמת שמח לעזור.

AvivT
14-05-2014, 03:57:15
סתיו, אני לא מטיס עם דרגון לינק, אני מטיס עם orangerx openlrs. הגרסה של ה 100mW.
ככלל אין לי בעיות מיוחדות איתה, אבל היא כן רגישה כשמערכות uhf אחרות פועלות לידה. זה לא בעייתי מעבר לצפצופים מציקים של איבודי טלמטריה.
אם הייתי קונה מערכת חדשה היום הייתי כנראה הולך על הריינג'לינק או Openlrs 1W של Hawkeye.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

josh_1972
16-05-2014, 01:06:58
חבר'ה = תראו את הפוסט הבא של ALEX מ IBCRAZY
הוא עדכן שרכש את הדרגון לינק החדש עם הגרסא החדשה ויעשה סרטון יו טיוב חדש לאור גרסא זו
יהיה מעניין מאוד לראות את התוצאות לאור הדיון שהתפתח כאן.
אני חושב שחלק מהלא מרוצים מדרגון לינק יהיו מופתעים

IBCrazy
Engineer for Christ
IBCrazy's Avatar
Amherst, VA
Joined Jun 2006
10,111 Posts
Quote:
Originally Posted by JettPilot View Post
DRAGON LINK NEXT GENERATION FIRMWARE REVISION # 10 Now Released

The Next Generation Firmware now has Futaba 12 channel Support and Head tracking !!!

The Dragon Link Next Generation Firmware is now available !!! This firmware is a HUGE advance in performance and resistance to interference, and can be flashed at home to any Version 2 system at home with the USB update device available from www.dragonlinkrc.com I do not have a list of changes for the new firmware, because EVERYTHING has changed, this is not an update to our firmware, this was a total rework of the entire firmware, and the results are amazing. The resistance to interference is incredible, along with increased range, and absolutely stable, rock solid control. I highly recommend to everyone that you update to this firmware ASAP, this advance just takes the Dragon Link to the next level of reliability and performance ! You can download the latest Next Generation Firmware from here: https://dl.dropboxusercontent.com/u/...extGenBeta.zip

Mike
Awesome! I just bought another DragonLink for testing from Ready Made RC. Can you confirm whether it has the latest firmware or if I need to update it? I am doing another round of LRS testing and want to be sure I give you a fair test and review.

-Alex

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1518533&page=1952

AvivT
16-05-2014, 06:09:33
אכן מעניין.
גורם לי לשקול לעשות מעבר לדרגון לינק.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Barak Nevo
16-05-2014, 11:50:51
thomas scherrer TSLRS
גם הם טובים ולטעמי כדאי לשקול

Stav250
16-05-2014, 12:03:10
ה- Scherrer גם קיבל סיקור לא טוב על ידי אלכס Ibcrazy שהעלה סירטון אתמול אם אני לא טועה.
הוא לא עובד טוב עם 1.3Ghz ויש לו הפרעות קשות עם הוידיאו עד כדי כך שאי אפשר להטיס.
אני אישית לא ראיתי את כל הסירטון שהוא מסביר על המערכת UHF הזאת ביחד עם הוידיאו אבל לפי מה שהבנתי:
Scherrer UHF לא מוצא חן בעינייו. וחוץ מזה המערכת הזאת נורא יקרה (הכי יקרה) ולטעמי גם לא שווה את המחיר..

לגבי הדרגון לינק, מייק הוציא עדכון חדש שלטענתו פותר את כל הבעיות של הוידיאו וכ'ו.
הוא גם אמר שהטווח השתפר וההפרעות עם הוידיאו כבר לא קיימות.
בנתיים, אני מחכה שאלכס Ibcrazy יעלה סירטון ליוטיוב עם הסיקור שלו לגבי הדרגון לינק עם התוכנה החדשה :p

Moti007
18-05-2014, 06:48:55

ליאור זהבי
18-05-2014, 12:14:02
אני עדיין לא מבין את ההתעקשות לרדוף אחרי גרסאות תוכנה וחומרה כשרדיו אחר גם יותר זול וגם עובד טוב מהרגע הראשון בלי התעסקות.

Stav250
18-05-2014, 12:45:51
אני עדיין לא מבין את ההתעקשות לרדוף אחרי גרסאות תוכנה וחומרה כשרדיו אחר גם יותר זול וגם עובד טוב מהרגע הראשון בלי התעסקות.
על איזה מערכת UHF אחרת אתה מדבר? אם על RangeLink: כבר הסברתי. יש למערכת הזאת בעיה עם 1.3Ghz לוידיאו (אני משתמש עם 1.3Ghz) והבעיה הזאת עד כדי כך קשה שהטווח עלול להתקצר עד לכחצי מהטווח המקסימאלי.
אז בקטע הזה המשפט הזה מתאים כאן: "מי שקונה בזול משלם ביוקר". לי אישית אין בעיה לשלם עוד קצת כסף ולקבל מערכת UHF אמינה עם תמיכה ושירות טובים ואל תשכח - זו המערכת UHF הפופולארית ביותר בעולם.

ליאור זהבי
18-05-2014, 12:52:03
על איזה מערכת UHF אחרת אתה מדבר? אם על RangeLink: כבר הסברתי. יש למערכת הזאת בעיה עם 1.3Ghz לוידיאו (אני משתמש עם 1.3Ghz) והבעיה הזאת עד כדי כך קשה שהטווח עלול להתקצר עד לכחצי מהטווח המקסימאלי.
אז בקטע הזה המשפט הזה מתאים כאן: "מי שקונה בזול משלם ביוקר". לי אישית אין בעיה לשלם עוד קצת כסף ולקבל מערכת UHF אמינה עם תמיכה ושירות טובים ואל תשכח - זו המערכת UHF הפופולארית ביותר בעולם.

יש לנו 5 כאלה בשטח ולא היתה מעולם שום בעיה עם 1.3 וידאו.
והשרות של סיד מנצח את השירות של מייק פי 10 בכל יום בשבוע - מנסיון.

Stav250
18-05-2014, 19:59:55
יש לנו 5 כאלה בשטח ולא היתה מעולם שום בעיה עם 1.3 וידאו.
והשרות של סיד מנצח את השירות של מייק פי 10 בכל יום בשבוע - מנסיון.

תראה, על עובדות אי אפשר להתווכח.
אחת ההתלבטויות הקשות שלי היו במה לבחור זה בין RangeLink לבין DragonLink.
אתה ועוד כמה חבר'ה שיש להם RangeLink לא חוו בעיה עם 1.3Ghz עד טווח מסויים.
הבעיה היא בטווח. המערכת UHF הזאת מקצרת את הטווח המקסימאלי בחצי בגלל התדר של הוידיאו. אתה יודע איזה משמעותי זה קיצור של חצי מהטווח המקסימאלי?

josh_1972
18-05-2014, 20:26:40
ליאור... הבנו שאתה לא אוהב דרגוןלינק. אבל שאתה לא מבין מדוע יש עדכוני תוכנה ולעיתים חומרה בציוד מסוג זה ובכלל בציוד אלקטרוני זו תהייה שאני לא מבין אותך. בניגוד למה שאמרת למייק יש תמיכה מצויינת. כל שאלה שלי קיבלה מענה מיידי ואף שלח לי ציוד בחינם כשרק צייצתי. אני שוב ממליץ לך להתאפק לבדיקה של Ibcrazy. לדעתי תופתע לאור האמירות החד משמעיות שלך נגד דרגון. שוב אני לא מכיר רינגלינק למעט ביקורות באינטרנט שאגב לא כולם מהללים. אבל מכיר דרגון ומשתמשים בדרגון שתכלס מאוד מרוצים. הבקורות על next generation בנתיים מעולות.

AvivT
18-05-2014, 20:27:26
הבעיה היא בטווח. המערכת UHF הזאת מקצרת את הטווח המקסימאלי בחצי בגלל התדר של הוידיאו. אתה יודע איזה משמעותי זה קיצור של חצי מהטווח המקסימאלי?

אפשר לשאול כמה הכי רחוק שהגעת עד היום?
וכמה רחוק אתה מתכנן להגיע?
אנשים הגיעו עם כמעט כל מערכת uhf שיש כיום בשוק לכמה עשרות קילומטרים.
חצי מזה זה עדיין כמה עשרות קילומטרים. אולי קצת פחות מכמה עשרות. נגיד רק 15 ק"מ.
זה נשמע לך משהו שיכול לספק אותך או שאתה צריך ממש הרבה יותר מ 15 ק"מ?

Stav250
18-05-2014, 21:01:00
אפשר לשאול כמה הכי רחוק שהגעת עד היום?
וכמה רחוק אתה מתכנן להגיע?
אנשים הגיעו עם כמעט כל מערכת uhf שיש כיום בשוק לכמה עשרות קילומטרים.
חצי מזה זה עדיין כמה עשרות קילומטרים. אולי קצת פחות מכמה עשרות. נגיד רק 15 ק"מ.
זה נשמע לך משהו שיכול לספק אותך או שאתה צריך ממש הרבה יותר מ 15 ק"מ?

אם אני אגיד לך את האמת עוד אין לי מערכת UHF.
בימים הקרובים אני אזמין DragonLink ככל הנראה.
כמה רחוק אני מתכוון להגיע? לא יותר מ7 קילומטר שזה יהיה טיסה של פעם ב..
החצי הזה שמתקצר בRangeLink זה ממש לא 15 ק"מ. מדובר רק על כמה קילומטרים בודדים..

ליאור זהבי
19-05-2014, 08:27:12
ליאור... הבנו שאתה לא אוהב דרגוןלינק. אבל שאתה לא מבין מדוע יש עדכוני תוכנה ולעיתים חומרה בציוד מסוג זה ובכלל בציוד אלקטרוני זו תהייה שאני לא מבין אותך. בניגוד למה שאמרת למייק יש תמיכה מצויינת. כל שאלה שלי קיבלה מענה מיידי ואף שלח לי ציוד בחינם כשרק צייצתי. אני שוב ממליץ לך להתאפק לבדיקה של Ibcrazy. לדעתי תופתע לאור האמירות החד משמעיות שלך נגד דרגון. שוב אני לא מכיר רינגלינק למעט ביקורות באינטרנט שאגב לא כולם מהללים. אבל מכיר דרגון ומשתמשים בדרגון שתכלס מאוד מרוצים. הבקורות על next generation בנתיים מעולות.

ג'וש,
כשחבריי נזדקקו לתמיכה ממייק - לא ממש היה עם מי לדבר. ולגבי גרסאות - אני מדבר על V1 ו-V2 שמייק שלח לשפירא, ה-V2 היה רק לפני כחודשיים אז היה גרסה יחסית חדישה. מעבר לזה אין לי מושג ואני ממש לא מתעקש שגרסאות עתידיות לא יהיו יותר טובות - זה בהחלט יתכן.
אפרופו עדכוני תוכנה וחומרה - עבדך הנאמן מהנדס אלק' ומכיר את התחום מקרוב.
אני רק לא מבין למה לקנות מערכת שמוטלת בספק ולא אחת מוכחת כיותר אמינה - אך עם זאת איש הישר בעיניו יעשה, וזה רק הובי - אז הכל בסדר :)

אם אני אגיד לך את האמת עוד אין לי מערכת UHF.
בימים הקרובים אני אזמין DragonLink ככל הנראה.
כמה רחוק אני מתכוון להגיע? לא יותר מ7 קילומטר שזה יהיה טיסה של פעם ב..
החצי הזה שמתקצר בRangeLink זה ממש לא 15 ק"מ. מדובר רק על כמה קילומטרים בודדים..

אני מכיר אנשים שטסו עם RL ווידאו 1.3 למעל 15 ק"מ. בעצם גם עם ORANGERX :) ואפילו עם דרגון (מתי שהם היו לבד בשטח).
אני בהחלט מבין את המשמעות של קיצור חצי מהטווח, רק לא מבין מהיכן הנתון הזה נלקח, שכן הוא ממש לא נכון בעיניי.

enayim
26-05-2014, 18:49:24
ג'וש,
כשחבריי נזדקקו לתמיכה ממייק - לא ממש היה עם מי לדבר. ולגבי גרסאות - אני מדבר על V1 ו-V2 שמייק שלח לשפירא, ה-V2 היה רק לפני כחודשיים אז היה גרסה יחסית חדישה. מעבר לזה אין לי מושג ואני ממש לא מתעקש שגרסאות עתידיות לא יהיו יותר טובות - זה בהחלט יתכן.
אפרופו עדכוני תוכנה וחומרה - עבדך הנאמן מהנדס אלק' ומכיר את התחום מקרוב.
אני רק לא מבין למה לקנות מערכת שמוטלת בספק ולא אחת מוכחת כיותר אמינה - אך עם זאת איש הישר בעיניו יעשה, וזה רק הובי - אז הכל בסדר :)

אני מכיר אנשים שטסו עם RL ווידאו 1.3 למעל 15 ק"מ. בעצם גם עם ORANGERX :) ואפילו עם דרגון (מתי שהם היו לבד בשטח).
אני בהחלט מבין את המשמעות של קיצור חצי מהטווח, רק לא מבין מהיכן הנתון הזה נלקח, שכן הוא ממש לא נכון בעיניי.

אז מה הוחלט????
אני בצומת דרכים, האם לרכוש דרגון לינק גרסה 2 או ראנג׳ לינק????

יש לי 9xr וטייס אוטומטי ארקבירד.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Barak Nevo
26-05-2014, 19:51:34
אני מוכן לבלבל אותך עוד קצת
בשבת הטסתי רחפן עם 1.3 וידאו ו 433 TSLRS ,בלי שום הפרעה , למרות הסרטון השלילי שעשו לו
גם בחדר מחסן (קונטיינר ) שהקירות שלו ברזל , לא חוויתי שום הפרעה כשפעלו שני המשדרים יחד

enayim
27-05-2014, 04:56:38
אני מוכן לבלבל אותך עוד קצת
בשבת הטסתי רחפן עם 1.3 וידאו ו 433 TSLRS ,בלי שום הפרעה , למרות הסרטון השלילי שעשו לו
גם בחדר מחסן (קונטיינר ) שהקירות שלו ברזל , לא חוויתי שום הפרעה כשפעלו שני המשדרים יחד

כמעט הצלחת,
אני בדרך להזמין דרגון לינק...
חלק מזה בזכותך, בזכות הסרטון היפה של הטיסן שנוחת על הר השולחן. למרות שלא הטסת עם דרגון לינק.
באמת סרטון יפה ומקום מהמם.
אני בטוח שעוד ניפגש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ליאור זהבי
28-05-2014, 10:27:50
rangelink ירד המחיר.
165$ לסט ו-59$ למקלט.
תענוג :)

AvivT
28-05-2014, 12:54:36
rangelink ירד המחיר.
165$ לסט ו-59$ למקלט.
תענוג :)

מפתה ביותר... יש סיבה לירידה החדה במחיר? משהו חדש בפתח לדעתך?

ליאור זהבי
28-05-2014, 13:07:40
להערכתי טקטיקה שיווקית.