PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה שימוש באפוקסי ישן

aofer
10-04-2009, 17:37:05
יש לי אפוקסי 30 דקות של גרייט פליינס שהוצאתי מהקופסה לא מזמן אחרי שבערך שנה הוא עמד סגור ללא שימוש, וזה אחרי שכבר התקשו לי איזה 2-3 בקבוקי אפוקסי כאלה לפניו ורק המקשיח נשאר טוב
בכל אופן היום באתי להדביק את הפיירוול בטיסן שאני בונה וגיליתי שממש ממש קשה להוציא את האפוקסי, הוא מתחיל כנראה גם להתקשות, אז הגדלתי את החור והצלחתי להוציא אותו אבל הוא ממש סמיך וכשהוא מתערבב הוא נהיה ממש לבן, הדבקתי איתו כמה חלקים אחרים לצורך בדיקה ונראה שהוא בסדר, יש לי סיבה לחשוש? העדפתי לשאול לפני שאני מדביק את הפיירוול, כי זה חלק מאד חשוב

MDreamer
10-04-2009, 18:22:38
למה להסתכן?
בשביל 15 ש"ח תרסק טיסן של מאות/אלפי שקלים - שלא לדבר על חיי אדם ורכוש.

aofer
10-04-2009, 18:24:48
שמע, אפוקסי זה עסק די יקר, 50-60 שקל לאפוקסי 30 דקות... אם הוא עדיין שמיש אז למה שאני אבזבז עוד כסף, הוא סך הכל נהיה סמיך יותר בינתיים הדבקתי איתו 3 חתיכות של איפה שהברגים נכנסים לגוף ונדבק בסדר, השאלה אם למישהו קרה שאפוקסי שכבר היה דבוק השתחרר או משהו כזה

וחוץ מזה, אני באמצע מרתון על הטיסן הזה ולא בא לי להתקע :)

flatspin
10-04-2009, 18:40:00
לאפוקסי (שרף) יש תכונה שהוא נקרש עם הזמן. זהו תהליך הפיך ואתה יכול בקלות לחדש את ימיו כקדם. כל שעליך לעשות הוא להכניס את הבקבוק של השרף לכלי עם מים ולחמם אותו לחום מתון ולהשאיר אותו זמן מה (תלוי במידת ההתקרשות). כעבור זמן מה הוא יחזור לנזילות שהיתה לו בעבר.
שים לב, אם תשתמש בו כשהוא חם, ההתמצקות תהיה יותר מהירה. אחרי שייתקרר הוא עדיין ישאר נוזלי כפי שהיה במקור וזמן ההתמצקות יהיה בהתאם.

aofer
10-04-2009, 18:41:35
מגניב תודה!
תגיד זה עובד גם על אפוקסי שנהיה מוצק לחלוטין?
כי אם כן תהיה לי אספקה של אפוקסי לשנתיים :) יש לי שני בקבוקים מלאים ששמרתי שנהייו מוצקים לגמרי

flatspin
10-04-2009, 18:43:18
כן, בהחלט.
נראה שאתה מסודר לגמרי :)

aofer
10-04-2009, 18:44:46
תודה, יש לך גם טריקים לCA שהתקשה במקרה? :)

flatspin
10-04-2009, 18:49:59
עד כאן.
ידוע לי על חומר שממיס CA אבל לא על ריענון.
ההמלצה בכל מקרה היא להחזיק אותו במקרר בתקופה שאינך משתמש בו. דבר זה עוזר להאריך במידת מה את חייו. ומכאן, הזהר לא להחזיק אותו במקום חם, במיוחד שלא יהיה חשוף לקרינה ישירה של השמש.

MDreamer
10-04-2009, 18:50:01
שמע, אפוקסי זה עסק די יקר, 50-60 שקל לאפוקסי 30 דקות... אם הוא עדיין שמיש אז למה שאני אבזבז עוד כסף, הוא סך הכל נהיה סמיך יותר בינתיים הדבקתי איתו 3 חתיכות של איפה שהברגים נכנסים לגוף ונדבק בסדר, השאלה אם למישהו קרה שאפוקסי שכבר היה דבוק השתחרר או משהו כזה

וחוץ מזה, אני באמצע מרתון על הטיסן הזה ולא בא לי להתקע :)

אתה בטוח שאתה צריך רבע ליטר דבק? יש שפורפרות קטנות...
חוץ מזה זה עדין 50-60 ש"ח לעומת מה שציינתי.

לאפוקסי (שרף) יש תכונה שהוא נקרש עם הזמן. זהו תהליך הפיך ואתה יכול בקלות לחדש את ימיו כקדם. כל שעליך לעשות הוא להכניס את הבקבוק של השרף לכלי עם מים ולחמם אותו לחום מתון ולהשאיר אותו זמן מה (תלוי במידת ההתקרשות). כעבור זמן מה הוא יחזור לנזילות שהיתה לו בעבר.
שים לב, אם תשתמש בו כשהוא חם, ההתמצקות תהיה יותר מהירה. אחרי שייתקרר הוא עדיין ישאר נוזלי כפי שהיה במקור וזמן ההתמצקות יהיה בהתאם.

גדעון,
אני מודה שלא ניסתי זאת מעולם מפחד לטיסנים אבל אני יודע בוודאות שזה פוגע בקפילריות של הדבק - הדבק מגיע פחות מקומות ו"שטח הפנים" של ההדבקה קטן כי הוא הופך סמיך יותר, תוסיף לזה שמאבדים זמן עבודה והעסק כבר לטעמי לא נעים.
בנוסף אני די בטוח שיכולת הדבקה נפגעת כי פוגעים בתכונות הכימיות-ריאקציות של הדבק ע"י מכות חום.. האם לפי נסיונך זה הדבק באמת עובד אח"כ ללא ירידה בביצועים? אם כן ויש ירידה אז כמה?
מעיין

aofer
10-04-2009, 18:56:28
אותה שאלה לגבי פילר של הוביקו :)
טוב אני אבדוק את הנושא עם האפוקסי שהתקשה לגמרי
זה שעדיין במצב של ערבוב נראה לי חזק וטוב וגם נראה לי שברגע שזה נדבק זה נדבק ועם החלקים שבדקתי זה טוב.
אני די בטוח שאני לא צריך רבע ליטר דבק, פשוט עוד לא מצאתי אפוקסי של 30 במיכלים קטנים יותר,
צריך אולי להזמין מהסיני

flatspin
10-04-2009, 18:56:29
לא המצאתי את הדבר הזה. אני משתמש בכמויות גדולות, יחסית, של אפוקסי. כאשר מצאתי יום אחד קופסה של ק"ג, כמעט מלאה ונוקשה לגמרי, פניתי ליצרני ומשווקי אפוקסי, חברת קידרון, והם לימדו אותי מה לעשות. לדבריהם, אין כל פגיעה בחומר היות וטרם בא במגע עם המקשה.
הדבר היה לפני שנים ומאז אני נוהג לחמם את השרף מידי פעם, במיוחד בחורף כשהטמפרטורות נמוכות.
חד וחלק, האפוקסי שומר על איכותו המקורית

flatspin
10-04-2009, 18:58:17
הפילר של הוביקו מדולל במים. מזוג כמות קטנה וערבב היטב. הוסף מים לפי הצורך, אבל שים לב לא לעשות את העיסה דלילה מידי.

aofer
10-04-2009, 18:58:20
ואגב לגבי CA ושמירה במקרר, אני יודע שזה עוזר אבל נראה לי זה לא הכי בריא לשמור CA ביחד עם האוכל :)

flatspin
10-04-2009, 19:01:10
אתה יכול להכניס את ה-CA לכלי פלסטיק, סגור, בגודל מתאים ואז הבעיה לא תהיה קיימת. כמובן, רשום בבירור על הכלי החיצוני שזה חומר רעיל ומסוכן והסבר לבני הבית שזה אינו מזון לאכילה או שתיה.

aofer
10-04-2009, 19:04:45
:)

MDreamer
10-04-2009, 19:40:46
תודה.
למדתי.
האם זה תקף לכל סוגי האפוקסי? (בדים, מבני..)

flatspin
10-04-2009, 20:00:07
בעיקרון, כפי שאני יודע, התהליך מתאים לכל השרפים. יתכן שיש יוצאים מן הכלל. היות ואני משתמש בסוגי אפוקסי מסוימים בלבד, לא התעניינתי באחרים. בכל מקרה, בטווח החומרים שמשמשים בטיסנאות, זה עובד.

MDreamer
10-04-2009, 20:08:23
הבינותי תודה

marik_911
10-04-2009, 21:31:54
עד כאן.
ידוע לי על חומר שממיס CA אבל לא על ריענון.
ההמלצה בכל מקרה היא להחזיק אותו במקרר בתקופה שאינך משתמש בו. דבר זה עוזר להאריך במידת מה את חייו. ומכאן, הזהר לא להחזיק אותו במקום חם, במיוחד שלא יהיה חשוף לקרינה ישירה של השמש.

הי שלום

איזה חומר ממיס את ה CA ?
יש לי כמה טיפות על הציפוי של טיסן חדש שאני מרכיב
לא מצליח להוריד אותו מהציפוי

תודה וחג שמח

Boogle
10-04-2009, 21:46:52
הי שלום

איזה חומר ממיס את ה CA ?

תודה וחג שמח

ניטרומתאן (החלק שבא באחוזים קטנים בדלק טיסנים ומכונה בפי העם "ניטרו") ממיס את הCA.
אפשר גם אצטון ואלכוהול אבל התהליך יותר איטי.

CA מתיישן מספיחת לחות והתהליך אינו הפיך. מומלץ לכתוב בגדול באדום עם סמל גולגולת "רעל"

marik_911
11-04-2009, 09:31:11
ניסיתי עם אלכוהול לא עוזר
אציטון גם לא

flatspin
11-04-2009, 10:11:13
יש עוד רשימה די ארוכה של חומרים שאינם עוזרים :)

marik_911
11-04-2009, 13:12:33
יש עוד רשימה די ארוכה של חומרים שאינם עוזרים :)

אולאי תעשה רשימה מה כן עוזר :-)

תודה:)

flatspin
11-04-2009, 13:49:57
אם קראת בעיון את השירשור מראשיתו, הבנת שמיחזור השרף נעשה באמצעות חימומו בלבד. כל עירוב עם חומר אחר, בין אם יעזור או לא, יפגע באופן חמור בתכונותיו.
מכאן שרשימת כל החומרים שבעולם תופסת לענין שאלתך.

aofer
11-04-2009, 13:59:31
תשמעו, זה עובד!
לקחתי את האפוקסי שהיה קשה כמו אבן במשך איזה שנה וחצי חשמתי בכלי ושפכתי מים רותחים, וזה התרכך, עכשיו רק נשאר לנסות אותו
תודה! למדתי משהו חדש

flatspin
11-04-2009, 14:11:17
כתבתי לך במפורש מים בחום מתון. רתיחה עלולה לגרום נזק. הדרך הנכונה היא לחמם מים עד גבול של 60 מעלות בערך ולהשאיר את הבקבוק עם השרף לאורך הזמן הדרוש. השרף מגיע למצב של נזילות ושקיפות מלאה.

aofer
11-04-2009, 14:19:14
אוקיי לא שמתי לב, לא השארתי את הבקבוק על הגז או משהו
שפכתי מים מקומקום לתוך קערת פלסטיק שטוחה והכנסתי פנימה את הבקבוק עטוף בשקית
ככה שאני מניח שהזמן שהבקבוק היה בתוך מים עם 100 מעלות היה קצר.
אתה חושב שהאפוקסי נפגם?

wind556
11-04-2009, 14:30:24
הי שלום

איזה חומר ממיס את ה CA ?

תודה וחג שמח

http://www.devtec.co.il/Product.aspx?ProductId=84

Boogle
12-04-2009, 01:02:07
ניסיתי עם אלכוהול לא עוזר
אציטון גם לא

אתה עקשן :rolleyes: , כתבתי ניטרו-מתאן (כמו שיש בדלק וגם בבקבוק של CYBERBOND) עם אצטון ואלכוהול צריך המון סבלנות שיתרכך.

אגב, דבטק מחזיקים אחלה חומרים ודבקים, מחירים גם סבירים מאוד, ממליץ למי שמגיע לסגולה להכנס ולהצטייד.

flatspin
12-04-2009, 17:59:50
אל תדאג. החומר אינו מתקלקל כל כך מהר. כמו שנהגת זה עדיין בסדר.

Roni_Ron
13-04-2009, 17:34:01
למרות הדברים המלומדים אני הייתי נזהר

צריך לזכור שלאפוקסי יש תאריך תפוגה. מנסיון שלי בחלק מהמיקרים רואים הבדל בתוצאות כאשר משתמשים בדבק פג תוקף.
לראיה בתעשיה ובעיקר בתעופה זורקים דבקים לאחר תאריך התפוגה.
הייתי מאמץ את העיקרון הראשוני של דרימר, כלומר למה להסתכן ( לפני שהוא נסוג והתרכך...)

aofer
13-04-2009, 17:41:57
על האפוקסי שלי לא מצאתי תאריך תפוגה

flatspin
13-04-2009, 17:59:46
אני מכבד בהחלט את דעתך ואין לי בעיה עם קו המחשבה שלך בענין תאריך תפוגה. בכל זאת אני מציע לך, קח הכל בפרופורציות הנכונות. יש הבדל תהומי בין תעופה אזרחית/צבאית ובין טיסנאות. בתעופה אין בעיה לפסול חומר/ציוד/רכיב וכיוצא באלו. הלקוח משלם הכל ולכן העלויות שם הן בשמים. בטיסנאות אנחנו משלמים מכיסנו עבור החומרים ואין שום סיבה לזרוק סתם לפח.
אני מחמם את השרף לא רק כשהוא נקרש לגמרי, אלא גם בחורף, כאשר הצמיגות שלו עוברת את גבול הנזילות. מעולם לא היתה לי בעיה מכל סוג שהוא בהדבקות אפוקסי. לידיעתך, אני בונה הרבה מאד ומשתמש באפוקסי בהתאם. אני חוזר ומדגיש, כפי שכתבתי באחת מתגובותי הקודמות בשירשור הזה, החימום אינו המצאה שלי. הטיפ הזה ניתן לי בחברה המייצרת ומשווקת מיני אפוקסי ומוצריו (קידרון, מפרץ חיפה). אני מניח שהם יודעים, פחות או יותר, על מה הם מדברים.

umbo
14-04-2009, 06:50:29
עם מעט סטיה מנושא השרשור, איפה אפשר לקנות אפוקסי שמתאים לבניה של קאול וכד'
חברת קידרון בחיפה כבר לא עוסקת בזה.
מדובר בכמות של בערך חצי קילו או אפילו פחות (לשני הרכיבים) ורצוי גם באזור ירושלים.
בנוסף, רצוי אפוקסי שבנוי מרכיבים שמערבבים אותם בכמות שווה - סתם מעצלות, כדי להמנע משקילה כשמשתמשים בכמויות קטנות לסתם הדבקות.