PDA

צפייה בגרסה מלאה : בית ספר למרסקים מתחילים - אבל יסודיים

dbrosh
31-05-2009, 20:30:29
ביום חמישי, ערב מתן תורה, לקחתי את הקופטר איקס 450 היפה והצעיר שלי להטסה בגלילות. בבטריה האחרונה, רגע לפני שיצאתי משם בשלום, ברח לי המסוק לאי שם, הרוח קצת עזרה, חוסר הנסיון שלי עזר יותר, וכל הנסיונות להשיב אותו לחיקי כשלו. הוא התרחק צפונה עד שהפך לנקודה קטנה, לא ידעתי לאיזה כיוון הוא פונה ואיזה היגויים לתת לו, עוד לא היה לי שכל - שיש לי עכשיו - להעביר את המנוע להולד, והמראה האחרון שראיתי היה את המסוק צונח במהירות על זנבו לכיוון האדמה.
אחרי שגמרתי לבכות הלכתי לעמית שיסל הגדול שנתן עזרה ראשונה - לא רציתי להחליף חלקים לבד אחרי ריסוק ראשון. למחרת חזרתי לשטח והמסוק התחיל לחרחר ולצלוע. מיד הנחתי אותו על הארץ. ביום ראשון הלכתי לעודד הגדול היחיד והמיוחד שאיתר את כל הבעיות.
הנה שלל הריסוק הראשון בקופטר איקס החדש והפצוע שלי ותודו שזה מרשים: להבים, ציר ראשי, ספינדל, גלגל שיניים ציר ראשי, זרוע של סרוו, בום, ציר זנב, לאגר של הציר שמעביר תנועה מגלגל השיניים הראשי לרצועה, מנוע, בקר, גלגלי שיניים של סרוו זנב, והלב המרוסק שלי. סך הכל יותר מאלף מאתיים ש"ח תיקונים ושנה אחת פחות בחיים. לא מומלץ. ממש לא.

s.mario
31-05-2009, 20:53:19
מצטער לשמוע גם על הפן הכלכלי ובעיקר על הכאב לב.
מקווה שזה יהיה הריסוק האחרון שלך אך הסטטיסטיקה אומרת שלא..:cool:
בקיצור אנשים ריסקו מרסקים וכנראה עוד ירסקו , החוכמה היא לדעת גם מזה להפיק לקחים וללמוד לפעמים הבאות.
שיהיה בהצלחה!

Shay
31-05-2009, 21:03:01
נראה לי שקיט של מסוק חדש עולה בסביבות ה800 ש"ח

s.mario
31-05-2009, 21:08:28
נראה לי שקיט של מסוק חדש עולה בסביבות ה800 ש"ח

תוסיף להבים , מנוע ובקר...

guylederer
31-05-2009, 21:22:30
סימולטור היה פיתרון יפה פה ...
אל תתיאש ! קורה ויקרה לכולם ...
במקרה שלי עדיין לא העפתי את המסוק וכבר שברתי אותו ( בתוך הבית ... היה על מצב UDLE וכמעט מחק לי חצי מהמיטה ) יצאתי בנזק קל בעצמי ... שריטה יחסית "קטנה" מהלהבים על היד P:
ובום וציר ראשי עקומים ... אבל מה לעשות ככה אנחנו בני אדם אומרים לנו לא ואנחנו עושים כן P:
בסופו של דבר הגעתי למאסטר ( עודד ) שעזר לי לסדר הכל ... 3>

dbrosh
01-06-2009, 00:24:07
[QUOTE=guylederer;59929]סימולטור היה פיתרון יפה פה ...
אל תתיאש ! קורה ויקרה לכולם ...

סימולטור אני עושה הרבה. אין פה עניין של יאוש ואני לא מופתע מריסוק. אני אחרי שנה של בלייד 400 ככה שריסוקים לא זרים לי. אבל זה היה המרשים מכולם לכן חשבתי ששווה תיעוד בפורום

bartovmoti
01-06-2009, 08:31:01
תרשה לי לנחם אותך.. ,

גם אני ריסקתי את רקסי (500) שלי בשבת !!

אחרי שהטסתי כל החג (חמישי, שישי), היפוכים, טיסות הפוכות וגלגולים לרוב ללא כל קושי..

הגעתי בשבת למנחת עין ורד עם חבר נוסף שגם לו רקסי 500. התחלתי להטיס והתלהבתי !
עד שתאמינו לי לא זוכר מה עשיתי (בלאק אאוט ??) המסוק נכנס עם האף והלהבים באדמה :(:(

אמנם הנזק לא גדול.. (200 ש"ח בערך)
אבל כאב לי הלב חבל"ז !!

אז אל תתיאש ! תתקן ותמשיך להטיס

רון333
01-06-2009, 12:25:11
קנה קיט של Tarot 450SE V2 CF Kit עולה רק 111 דולר. תואם קופטר אחד לאחד .יצא לך יותר זול

Nlackrif
01-06-2009, 13:03:00
ביום חמישי, ערב מתן תורה, לקחתי את הקופטר איקס 450 היפה והצעיר שלי להטסה בגלילות. בבטריה האחרונה, רגע לפני שיצאתי משם בשלום, ברח לי המסוק לאי שם, הרוח קצת עזרה, חוסר הנסיון שלי עזר יותר, וכל הנסיונות להשיב אותו לחיקי כשלו. הוא התרחק צפונה עד שהפך לנקודה קטנה, לא ידעתי לאיזה כיוון הוא פונה ואיזה היגויים לתת לו, עוד לא היה לי שכל - שיש לי עכשיו - להעביר את המנוע להולד, והמראה האחרון שראיתי היה את המסוק צונח במהירות על זנבו לכיוון האדמה.
אחרי שגמרתי לבכות הלכתי לעמית שיסל הגדול שנתן עזרה ראשונה - לא רציתי להחליף חלקים לבד אחרי ריסוק ראשון. למחרת חזרתי לשטח והמסוק התחיל לחרחר ולצלוע. מיד הנחתי אותו על הארץ. ביום ראשון הלכתי לעודד הגדול היחיד והמיוחד שאיתר את כל הבעיות.
הנה שלל הריסוק הראשון בקופטר איקס החדש והפצוע שלי ותודו שזה מרשים: להבים, ציר ראשי, ספינדל, גלגל שיניים ציר ראשי, זרוע של סרוו, בום, ציר זנב, לאגר של הציר שמעביר תנועה מגלגל השיניים הראשי לרצועה, מנוע, בקר, גלגלי שיניים של סרוו זנב, והלב המרוסק שלי. סך הכל יותר מאלף מאתיים ש"ח תיקונים ושנה אחת פחות בחיים. לא מומלץ. ממש לא.

אאווצ' כואב הלב...רשימת חלקים מכובדת החלפת.
העיקר שאתה נהנה! (וכל הכבוד לעודד...שוב.)

zvok
01-06-2009, 13:06:33
Tarot 450SE V2 CF Kit ב 106 דולר כולל משלוח

http://cy-model.com/osc/product_info.php?products_id=172:):)

גם חברות הבטוח לא מתקנות נזקים מעל ל 50% זה נחשב Total Loss:(

ללו
01-06-2009, 16:57:16
מה בעיה 36$ ויש לך HK חדש

אריה הלפרין
01-06-2009, 17:04:24
מה בעיה 36$ ויש לך HK חדש

תוסיף משלוחה 32 דולר
יוצא ביחד 68 דולר

vinay
01-06-2009, 19:33:35
Tarot 450SE V2 CF Kit ב 106 דולר כולל משלוח

http://cy-model.com/osc/product_info.php?products_id=172:):)

גם חברות הבטוח לא מתקנות נזקים מעל ל 50% זה נחשב Total Loss:(

איך ה TAROT יחסית ל COPTERX וה-HK450?

מבחינת תואמות חלקים? (HK450 אינו תואם)
מבחינת איכות?

נשמע כמו קנייה כדאית מאד ...

orenoved
01-06-2009, 23:43:17
גם אני ריסקתי את הטירקס 450 שלי בשבת....

בילי
02-06-2009, 00:38:27
אותי מענין אך הצלחתה לדאוג לחלקים של קופטר כל כך מהר
במיוחד עים רשימה גדולה של חלקים
מניסיוני לארגן חלקים לוקח מיספר ימים דרך האתר של קופטר
יש דרך מהירה יותר?

ללו
02-06-2009, 00:42:26
תוסיף משלוחה 32 דולר
יוצא ביחד 68 דולר

ואם תקנה TREX ב 500$ לא תשלם משלוח? כל מה שתקנה מחו"ל תשלם משלוח זה לא קשור לעלות המסוק

משה
02-06-2009, 05:40:04
בעיקר ובגלל מקרה כמו שלך , נוצר ונבנה מסוק פאן קופטר על ידי יצרן גרמני ותיק , בעתיד הקרוב כבר לא היו מטיסים מתחילים שמרסקים ונקרע להם הלב והכיס ,
הפאן קופטר מסוק שעלות ריסוק 0 שח , לישר להבים והופ לאויר .

dbrosh
02-06-2009, 08:11:47
אותי מענין אך הצלחתה לדאוג לחלקים של קופטר כל כך מהר
במיוחד עים רשימה גדולה של חלקים
מניסיוני לארגן חלקים לוקח מיספר ימים דרך האתר של קופטר
יש דרך מהירה יותר?

נכון שדרך אתר קופטר איקס לוקח כמה ימים והאמת שלמרות הסיפורים היפים שסיפרו לי התאכזבתי מכך שדודי לא חזר אלי בטלפון גם אחרי שלושה ימים (בינתיים אני ביום הרביעי והוא עוד לא חזר אלי). ערכת ריסוק היתה לי בבית מראש. מה שחסר - ציר זנב - היה תואם טי רקס 450 ויש אצל אלון בהובי ניטרו. והאלקטרוניקה שלי - מנוע, בקר, גלגלי שיניים של סרוו זנב (9257) מלכתחילה לא היתה המקורית של קופטר איקס

dbrosh
02-06-2009, 08:16:14
בעיקר ובגלל מקרה כמו שלך , נוצר ונבנה מסוק פאן קופטר על ידי יצרן גרמני ותיק , בעתיד הקרוב כבר לא היו מטיסים מתחילים שמרסקים ונקרע להם הלב והכיס ,

ראיתי את המסוק הזה בפרסומים שונים ובדיעבד אני חושב שאתה מאוד צודק. הבנתי שהוא הולך להיות לא זול - משהו בסביבות ה- 2000 ש"ח, אבל כשלוקחים בחשבון את כל הוצאות התיקונים עד שמגיעים לרמה סבירה של הטסה, שווה ללכת עליו ואז לעבור לפרועים יותר

dani2002
03-06-2009, 09:18:08
איך ה TAROT יחסית ל COPTERX וה-HK450?

מבחינת תואמות חלקים? (HK450 אינו תואם)
מבחינת איכות?

נשמע כמו קנייה כדאית מאד ...
מה לא תואם ב HK450

רון333
03-06-2009, 10:38:50
הציר זנב של הטירקס לא ממש מתאים למכלול זנב של הקופטר. תסתכל טוב על הגלגל שיניים ותראה שהם לא ממש תואמים .ואז אי אפשר לסגור את המכלול. כשאתה מהדק את הברגים הציר לא מסתובב חלק והוא דופק את המיסב של המכלול.

wind556
03-06-2009, 10:53:12

הלוואי שהיית צודק
עוד לא המציאו מסוק בלתי שביר, והמסוק עליו אתה מדבר שביר פחות ממסוקים רגילים, אבל גם הוא לא יעמוד בהתעללות של מטיס מתחיל
ובהנחה שחלקי החילוף שלו הם תוצרת גרמניה,אז כנראה שגם המחיר יהיה "גרמני" (שלא לדבר על מחיר ישראלי)
המסוק הנ"ל הוא עוד אחת מהאפשרויות , אבל אין ולא יהיה תחליף לסימולטור (ורק לסימולטור טוב). בפחות מחצי מחירו אתה קונה G4 חוקי ורשמי (שגם לזה אין תחליף בהורדות למיניהם)
בסופו של דבר ההוצאה על סימולטור היא ההוצאה הכי נחוצה והכי משתלמת שיש

משה
03-06-2009, 19:58:43
זה הבעיה, למעשה אני צודק
פותח מסוק עמיד במיוחד שנותן פיתרון בעיקר למתחילים בתחום המסוקים ועמיד ביותר .
מסוק פאן קופטר של מולטיפלקס מסוק מתחילים בעל גודל פיזי גדול יותר מכל 450 ,
בעל מכלולים מכני מעטים , וסקידים מאוד גמישים.

נכון סימולטור זה תמיד טוב לאימונים ,אבל אין כמו הניסיון האמתי בהטסת מסוק במציאות , וכשיש שחקן
חדש כמו הפאן קופטר בעל יכולת שרידות בריסוקים גבוה מאוד ,אז שווה לצאת ולהטיס .

אין מה לעשות חבר יקר " בא לשכונה מסוק חדש "

tholon
03-06-2009, 20:54:18
הלוואי שהיית צודק
לא נהוג לומר" לא צודק" , נהוג לומר אני חושב אחרת.
עוד לא המציאו מסוק בלתי שביר, והמסוק עליו אתה מדבר שביר פחות ממסוקים רגילים, אבל גם הוא לא יעמוד בהתעללות של מטיס מתחיל.
אז זהו שעכשיו המציאו , נכון הוא לא בלתי שביר כלל , כל דבר נשבר (גם טנק משוריין) אך העיניין כאן בנוי מכמה דברים:
חלקים מחומרים גמישים
מנגנון ל"הצלת הלהבים" במזמן ריסוק
מיעוט חלקים
מעטה (גוף) עשוי ELAPOR החומר הידוע בתכונותיו (פאן ג'ט ושאר טיסני מולטיפלקס+שמירה על חלקי הגוף
סקידים עשויים מחומר גמיש ביותר (ניתן לראות בסרטון)
עלות חלקים זולה.
אין גלגלי שיניים כלל.
ובהנחה שחלקי החילוף שלו הם תוצרת גרמניה,אז כנראה שגם המחיר יהיה "גרמני" (שלא לדבר על מחיר ישראלי)
אני (טיסני חולון) הוא היבואן של חברת מולטיפלקס לכן אדאג כי המחירים יהיו הוגנים מחיר מולטיפלקס+מע"מ.
המסוק הנ"ל הוא עוד אחת מהאפשרויות , אבל אין ולא יהיה תחליף לסימולטור (ורק לסימולטור טוב). בפחות מחצי מחירו אתה קונה G4 חוקי ורשמי (שגם לזה אין תחליף בהורדות למיניהם)
סימולטור זה יפה וטוב אבל לצערנו או לא לאנשים אין חשק לשבת על המחשב כל היום , הם רוצים אקשן מהר ועכשיו. ועכשיו זה יהיה אפשרי.
בסופו של דבר ההוצאה על סימולטור היא ההוצאה הכי נחוצה והכי משתלמת שיש
אם כבר דיברת על זה, מי שירכוש את ה FUNCOPTER יקבל סימולטור במתנה.

נאמר כאן משפט נחמד " בא לשכונה מסוק חדש" אני חושב שזה יכול לעשות רק טוב (לרובנו :D)

הסרטון
http://www.tholon.co.il/image/users/17852/ftp/my_files/multiplex-vid/www_Funcopter.wmv

dbrosh
03-06-2009, 21:26:24
[QUOTE=tholon;60648]אם כבר דיברת על זה, מי שירכוש את ה FUNCOPTER יקבל סימולטור במתנה.

איזה סימולטור?

wind556
03-06-2009, 21:47:40
אם כבר דיברת על זה, מי שירכוש את ה FUNCOPTER יקבל סימולטור במתנה.

נאמר כאן משפט נחמד " בא לשכונה מסוק חדש" אני חושב שזה יכול לעשות רק טוב (לרובנו :D)

הסרטון
http://www.tholon.co.il/image/users/17852/ftp/my_files/multiplex-vid/www_Funcopter.wmv

מאומה ממה שאמרת לא סותר את דברי,חידדת כמה נקודות לטובת הקוראים.
אני הראשון שיתמוך בכל מה שקשור ליבוא הוגן, ומאחל לך הצלחה בשיווקו
ולקונים הצפויים, מאחל רק הנאה מהרכישה

ori_lavee
03-06-2009, 22:28:14
מאומה ממה שאמרת לא סותר את דברי,חידדת כמה נקודות לטובת הקוראים.
אני הראשון שיתמוך בכל מה שקשור ליבוא הוגן, ומאחל לך הצלחה בשיווקו
ולקונים הצפויים, מאחל רק הנאה מהרכישהאוי עודד...עודד :cool:

אורי