-
למתחילים, לקנות מסוק בחו"ל ולשלם הרכבה מחנות בארץ...רעיון מדהים לא?!
אני הזמנתי מסוק HK450 מחנות אבל שמתי לב שבחישוב המחיר אני משלם בנפרד על ההרכבה...
אז למה לא לקנות מסוק שלם מחו"ל כולל הכל ובמקרה שלי[שאין לי מושג איך מרכיבים] לתת למוכר בארץ להרכיב? ההרכבה שלקחו לי היא מחיר לא זול אבל בהחלט משתלם לשלם במקרה שקונים מסוק שלם מחו"ל [ביחס למחירים בארץ]...
ככה אני גם תקנו מסוק מעולה מחו"ל במחיר מצויין [במחיר שקניתי HK תקבלו את ה ALIGN המקורי] וגם לא תפחדו שאתם שלא עשיתם SETUP טוב ומדוייק, פחד האופייני למתחילים...
רעיון נחמד, אבל האם באמת המוכרים יסכימו רק להרכיב את המסוק תמורת תשלום ללא קנייתו המלאה?!
נ.ב: אני כבר קניתי מסוק ככה שזה אבוד אבל אני חושב שזה אחלה רעיון למתחילים....!
-
תגובה להודעה: למתחילים, לקנות מסוק בחו"ל ולשלם הרכבה מחנות בארץ...רעיון מדהים לא?!
לדעתי, חד משמעית לא, אני חושב שלתת לחנות לעשות את כל עבודת ההרכבה זו טעות ואני גם אסביר למה.
אם אתה קונה מסוק RTF (כלאמר מוכן לטיסה), או לחילופין נותן לחנות או עסק כלשהוא להרכיב עבורך את המסוק. אז אמנם אתה מרוויח זמן מכיוון שלכאורה, לא "ביזבזת " זמן על הרכבה, אבל במקרה ויש בעיה במסוק, או שהוא התרסק, או כל בעיה אחרת אשר יש צורך בידע מסויים כדי לפתור אותה, אז אותו אחד שנתן לחנות להרכיב לו את המסוק לא ידע איך לפתור או לתקן, ואז צריך לבזבז עוד כסף (וזמן) על ללכת לחנות שתתקן את הבעיה, אבל אם מתחיל קונה את המסוק שלו כקיט (כלאמר לא מורכב) אז אותו מתחיל יכול בעזרת האינטרנט, ובעזרתם של אנשים רבים בפורום הזה שיכולים לעזור לו, אז אותו מתחיל יכיר את מבנה המסוק, ולכן גם ידע לפתור ולתקן בעיות, ואם יש בעיה שלא מצליחים לתקן, אז בשביל זה יש את הפורום
אני אישית כשקניתי קיט של קופטר איקס (SE V2) פירקתי אותו לחלוטין והרכבתי מחדש (אפילו החלקים שהגיעו מורכבים מהמפעל כמו מערכת הראש הזנב והשלדה) ובכך קודם כל השגתי שקט נפשי, כי אני יודע שהמסוק שלי לא יתרסק באשמת הרכבה לקויה של מישהו אחר, וגם אני בעצמי הרווחתי הרבה ידע
מקווה שעזרתי
אלעד דב
-
תגובה להודעה: למתחילים, לקנות מסוק בחו"ל ולשלם הרכבה מחנות בארץ...רעיון מדהים לא?!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bendisar
לדעתי, חד משמעית לא, אני חושב שלתת לחנות לעשות את כל עבודת ההרכבה זו טעות ואני גם אסביר למה.
אם אתה קונה מסוק RTF (כלאמר מוכן לטיסה), או לחילופין נותן לחנות או עסק כלשהוא להרכיב עבורך את המסוק. אז אמנם אתה מרוויח זמן מכיוון שלכאורה, לא "ביזבזת " זמן על הרכבה, אבל במקרה ויש בעיה במסוק, או שהוא התרסק, או כל בעיה אחרת אשר יש צורך בידע מסויים כדי לפתור אותה, אז אותו אחד שנתן לחנות להרכיב לו את המסוק לא ידע איך לפתור או לתקן, ואז צריך לבזבז עוד כסף (וזמן) על ללכת לחנות שתתקן את הבעיה, אבל אם מתחיל קונה את המסוק שלו כקיט (כלאמר לא מורכב) אז אותו מתחיל יכול בעזרת האינטרנט, ובעזרתם של אנשים רבים בפורום הזה שיכולים לעזור לו, אז אותו מתחיל יכיר את מבנה המסוק, ולכן גם ידע לפתור ולתקן בעיות, ואם יש בעיה שלא מצליחים לתקן, אז בשביל זה יש את הפורום
אני אישית כשקניתי קיט של קופטר איקס (SE V2) פירקתי אותו לחלוטין והרכבתי מחדש (אפילו החלקים שהגיעו מורכבים מהמפעל כמו מערכת הראש הזנב והשלדה) ובכך קודם כל השגתי שקט נפשי, כי אני יודע שהמסוק שלי לא יתרסק באשמת הרכבה לקויה של מישהו אחר, וגם אני בעצמי הרווחתי הרבה ידע
מקווה שעזרתי
אלעד דב
מה אתה אומר...
היום קיבלתי חלק ללאמה V4 (שבמקרה הגיעה RTF) אגב זה ציר ראשי, די מסובך לא?
ואיזה קטע? הצלחתי להחליף...
מה תגיד?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נח נח
מה אתה אומר...
מה תגיד?
מה פתאום... כל החלקים ללאמה [מניסיון שלי עם המסוק] קלים מאד להחלפה ואני מרכיב לך אותו באמצע הלילה בעניים עצומות.... אנחנו מדברים פה על מסוקים רציניים[או שלא?] שעולים גם במחיר רציני[מאד לצערי=\] ולכן גם קשה להרכיב...
אולי אתה צודק[לא נוח אלא זה שמעל] אבל אני לא יודע לכוון את המסוק... מה אם לא כיוונתי אותו טוב? ואני לא מדבר על קיטי RTF[שאני מאד אוהב] אלא קונים חלקים ומביאים הכל למוכר שירכיב...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amiramen
אני הזמנתי מסוק HK450 מחנות אבל שמתי לב שבחישוב המחיר אני משלם בנפרד על ההרכבה...
אז למה לא לקנות מסוק שלם מחו"ל כולל הכל ובמקרה שלי[שאין לי מושג איך מרכיבים] לתת למוכר בארץ להרכיב? ההרכבה שלקחו לי היא מחיר לא זול אבל בהחלט משתלם לשלם במקרה שקונים מסוק שלם מחו"ל [ביחס למחירים בארץ]...
ככה אני גם תקנו מסוק מעולה מחו"ל במחיר מצויין [במחיר שקניתי HK תקבלו את ה ALIGN המקורי] וגם לא תפחדו שאתם שלא עשיתם SETUP טוב ומדוייק, פחד האופייני למתחילים...
רעיון נחמד, אבל האם באמת המוכרים יסכימו רק להרכיב את המסוק תמורת תשלום ללא קנייתו המלאה?!
נ.ב: אני כבר קניתי מסוק ככה שזה אבוד אבל אני חושב שזה אחלה רעיון למתחילים....!
מנסיון שהצטבר בתקופה האחרונה התברר שבהדרכה נכונה כמעט כל אחד יכול להרכיב לעצמו את המסוק, עם ביקורת של עין מקצועית, וכפי שכבר נאמר, לא חסר מי שיעזור בכך, הרי זאת מטרת הפורום.
מה עוד שזה בדרך כלל לא עולה פרוטה, ואם תמלא אחר ההוראות של ה"חונך" שלך, זה גם יורכב נכון וגם תלמד את הדקויות ואת הדברים מתוך הבנה ולא מתוך שינון. והתוצאה שתקבל תהיה בדיוק מה שצריך, שלא ללדבר על ההנאה .
ובמקרה שלך כלום לא אבוד, אתה רק בתחילת הדרך, ואם אתה זוכר התלוננת על כך ש"יצאת פראייר" בעוד שאני אמרתי שאתה בסך הכל חסר נסיון
הנה הנסיון שלך כבר מתחיל להצטבר ולהביא תועלת
אתה בדרך הנכונה איש יקר
ואם תזדקק לעזרה בעתיד, תמיד אעמוד לרשותך
בהצלחה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amiramen
מה פתאום... כל החלקים ללאמה [מניסיון שלי עם המסוק] קלים מאד להחלפה ואני מרכיב לך אותו באמצע הלילה בעניים עצומות.... אנחנו מדברים פה על מסוקים רציניים[או שלא?] שעולים גם במחיר רציני[מאד לצערי=\] ולכן גם קשה להרכיב...
אולי אתה צודק[לא נוח אלא זה שמעל] אבל אני לא יודע לכוון את המסוק... מה אם לא כיוונתי אותו טוב? ואני לא מדבר על קיטי RTF[שאני מאד אוהב] אלא קונים חלקים ומביאים הכל למוכר שירכיב...
לדעתי האישית אם אתה נותן הכל למוכר שירכיב... אתה מפספס חלק גדול מהפאן של התחביב.
אני אמנם לא תותח גדול בבנית מסוקים אבל יצא לי לבנות כמה וכמה טיסנים בחיים ואני (באופן אישי ואני מניח שזה משתנה מאדם לאדם) תמיד העדפתי לבנות הכל מבלזה ולא לקנות חלקי פלסטיק או כל מיני מוקצפים וקלקרים חדשים (וזולים יותר).
זה כנראה מהשהו שמשתנה מאדם לאדם אבל לדעתי אם אתה לא בונה זה לא באמת שלך.
מקווה שתהנה מאוד מהמסוק. :-)
ירון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נח נח
מה אתה אומר...
מה תגיד?
קודם כל למה לבוא בגישה הזאת ובטון הזה? אני לא בא להתנגח פה עם אנשים לגבי דעות אני בא לנסות לעזור למישהו על נסיוני האישי
דבר שני, יש לי בהחלט מה לאמר, בטח שהצלחת להחליף ללאמה V4 את החלק חילוף, כי הלמה הוא מסוק פשוט (מאוד!) והיה לי אחד כזה אז אני לא מדבר סתם הלאמה הוא יותר צעצוע ממסוק, וגם אין יותר מידי מה לדעת לכוון שם
אני מדבר על מסוקים רציניים דהיינו TREX 450 (במקרה שלי קופטר איקס, אבל הם זהים) אשר יש שם הרבה פרמטרים שניתנים לכיוון שהם הרבה יותר מורכבים מהלמה ודומיו, אל תשכח שהלמה הוא מסוק בעל פסיעה קבועה, ואינו מתקרב לרמת המורכבות של מסוק כמו הטירקס אשר כולל בתוכו הרבה יותר חלקים נעים
עכשיו אני לא סתם זורק פה מילים לאוויר, אני התחלתי עם חבילות RTF ושהגיע הזמן להתקדם באמת זה נראה מפחיד בהתחלה להרכיב מסוק, אבל על אתגרים כאלה, ובמיוחד בעזרת אנשי הפורום אפשר להתגבר, והמעיז יצליח, ותהליך הבנייה מניב פרות בצורת ידע והבנת מבנה המסוק, בנוסף לדעת כל עניין ההתעסקות והבנייה הוא גם חלק כיפי ובלתי נפרד מהתחביב אבל בעניין זה איש איש ודעותיו שלו
מקווה שעזרתי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boomstik
לדעתי האישית אם אתה נותן הכל למוכר שירכיב... אתה מפספס חלק גדול מהפאן של התחביב.
אני אמנם לא תותח גדול בבנית מסוקים אבל יצא לי לבנות כמה וכמה טיסנים בחיים ואני (באופן אישי ואני מניח שזה משתנה מאדם לאדם) תמיד העדפתי לבנות הכל מבלזה ולא לקנות חלקי פלסטיק או כל מיני מוקצפים וקלקרים חדשים (וזולים יותר).
זה כנראה מהשהו שמשתנה מאדם לאדם אבל לדעתי אם אתה לא בונה זה לא באמת שלך.
מקווה שתהנה מאוד מהמסוק. :-)
ירון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
מנסיון שהצטבר בתקופה האחרונה התברר שבהדרכה נכונה כמעט כל אחד יכול להרכיב לעצמו את המסוק, עם ביקורת של עין מקצועית, וכפי שכבר נאמר, לא חסר מי שיעזור בכך, הרי זאת מטרת הפורום.
מה עוד שזה בדרך כלל לא עולה פרוטה, ואם תמלא אחר ההוראות של ה"חונך" שלך, זה גם יורכב נכון וגם תלמד את הדקויות ואת הדברים מתוך הבנה ולא מתוך שינון. והתוצאה שתקבל תהיה בדיוק מה שצריך, שלא ללדבר על ההנאה .
ובמקרה שלך כלום לא אבוד, אתה רק בתחילת הדרך, ואם אתה זוכר התלוננת על כך ש"יצאת פראייר" בעוד שאני אמרתי שאתה בסך הכל חסר נסיון
הנה הנסיון שלך כבר מתחיל להצטבר ולהביא תועלת
אתה בדרך הנכונה איש יקר
ואם תזדקק לעזרה בעתיד, תמיד אעמוד לרשותך
בהצלחה
לצערי, שניכים צודקים אבל אני ממש לא רוצה להסכים...=\
באמת הרבה יותר כיף, כדאי, חכם ונכון לבנות לבד בשביל להכיר טוב יותר את המסוק ולהגיד בגאווה: "זה שלי", אבל, מהניסיון הקצר מאד של שעות בפורום ושעה בחנות הבנתי דבר אחד - צריך המון סבלנות לתחביב הזה.
אני רציתי מסוק בסגנון "להטיס ומיד" כי לא הייתה לי[וגם עכשיו אין לי] טיפת סבלנות לחכות רגע קטנטן להטיס את המסוק...
במקרה של עזרה מאדם פרטי בחינם: העזרה מתקבלת לאחרהזמנת וקבלת המסוק ואי אפשר להיות בטוח שאם תקנה את המסוק תוכל להרכיב אותו....
אתה אולי יכול להגיד שלהרכיב אותו זה שטויות אבל זכור שאתה כבר ברגע שאחרי ואני כרגע לא מנוסה ופוחד לגעת במסוק שלא בצורה נכונה במיוחד אחרי שהושקע סכום כסף מאד נכבד...
במקרה של חנות, אתה יכול להזמין בשקט מחו"ל ולדעת שאם יהיה בעיה - יש חנות שזאת הבעיה שלה...
ירון ועודד, באמת תודה רבה, אני מקווה שלא תצטרכו לעזור לי הרבה, וגם אם כן, זה יהיה רק מתוך סקרנות והתעניינות[ולא מריסוק]...:)
-
" יש חנות שזאת הבעיה שלה " = הבעיה שלה עולה לך כסף וזמן ... גם על זה תחשוב ... !
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guylederer
" יש חנות שזאת הבעיה שלה " = הבעיה שלה עולה לך כסף וזמן ... גם על זה תחשוב ... !
כסף זה בכל מקרה היה עולה ואם יש בעיה הם יעלו עליה יותר מהר... יכול להיות דבר שנראה שהוא לא טוב והוא בעצם טוב, אין לי ניסיון ולכן אין לי מושג.....
-
בישביל זה נועד הפורום ... ויש פה אנשים שמוכנים לעזור ללא תשלום ( ירבו כמוכם ! )
2 - 3 פעמים יסבירו לך ואתה תדע כבר הכל ... תאמין לי מניסיון שלי ... פשוט חבל על הכסף ועל הבזבוז ידע שאתה תצטרך אותו בהמשך ( ככה תתקדם מהר יותר לדעתי )
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amiramen
לצערי, שניכים צודקים אבל אני ממש לא רוצה להסכים...=\
באמת הרבה יותר כיף, כדאי, חכם ונכון לבנות לבד בשביל להכיר טוב יותר את המסוק ולהגיד בגאווה: "זה שלי", אבל, מהניסיון הקצר מאד של שעות בפורום ושעה בחנות הבנתי דבר אחד - צריך המון סבלנות לתחביב הזה.
אני רציתי מסוק בסגנון "להטיס ומיד" כי לא הייתה לי[וגם עכשיו אין לי] טיפת סבלנות לחכות רגע קטנטן להטיס את המסוק...
במקרה של עזרה מאדם פרטי בחינם: העזרה מתקבלת לאחרהזמנת וקבלת המסוק ואי אפשר להיות בטוח שאם תקנה את המסוק תוכל להרכיב אותו....
אתה אולי יכול להגיד שלהרכיב אותו זה שטויות אבל זכור שאתה כבר ברגע שאחרי ואני כרגע לא מנוסה ופוחד לגעת במסוק שלא בצורה נכונה במיוחד אחרי שהושקע סכום כסף מאד נכבד...
במקרה של חנות, אתה יכול להזמין בשקט מחו"ל ולדעת שאם יהיה בעיה - יש חנות שזאת הבעיה שלה...
ירון ועודד, באמת תודה רבה, אני מקווה שלא תצטרכו לעזור לי הרבה, וגם אם כן, זה יהיה רק מתוך סקרנות והתעניינות[ולא מריסוק]...:)
עמירם
אני מקווה בשבילך שכן תזדקק לי או למישהו מחברי המנוסים כאן, ורק אז תבין מהי המשמעות של התחביב הזה.
חבל שרק אילוץ יגרום לך לבקש ולקבל עזרה, מה שיעלה את היכולות שלך למקום מאד גבוה יחסית להיום.
אתה מוזמן אפילו היום לבוא עם המסוק שלך שיעבור בדיקה יסודית של ההרכבה והכיוונים וגם אם הרכיבו לך אותו פרפקט (סביר מאד שכך הוא), מעצם המעבר על כל מה שנחוץ אתה תצא עם הבנה רבה בדבר הזה שאתה מחזיק ביד,ותהיה הרבה יותר רגוע ובטוח ,שלא לדבר על כך שאם חלה טעות בהרכבה (כולנו טועים לפעמים),סביר שהיא תתגלה בבדיקה נוספת ותתוקן.
אם השיטה שאתה מציע היתה כל כך טובה היא כבר היתה מזמן
ועצה נוספת: תעבוד על הסבלנות שלך, במקרה של מסוקים מחסור בסבלנות יגרום לך רק קשיים ותיסכולים, ואפילו נזקים
ושלא תשלה את עצמך לרגע, אתה תרסק....
כולנו ריסקנו, כולנו גם נרסק בעתיד, מי פחות ומי יותר. גם זה חלק מהתחביב, ועצמאות בנושא התיקונים אינה סתם כייף ונוחיות, בלי לדעת לתקן לבד לא תישאר איתנו לצער כולנו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amiramen
כסף זה בכל מקרה היה עולה ואם יש בעיה הם יעלו עליה יותר מהר... יכול להיות דבר שנראה שהוא לא טוב והוא בעצם טוב, אין לי ניסיון ולכן אין לי מושג.....
כאן אתה טועה
בחנות הזמן שלהם נמדד בכסף, (אני מקווה עבורם), ולא בטוח שתקבל את אותה תשומת לב שתקבל אצל מי שעושה את זה מאהבה בלבד ולא איכפת לו אם זה יקח שעה או שעתיים יותר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
כאן אתה טועה
בחנות הזמן שלהם נמדד בכסף, (אני מקווה עבורם), ולא בטוח שתקבל את אותה תשומת לב שתקבל אצל מי שעושה את זה מאהבה בלבד ולא איכפת לו אם זה יקח שעה או שעתיים יותר
ממש לא מסכים עם הדברים עודד.
לרוב גביית שכר על עבודה מסויימת משמשת כתעודת עניות למקצועיות בעבודה.
אדם שמשתכר מבניית המסוק וכיוונו מחזיק באחריות גדולה בהרבה מאחד שסתם עזר לחבר וכנראה מתוקף כך המסוק יקבל תשומת לב גבוהה הרבה יותר אצל הראשון.
אני סמוך ובטוח שטענות כנגדך לדוגמא לא תראה גם אם תפשל בעזרה שנתת למישהו (כיוונים, בנייה וכו') - כי זה נעשה כטובה, לעומת זאת אם חנות שמוכרת שירות כזה תפשל - מבטיח לך שהדבר יצא לאקרנים...
למה זה קורה? כי הרמה המקצועית המצופה ממקום שמוכר שירות כזה גבוהה עשרות מונים מאדם שעושה טובות...
תחשוב על זה!
-
חברים יקרים,
בהחלט דיון מעניין והעליתם כאן נקודות מאוד נכונות ומבוססות,
הייתי מסכם את הכל ואומר דבר מאוד פשוט,עזרה ללא תמורה
מבורכת והאדם שמשקיע מזמנו לעזור לזולת זו מעלה שאין עליה
עוררין,אך כמו שליאור אמר,כאשר אדם רוצה "תעודת ביטוח" לעבודה
מקצועית הוא פונה לאדם שזה המקצוע שלו ואם אותו האדם שגה הוא
ישלם על הנזק שנגרם כתוצאה מהמשגה שלו,
אדם שעוזר ושוגה לא
נדרש לשלם על טעות, לכן אני בהחלט מבין את הרצון של עמירם לפנות
לחנות שתרכיב לו את המסוק כי אז במידה וקורה משהו המרכיב יצטרך
לתת על כך את הדין.
מה שכן, אפשר תמיד להינות משני העולמות,מצד אחד לגשת לחנות שתרכיב
ואז להיות "מכוסה" במקרה של תקלה כלשהיא הקשורה בהליך ההרכבה, במקביל
לגשת לאדם מנוסה ומקצועי (ואיש לא ערער על כך, כמו עודד, שאני מעריך את
הרצון שלו לעזור וההשקעה שלו אפילו שאינני מכיר אותו אישית,לא ניתן לאמוד את
האיכפתיות וטוב הלב של האיש המדהים הזה,הוא יקר לפורום יותר מפז), וללמוד
ממנו על המסוק וחלקיו על בוריו וכך לצבור ידע ונסיון לעתיד בכדי שאת המסוק הבא
שלך כבר תדע להרכיב בעצמך כי כמו שעודד ורבים אחרים פה אמרו ואני מחזק
את דבריהם, אחד הדברים החשובים ביותר היא לדעת ולהכיר את המסוק ומבנהו
זה המפתח לפתרון ומניעת תקלות גם בשטח כשאין לידך מוכר או איש טכני שיכול
לעלות על בעיות או על חופשים ודברים דומים שרק נסיון מעשי והבנה יכולים לעזור
לך לאתר.
שיהיה בהצלחה עמירם,
ליאור גל.
-
נראה לי שכולם צודקים כרגיל:):):):)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_bar_ami
ממש לא מסכים עם הדברים עודד.
לרוב גביית שכר על עבודה מסויימת משמשת כתעודת עניות למקצועיות בעבודה.
אדם שמשתכר מבניית המסוק וכיוונו מחזיק באחריות גדולה בהרבה מאחד שסתם עזר לחבר וכנראה מתוקף כך המסוק יקבל תשומת לב גבוהה הרבה יותר אצל הראשון.
אני סמוך ובטוח שטענות כנגדך לדוגמא לא תראה גם אם תפשל בעזרה שנתת למישהו (כיוונים, בנייה וכו') - כי זה נעשה כטובה, לעומת זאת אם חנות שמוכרת שירות כזה תפשל - מבטיח לך שהדבר יצא לאקרנים...
למה זה קורה? כי הרמה המקצועית המצופה ממקום שמוכר שירות כזה גבוהה עשרות מונים מאדם שעושה טובות...
תחשוב על זה!
שכנעת אותי..
מהיום זה בתשלום;)
ליאור, הדברים שכתבת בהחלט נכונים, וככה זה אמור להיות.
אבל בתוך עמינו אנו חיים, וטיב השרות שיינתן בתשלום אינו פונקציה של גובה התשלום או בכלל של קיומו, אלא של הגינות ויושר מקצועי של נותן השרות, וגם אתה יודע שלא תמיד זה קיים, והרמה המקצועית המצופה, יש מקרים שהיא נשארת רק מצופה...גם אם התשלום גבוה.
לעומת זאת במקרה הפרטי שלי (מניח שגם אצלך זה כך) שבו הדברים נעשים מאהבה בלבד , אתה שם לא רק את הידע, אלא גם את הלב והנשמה,ואת האיכפתוית והדאגה לעמיתך שנעזר בך,ואת זה שהוא יהיה שותף למתרחש וכשיצא ממך זה לא יהיה רק עם מסוק תקין, אלא גם עם הבנה של התהליך.
את זה עדיין אין שום חנות שנותנת....ואם הייתי צריך לנקוב לזה מחיר כספי, אף אחד לא היה יכול להרשות לעצמו....
את זה לא תמצא באף חנות לצערי
-
עמירם,
נניח שבחנות טעו ולקחת את המסוק להטסה וגרמת נזק אז נראה לך שתבוא לחנות ותגיד להם שהם אשמים בהתקנה?? נראה לך שהם יקבלו את זה בחיוב הם הרי יסבירו לך שאתה רק מתחיל ושאינך יודע לבחין בין בטטה לבנדורה.
לכן כדאי במקרה שלך וכמו שהציע לך עודד לבוא אליו או לליאור בר עמי עם המסוק ושיבדוק שהכל מותקן ומכוון בצורה משביעת רצון.
בטח תלמד משהו :):):)
באלוגיה תחשוב על המסוק כעל מכונית המוסכניק היקר ביותר מבטיח שתקבל אתהעבודה הטובה ביותר??
-
אני חלקית מסכים איתך עודד,
בסוף מילת המפתח כמו שציינת היא "הגינות".
אין לי ספק שקיימים מקרים ומקומות בהם המילה הוחלפה ל"רווח", אך אני רוצה להאמין ואולי גם יודע שישנם עוד אנשים (וסוחרים) הגונים בעולם ואפילו בארצנו הקטנטונת.
איני מטיל דופי ביושרך או במניע שדוחף אותך לעזור לאנשים, אך אני טוען שלמתחיל שמחפש אחריות כלשהי - ייתכן שההבדל יהיה במעמד התשלום, שכן הוא (המעמד) אינו זניח כלל וכלל וגם אם הסכום זעום הרי שהוא (התשלום) מסמל אחריות מצד נותן השרות לזה המקבל אותו.
בסוף איש איש כרצונו יעשה, ויש כאלו "שיסתפקו" גם בשרות חינמי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zvok
עמירם,
נניח שבחנות טעו ולקחת את המסוק להטסה וגרמת נזק אז נראה לך שתבוא לחנות ותגיד להם שהם אשמים בהתקנה?? נראה לך שהם יקבלו את זה בחיוב הם הרי יסבירו לך שאתה רק מתחיל ושאינך יודע לבחין בין בטטה לבנדורה.
לכן כדאי במקרה שלך וכמו שהציע לך עודד לבוא אליו או לליאור בר עמי עם המסוק ושיבדוק שהכל מותקן ומכוון בצורה משביעת רצון.
באלוגיה תחשוב על המסוק כעל מכונית המוסכניק היקר ביותר מבטיח שתקבל אתהעבודה הטובה ביותר??
תיזהר, עוד יגידו עליך שאתה "מהעצבנים שבחברי הפורום" ;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zvok
עמירם,
כמו שרשמתי אני מאוד רוצה להאמין שהחנות תישא באחריות, אני גם מאוד דוגל בלהתעקש ולעשות את טיסת המבחן ביחד עם נותן השירות ועל ידו - בדיוק כדי להימנע מהמצב שתיארת (כך גם אני נוהג אגב עם האנשים שמגיעים אלי)
זה בלי קשר מומלץ!!
ולו רק בשביל הקפה והסימולטור ;)
לצערי (או לשמחתי) אני עדיין מה OLD SCHOOL שהולכים עם הג'יפון שלהם רק למוסך מורשה - אין לי ספק שאני אשלם יותר, אך במקרה זה כמו במקרה המדובר אני אשלם על ההתמחות והמקצועיות של בעל המקום על הרכב שלי. עם זאת, וזו נק' חשובה, קיימת הסבירות שגם במוסך כזה הרכב לא יצא תקין או עם תקלות אחרות - אך כמו במקרה הנידון האחריות שמגיעה עם התשלום שווה לי את התוספת.
מקווה שהנק' ברורה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
עמירם
אני מקווה בשבילך שכן תזדקק לי או למישהו מחברי המנוסים כאן, ורק אז תבין מהי המשמעות של התחביב הזה.
חבל שרק אילוץ יגרום לך לבקש ולקבל עזרה, מה שיעלה את היכולות שלך למקום מאד גבוה יחסית להיום.
אתה מוזמן אפילו היום לבוא עם המסוק שלך שיעבור בדיקה יסודית של ההרכבה והכיוונים וגם אם הרכיבו לך אותו פרפקט (סביר מאד שכך הוא), מעצם המעבר על כל מה שנחוץ אתה תצא עם הבנה רבה בדבר הזה שאתה מחזיק ביד,ותהיה הרבה יותר רגוע ובטוח ,שלא לדבר על כך שאם חלה טעות בהרכבה (כולנו טועים לפעמים),סביר שהיא תתגלה בבדיקה נוספת ותתוקן.
אם השיטה שאתה מציע היתה כל כך טובה היא כבר היתה מזמן
ועצה נוספת: תעבוד על הסבלנות שלך, במקרה של מסוקים מחסור בסבלנות יגרום לך רק קשיים ותיסכולים, ואפילו נזקים
ושלא תשלה את עצמך לרגע, אתה תרסק....
כולנו ריסקנו, כולנו גם נרסק בעתיד, מי פחות ומי יותר. גם זה חלק מהתחביב, ועצמאות בנושא התיקונים אינה סתם כייף ונוחיות, בלי לדעת לתקן לבד לא תישאר איתנו לצער כולנו
אני בטוח שארסק ולכן קניתי מראש להבים מחו"ל[ד"א,אקבל אותם כנראה מחר או מחרותיים]...
וסבלנות - באמת צריך לעבוד על זה אבל כשהחופש הגדול רק חודשיים אז קצת קשה לחכות ולצערי בלימודים קשה מאד להשקיע לזה זמן ו"אהבה" לתיקון ולהטסה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IronHawk
חברים יקרים,
בהחלט דיון מעניין והעליתם כאן נקודות מאוד נכונות ומבוססות,
הייתי מסכם את הכל ואומר דבר מאוד פשוט,עזרה ללא תמורה
מבורכת והאדם שמשקיע מזמנו לעזור לזולת זו מעלה שאין עליה
עוררין,אך כמו שליאור אמר,כאשר אדם רוצה "תעודת ביטוח" לעבודה
מקצועית הוא פונה לאדם שזה המקצוע שלו ואם אותו האדם שגה הוא
ישלם על הנזק שנגרם כתוצאה מהמשגה שלו,
אדם שעוזר ושוגה לא
נדרש לשלם על טעות, לכן אני בהחלט מבין את הרצון של עמירם לפנות
לחנות שתרכיב לו את המסוק כי אז במידה וקורה משהו המרכיב יצטרך
לתת על כך את הדין.
מה שכן, אפשר תמיד להינות משני העולמות,מצד אחד לגשת לחנות שתרכיב
ואז להיות "מכוסה" במקרה של תקלה כלשהיא הקשורה בהליך ההרכבה, במקביל
לגשת לאדם מנוסה ומקצועי (ואיש לא ערער על כך, כמו עודד, שאני מעריך את
הרצון שלו לעזור וההשקעה שלו אפילו שאינני מכיר אותו אישית,לא ניתן לאמוד את
האיכפתיות וטוב הלב של האיש המדהים הזה,הוא יקר לפורום יותר מפז), וללמוד
ממנו על המסוק וחלקיו על בוריו וכך לצבור ידע ונסיון לעתיד בכדי שאת המסוק הבא
שלך כבר תדע להרכיב בעצמך כי כמו שעודד ורבים אחרים פה אמרו ואני מחזק
את דבריהם, אחד הדברים החשובים ביותר היא לדעת ולהכיר את המסוק ומבנהו
זה המפתח לפתרון ומניעת תקלות גם בשטח כשאין לידך מוכר או איש טכני שיכול
לעלות על בעיות או על חופשים ודברים דומים שרק נסיון מעשי והבנה יכולים לעזור
לך לאתר.
שיהיה בהצלחה עמירם,
ליאור גל.
נכון, אקבל מעין "תעודת ביטוח" לכל מצב שלא יהיה ועזרה מיידית במשטח ההטסה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
שכנעת אותי..
מהיום זה בתשלום;)
ליאור, הדברים שכתבת בהחלט נכונים, וככה זה אמור להיות.
אבל בתוך עמינו אנו חיים, וטיב השרות שיינתן בתשלום אינו פונקציה של גובה התשלום או בכלל של קיומו, אלא של הגינות ויושר מקצועי של נותן השרות, וגם אתה יודע שלא תמיד זה קיים, והרמה המקצועית המצופה, יש מקרים שהיא נשארת רק מצופה...גם אם התשלום גבוה.
לעומת זאת במקרה הפרטי שלי (מניח שגם אצלך זה כך) שבו הדברים נעשים מאהבה בלבד , אתה שם לא רק את הידע, אלא גם את הלב והנשמה,ואת האיכפתוית והדאגה לעמיתך שנעזר בך,ואת זה שהוא יהיה שותף למתרחש וכשיצא ממך זה לא יהיה רק עם מסוק תקין, אלא גם עם הבנה של התהליך.
את זה עדיין אין שום חנות שנותנת....ואם הייתי צריך לנקוב לזה מחיר כספי, אף אחד לא היה יכול להרשות לעצמו....
את זה לא תמצא באף חנות לצערי
לגבי לקחת כסף, ברגע שאתה לוקח כסף אנשים יכולים לבוא אליך בתלונות. כל עוד אתה עושה זאת בהתנדבות אף אחד לא יבוא אליך בתלונות וזה אחרת לגמרי מכיוון שאנחנו הישראלים שילמנו - לא נקבל ?!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zvok
עמירם,
במקרה של נזק שלא קשור אליי אז כן! למה לא?! הוא יבלבל לי בשכל? אני אבוא לפורום לבדוק אותו ואמינותו תיפגע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_bar_ami
אני חלקית מסכים איתך עודד,
בסוף מילת המפתח כמו שציינת היא "הגינות".
אין לי ספק שקיימים מקרים ומקומות בהם המילה הוחלפה ל"רווח", אך אני רוצה להאמין ואולי גם יודע שישנם עוד אנשים (וסוחרים) הגונים בעולם ואפילו בארצנו הקטנטונת.
איני מטיל דופי ביושרך או במניע שדוחף אותך לעזור לאנשים, אך אני טוען שלמתחיל שמחפש אחריות כלשהי - ייתכן שההבדל יהיה במעמד התשלום, שכן הוא (המעמד) אינו זניח כלל וכלל וגם אם הסכום זעום הרי שהוא (התשלום) מסמל אחריות מצד נותן השרות לזה המקבל אותו.
בסוף איש איש כרצונו יעשה, ויש כאלו "שיסתפקו" גם בשרות חינמי.
נכון, אני בעיקר מחפש אחריות ושירות. אם אני צריך או רוצה להתלונן על מישהו, אני רוצה שהוא יהיה.
הבהרה לכל מי שלא הבין את משמעות המילה "שירות":
כשאלך לקחת את המסוק מהחנות הוא יסביר לי שם את כל מה שצריך ונצא ליד החנות להטסת מבחן שהוא יטיס ומייד לאחריה אני. כמו כן אקבל שיעור הטסה ראשון חינם ממנו, שהוא מדריך.
בכל מקרה של בעיה לו אני ישגע את השכל למרות שלא בהכרח אקנה ממנו את החלק שיפתור לי את הבעיה.עודד, כולנו טועים, זה נכון, וגם אתה. אם אתה בטעות לא חיברת טוב משהו? אוכל לבוא אליך בתלונות ובצעקות על עבודה רושלת ותתקן לי בחינם..?!?
[במקרה שתרכיב לאדם את המסוק] הרי אתה לא חייב לי כלום, ועשית לי את זה בהתדבות מלאה, אז ברגע שאצעק עליך למה שלא תנתק בלי להקשיב?!
חנות = אחריות = שירות.
-
אמיר אני רק מקווה שבאמת הכל יהיה לך טוב ויפה ותקבל מסוק מורכב מכוון הכי טוב שאפשר ... תרסק אותו ביגלל טעות בהרכבה ותבוא לקבל " אחריות " ואז באמת יביאו לך ...
בהצלחה
-
ליאור בר-עמי לצערי נוכחתי לדעת שנושא האחריות לגבי מסוקים מאוד בעיתי
בסופו של דבר כמו שנרשם מפילים עליך את התיק כי אתה מטיס מתחיל.
ואין ספק שאנשים כמוך שעוזרים וכמו עודד לא יהיה אפשר לבוא בתלונות כי אצלכם
זה יוצא מהלב ומהנשמה אצל סוחר זה ענין כספי.
לגבי אלקטרוניקה של מסוק זה כבר סיפור אחר :)
בכל אופן טוב שיש אנשים כגון :
ליאור בר-עמי
עודד (WIND556)
גיל אוריאל
אורי לביא
ליאור אוחיון
ואיתן גדסי
מצטער אם שכחתי מישהו
אבל כל אלו ליוו אותי ומלווים אותי בכל הנוגע למסוקים !
אנשים טובים מכל רחבי הארץ !!!
-
אחת שמקרה כזה יפורסם - אי לקיחת אחריות על דבר שהוא מובן מאליו וברור כתקלת הסוחר, אני מבטיח לך שהדבר לא ישנה!!
לנו יש את הכוח לשנות אם אכן אתם צודקים בקשר לזה.
אני עדיין טוען שקיימים אנשים וסוחרים הגונים גם בארץ - מי שמעוניין בהמלצות שיפנה אלי לפרטי (ע"מ לא לעבור על חוקי הפורום).
ליאור