-
5 קבצים מצורפים
!Calling all ground stations
היי,
בשבת בערב נפגשנו איתי 4D ואנוכי כדי "לעלות רמה" בעמדות הקרקע, כרגע אפשר לקרוא לעמדות הקרקע שלנו בלילי חוטים, זה הולך להשתנות :D
יש שני ארגזים ו4D אחד משועמם:
http://www.efly.co.il/forums/attachm...1&d=1222551904
הארגז השמאלי שלי, הימני של 4D עם הארגז הנוכחי שלו בתוך הארגז המיועד.. הוא עדי חוכך בדעתו מה לעשות..
לפני שבועיים כבר השפרצתי פלטת קרבון והתאמתי אותה בעבודת מסור נימה ושליף סיזיפית כפנל לארגז.. אני מיילל אבל יצא מעל למצופה:
בצד ימין יש VIEDO IN ממקלט הוידאו + מתח בשבילו, המפסק ליד זה גם בשבילו.
בצד שמאל 3 מפסקים: (משמאל לימין) ראשי + מפצל וידאו, (טעינה)משקפי וידאו, (טעינה) מצלמת וידאו
כמובן שיש עוד מקום, גם מתוכנן מסך LCD..
-
תגובה להודעה: !Calling all ground stations
בואנ'ה יפה, אבל מה זה המפסקי low tech האלה?:)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran_k
בואנ'ה יפה, אבל מה זה המפסקי low tech האלה?:)
וואלה, אני מסתכל על התמונות וחושב לעצמי לעזאזל איזה דרעק של מפסקים הוא שם, ואז אני קורא את ההודעה שלך....:)
דרימר יקירי, זה אמנם לא התחום שלי, אבל לפני שאתה דואג לרעידות בכל מני מקומות תדאג שלא יהיו לך ניחותים והפרעות בגלל מיתוג וכיבול ברמה ירודה.
-
מעיין,
אני אוהב קרבון...מאד...אבל רצוי שתבדוק את ההתנגדות בין המפסקים כיוון שהחומר כידוע מוליך ויכול לגרום לזליגה ,CROSS TALK ו-GROUND LOOP בין הרכיבים השונים.
שחר
-
אתה ממש מגזימים.
המפסקים הללו הם HD שאמורים לספוג רעידות ואמורים להיות עמידים. לא עובר בהם SINGAL של כלום(לא הייתי נופל בפח כזה). רק מתח. הייתי יכול לקחת גביע אשל וזקן רומני כדי שיסגור מעגל וגם עם הרעידות שלו לא היה קורה כלום.
לגבי הקרבון:
1. זה זניח ברמות היסטריות. אין רציפות. בדקתי לפני שהתחלתי את זה, אני עובד על 12V לא על מתחים גבוהים.
2. אני יכול לשים בידוד על החלק של המפסקים שנוגע בקרבון אם ממש בא לי.
נ.ב.
אתם סתם מקנאים
ננה בננה!!!
-
דרימר מפסקים מעולים, מעניין שאף אחד לא אומר דבר על המזוודות, האם זה "פליקן"? צריך לעלות לא מעט ג'ובות...
-
1. זה לא זניח, הזליגות יחסיות למתח שאתה משתמש, מער' שפועלת על 12V הזליגות שיהיו בה יפריעו בדיוק כמו זליגות במער' שפועלת על 400kv.
2. מפסקי HD לא בהכרח יעזרו לך, אבל עזוב תסיים ונראה אם זה עובד היטב.
3. עלית עלי, אני מקנא בטירוף :)
4. למי סחבת את הארגזים ? אם אני מזהה נכון זה ארגזים של PELICAN נחשבים מהטובים מסוגם וגם י ק ר י ם.
-
שוב אנחנו בסצינת ה "למה לא עושים אהבה ברחוב" ?
למה זה גדול? שחור? קרבון? פלסטיק?
תמשיך ותראה את התצורה הסופית, שימותו הקנאים (סתאאם... נראה טוב..) :)
-
נראה מעולה, רק כל הדיבורים על זה שיש לי גם ארגז נראים לי מישום מה פתאום חסרי שחר (לא BD)
ארגזיציק
-
טוב נעזוב את הזליגות (מישהו קם קצת ריגשי),
אותי מעניין לראות לכמה קניונים ניתן להיכנס ללא כל בעיה עם מזוודה כזאת.
אני ממליץ להוסיף שעון מעורר אנלוגי עם חוטים מסולסלים לסיום האפקט.
אוהבים אותך מאד דרימר (גם אם אנחנו מרשים לעצמנו לתת עצות והערות)
-
טוב אחרי ששככו הגלים... שאלת תם : יש צורך בכל הנפח של המזוודה למערכות הקרקעיות ?
במידה ולא, אפשר להקטין את הפנל שסוגר את כל הפנים ולהשתמש בחלק מהמקום לקחת את הרדיו,סוללות וציוד ייעודי אחר שחבל לסחוב בנפרד או לשכוח... :cool:
רעיונצביקה
-
אני לא רגשי :D אבל אני לא מבין מאיפה יש לי זליגות? אני בגיל צעיר והפרוסטטה שלי תקינה..
החלק של המפסקים שנוגע בקרבון ניטרלי. המחבר DC וה RCA באמת נוגעים בקרבון אבל זה טוב כי זה בעצם מחבר מינוסים.. פיספסתי משהו?
לגבי נפח, יש שם מצבר 7A 12V, משפקיים, מפצל וידאו, מצלמה דיגיטלית ו..שלט + מטען. זה יושב הכל בדיוק. אפרסם היום בערב עוד.
המפסקים האלו טובים לנגמ"שים - הם נראים בדיוק אותו דבר, נראה לי שגם פה הם בסדר :)
לא תאמינו מה מוצאים היום בשוק הפשפשים :p
אההה, יוסי כדי שלא תקנא אז אני אגיד שהארגז גם אטום למים עם גומיה כפולה + אטם לחץ והיא עמידה למכות באופן מטורף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק רונן
נראה מעולה, רק כל הדיבורים על זה שיש לי גם ארגז נראים לי מישום מה פתאום חסרי שחר (לא BD)
ארגזיציק
יום חמישי :rolleyes: שחר (לא BD) יגיע
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MDreamer
אההה, יוסי כדי שלא תקנא אז אני אגיד שהארגז גם אטום למים עם גומיה כפולה + אטם לחץ והיא עמידה למכות באופן מטורף.
כן אני מכיר אותם מקרוב :cool:
-
דרימר . נראה טוב החרא הזה :D:D:D
רק שלא הצלחתי להבין את הפונקציונאליות בכל העניין .
גם אני רוצה לבנות ארגז שמגיעים איתו לשטח, פותחים לוחצים על כמה כפתורים
ויאללה להטיס .... אבל איפה הפצ' אנטנה ? איפה מצלמת ההקלטה ? איפה סוללה ?
-
האויב של מערכות אנלוגיות (אני מניח שהשידור אנאלוגי ואם לא אני יוצא פקק)
הם ה-GROUND LOOPS. מערכת אנלוגית צריכה נקודת יחוס אחת לכל הרכיבים עם מינימום התנגדות לכיוון נקודה זו.
אידיאלי שכל רכיב בנפרד יתחבר למינוס של הסוללה (עץ אדמות).
GROUND LOOP גורם לשתי בעיות עיקריות:
הופעת OFFSET VOLTAGE (ועקב כך רעשי COMMON MODE) וקליטת רעשים ע"י האדמה (בעצם אתה יוצר LOOP ANTENNA).
אתה צודק שכנראה התופעה תהיה זניחה, אך כיוון שאתה אוהב ללמוד חשבתי לציין כמה נקודות בתכנון אנאלוגי.
שחר
-
שחר האם תוכל בבקשה להסביר את משמעות המשפט הזה :
אצלי במערכת הוידאו הכל מחבר ל"מינוס" אחד משתוף שמגיע מהסוללה
שלא קשורה לסוללה הראשית וזה נראה די בסדר .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ShaharBD
האויב של מערכות אנלוגיות (אני מניח שהשידור אנאלוגי ואם לא אני יוצא פקק)
הם ה-GROUND LOOPS. מערכת אנלוגית צריכה נקודת יחוס אחת לכל הרכיבים עם מינימום התנגדות לכיוון נקודה זו.
GROUND LOOP גורם לשתי בעיות עיקריות:
הופעת OFFSET VOLTAGE (ועקב כך רעשי COMMON MODE) וקליטת רעשים ע"י האדמה (בעצם אתה יוצר LOOP ANTENNA).
אתה צודק שכנראה התופעה תהיה זניחה, אך כיוון שאתה אוהב ללמוד חשבתי לציין כמה נקודות בתכנון אנאלוגי.
שחר
ממממ... הבנתי. אז זה לא מפריע. בנוסף אחבר את המינוסים של מה שאני יכול לסוללה - כל אחד ישירות לסוללה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motiganot
דרימר . נראה טוב החרא הזה :D:D:D
רק שלא הצלחתי להבין את הפונקציונאליות בכל העניין .
גם אני רוצה לבנות ארגז שמגיעים איתו לשטח, פותחים לוחצים על כמה כפתורים
ויאללה להטיס .... אבל איפה הפצ' אנטנה ? איפה מצלמת ההקלטה ? איפה סוללה ?
סבלנות :D
נ.ב.
תשאל איפה הג'ויסטיק הרוטט.
-
מוטי,
הרעיון הבסיסי הוא לגרום לכל רכיב במערכת לא להיות תלוי בשאר המערכת בזמן עבודה.
למשל רכיב A צורך זרם A' מהמערכת ,ההתנגדות מהרכיב למינוס של הסוללה הוא R כלומר הרכיב נמצא R*A' וולט מהאפס האמיתי. תאר לעצמך שרכיב B צורך זרם B' ועובר אותה דרך למינוס של הסוללה. כעת רכיב A יהיה מרחק של R*(A'+B') V מהאדמה האמיתית.
הדבר קריטי יותר כאשר רכיב B צורך זרם משתנה ומרים ומוריד את רכיב A ביחס לאדמה.
אני לא בקיא באותות ה-VIDEO במערכות הנ"ל. אבל אני בטוח ש-GOOD PRACTICE יכול רק לשפר ביצועים (בייחוד ברגישות הקליטה של המקלט).
שחר
-
מעיין אתה תייצר GROUND LOOPS , צריך להתחבר לנקודה אחת ולא לשתיים. (זה מה שאני זוכר ממהנדסי האינטגרציה אצלנו..)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ShaharBD
מוטי,
הרעיון הבסיסי הוא לגרום לכל רכיב במערכת לא להיות תלוי בשאר המערכת בזמן עבודה.
למשל רכיב A צורך זרם A' מהמערכת ,ההתנגדות מהרכיב למינוס של הסוללה הוא R כלומר הרכיב נמצא R*A' וולט מהאפס האמיתי. תאר לעצמך שרכיב B צורך זרם B' ועובר אותה דרך למינוס של הסוללה. כעת רכיב A יהיה מרחק של R*(A'+B') V מהאדמה האמיתית.
הדבר קריטי יותר כאשר רכיב B צורך זרם משתנה ומרים ומוריד את רכיב A ביחס לאדמה.
אני לא בקיא באותות ה-VIDEO במערכות הנ"ל. אבל אני בטוח ש-GOOD PRACTICE יכול רק לשפר ביצועים (בייחוד ברגישות הקליטה של המקלט).
שחר
שחר .
אתה מתכוון לזה שצריך שכל מינוס של רכיב יקבל את המינוס שלו ישירות מהסוללה ?
כאילו ממש בכבל נפרד שיוצא מהדק הסוללה ?
אצלי יש כבל אחד של 5 ס"מ שיוצא מההדק של המינוס ואלו מתחברים כל המינוסים של
כל הרכיבים .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MDreamer
אני לא רגשי :D אבל אני לא מבין מאיפה יש לי זליגות? אני בגיל צעיר והפרוסטטה שלי תקינה..
החלק של המפסקים שנוגע בקרבון ניטרלי. המחבר DC וה RCA באמת נוגעים בקרבון אבל זה טוב כי זה בעצם מחבר מינוסים.. פיספסתי משהו?
לגבי נפח, יש שם מצבר 7A 12V, משפקיים, מפצל וידאו, מצלמה דיגיטלית ו..שלט + מטען. זה יושב הכל בדיוק. אפרסם היום בערב עוד.
המפסקים האלו טובים לנגמ"שים - הם נראים בדיוק אותו דבר, נראה לי שגם פה הם בסדר :)
לא תאמינו מה מוצאים היום בשוק הפשפשים :p
עד כמה שאני יודע בנגמשי"ם משתמשים ב- AIRPAX שהם הגנות זרם (מאמתי"ם).
מפסק כזה עולה בערך 200$ ליח' (אל תתפוס אותי במילה אני רק משתמש קצה לא קניין), והוא משמש גם במטוסים עד כמה שאני יודע.
-
היות ונסחפתם לכוונים שאני כבר ממש אבל ממש לא שולט(נגיד:D)
אציין רק מידע קטן למעיין:
:rolleyes:הפרוסטטה, שתפקידה לייצר את הנוזל האוסף את הזרע מהאשכים ע"י שאיבה בונטורי (בערך) על מנת שיצא בצינור השופכה, מפסיקה לתפקד וגדלה לעת זקנה ואז הדליפות נאטמות משום שהיא לוחצת על הצנרת ומונעת מעבר שתן. בגלל זה מי שסובל מ"פרוסטטה" רץ הרבה לשרותים כי השסתום לא מאפשר לשחרר מספיק נוזלים עד שלא נבנה מספיק לחץ:D
אלו היו שישים שניות על פרוסטטה ובעיות נזילות:o
אגב, אני עם שחר, את האדמות יש לחבר עם כבל נחושת טוב ולא לסמוך על סיבי הפחמן שמוליכים רק כשזה לא מתאים למשתמש.
-