-
מחלפי XT60 - תיפרדו מהר מה DEANS
לפני שעה קיבלתי מחברי XT60 שהזמנתי מ HC
פשוט עולם אחר !!!
יש להם הרבה יתרונות על ה DEAN, אבל החשוב שבהם הינו דרך הלחמת החוטים אליהם
החוט ממש נכנס לתוך שרוול שמגן עליו בזמן עיוותים של החוט
לי אישית התחיל להיפתח פעם מחבר DEAN במסוק לאחר שכופפתי את החוט כל פעם בשביל
לחבר אותו לבקר.
ב XT60- אין סיכוי שזה יקרה, בדיוק הרגע סיימתי מספר הלחמות, החיבורים חזקים ונראים
כאילו יצאו ממפעל יצור
-
תגובה להודעה: מחלפי XT60 - תיפרדו מהר מה DEANS
גם אני קיבלתי חבילה שלהם לפני כחודש, תוכל להסביר לי + - איך ההלחמה מתבצעת?
כשאני מנסה להכניס את חוטי הבקר לעיגול, הם פשוט פוגעים בקצוות שלו, מתקפלים אחורה ומתפזרים מהאוגדן שהם היו בו...
עצות?
-
אני אישית לא אהבתי אותם
אתה יודע בכמה אמפר הם אמידים?
-
לא כל כך מהר נפרד מה-Deans !
לא עשו לי אף פעם בעיות, יש לי הרבה שמוכנים לשימוש ויתרון נוסף זה שהם יותר קטנים מכל התחליפים שלהם. בטיסנים קטנים וצפופים זה בהחלט יתרון גדול. גם הפתיחה והסגירה שלהם לא בעיתית ברגע שמדביקים עליהם נייר\בד זכוכית.
-
נחמד לראות ששינית את דעתך מאז... :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ashaman
גם אני קיבלתי חבילה שלהם לפני כחודש, תוכל להסביר לי + - איך ההלחמה מתבצעת?
כשאני מנסה להכניס את חוטי הבקר לעיגול, הם פשוט פוגעים בקצוות שלו, מתקפלים אחורה ומתפזרים מהאוגדן שהם היו בו...
עצות?
חייב לצפות את החוט לפני שאתה מכניס אותו למחבר.
-
אתה תמיד יכול להשתשמש בדבר הזה כדי למנוע מההלחמה להנתק.
פתרון טוב.
http://www.hdiproducts.com/
-
אני הכנתי מחבר מדין ל XT60 ,נשאר לי רק לעשות ההפך כי לבקר EASYSTAR שמתי XT60
וזה באמת קל ונוח לההלחים ,רק צריך לשים לב לתת זמן לקירור בין ה + ל - כדי לא להמיס את הפלסטיק
-
יש לי שאלה -
אני רוצה להכין מעביר מ-XT60 לדין כמו ששרון עשה: הלחמת הרגליים אחת לשנייה, מילוי באפוקסי וציפוי בשרינק. השאלה אם למלא באפוקסי או דבק חם (דבק חם נשמע לי יותר פשוט) וגם - אם לא רשום לי על אף אחד מהדבקים האלה שום דבר לגבי מוליכות - איך לוודא במאה אחוז שהוא לא מוליך ולו קצת???
תודה!
-
דבק חם הוא כמו פלסטיק רק מומס אז נראה לי שיהיה
בטוח להשתמש בו
-
לא אהבתי כל כך את המחברים גם ... ולך תחליף עכשיו 10 סוללות ל XT60 :\
וגם תמיד שרוצים להזמין אין במלאי ...
-
קצת בנושא בניית מתאמים (שני הסנטים שלי, לא חייבים להתייחס).
בשל הבדלים בין חוזק הבדיל לבין חוזק הפינים, קיימת סכנה מוחשית שבמידה ואין חפיפה מכנית טובה בין פיני הקונקטורים (ותאמינו לי שאין), כל חוזק המחבר יהיה נתון לחסדי חוזקו של הבדיל.בשימוש ממושך (אף אם נוצק בדבק) יש חשש סביר שיתפתחו סדקים בבדיל. סדקים אלו יעלו למעשה את התנגדות החיבור יגרמו לחימומו בזרם גבוה ובסופו של דבר עלולים להוביל לכשל, ובסיועו של מר מרפי זה יהיה מעל הראש של אחד החבר'ה בגעש (שמו שמור במערכת :D).
לכן, קחו חוט נחושת מצופה סיליקון בקוטר המתאים להולכת הזרם המיועד , חתכו חתיכות באורך כ 2 ס"מ (האורך לא נורא חשוב זו רק המלצה) וחברו פין לפין עם החוט, כל פין בודדו עם שרינק. כך תקבלו מתאם שאמנם "גדול יותר" אך חסין יותר לעומסים מכניים וללא צורך ביציקות דבקים וכו'.
בהצלחה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
קצת בנושא בניית מתאמים (שני הסנטים שלי, לא חייבים להתייחס).
בשל הבדלים בין חוזק הבדיל לבין חוזק הפינים, קיימת סכנה מוחשית שבמידה ואין חפיפה מכנית טובה בין פיני הקונקטורים (ותאמינו לי שאין), כל חוזק המחבר יהיה נתון לחסדי חוזקו של הבדיל.בשימוש ממושך (אף אם נוצק בדבק) יש חשש סביר שיתפתחו סדקים בבדיל. סדקים אלו יעלו למעשה את התנגדות החיבור יגרמו לחימומו בזרם גבוה ובסופו של דבר עלולים להוביל לכשל, ובסיועו של מר מרפי זה יהיה מעל הראש של אחד החבר'ה בגעש (שמו שמור במערכת :D).
לכן, קחו חוט נחושת מצופה סיליקון בקוטר המתאים להולכת הזרם המיועד , חתכו חתיכות באורך כ 2 ס"מ (האורך לא נורא חשוב זו רק המלצה) וחברו פין לפין עם החוט, כל פין בודדו עם שרינק. כך תקבלו מתאם שאמנם "גדול יותר" אך חסין יותר לעומסים מכניים וללא צורך ביציקות דבקים וכו'.
בהצלחה
אני כופפתי את הפין של הדין כדי שהוא ישב טוב על ה-xt60 והם נגעו טוב גם ללא הלחמה
ואז הלחמתי עליהם
בדקתי שלא פגעתי בדין
וחוץ מיזה אשמך להכיר אותך אתה מגיע לגעש בימי שבת או שישי ?
-
לפי האתר של אחד היצרנים הסיניים המחבר מתוכנן ל 55-80 אמפר.
מי שרוצה להזמין כמות יכול ישר מהיצרן:
http://dgrake.en.made-in-china.com/p...lug-XT60-.html
אני לא הייתי סומך על פלג שהבידוד הפלסטי שלו ניתך/נפגע ממלחם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ZvikaF
האתר מרכז "יצרנים" בסין מנסיון הרוב זה חברות סחר ולא יצרן בפועל.
בכל אופן כשתפנה אליהם באמצעות האתר השאלה שלהם תהיה "באיזה גודל קונטיינר אדוני מתעניין"
-
גם אני עברתי לשימוש בקונקטור הנפלא הזה, לפחות בכלים הגדולים
לגבי הלחמות בכלל, הדבר הנכון זה לצפות בבדיל את קצה החוט ורק אז להכניס אותו פנימה ולהלחים.
כמו כן יצרתי מתאם בדרך הבאה: לקחתי קונקטור T והשחזתי אותו כך שהפינים שלו ננעצו ממש טוב ועמוק בתוך הXT ורק אז הלחמתי, ואחרי זה יציקת אפוקסי מתאים.
לציפוי בדבק חם אין כל ערך מבני, רק בידוד חשמלי, לעומת זאת לאפוקסי הנכון יש חוזק מבני עצום.
לגבי הולכה או בידוד של האפוקסי, חייבים להשתמש בדבק שמצויין עליו במפורש EG (אלקטרוניק גרייד), והדבק הכי טוב לעניין הזה הוא DP460EG 3M שהוא הדבק אחד הטובים בעולם אם לא הטוב ביותר לשימוש אוניברסאלי ואלקטרוני. הבעייה היחידה היא שהוא נמכר באריזות של 12 חבילות בלבד והמחיר גבוה , והיבואנים הם טקסמה:
http://www.ges-texma.co.il/index2.php?id=93&lang=HEB
-
עודד ,נסה TXM. , פורשי טקסמה. אני מהנייד אז קשה לי לחפש אתרים.
-
ישנן בוודאי חומצות היכולות להמיס פלסטיק, אבל חום רב יכול רק להתיך אותו; לא להמיסו...
חִשבוּ, לפני שאתם כותבים...
Melt = ניתך.
Dissolve = נמס - כפי שקורה לסוכר כשמערבבים אותו במים.
הפעולות שונות מאוד זו מזו!
הסיבה שתקעי ושקעי Deans הפכו ל-'מוּקצים', היא לא העובדה שהם מתנתקים בעצמם (זה מעולם לא קרה)... גם לא העובדה שלפעמים קשה לנתק אותם (בסוג החָלָק - יש בזה סיכון מהותי!).
לקטבים הזכריים יש 'מקביל' מעוקל העשוי פלדת-קפיץ. תפקידו, להדק את המגע בינו לבין הקוטב הנקבי.
ה-'מקביל' של קוטב הפלוס עלול להתכופף החוצה; לעיתים, לאחר מספר החדרות והוצאות, כתוצאה מנסיון חיבור נמהר; ואז הוא נוגע בקוטב המינוס. קֶצֶר! אני לא צריך להכביר במילים, כדי לתאר מה יקרה למארז הלי-פו...
תקע דינז לא מתאים, לכן, לחיבורים ולניתוקים רבים.
ה-XT60 אינו ניחן בתכונה שלילית כזו, ולכן הוא מתאים כמחליף משודרג לתקעי דינז.
למרות זאת, אני בדעה שכדאי שהיצרן יחליף לפלסטיק בעל טמפרטורת התכה גבוהה יותר...
יש שהתלוננו (באתר של הסיני) על כך שהפלסטיק סביב הקטבים ניתך תוך כדי הלחמת החוטים... זה קורה גם בתקעי דינז...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
עודד ,נסה TXM. , פורשי טקסמה. אני מהנייד אז קשה לי לחפש אתרים.
תודה
לא ידעתי עליהם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל דקל
לפני שעה קיבלתי מחברי XT60 שהזמנתי מ HC
פשוט עולם אחר !!!
יש להם הרבה יתרונות על ה DEAN, אבל החשוב שבהם הינו דרך הלחמת החוטים אליהם
החוט ממש נכנס לתוך שרוול שמגן עליו בזמן עיוותים של החוט
לי אישית התחיל להיפתח פעם מחבר DEAN במסוק לאחר שכופפתי את החוט כל פעם בשביל
לחבר אותו לבקר.
ב XT60- אין סיכוי שזה יקרה, בדיוק הרגע סיימתי מספר הלחמות, החיבורים חזקים ונראים
כאילו יצאו ממפעל יצור
HXT 4mm מאפשרים גם שירשור סוללות בטור, וגם מקטינים את הסיכוי לקשת חשמלית בין הקטבים בזמן חיבור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DarZeelon
ישנן בוודאי חומצות היכולות להמיס פלסטיק, אבל חום רב יכול רק להתיך אותו; לא להמיסו...
חִשבוּ, לפני שאתם כותבים...
הגזמת לגמרי. לא לעניין להעליב כך אנשים, בוודאי שלא בפומבי, גם אם כוונותיך טובות.
ולעצם העניין, הם אינם טועים - בדוק במילון.
-
טמטו טומאטו הכול מוביל לאותו מקום...
הכי טוב אלו מחברים שאתה מלחים את המגע בחוץ ואז נועץ בפלסטיק. אני עדיין עם אנדרסון POWER POLE.:rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ZigiStar
הגזמת לגמרי. לא לעניין להעליב כך אנשים, בוודאי שלא בפומבי, גם אם כוונותיך טובות.
ולעצם העניין, הם אינם טועים - בדוק במילון.
זיגי,
כשאני כותב לכולם, איש אינו רשאי להעלב באופן אישי מכך. ומי שכן, הריהו 'מִתְעָלֵב', שכן החליט להעלב, למרות שאני לא החלטתי להעליבו.
ולענייננו, ההגדרה של התכה היא פיסיקלית; כמו ההגדרה של התמצקות, המראה, אידוי והתעבות.
משמעותה; שינוי מצב צבירה של חומר, ממוצק לנוזלי.
ההגדרה של המסה היא כימית ופירושה המדויק הוא ערבוב חומר אחד לתוך חומר אחר, מבלי ליצור תרכובת כימיה חדשה, אלא תמיסה של חומרים שניתן להפרידם זה מזה.
הפשרה וקפיאה זהים בהגדרתם להתכה ולהתמצקות בהתאמה, אלא שמשתמשים בהן כשמדובר בחומרים שבטמפרטורת החדר הם נוזליים ובעיקר למים ולקרח... הקרחונים אינם 'נמסים', הם מפשירים, אפילו אם בתרגום כתוב אחרת...
הרי כשאתה מלחים עם בדיל, אתה לא 'מפשיר' אותו, אלא מתיכו בחום המלחם.
כימיה ופיסיקה הם מדעים מדויקים וכך גם המושגים שבהם!
אין שום סיבה מוצדקת לכך, שבעברית המדוברת הם יהפכו להיות 'בערך'...
אלא שמילונים לעיתים 'מאמצים' טעויות בעברית המדוברת (כמעט וכתבתי 'משוּברת'), ומוסיפים להגדרות את ביטוּיֵי 'שפת-הרחוב' (יב) המקובלים, למרות שהם שגויים מדעית.
ההגדרות הכימיות והפיסיקליות בלבד הן נכונות. האחרות, כאמור, שפת-רחוב מקובלת.
ואם אתה גא בשפת רחוב, אין שום סיבה שתעלב כשאני קורא לה 'שפת-רחוב'...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
טמטו טומאטו הכול מוביל לאותו מקום...
הכי טוב אלו מחברים שאתה מלחים את המגע בחוץ ואז נועץ בפלסטיק. אני עדיין עם אנדרסון POWER POLE.:rolleyes:
מאיפה אתה קונה את הקונקטורים המדוברים?
-
אסף,
אצל הסיני אפשר.
העניין הוא שצריך לתפוס אותם במלאי.
מגיעות אלי כמה חבילות בעוד שבוע...