נכתב במקור על ידי
ZigiStar
דר,
במקום להתנצל בפני מי שעלול היה להעלב ולהוכיח שאתה לא רק צודק אלא גם חכם ונוהג בדרך ארץ, אתה מנפנף בהגדרות פיזיקליות. האמן לי, אין צורך שתסביר לי את הדיוק שבמדעים המדוייקים.
אם מילון עברי מגדיר את המושג "המסה" כשינוי מצב-צבירה ממוצק לנוזל עקב חימום, אין שום בעיה להשתמש בו באופן זה ברחוב, בשכונה, במאמר מדעי, ואבוי, רחמנא ליצלן - אף בפורום זה. לא משנה העובדה שדר זה או אחר חושב (מה חושב - בטוח!) שמדובר בטעות חמורה שדינה הערה, הלבנת פנים, נזיפה, סקילה או מאסר בן חמש שנים ושלוש על-תנאי. במילים אחרות, אם אבשלום קור מרשה, אני חושב שאין סיבה לדאגה.
בנוסף, אינני גאה בשפת-רחוב. תתפלא, גם אני מתעקש על שימוש נכון בשפה העברית. אולם מעולם לא אמרתי למישהו שהוא "אינו חושב" (ובטח לא בפומבי), אפילו אם שגה שגיאה חמורה, למשל התייחס למילה "צומת" בנקבה, לא-עלינו.
תתפלא, כדי שמישהו יעלב מדבריך, אין צורך שתחליט שברצונך להעליבו. מספיק שניתן לפרש את דבריך אחרת. אני רואה שאתה מקפיד לנקד מילים בהודעותיך, גם כאלה שאין צורך לנקדן. כשם שהינך נוהג להקפיד על כבודה של השפה, מוטב שתשקול גם להקפיד על כבודם של אנשים, גם כאלה שאינך מכיר או שהינך סבור שאתה יודע עברית טוב מהם, בצדק או שלא.