נושא למחשבה , קיבולת אמיתית של סוללות
יש לי מספר סוללות מסוגים שונים ויצרנים שונים (ZIPPY ו GORILLA MAX ).
שמתי לב שסוללות של ZIPPY שיש לי אינם עומדות בקיבולת הרשומה עליהם.
פרופיל הטעינה שלי הינו 2AMP טעינה במטען B8 (מקורי) לכל הסוללות שלי (3 תאים , 4 תאים ,5 תאים ו 6 תאים).
סוללות זיפי אשר הקיבולת הרשומה הינו 2200 ו 2650 נטענות בתוך 45-55 דקות בפרופיל האמור לעיל.
משמע בהערכה גסה , אני מטעין כ 1900 mAH בלבד
סוללות של גורילה מקס (תוצרת הארץ) אשר יש לי בקיבולת 2200 נטענות ב 70 - 80 דקות באותו פרופיל.
משמע ,הסוללה נטנעת באופן מלא במטען שלה .
עכשיו לעניין המחירים , לצערי סוללות הגורילה מקס עולות סדר גודל של כפול לעומת הZIPPY שאני קונה.
הזמנתי עכשיו גם סוללות של טורנג'י NANO TECH שעולות יותר מה ZIPPY בכדי לבדוק עוד חברת סוללות.
מה המצב אצלכם (בעיקר אנשי המסוקים שעובדים על IDLE UP ) , מה פרופיל הטעינה ומה הקיבולת של הסוללה שלכם ?
תגובה: נושא למחשבה , קיבולת אמיתית של סוללות
קודם כל, זמן טעינה ארוך יותר יכול לנבוע מאיזון תאים ארוך, כלאמר אם למטען קשה לאזן סוללה מסויימת אז זמן הטעינה יהיה ארוך יותר.
במטען B8 אמורה להיות לך גם תצוגה של כמה מיליאמפר נכנסו לסוללה, ככה שאין צורך לנחש.
אני משתמש כבר הרבה זמן בכל טווח הסוללות של הסיני. סוללות זיפי וסוללות ננו טק הן הכי טובות שלו.
ובכל הסוללות שלי אני 80% מהקיבולת קבוע, בנוסף יש לי גם סוללת V-PLUS ששווה X3 (מבחינת מחיר) מהסוללות הסיניות
אבל זמן הטעינה דווקא זהה או קצר יותר, מכיוון שהיא מתאזנת יותר בקלות.
את כל הטעינות של אני מבצע ב-1C בבפרופיל BALANCE. משתמש במטען VOLTZ 6250 (מטען ICHARGER באריזה שונה) מטען שידוע בדיוק הרב שלו
ומהנתונים שמגיעים מהמטען אני תמיד משתמש בקיבולת המותרת (80%) מהסוללה, בסוגי סוללות שונים.
אני טוען סוללות 6S 2650MA בעיקר.
2 של זיפי 40C, סוללה 1 של V-PLUS בעלת 45C, ו-2 סוללות טורנג'י 30C (שהתפגרו אחרי 20 מחזורים כל אחת :mad:)
כל הסוללות נטענות בזמנים דומים מאוד.
בנוסף גם יש לי סוללות 3 תאים 2200MA מכל מיני סוגים
סוללות רינו,טורנג'י רגילה 20C, טורנג'י ננו-טק 45C וזיפי 40C גם כאן זמני הטעינה דומים מאוד
קודם כל, זמן טעינה ארוך יותר יכול לנבוע מאיזון תאים ארוך, כלאמר אם למטען קשה לאזן סוללה מסויימת אז זמן הטעינה יהיה ארוך יותר.
במטען B8 אמורה להיות לך גם תצוגה של כמה מיליאמפר נכנסו לסוללה, ככה שאין צורך לנחש.
אני משתמש כבר הרבה זמן בכל טווח הסוללות של הסיני. סוללות זיפי וסוללות ננו טק הן הכי טובות שלו.
ובכל הסוללות שלי אני 80% מהקיבולת קבוע, בנוסף יש לי גם סוללת V-PLUS ששווה X3 (מבחינת מחיר) מהסוללות הסיניות
את כל הטעינות של אני מבצע ב-1C בבפרופיל BALANCE. משתמש במטען VOLTZ 6250 (מטען ICHARGER באריזה שונה) מטען שידוע בדיוק הרב שלו
ומהנתונים שמגיעים מהמטען אני תמיד משתמש בקיבולת המותרת (80%) מהסוללה, בסוגי סוללות שונים.
2 של זיפי 40C, סוללה 1 של V-PLUS בעלת 45C, ו-2 סוללות טורנג'י 30C (שהתפגרו אחרי 20 מחזורים כל אחת :mad:)
סוללות רינו,טורנג'י רגילה 20C, טורנג'י ננו-טק 45C וזיפי 40C גם כאן זמני הטעינה דומים מאוד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bendisar
משתמש במטען VOLTZ 6250 (מטען ICHARGER באריזה שונה) מטען שידוע בדיוק הרב שלו
אתה טוען שמטעני ICHARGER הם למעשה מטעני VOLTZ באריזה שונה ?
יש לך סימוכין לנושא ?
נשמע מסקרן מאוד - למרות שאני סקפטי :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
b1yossi
אתה טוען שמטעני ICHARGER הם למעשה מטעני VOLTZ באריזה שונה ?
יש לך סימוכין לנושא ?
נשמע מסקרן מאוד - למרות שאני סקפטי :)
יוסי,
חיפוש קצר באינטרנט העלה את הדף הזה.
אני מניח שיש רבים אחרים.
voltz נחשבת חברה איכותית ? יש לי רק 3 סוללות חשמליות, שלושתם וולטז 850 מיל אמפר 11.1 וולט 35 C,
אפעם לא ניסיתי את הסוללות של הסיני למיניהן,
מפיסטו
אתה מציין כל מיני נתונים לצורך מעקב אחרי הטעינה. לא ציינת בשום מקום שהתחלת את הטעינה ממצב קיבוליות זהה בשתי הסוללות.
אני מניח שגם לך ברור שכמות האנרגיה שהמטען יעביר לסוללה תלויה מאד במקום הפנוי המיועד לאנרגיה זו בתוך הסוללה. יותר מקום פנוי - יותר מיליאמפרים בטעינה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DarZeelon
יוסי,
חיפוש קצר באינטרנט העלה את הדף הזה.
אני מניח שיש רבים אחרים.
אופס טעות שלי התכוונתי כמובן למטעני schulze-elektronik כמובן שאינם ברי השוואה ל- VOLTZ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flatspin
מפיסטו
אתה מציין כל מיני נתונים לצורך מעקב אחרי הטעינה. לא ציינת בשום מקום שהתחלת את הטעינה ממצב קיבוליות זהה בשתי הסוללות.
אני מניח שגם לך ברור שכמות האנרגיה שהמטען יעביר לסוללה תלויה מאד במקום הפנוי המיועד לאנרגיה זו בתוך הסוללה. יותר מקום פנוי - יותר מיליאמפרים בטעינה.
אני משתמש בכל הסוללה ( 5 תאים ו 3 תאים) בסוג אחד של צרכן , סירה ומסוק (בהתאמה) ומפסיק להשתמש בהם כאשר הבקרים נכנסים להגנה על הסוללה ( 3.6 וולט לתא) , וגם נבדק בסיום השימוש עם מד תאים (של הסיני).
כל הסוללות מתחילות בכמעט אותו מצב.
שוב אני מניח סטיה של עד 10 אחוז במצב ההתחלתי ,אבל זה לא מסביר 30 אחוז סטיה בחישוב המטען השמיש בסוללה.
אם יהיה לי זמן בעבודה החודש אני יעשה סייקל פריקה וטעינה מלא לכל סוג סוללה ואקבל תשובה מדוייקת.אבל נראה שאין מנוס והסוללות של הסיני (במקרה שלי) פשוט אינן נותונות עבודה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bendisar
100+
התאוריה שלך מנותקת מהמציאות ועל בסיס הנתונים שלך לא ניתן להגיע למסקנות כלשהן.