שאלה לכל משתמשי הaurora 9 עם סוללת ליפו
שלום!
מאחר והבנתי שאפשר להשתמש באורורה בסוללת ליפו והחלטתי לקנות עלתה לי בראש שאלה מסויימת..
הסוללה המקורית של השלט היא במתח 7.2, וכשהסוללת ליפו אחרי טעינה המתח שלה הוא 8.4 (2 תאים..)
אם אני אחבר את הסוללת ליפו כשהיא אחרי טעינה (ב8.4 וולט) השלט לא ישרף?
ודרך אגב, על כמה להגדיר את ההתראה בשלט על מתח נמוך כשמשתמשים בסוללת ליפו? (אפשרי בין 6.0-6.6) ולמה?
תגובה: שאלה לכל משתמשי הaurora 9 עם סוללת ליפו
גם סוללת הניקל מטאל המקורית יכולה להגיע למתחים גבוהים מ-8 וולט בטעינה מלאה
בכל אופן, השלט מיועד לשימוש בליפו וניתן להגדיר זאת בתפריט
קרא עוד פה
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1179322
בנוגע להתראת המתח - מדובר במרווח ביטחון. 3 וולט לתא זה הגבול התחתון שהם מאפשרים.
היות והסוללה לא מחוברת עם בלאנסר לשלט, והוא לא יכול למדוד כל תא בנפרד, אז במקרה שבו הסוללה יצאה מאיזון, יתכן שתא אחד ירד מתחת ל-3 וולט וזה כבר מתחיל לסכן את הסוללה.
כל אחד יכול לבחור כמה הוא מרווח ביטחון הוא רוצה לקחת.
לדעתי אמצע הטווח זה טוב (6.3)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Liav
מה שכתוב שמה זה רק שהשלט תומך בליפו 2 תאים ושאפשר להגדיר התראה למתח נמוך..
השאלה שלי הייתה האם השלט לא ישרף כשמחברים לו את הסוללה לאחר טעינה שלה (במתח 8.4)
צודק, הניקל מטל אפילו עוברת את ה8.4 אז כנראה שאין בעיה אם זה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Liav
בנוגע להתראת המתח - מדובר במרווח ביטחון. 3 וולט לתא זה הגבול התחתון שהם מאפשרים.
היות והסוללה לא מחוברת עם בלאנסר לשלט, והוא לא יכול למדוד כל תא בנפרד, אז במקרה שבו הסוללה יצאה מאיזון, יתכן שתא אחד ירד מתחת ל-3 וולט וזה כבר מתחיל לסכן את הסוללה.
כל אחד יכול לבחור כמה הוא מרווח ביטחון הוא רוצה לקחת.
לדעתי אמצע הטווח זה טוב (6.3)
לא חשבתי על זה ככה..
יש אפשרות לחבר באלנסר בדרך או שזה דבר יותר מדי מסובך?
ועוד שאלה שעלתי לי עכשיו,
אם ונגיד הגדרתי את ההתראה על 6.6 וקיבלתי התראה.
מה ההתראה עושה בידיוק? צפצופים בשלט או שהשלט מתכבה?
צפצפופים, עד שבסופו של דבר השלט נכבה. קרה לי כשרק קניתי את השלט :confused:
בינתיים פק הניקל מטאל שהגיע עם השלט עובד לי מצויין, ולא מפריע לי פעם בשבועיים לשים ללילה טעינה לפני יום ההטסה. יש סיבה מיוחדת מעבר לעניין הטעינה לעבור לליפו?*
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Friman
צפצפופים, עד שבסופו של דבר השלט נכבה. קרה לי כשרק קניתי את השלט :confused:
בינתיים פק הניקל מטאל שהגיע עם השלט עובד לי מצויין, ולא מפריע לי פעם בשבועיים לשים ללילה טעינה לפני יום ההטסה. יש סיבה מיוחדת מעבר לעניין הטעינה לעבור לליפו?*
* לא צריך להטעין לפני כל הטסה
* הרגשה יותר טובה, אפשר להיות יום שלם בשטח בלי להחליף סוללה
את האמת, אף פעם לא קרה לי שנגמרה הסוללה בשלט עם הסוללה המקורית אבל אחרי שעה-שעה וחצי שהשלט משדר כתוב שיש 76 אחוז בערך.. (וזה ממשיך לרדת יחסית מהר)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
iGold
* לא צריך להטעין לפני כל הטסה
* הרגשה יותר טובה, אפשר להיות יום שלם בשטח בלי להחליף סוללה
את האמת, אף פעם לא קרה לי שנגמרה הסוללה בשלט עם הסוללה המקורית אבל אחרי שעה-שעה וחצי שהשלט משדר כתוב שיש 76 אחוז בערך.. (וזה ממשיך לרדת יחסית מהר)
נו וכמה זמן בת׳כלס אתה מטיס כשאתה בשטח? מעבר לקפה, שיחות חולין וצפייה באחרים שגם רוצים להטיס? אולי לטיסנים ודאונים זה רלוונטי, אני בינתיים מטיס רק מסוק (בקרוב ייצטרף לצי שלי גם טיסן, יש כבר מקלט בדרך...) ואיתו נניח מקסימום אני מטיס 4-5 סוללות ביום הטסה בין כל יתר המטיסים. זה גג 30-35 דקות באוויר... וגם ככה לפני הטסה אני טוען את כל סוללות הליפו של המסוק, ממש לא מפריע לי לחבר את המשדר ללילה לטעינה. כנראה שזה בהתאם לצרכים השונים של כל מטיס ומטיס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Friman
נו וכמה זמן בת׳כלס אתה מטיס כשאתה בשטח? מעבר לקפה, שיחות חולין וצפייה באחרים שגם רוצים להטיס? אולי לטיסנים ודאונים זה רלוונטי, אני בינתיים מטיס רק מסוק (בקרוב ייצטרף לצי שלי גם טיסן, יש כבר מקלט בדרך...) ואיתו נניח מקסימום אני מטיס 4-5 סוללות ביום הטסה בין כל יתר המטיסים. זה גג 30-35 דקות באוויר... וגם ככה לפני הטסה אני טוען את כל סוללות הליפו של המסוק, ממש לא מפריע לי לחבר את המשדר ללילה לטעינה. כנראה שזה בהתאם לצרכים השונים של כל מטיס ומטיס.
כן אתה צודק, זה באמת לפי הצרכים של כל מטיס ומטיס..
נתחיל מזה שאני לא מטיס עם הרבה אנשים אלא רק אני ועוד חבר ולפעמים 2, אנחנו מטיסים בשדה כלשהו ככה שיש מספיק מקום להטיס בו זמנית.. אז יש פחות הפסקות
ואצלי אם אני הולך ליום הטסה זה יום של כמה שעות (4-5), כל סוללה מחזיקה באוויר בסביבות ה20-25 דקות..
אני מניח שהבנת את הרעיון :)
בכל מקרה, אין לי יותר שאלות והשאלות ששאלתי נענו!
לאנשי הליפו, כבר דיברנו על עקומות פריקה בעבר, שימו לב שליפו בשלט טוענים (ומכוונים אזעקה לנחיתה) בכ3.6V לתא !! אלא אם רוצים שהאתראה תבוא בשילוב כיבוי השלט.
בהצלחה...
(אגב, האורורה מגיע עם תאי ENELOOP) ככה שהם לא מאבדים טעינה כמעט ומחזיקים יפה. מאידך, שווה לעקוב אחר זמן פעולה מצטבר כי בניקל מטאל מתח ההדקים לא משתנה כמעט עד לנפילה מטה.
Re: תגובה: שאלה לכל משתמשי הaurora 9 עם סוללת ליפו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Boogle
לאנשי הליפו, כבר דיברנו על עקומות פריקה בעבר, שימו לב שליפו בשלט טוענים (ומכוונים אזעקה לנחיתה) בכ3.6V לתא !! אלא אם רוצים שהאתראה תבוא בשילוב כיבוי השלט.
בהצלחה...
(אגב, האורורה מגיע עם תאי ENELOOP) ככה שהם לא מאבדים טעינה כמעט ומחזיקים יפה. מאידך, שווה לעקוב אחר זמן פעולה מצטבר כי בניקל מטאל מתח ההדקים לא משתנה כמעט עד לנפילה מטה.
צודק בהחלט, לא דיברנו על זה כבר כמה פעמים?