אומנם קואקסיאלי אבל נראה מגניב
תגובה: אומנם קואקסיאלי אבל נראה מגניב
אתה צריך אישור מהאישה ואתה יכול לצאת לדרך :D
זה מעלה סוגיה מעניינת:
האם גם בקואקסיאלי יש מיגבלת מהירות התקדמות כמו ברוטור אחד?
הרי לפחות בתיאוריה כשהלהב הנסוג מזדקר הלהב שמעליו (או מתחתיו) מייצר עילוי מקסימלי, וכך נשמר האיזון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
זה מעלה סוגיה מעניינת:
האם גם בקואקסיאלי יש מיגבלת מהירות התקדמות כמו ברוטור אחד?
הרי לפחות בתיאוריה כשהלהב הנסוג מזדקר הלהב שמעליו (או מתחתיו) מייצר עילוי מקסימלי, וכך נשמר האיזון
מגבלת המהירות הופכת להיות הבעיה בגרר העצום ..
המסוק הכי מהיר בעולם כרגע הוא קואקסיאלי ...
הוא יותר דומה לאוטו ג'יירו בFFF אבל נחשב מסוק ...
http://www.youtube.com/watch?v=vfggwmhcvC0
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
seamn
מגבלת המהירות הופכת להיות הבעיה בגרר העצום ..
מיגבלת המהירות במסוק אינה קשורה בכלל לגרר אלא להזדקרות הלהב הנסוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
המגבלה במסוק קואקסיאלי מתרחשת כאשר קצה הלהב המתקדם עובר את מהירות הקול, אז יעלותו פוחתת משמעותית.
אומנם קואקסיאלי אבל נראה מגניב
יואב, אתה מהנדס לא?
מה שעודד כתב הרבה יותר נכון.
http://www.copters.com/aero/retreating.html
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
ברור .. אבל ההתייחסות שלי היתה לקואקסיאלי .. שם הגרר הגבוה עקב הדסקה הכפולה מהווה מגביל משמעותי למהירות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yoav Lahav
המגבלה במסוק קואקסיאלי מתרחשת כאשר קצה הלהב המתקדם עובר את מהירות הקול, אז יעלותו פוחתת משמעותית.
בעיית מחסום הקול, גלי ההלם וכו... קיימת גם במסוק רגיל .. זו אינה הסיבה למגבלת מהירות הטיסה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yoav Lahav
יואב, זה לא נכון
אין הבדל מהבחינה הזאת בין ציר יחיד לקואקסיאלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
seamn
ברור .. אבל ההתייחסות שלי היתה לקואקסיאלי .. שם הגרר הגבוה עקב הדסקה הכפולה מהווה מגביל משמעותי למהירות
נראה שאינך מבין את הנושא שהעלתי. מיגבלת המהירות המובנית ברעיון של מסוק זו הזדקרות הלהב הנסוג ולא שום תופעה אחרת. כל שאר המיגבלות (שקיימות) אינן שונות מכל כלי טייס אחר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
נראה שאינך מבין את הנושא שהעלתי. מיגבלת המהירות המובנית ברעיון של מסוק זו הזדקרות הלהב הנסוג ולא שום תופעה אחרת. כל שאר המיגבלות (שקיימות) אינן שונות מכל כלי טייס אחר
האמן לי שאני מכיר היטב את תופעת הזדקרות הלהב הנסוג ... עזוב לא הבנת את שכתבתי ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
seamn
האמן לי שאני מכיר היטב את תופעת הזדקרות הלהב הנסוג ... עזוב לא הבנת את שכתבתי ..
אז נסכם ששנינו לא מבינים אחד את השני, אבל מבינים את המסוק? :cool:
2 התופעות ששניכם הזכרתם קיימות ומגבילות מסוק עם רותור אחד
כדי להתגבר על תופעת ההזדקרות הלהב החוזר שרוצים מסוק מהיר עם רוטור אחד צריך סל"ד גבוהה , שמרימים את הסל"ד עוברים את מהירות הקול עם הלהב ומעבדים יעילות
בתכנון של מסוק קואקסיאלי אין צורך בסל"ד גבוהה על מנת להתגבר על תופעת הזדקרות כי פשוט אינה מפריעה למסוק , העילוי נשאר סימטרי אפילו עם הלהב החוזר בהזדקרות ולכן אין צורך להגיע למהירות הקול (בלהבים) מלכתחילה
אני חושב שההחלטה של סיקורסקי עם הX2 דיי מראה עובדות בשטח , מבנה קואקסיאלי מאפשר FFF יעיל יותר כי אינו צורך סל"ד גבוהה , עובדה הם שוברים שיאים (:
זו התגובה הנכונה. בעיית הזדקרות הלהב הנסוג קיימת אבל לא מעניינת כי הרוטורים מסתובבים בכיוונים הפוכים והעילוי נשאר סימטרי פחות או יותר.
רק מחסום הקול נשאר בעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jeblesh
2 התופעות ששניכם הזכרתם קיימות ומגבילות מסוק עם רותור אחד
כדי להתגבר על תופעת ההזדקרות הלהב החוזר שרוצים מסוק מהיר עם רוטור אחד צריך סל"ד גבוהה , שמרימים את הסל"ד עוברים את מהירות הקול עם הלהב ומעבדים יעילות
בתכנון של מסוק קואקסיאלי אין צורך בסל"ד גבוהה על מנת להתגבר על תופעת הזדקרות כי פשוט אינה מפריעה למסוק , העילוי נשאר סימטרי אפילו עם הלהב החוזר בהזדקרות ולכן אין צורך להגיע למהירות הקול (בלהבים) מלכתחילה
אני חושב שההחלטה של סיקורסקי עם הX2 דיי מראה עובדות בשטח , מבנה קואקסיאלי מאפשר FFF יעיל יותר כי אינו צורך סל"ד גבוהה , עובדה הם שוברים שיאים (:
בעיית הזדקרות הלהב הנסוג קיימת אבל לא מעניינת כי הרוטורים מסתובבים בכיוונים הפוכים והעילוי נשאר סימטרי פחות או יותר.
רק מחסום הקול נשאר בעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
יואב, זה לא נכון
אין הבדל מהבחינה הזאת בין ציר יחיד לקואקסיאלי
בעיית הזדקרות הלהב הנסוג קיימת אבל לא מעניינת כי הרוטורים מסתובבים בכיוונים הפוכים והעילוי נשאר סימטרי פחות או יותר.
רק מחסום הקול נשאר בעיה.
יאללה בוא מחר בבוקר לגלילות ותראה איך טס מסוק של מהנדסים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirgo