3 קבצים מצורפים
שרשור בנייה מיני קל משקל HobbyKing FPV250 Quad
הכל התחיל לפני שנה בשרשור הרחפנים הגדול , החלטתי שגם אני רוצה להתחדש ברחפן מיני. באותה תקופה לא היה מבחר מנועים ובקרי טיסה כמו היום. האסטרטגיה שהחלטתי לנקוט בה הייתה לשמור על רחפן קל משקל ,ולהשתמש בסוללות קטנות קלות משקל על מנת לקבל גם זמן טיסה מרבי וגם אקרובטיות. החלטתי להשתמש בשלדה הפשוטה והזולה (הזמנתי 2 על הדרך) הזו ולהלחים את כל המנועים והבקרים אחד לשני כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת. כך במידה והשלדה נשברת כל מה שעליי לעשות זה להוציא את הברגים של המנועים ולהעביר את כל החבילה לשלדה החדשה.
קובץ מצורף 123719קובץ מצורף 123720
בזמנו החלטתי להשתמש במנועים הללו שאמורים להיות חיקוי איכותי לסניסקיי שאף פעם לא היו במלאי בתקופה ההיא. מכיוון שגם בקרי האפרו מהוביקינג גם לא היו במלאי אז הזמנתי את הבקרים הללו ביחד עם בקר הטיסה הזה שכפי שרואים בסרט הארוך המצורף לוקח בדיוק 5 דקות לקנפג אותו (לא צריך לראות את כל הסרט רק להגיע לקטע התכנות) .
https://www.youtube.com/watch?v=iry4vaE4RUY
בנוסף הזמנתי את הדברים הללו
גיירו פד להדבקת הלוח – כי נמאס לי לאלתר
זמזם – המרכיב הכי חשוב ברחפן מיני , בלעדיו אין סיכוי למצוא אותו גם כשאתה מטר לידו.
מקלט – צרבתי אותו ל PPM כפי שמוסבר כאן.
מצלמה טיסה – גם מוגנת וגם קלת משקל
מצלמת תיעוד – 808 16# הוותיקה הטובה וקלת המשקל.
OSD – מעולה ופשוט , נותן חיווי למצב סוללה
משדר 5.8 200mW גם קל משקל , הכי חשוב זה האנטנות , אני את שלי רכשתי מאיזה בחור באנגליה שמייצר לבד בבית , אפשר לשקול גם את זה שמגיע עם אנטנה ורוב חברי משתמשים בו.
רצועה לסוללה – חשוב מאוד, חבל להיתקע בגלל הדבר הפעוט הזה.
פרופים – לפחות 24 ולהזמין עוד כי זה הולך כמו פיצוחים.
סוללות – 4 סוללות של 1000mAh 3S זולות במיוחד ואני מאוד מרוצה.
כפי שהסברתי – חשוב להלחים את החוטים של הבקרים ישר למנוע גם כדי לחסוך משקל וגם כדי להקל על מעבר האלקטרוניקה במקרה שבר בשלדה.
ככה הרחפן נראה לבסוף ,שימו לב המצלמה זו לא המצלמה שאני ממליץ עליה, המצלמה הזו קיפחה את חייה במפגש עם קורה ומאז החלטתי לעבור למיגון קל משקל :
קובץ מצורף 123722
לסיכומו של דבר – אין על מיני , זה פשוט תענוג וכמעט ואין פחד. ריסקתי אותו המון פעמים (ישנם פספוסים בסוף הסרטון) ואני עדיין משתמש בשלדה המקורית , אני ממליץ לא להדביק את הרגליים אלה לחבר אותן לגוף בעזרת אזיקונים כך הם לא הולכות לאיבוד במידה וישנו ריסוק. צירפתי סרטון מימי ההטסה שלי , כאשר עכשיו אני מתכנן לעבור ל 4 תאים . שלחתי מייל לאדם מאחורי האתר של readytoflyquads ושאלתי אם ניתן לעבור ל4 תאים עם הבקרים הללו , הוא השיב לי שאפשרי כתלוי בסגנון הטיסה שלו. אז אני מניח שאזמין סוללות 4 תאים 1000 בקרוב.
לגביי הבונה העתידי , אני ממליץ על השינויים הבאים:
שלדת 260 – נראה טוב ורק עוד 10 גרם במשקל
בקרים –מתאימים ל 4 תאים, מה שתכננתי מלכתחילה אבל לא היה במלאי .להזמין 5 שיהיה אחד ספייר (חבל לחכות חודש ולהיות מושבת עד שהבקר יגיע).
מנועים – אמורים להיות מעולים , להזמין 5 שיהיה אחד ספייר עם יהרס אחד (חבל לחכות חודש ולהיות מושבת עד שהמנוע יגיע).
לוח CC3D או Naze32 זולים וטובים .
ניילוק לציר של המנוע - הספינרים עפים תוך 5 דקות בדיוק, שמים אום ניילוק והסיפור נגמר, תודה לשרוןX שהביא לי 4 ניילוקים.
והכי חשוב, ליהנות כמו שאני נהנה:
https://www.youtube.com/watch?v=jD5DUyY6y0s
בהצלחה ,
ליאור
תגובה: שרשור בנייה מיני קל משקל HobbyKing FPV250 Quad
תודה על השיתוף ליאור!
מספרים שאתה נהנה :)
אחלה סקירה ליאור, יפה לראות שאפשר להנות מעולם המיני גם בלי להוציא $100 ויותר על שלדה !
ליאור כל הכבוד על הסקירה, אני בטוח שזה יעזור לרבים בפורום, אין עליך...
יפה ,רק אם אפשר קישור לניילוקים
תודה
Sent from my LG-D802 using Tapatalk 2
Re: תגובה: שרשור בנייה מיני קל משקל HobbyKing FPV250 Quad
הקוטר של הניילוקים תלוי בקוטר הציר, אני את שלי קיבלתי משרוןX היקר ,
הנה תוצאות חיפוש ב ebay :
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...+nuts&_sacat=0
מלך, איזה סקירה מושקעת
תודה וכל הכבוד
Re: שרשור בנייה מיני קל משקל HobbyKing FPV250 Quad
נילוקים עולים גרושים בכל חנות לאספקה טכנית , משהו כמו 1 שקל ל 10-20 אומים
יכול להיות מעניין לשים פרפרים עם ניילוקים להידוק ושחרור נוח.
תגובה: Re: שרשור בנייה מיני קל משקל HobbyKing FPV250 Quad
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
igalr
נילוקים עולים גרושים בכל חנות לאספקה טכנית , משהו כמו 1 שקל ל 10-20 אומים
יכול להיות מעניין לשים פרפרים עם ניילוקים להידוק ושחרור נוח.
פרפר יהיה סתם כבד וסביר להניח שגם מאוד לא מאוזן.
כן אבל אין פרפרים cw
Re: שרשור בנייה מיני קל משקל HobbyKing FPV250 Quad
עניין ה CW ו CCW זה מאוד OVERRATED
מה גם שהמטרה ב CW ו CCW היא לאפשר פרוק והרכב ללא כלים , בדיוק מה שפרפר אמור לאפשר
בכל אופן פרפר ל M4 או M5 זה ממש פצפון וסביר להניח שישקול כמו הנועל המקורי .
יש קישור לפרפרים כאלו לשני הכיוונים זה נשמע מעולה
תגובה: Re: שרשור בנייה מיני קל משקל HobbyKing FPV250 Quad
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
igalr
עניין ה CW ו CCW זה מאוד OVERRATED
מה גם שהמטרה ב CW ו CCW היא לאפשר פרוק והרכב ללא כלים , בדיוק מה שפרפר אמור לאפשר
בכל אופן פרפר ל M4 או M5 זה ממש פצפון וסביר להניח שישקול כמו הנועל המקורי .
אני לגמרי מסכים שכל נושא ההברגות ההפוכות די מיותר רוב הזמן, וגם מגביל אותך כשאתה רוצה להחליף מנוע או נועל, ובדיוק אין לך את הכיוון המתאים.
המשקל של אום פרפר דווקא לא זניח, וגם הצורה של הפרפר עצמו בעייתית לאיזון.
כל מה שנדרש בשביל לאזן מנוע (או להוציא אותו מאיזון) זו חתיכה קטנה של איזולירבנד. אז נראה אותך מאזן אום פרפר.
לאום פרפר יש הרבה יותר משקל שמפוזר רחוק מהמרכז, והסיכוי לאזן אותו הוא אפסי.
יש סיבה למה לא רואים רחפנים (או טיסנים, או כל כלי מעופף) עם אום פרפר בקצה המנוע. החסרונות לחלוטין עולים על היתרונות שמסתכמים בעיקר בנוחות.
אחלה הרכבה, אחלה תיעוד,
אבל אני לא מבין למה להשקיע כל כך הרבה ולא לקנות שילדה נורמלית.
התוצאה של הוידאו אומרת הכל.
Re: תגובה: שרשור בנייה מיני קל משקל HobbyKing FPV250 Quad
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitbeat
אחלה הרכבה, אחלה תיעוד,
אבל אני לא מבין למה להשקיע כל כך הרבה ולא לקנות שילדה נורמלית.
התוצאה של הוידאו אומרת הכל.
השיקולים שלי לשלדה זולה הם:
1. בכלל לא היה בטוח שאני אהנה מזה , אז חבל להשקיע בזה כסף לפני ש"טעמתי" את הנושא
2.בשבילי חווית הטיסה זה העיקר, תיעוד הטיסה זה נחמד אבל דיי משעמם אותי. לצורך העניין יש לי צילומים מכמה ימי הטסות שעוד בכלל לא צפיתי בהם.
3. חווית הטיסה שלי כוללת לעשות שטויות ולאתגר אותי ואת הכלי, חבל לרסק ולשבור שלדה יקרה בגלל תעלול ילדותי שרציתי לעשות.
4. פחד מאיבוד, יש מצב סביר שאאבד את הרחפן מתי שהוא , ככה זה יהיה פחות כואב משמעותית.
אבל לא ספק ביקורת לגטימית...
תגובה: Re: תגובה: שרשור בנייה מיני קל משקל HobbyKing FPV250 Quad
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liorz055
1. בכלל לא היה בטוח שאני אהנה מזה , אז חבל להשקיע בזה כסף לפני ש"טעמתי" את הנושא
2.בשבילי חווית הטיסה זה העיקר, תיעוד הטיסה זה נחמד אבל דיי משעמם אותי. לצורך העניין יש לי צילומים מכמה ימי הטסות שעוד בכלל לא צפיתי בהם.
3. חווית הטיסה שלי כוללת לעשות שטויות ולאתגר אותי ואת הכלי, חבל לרסק ולשבור שלדה יקרה בגלל תעלול ילדותי שרציתי לעשות.
4. פחד מאיבוד, יש מצב סביר שאאבד את הרחפן מתי שהוא , ככה זה יהיה פחות כואב משמעותית.
שיקולים מפורטים :)
אני מסכים מאוד עם נעים יותר למתוח את הגבולות עם כלי ושילדה זולים יחסית.
אצלי יש דגש לעריכה ותיעוד, לכן זה מאוד חשוב לי.
בנוסף אני חושב שעם סטאפ מושקע ושילדה איכותית אפשר להגיע לביצועים יותר טובים וזה מאפשר למטיס לסחוט עוד יותר ביצועים מהכלי.
תראה לדוגמה סירטונים של מטיסים של לומינייר לאיזו רמת חלקות וטיסה הם מגיעים.
תגובה: Re: תגובה: שרשור בנייה מיני קל משקל HobbyKing FPV250 Quad
......
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liorz055
4. פחד מאיבוד, יש מצב סביר שאאבד את הרחפן מתי שהוא , ככה זה יהיה פחות כואב משמעותית. לא יכול לקרות, אף פעם, באחריות ;)