תודה רבה עודד,
אני אבדוק את המנוע האדום (fc-28-12 ) עם פרופלור 8X4E של APC , בכל מקרה מצאתי סרט שמראה איך לאזן פרופלור בבית בקלות.
http://www.youtube.com/watch?v=fSC4pD8DBvs
ליאור
Printable View
תודה רבה עודד,
אני אבדוק את המנוע האדום (fc-28-12 ) עם פרופלור 8X4E של APC , בכל מקרה מצאתי סרט שמראה איך לאזן פרופלור בבית בקלות.
http://www.youtube.com/watch?v=fSC4pD8DBvs
ליאור
אני ממליץ בחום לקנות מד הספק !!, בדקתי בימים האחרונים מספר סטאפים שלי והתוצאות הדהימו אותי.
לינק למד הספק.
בינתיים , אם אתה באזור השרון תאם איתי בה"פ אעזור לך עם המד שלי.
ליאור, חבל שאתה מתייאש על המוגי הקיים. תבוא בשבת ונעזור לך. ראית שהטסתי אותו ואפילו דאה מעולה. הייתה לך בעייה של כיווני הגאים ברדיו, זה לדעתי כל הסיפור.
לגבי המוגי המוגדל, ראיתי רק שהשתמשו בו לדאייה בצוקים. אני חושב שלאף אחד מאיתנו אין עדיין ניסיון איך יתנהג עם מנוע (קשה או קל יותר מהרגיל).
אהלן,
הנה תמונות של המוגי 150% , בסוף שמתי את המנוע הכסוף של טונרג'י עם פרופלור 9X3.8 (אני יותר מידי אוהב את המנוע האדום כדי להיות הרפתקן איתו) . לגבי מרכז הכובד אני פשוט הכפלתי את המרחק ב 1.5 כך שהמרחק הוא 33 ס"מ ושם סימנתי, כרגע גם עם סוללה 2200 אני צריך להוסיף משקל מקדימה. אני אבוא איתו ביום שבת בבוקר לגעש, ונראה מה התכונות של מוגי מוגדל.
שמתי תמונה שלו מול מוגי רגיל כדי להמחיש את הגודל. עכשיו יש לי בעיה לא צפויה, המחאות של אישתי בגלל הגודל וזה שגם ככה אין לי מקום אחסון בבית:D:D:D.
ביום שישי הגעתי איתו לגלילות שם בעזרתו האדיבה של חזי ושאר החברה , ערכנו את הכיוונונים למאזנות. בונוס גם ראיתי את פיילון רייסר המדהים של חזי http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=17160
ללא ספק אומנות תוצרת בית, רק חבל שעקב בעיות קליטה\שלט הפיילון רייסר איננו עוד איתנו. אני בטוח שחזי יבנה עוד אחד וישבור איתו כמה שיאי מהירות.
ביום שבת הגעתי עם המוגי 150% לגעש,כאשר אני הטסתי אותו, הוא לא ליקק דבש, אבל בידיים מיומנות יותר, כמו של עודד וצביקה אפשר היה לראות שמדובר בטיסן עם יכולת דאייה טובה שעונה על הקריטריונים שלגביהם הוא נבנה, אפשר אפילו לקרוא לו מוגי-טריינר, והייתרון הגדול שלו שהוא כמעט בלתי הריס ולבנות אחד לוקח 6 שעות וכלום כסף.
הלקחים:
- בגודל כזה חובה לשים מוט קרבון כדי שהוא לא ימחא כפיים, אבל גם כשהוא מוחא כפיים הוא מייד חוזר לצורה המקורית וממשיך לדאות (מנסיון ;)) . מכיוון שאצלי אין מוט קרבון בוגל הציע ,ועזר לי להדביק סיבי זכוכית לאורך הכנפיים כדי ליצור מתיחות והתנגדות.
-המנוע של טונרגי http://www.hobbycity.com
/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6614
יחד עם פרופלור 9X3.8 בהחלט מספק את הסחורה, במדידה עם המד הספק של בוגל נמצא כי הוא מספק 300W ב 29A כאשר הנתוני יצרן שלו זה 180W ו 20A (מוזר כי באתר הם ממליצים על פרופלור 9X3.8 ) , מעניין לכמה זמן המנוע יחזיק (ב 6 דולר אולי עדיין כדי לסחוט אותו)
-בחירת צבעים חשובה ביותר כדי להבחין בו מרחוק.
-דואה יפה וטס נחמד, טריינר זול וקל לתחזוק.
-השתמשתי בסוללת 2200 של זיפי והייתי צריך להוסיף 8 מטבעות של 10 אגורות כדי לאזן את נק הכובד , כך שזה קצת ייקר לי את העלות של הטיסן.
אם למשיהו יש שאלות לגבי הבנייה או הסט-אפ אני אשמח לעזור
ליאור
הטסתי את המגה מוגי הזה היום בגעש והנה מסקנותי:
קל מאד לשליטה והטסה, ועם הסט אפ הנ"ל פשוט ממריא בקלות וטס היטב,כמובן אחרי קיזוזים וכו'.
נושא בחירת הצבעים התגלתה כחשובה ביותר,במוגי הזה היה קשה לזהות מצבים למרות גודלו .
יש צורך ברור וחד משמעי בחיזוקים בגודל הזה.
הפוליגל אינו חומר קל מספיק, ובגודל הזה משקלו מורגש ולמרות שהוא דואה יציב ונשלט, יחס הגלישה שלו לא מרשים . זה עדיין לא דאון, אבל נראה לי שאם מישהו ירים את הכפפה ויבנה גודל כזה מחומר מוקצף ולא פוליגל, יהיה לו דאון אירובטי חביב ביותר.
לסיכום,כייף להטסה, ועדיין אין מתחרה לעלות מול תועלת של המוגי בכל גודל.
ולך ליאור, שאפו על היוזמה המבורכת,בקרוב תזכה בתואר מ"מ (מומחה מוגי).
:rolleyes:
באמת כשהגעתי הבייתה שמתי לב שהוא חסר,כבר השלמתי שאני לא אראה אותו יותר :D
שבוע הבא, אני מקווה שאני אהיה בגעש ואם לא אז שבת אחרי זה. בכל מקרה תודה.
שלום לכולם
היות ואי אפשר לפספס את השרשור הזה שקופץ כל יום מחדש ,
התחלתי במלאכה ,על הדרך חתכתי כבר שני מוגים.
להלן מס שיפורים ותמונות מתהליך הבניה .
*כמו שניתן לראות השתמשתי באזיקונים די עבים והשארתי קצת מאורכם ,מה שעוזר ליצור נפח ואת צורת פרופיל הכנף כאשר מקפלים את הכנפיים .
*המאזנות קיבלו שיפוד מוקצע לכל אורכם
*כנל גם ההגה כוון קיבל שני שיפודים האחד בשפת ההתקפה והשני בחלק האחורי כאשר השיפוד נכנס דוך לתוך גוף המוגי ויוצא מצד שני.
*תושבת המנוע הושתלה חתיכת עץ בוק בעובי 3ממ ,בין שניי צידי הגוף ,ועלה מותכנת תושבת סינית מידידנו.
*מוט קרבון 10ממ הושתל לאורך הכנף.
*כל הסטאפ פורק מטיסן קודם ,דמוי איזי סטאר סיני ,
אשמח לשמוע את דעתכם ,תיקונים ,שיפורים, וחוות דעת טרם טסת המבחן.
תודה...............ירון
ירון. המוגי שלך יפיפה - עכשיו מתחשק לי לבנות גם אחד,
נראה לי שאחרת לא יהיה לי אישור כניסה לגעש ........ :)
באמת כל הכבוד על הבניה ... גם של המוגדל וגם של מוגיפלקס ... :)
מקווה לראותכם בגעש בזמן הקרוב לפני שהצבא לוקח אותי ...
הבטחתם ממזמן קרב קטן ועדיין אין ביקוש :(
גיא
אמנון הכל בסדר אצלי ...
איך אצלך ? מחזיקים מעמד ?
הצבא לוקח אותי בקרוב \ רחוק ... הבעיה היא המבחנים שמתחילים ללחוץ ...
אל תדאג באש ובמים כשתוכל להטיס רק תקרא לי ואני אבוא ...
עידכנתי את המספר ...
שמור על עצמך ותהיה חזק ...
גיא
לאחר שיחה עם בנצי, יש מצב שאני לוקח את המוגי (עם המנוע) לצוקים...;)
דיווחים בהמשך...:D
הטסתי היום את המוגי 150% (של דוד) והוא טס ממש מעולה!
בשונה מהמוגי הרגיל הוא הרבה יותר יציב, במיוחד בהמראה.
הוא הרבה יותר קל לזיהוי ודואה בצורה מטורפת!
באיזה שלב כנראה אבנה כזה, אבל אני מחפש מנוע חזק שגם יטוס מהר כמו הרגיל...:cool:
בוגל לצערנו הגודל המירבי שניתן להגיע בארץ הוא 150% בגלל שזה רוחב הלוחות שנמכרות בארץ, אני מאמין שאפשר לקנות פלטות גדולות יותר אבל זה אצל היבואן\יצרן ישירות אם מישהו בעניין אז גם אני אשמח לרכוש פלטה גדולה.
גיא אני לא יכול להמליץ לך על מנוע אבל אני יכול להגיד לך שמוגי 150% ללא סוללה וללא מנוע שוקל קצת פחות מ 600 גרם אז לפי זה אולי אפשר לחשב איזה מנוע יתאים לדרישה,לפי דעתי גם את הסרוואים הייתי מחליף למשהו יותר גדול מ 9 גרם (למרות שאז צריך לחורר את החלק העליון כדי לתת לסרוואים מרחב פעולה). לגבי הצוק , אם יהיה לי זמן, אני חושב לבנות השבוע כנפיים מעופפות מסוג אחר בשם דייזי לפי RCG זה אמור לרחף טוב.
מקווה שעזרתי
ליאור
יש מנוע 123 גרם 2700KV עם צלעות קירור אצל הסיני שיתאים לדעתי.
ואם אשתמש באותו מנוע של RcTimers המפורסם רק אחליף לפרופ 8X4? לדעתי המוגי המוגדל זו תוספת של 150-200 גרם במשקל.
לפי הנתונים הוא מגיע ל- 342 וואט רק שלא ציינו עם איזה פרופ...
http://www.efly.co.il/forums/attachm...1&d=1264922649
גאי ,
אני זוכר שבאחת התגובות אמרו שאסור להשתמש בפרופ יותר גדול מ 6 אינץ למנוע הזה צריך לבדוק את זה טוב ,אם זה מותר לדעתי זה יצא מוצלח ,ואם לא לא קרה כלום :)
זוכרים שרציתי להוסיף למוגי כן נסע ? אז הגיע הזמן ,הנה התמונות: