תגובה להודעה: עזרה עם מנוע evo 46-דחוף!
קיימת נקודה מסוימת שהוזכרה, אבל איש לא התעכב עליה. המחט (שים לב, דר) המשנית שולטת על התערובת לא רק בסרק אלא גם לאורך פתיחת המצערת, עד כמעט 3/4 הדרך. למרות הכל, יתכן שיש צורך לפתוח אותה מעט.
לחילופין, אם הבעיה היא תערובת עשירה מידי ואין אפשרות לצמצמה, הפתרון שאני נוהג הוא להשתמש בפלג 4 פעימות. פלג זה שומר חום גם במצב שפלגים אחרים דועכים.
ומשהו שטרם דובר בו, בדוק האם המיסבים תקינים. מיסבים פגומים עוצרים את המנוע ומשבשים את פעולתו. הסיכוי לא גדול, אבל שווה בדיקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flatspin
קיימת נקודה מסוימת שהוזכרה, אבל איש לא התעכב עליה. המחט (שים לב, דר) המשנית שולטת על התערובת לא רק בסרק אלא גם לאורך פתיחת המצערת, עד כמעט 3/4 הדרך. למרות הכל, יתכן שיש צורך לפתוח אותה מעט.
לחילופין, אם הבעיה היא תערובת עשירה מידי ואין אפשרות לצמצמה, הפתרון שאני נוהג הוא להשתמש בפלג 4 פעימות. פלג זה שומר חום גם במצב שפלגים אחרים דועכים.
ומשהו שטרם דובר בו, בדוק האם המיסבים תקינים. מיסבים פגומים עוצרים את המנוע ומשבשים את פעולתו. הסיכוי לא גדול, אבל שווה בדיקה.
אומנם לא פתחתי את המנוע לבדיקת המיסבים,אך המנוע חדש ואני מעדיף לפסול את הסברה הזאת...
בעניין הסיכה\מחט,השניה היא זו ששולטת ב"החשה" של המנוע=כמו שאמרת שינוי התערובת בעת פתיחת מצערת.
מכל מקום,אני מבצע מספר שינויים(בעיקר פלגos lc3
נקוה לטוב-מבטיח לעדכן!
וכמובן- תודה...;)
אין צורך לפרק את המנוע על מנת לבדוק את מצב המיסבים. הבדיקה נעשית בדרך זו:
1. סובב לאט את המנוע, באמצעות הפרופלור, ושים לב היטב אם אתה חש בגרגור מתוכו. אם כן - המצב חשוד.
2. כאשר גוף הטיסן מוחזק יציב והפרופלור במצב אופקי, לחץ עליו מספר פעמים ברציפות לצדדים, הלוך וחזור. אם תחוש בתנודה - סימן שהמיסבים אינם תקינים
3. לא היתה תגובה שלילית בשני המקרים - משמע המיסבים תקינים (בינתיים)
אז ככה-עידכונים מהשטח...
הוחלף הפלאג ל os lc3
כמו כן,הוחלף הדלק ל 10% ופרופלור סטנדרטי...
הטיסן התניע כוון עלה לאויר עשה 4 טיסות נהדרות,ניקיון,לאוטו וניפגש במנחת בשישי הבא:D
תודה לכל מי שעזר ומי שלא,חברי הפורום מוכיחים את עצמם ומפגינים תמיכה מקצועיות ופירגון-once again...;)
שתהיה אחלה שבת!!!
חבל שלא שללת אחד מהם בכדי לאמת מה בדיוק גרם לקשיים כרגע אנחנו עדיין עם השאלה מה הביא לבעיה פלג או דלק???
לא הבנתי אך הפלג החם יותר קשור לבעיה?!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מטיס1
חבל שלא שללת אחד מהם בכדי לאמת מה בדיוק גרם לקשיים כרגע אנחנו עדיין עם השאלה מה הביא לבעיה פלג או דלק???
לא הבנתי אך הפלג החם יותר קשור לבעיה?!
פלג-היה הבעיה של המנוע,כמובן שנעשתה בדיקה מקדימה של כל הגורמים,וללא ספק אחרי החלפת הפלג המצב השתפר...
גלול אחורה,חברי הפורום הסבירו בבירור את הקשר בין השניים...;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
deepdive
אז ככה-עידכונים מהשטח...
הוחלף הפלאג ל os lc3
כמו כן,הוחלף הדלק ל 10% ופרופלור סטנדרטי...
הטיסן התניע כוון עלה לאויר עשה 4 טיסות נהדרות,ניקיון,לאוטו וניפגש במנחת בשישי הבא:D
תודה לכל מי שעזר ומי שלא,חברי הפורום מוכיחים את עצמם ומפגינים תמיכה מקצועיות ופירגון-once again...;)
שתהיה אחלה שבת!!!
ביחס לשאר המנועים הסיניים הEVO קל לכיוון ודגם ה"אלפה" שאיתו הגיע הטריינר שבנידון מגיע מוכן לשימוש ללא צורך בלבצע את ההרצה.
אצל חבר שלי הייתה את אותה הבעיה בדיוק ואנחנו לא חשבנו הרבה פשוט החלפנו את הפלאג כי במקרה הוא היה הראשון ברשימת הדברים שתכננו לבדוק.
היום המנוע עובד יפה עם פלאג של נוברוססי ודלק 5%.
ישנה רק בעיה קטנה... על המנוע במקום הפרופ-דרייב ישנו גלגל תנופה.
גלגל התנופה הזה אמנם מייצב את המנוע בסל"ד נמוך אבל הוא אינו תחליף לכיוון נכון של המנוע ואת זה ראינו כשהורדנו אותו כי המנוע לא היה מכוון כלל.
אני ממליץ לך לבצע את כול הכיוונים ללא גלגל התנופה ולהרכיבו לאחר מכן (במידה והוא היה מורכב).