מי הקונה המאושר?
Printable View
איזה לקצר רצועות... אלו בשנייה שהם מקבלים קצת חבל, הקרב אבוד...
אגב ישראל, תמסור ד"ש חם חם למולוגטה ;)
למד ממך ציקי
אין הנחתום המעיד על עיסתו
תרגעו שניכם, הייתי שנון עוד לפני שהכרנו... פשוט בניגוד לאחד מכם, אני שולט על עצמי בדפי הפורום (והמבין יבין)
לא מיצינו את הנושא ?
מה קורה עם הוולוסיטי ? הרעידה נעלמה ?
לפי השמועות הציר הראשי עדיין לא הגיע, אולי מחר יגיע ונוכל לבצע בדיקה נורמלית.
דרך אגב, אולי אני טועה אבל נראה לי שאין הרבה עומס שמופעל על הציר הראשי (במידה והכל מאוזן כמובן) בטיסת 3D או בכלל לרוחב הציר אלא בעיקר לאורכו, אם תחשבו על זה - כל דחיפה חזקה או עצירה פתאומית מתבצעת ע"י שינוי זוית הלהבים ודוחפת או מושכת את הציר בהתאם.
דווקא רוב העומס מופעל על הציר בטיסה כזו. כשאתה משנה פיצ׳ באופן פתאומי על הציר מופעל מומנט אנכי ופיתול.בתיקתוק (שינויי סייקליק מהירים) מומנט אופקי כך שלאורך הטיסה פועלים על הציר כוחות בכל הכיוונים.
על הציר אכן יש הרבה כוחות ומומנטים בטיסה במיוחד 3D.
לא נראה לי שהכוחות האלה מסוגלים לעוות את הציר, פגיעה בקרקע זה כבר סיפור אחר.
אפרופו ציר מסוק - מי שיראה ציר מפורק של מסוק כבד (יסעור) וייפגש עם עובי הדופן המזערי של הציר החלול הזה (בסביבות 10 מ"מ), די יחשוש לטוס בו בהמשך... :)
תקרא שוב - לא כתבתי שלא מופעל עומס על הציר - כתבתי שלא מופעל הרבה עומס אופקי.
גם בתיקתוק - הרי התיקתוק עצמו הוא דחיפה של הלהבים את המסוק לשי הכיוונים - אז באמת יש עוד קצת כוחות צדדיים אבל לא כאלה חזקים לדעתי - אולי רק משקל המסוק.
בעבר קרו מקרים שצירים התעקמו בגלל קשיחות יתר של דמפרים בשילוב סל"ד גבוה וציר חלש.
יש עומס אופקי, הרי הוא המתיחה של הלהבים
**נראה לי שכל אחד מאיתנו מבין את האופקי בצורה אחרת...:)
חן , אתה ער בשעות כאלו ???:o
עוזי
מה שבטוח זה דבר אחד
מסוק שרועד בריחוף לא יגרום לציר הראשי להתעקם, הכוחות המופעלים עליו בטיסת 3D הרבה יותר חזקים כתוצאה מכוחות הג'י המופעלים על המסוק, אלו מכפילים, משלשים ואף יותר את משקלו של המסוק וכך גם עולה העומס על הציר בהתאם מה שלא קיים בזמן ריחוף או טיסה רגועה לצורך בדיקת רעידות ולכן אם ציר היה מתעקם כתוצאה מרעידות בריחוף הרי שהוא לא היה מתאים וראוי לשימוש על מסוק כזה.
בכל מקרה - כתבתי סיפור שלם והאקספלורר נסגר לי באמצע, לא בא לי לכתוב הכל שוב אז בקצרה -
אורן הגיע אליי היום, גם אבנר היה איתנו, בכוחות משותפים פירקנו שוב את הראש והרכבנו מחדש כמו שצריך, לא ראינו בעיה (גם לא בספינדל) מיוחדת. בהטסה המסוק רעד כמו מכונת כביסה לפני שהיא גומ**...:eek: .
כמעט התייאשנו אבל בסוף החלטנו לפרק את המנוע ולבדוק גם שם לעומק..
לאחר הפירוק מצאנו חופש בבית הקלאצ' עד לבוקסת ההתנעה, התברר שלאורן נשברה הבוקסה המקורית והוא החליף אותה באחרת של אליין שמסתבר שלא כ"כ מתאימה. לאחר חיזוק הבוקסה למקום בצורה טובה יותר - מרבית הרעידה נעלמה. עכשיו נשאר לאורן להחליף את הבוקסה למקורית והכל יהיה בסדר.
יש לי סרטון של המסוק עם הרעידה, אני אעלה ליוטיוב ואוסיף פה את הקישור.
אורן / אלעד / אבנר
כמו שכבר דיברנו בטלפון היום, הגרף מנוע שלכם לא מכוון כראוי ויחס הסל"ד / פיטצ' אינו מתאים לקשיחות של הראש במיוחד כשהוא חדש (לינקים שלא עברו RESIZING, דאמפרים קשיחים, ואפס חופשים) - ולכן הסל"ד הנמוך יחסית לזווית הקולקטיב (פיטצ' ;)) הנתונה גורם לוויברציה.
העובדה ששיחרור הלהבים ו/או עבודה בסל"ד גבוה יותר (לדוג' IDLE UP) העלימה את תופעת הוויברוץ רק מחזקת את הקביעה שלי.
תרימו את הסל"ד גם בנורמאל, או שתורידו את זווית הקולקטיב באיזור הריחוף (ייצר את אותו האפקט) והתופעה תעלם כליל. בלי קשר תמיד כדאי להימנע מקומבינות ולעבוד עם ציוד מקורי מתאים שלא מצריך התמודדות עם בעיות נוספות (מתאם ההנעה).
גוברנור אגב, במיוחד במסוקי 90 הוא המלצה חמה מאוד על מנת לשמור על המנוע.
ליאור - את זה הבנו למרות שמדובר על מקרה שונה מהבעיה המקורית - בפעמים קודמות הלהבים לא היו מחוזקים כמו שהם היו היום וגרף המנוע בנקודת אמצע בשלט היה על 75% ולא כמו היום - על 65%.
לפני מציאת מקור התקלה - גם שיחרור הלהבים והעלאת הסל"ד לא עזרו במאומה לרעידות החזקות.
רק אחרי חיזוק 'מתאם ההנעה' כמו שאתה קורא לו, הבעיה נפתרה.
דרך אגב, היום בערב הותקן גוברנר revmax על המסוק, מחר נבדוק אותו בשטח.
הנה http://www.youtube.com/watch?v=LCHp4jLeHVUשל המסוק מהיום לפני פתירת התקלה..