תגובה: מה דעתכם על השלט הזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
אתה טועה, מטעה וגרוע מכך הוא שיש כאן כאלו שמקשיבים להמלצה שלך.
++
יש לי COPTER X
וגם הוריקן
וגם טיסנים זולים
ושלט X9
אישה ושלושה ילדים (+ועוד אחד בדרך) ומשכנתה.
אז שככה הרבה בזכות עודד או שאני בתחביב או שאין תחביב.
והכי מצחיק שהתחת שלי במים.
אולי נעשה פורום עשירים ופורום עניים שרוצים גם להנות.
לדעתי לא תמיד צריך להניח שבן אדם ייתייאש ולכן חבל להשקיע על ההתחלה.
אני קניתי שלט בערך ב 2000 שקל ואני יודע בזכותו למדתי הרבה ויותר טוב מאשר שלט 9X (שיש לי גם )
צריך להציג אפשרויות לאנשים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nlior
יש לי COPTER X
וגם הוריקן
וגם טיסנים זולים
ושלט X9
מקצועיות לא נמדדת ע"י המלצת הזול ביותר באופן עקבי.
היא נמדדת ע"י מתן מענה נכון ומבוסס טכנית המתאים לדורש ולפי מקרה.
קרא שוב כיצד נפתח השירשור ומה ההמלצה שניתנה מיד ותבין על מה אני מדבר, אגב זו לא הפעם הראשונה.
בקשר לתחת במים, קנה עדינול שלא תקבל פריחה :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
ציקי, אני לא חושב שה9X הוא שלט טוב, ואני לא ממליץ עליו
זה היה רק לצורך השוואה. השלט הנ"ל של פוטאבה ראוי פחות לקנייה ושימוש אפילו ממנו
לגבי ה"נטיה לחנך רכישת ציוד זול":
מטבע הדברים, שואלי השאלות בפורום הם מתחילים, טירונים.
מנסיוני עם המון מתחילים, הנושא הכספי הוא הדבר המשמעותי ביותר עבורם
כאשר אני ממליץ על ציוד "זול" למישהו, זה בעקבות הבנה האומרת שהמלצה אך ורק על היקר מיד מרחיקה אותו מהתחום הזה, וכבר היו דברים מעולם.
אין לך מושג עד כמה אנשים חדשים נרתעים מכל שקל שנראה להם שמיותר להוציא אותו.
ההמלצות שלי כאן לעיתים קרובות הן לא בהכרח על "הכי טוב" אלא על "מספיק טוב".
בשלב הראשון של הכניסה לתחביב לעיתים קרובות הגישה של "הכי טוב" היא גישה מרתיעה ומרחיקה.
זה נבדק והוכח אין סוף פעמים.
לא מעט אנשים רוכשים את הזול, ולפעמים גם את ה "לא מספיק טוב" אבל זה משאיר אותם כאן, והם משדרגים ציוד. אילו היו נדחפים מההתחלה (שזו כמובן הדרך הנכונה) לרכישת "הכי טוב" הם לא היו כאן...
אם תבין את הגישה הזאת אין לי ספק שתראה את הדברים באור אחר.
אל תשכח שמי שכבר נמצא עמוק בפנים שואל שאלות מסוג אחר וגם מקבל תשובות מסוג אחר, אבל שוב, מטבע הדברים , הוותיקים שואלים פחות או לא שואלים בכלל בפורום.
אתה עצמך לא תשאל על גבי הפורום איזה שלט או כל דבר אחר, יש לך ולרבים כמוך את הידע והנסיון לבחור בעצמך או להתייעץ עם החוג המקורב אליך.
אתה תרכוש עבור עצמך את הכי טוב שידך משגת, כי יש לך (וכשאני אומר "לך" אני מתכוון לכל מטיס וותיק) את הנסיון שמבין את המשמעות של זה
מעולם לא אמרתי שקופטר, הוריקאן וכו', הם הכי טובים, אבל תמיד אמרתי שבזמן נתון כלשהו השוק מייצר את הרכישה הנבונה והכדאית עבור החדשים שבינינו, ושהרכישות הנ"ל גם אם לא הכי טובות הן מספיק טובות....
בסופו של דבר המטרה של הדרך שלי היא להכניס כמה שיותר חברים לתחום שלנו, וזו דרך שהוכיחה את עצמה.
אתה מניח הנחות ומאמין לאמת שלך מבלי להיות ענייני ומקצועי.
אם אדם מוכן להשקיע 280$ על שלט אז ניתן להתאים לו שלט טוב במסגרת התקציב שלו, הבחירה שלו לא רעה כלל ובמקרה הזה 9X זה פתרון שלא קשור לכלום.
לא יזיק לצאת מקופסאת הסיזל מידיי פעם ולחנך לשימוש בציוד טוב.
לרוב שימוש בציוד זול מידיי נותן תמונה מעוותת לגבי התחביב הזה למי שמשתמש בו לאורך זמן אז מדוע לכוון תמיד לשם?
למוטי יש לי כמוך 8FG אבל הוא עולה 200 דולר יותר מה 7C אבל זה שווה כל שקל.
ל-א לקנות וולקרה זה סתם שלט
ראיתי 2 שריסק ו איתו 450 ולמזלם זה נגמר בטוב,היה להם קאט קשר.
לפותח השרשור,עדיף לקנות 8FG פי 1000 מכל השאר במחיר הזה של 2200 ש"ח.
ככה גם לא תצטער על הרכישה בעוד שנה,שנתיים וגם הוא 14 ערוצים ואפשר להטיס איתו ה-כ-ל כולל סילון.
אם אתה כבר קונה משהו,תקנה להרבה זמן ולא כדי לשדרג כי לא עשית בזה כלום חוץ מהפסדת את ההפרש על מה שתמכור אותו ביד 2 לעומת מה שקנית.
אגב, אחרי שכולכם "ליכלכתם" על ה9X, מישהו פה חווה איתו כשל כלשהו? אני אישית לא החזקתי אותו ביד אף פעם אבל אני שומע רק דברים טובים עליו כולל בחור פה בפורום שמטיס איתו גם בנזין(!).
אז אני שואל את עצמי אם שוב קם "עדר" ומשמיץ שלט סתם כי הוא לא מותג??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מני2000
כולל בחור פה בפורום שמטיס איתו גם בנזין(!).
בהחלט בחור אמיץ !
שחכתם להזכיר של- futaba 7 יש מדריך מפורט היטב ומאוד ידידותי לדעתי,
לא פחות חשוב ממבנה התפריט, איכות השידור וכו'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מני2000
אגב, אחרי שכולכם "ליכלכתם" על ה9X, מישהו פה חווה איתו כשל כלשהו? אני אישית לא החזקתי אותו ביד אף פעם אבל אני שומע רק דברים טובים עליו כולל בחור פה בפורום שמטיס איתו גם בנזין(!).
אז אני שואל את עצמי אם שוב קם "עדר" ומשמיץ שלט סתם כי הוא לא מותג??
אצלי ב 9X יש בעיה וב30% בערך האות של הסטיק השמאלי (ערוץ מנוע) קופץ ל100% ואז ממשיך 31% ומעלה כאשר עוברים את הנק' הזאת , זה אומר שצריך לפתוח ולהחליף חלק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
בהחלט בחור אמיץ !
ציקי אח שלו
מה אתה בכלל מבזבז את הזמן להגיב להם הם יודעים הכול הם טובים בהכול
הם לא רוצים את הצעות שלנו אז למה בכלל לבזבז את הזמן פו שהתקשרו לעודד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nlior
יש לי COPTER X
וגם הוריקן
וגם טיסנים זולים
ושלט X9
למרות שאין לי ידלים שאני יודע עליהם אני לא מסכים איתך, זה לא קשור לעניים או עשירים (ואני מדבר מהמקום של המאוד-מאוד עניים עד לפני 3-4 שנים)
אני עברתי מ FUTABA ATTACK4 AM ל 2.4(!!) למה? כי היית בסדיר(גם לפני זה לא היה לי כסף) ונכנסתי לקבע והעדפתי שלט מחברה וותיקה, אמינה וטובה על פני משהו לא מוכר. חברה אמינה טובה ו-וותיקה = JR/FUTABA/SANWA/AIRTRONICS/SPEKTRUM ולא 9X או 8Y
לדעתי יש רף תחתון וזה בדיוק מערכת הרדיו שצריך לעבור לפני שנכנסים לתחביב.
אני הטסתי עם ה FUTABA AM שלי משנת 89-90 (לא זוכר בדיוק..) והוא לא איכזב אותי עד 2006.. אתה יודע מה, עד עכשיו הוא אצל אחד החניכים שלי שמשתמש בו והוא עובד כמו ביום הראשון.
לא היית מטיס עם 9X משהו אחר חוץ מטיסן EP/קלקר צוקים קטן ללא מנוע או משתמש בו ללימוד. זה פשוט מפחיד מדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
T_A
אצלי ב 9X יש בעיה וב30% בערך האות של הסטיק השמאלי (ערוץ מנוע) קופץ ל100% ואז ממשיך 31% ומעלה כאשר עוברים את הנק' הזאת , זה אומר שצריך לפתוח ולהחליף חלק.
וזאת בדיוק הסיבה. אמרתי שזה בדיוק מה שיקרה. חפשו הודעות שלי כאשר השלט יצא ותראו שכתבתי שזה בדיוק מה שיקרה. כשל בפלסטיקה/מבני ובפוטנציומטרים.
שונא להיות נביא זעם, אוהב להיות צודק.
קנה JR/FUTABA/SANWA/AIRTRONICS/SPEKTRUM יד II אם התקציב שלך לא מאפשר אחרת, אפילו עדיף 72MHZ מאשר 9X 2.4 לדעתי ועוד כמה חודשים לקנות מודול 2.4, בינתיים תהנה ממקלטים זולים.
אחלה שלט למסוקים!! רק צריך לקחת בחשבון שבמידה ואת מזמין את זה מחו"ל יש לדאוג לאישור FCC (בשביל משרד התקשורת)ועוד כמה שקלים (בשביל המכס) וקצת כאב ראש בשביל לשחרר אותו.
אתה יכול למצוא את אותו הדגם ב1350 ש"ח בארץ כולל מקלט.
בהצלחה