-
תגובה: עזבו אתכם מהנאנוטק, יש משהו הרבה יותר מוצלח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
כאן לדעתי אתה לא לגמרי צודק, מנסיון אישי וגם של אלו שאני מכיר סוללות בעלות מקדם C גבוה יותר נוטות להתחמם פחות ונותנות ביצועים טובים יותר לאורך זמן עם תופעות לוואי קטנות יותר (נפיחות וכו..).
המקדם הזה הוא לא קישקוש, כמובן שהמקדם בפני עצמו לא מעיד על כך שהסוללה היא טובה ואמינה, ריבוי המותגים דורש גם התנסות מסויימת בשטח.
מאד חשוב איך הסוללה תוכננה, הורכבה וראיתי כבר סוללות של 40C עם מוליכים דקים יחסית מה שלא נותן שום יתרון בשטח למקדם ה C הגבוה.
איך בכל זאת יודעים ?
עניין של ניסיון אישי ושל אחרים בתחום על מספר מותגים ודגמים של סוללות.
אם הן נוטות להתחמם פחות ונותנות ביצועים טובים יותר, זה בגלל ערך IR נמוך יותר, לא בגלל ערך "C". הC זה סתם מספר שיווקי ולא מדעי בעליל. מאחר וחוק אוהם מגדיר את מפל המתח בסוללה כתוצאה של זרם והתנגדות, ככל שההתנגדות הפנימית גבוהה יותר, נפילת המתח ביציאה גדולה יותר (ומאחר והסוללה למעשה מתפקדת כנגד הספק היא גם מתחממת). כלומר בהחלט יכול להיות שסוללה שהיצרן, מטעמים כאלו או אחרים, קורא לה 25C תתפקד טוב יותר מ40C אם ההתנגדות הפנימית שלה נמוכה יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ziki
כאן לדעתי אתה לא לגמרי צודק, מנסיון אישי וגם של אלו שאני מכיר סוללות בעלות מקדם C גבוה יותר נוטות להתחמם פחות ונותנות ביצועים טובים יותר לאורך זמן עם תופעות לוואי קטנות יותר (נפיחות וכו..).
המקדם הזה הוא לא קישקוש, כמובן שהמקדם בפני עצמו לא מעיד על כך שהסוללה היא טובה ואמינה, ריבוי המותגים דורש גם התנסות מסויימת בשטח.
מאד חשוב איך הסוללה תוכננה, הורכבה וראיתי כבר סוללות של 40C עם מוליכים דקים יחסית מה שלא נותן שום יתרון בשטח למקדם ה C הגבוה.
איך בכל זאת יודעים ?
עניין של ניסיון אישי ושל אחרים בתחום על מספר מותגים ודגמים של סוללות.
איזה מוליכים מומלצים לסוללה 6 תאים עם C גבוה?
ומה לגבי הקונקטורים? XT60 יעשה את העבודה?
-
XT60 לא מיועדים לזרמים גבוהים מ50 אמפר ועל כן גם לא נמצאים על הסוללות הגדולות של הסיני. שתי אפשרויות הן מחברי Bullet ארבעה מ"מ של HXT (שמגיעים על הנאנוטק הגדולות) או מחברי EC5 (עדיפים).
-
האתר שם את השם שלו בגדול על הגרפים. בנוסף שים לב שבדיוק הסוללות שהוא הכי דוחף למכור גם לוקחות מקום ראשון. בנוסף למה האתר לא מפרסם מי בדיוק הגורם מאחורי ההשוואה ומי מימן אותו?
אני בכל מקרה לא הייתי סומך על אף בדיקה אלא רק על נסיון בשטח שלי ושל אחרים. אתה לא יכול לדעת מה בדיוק מתחולל שם מאחורי הקלעים. מדובר בשוק של סכומי עתק מכירות בשנה בעולם וכאן כמו שאומרים MONEY TALKS. מכסימום אני קונה סוללה אחת לנסות אם זה באמת נשמע כזה טוב במחיר תחרותי.
תודה על הלינק הנוסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flyinglizard
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyst
הי גיא מה נשמע,
אשמח לדעת איך הוצאת את הסוללה הזו ב-10 דולר .
תודה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yoav Lahav
האתר שם את השם שלו בגדול על הגרפים. בנוסף שים לב שבדיוק הסוללות שהוא הכי דוחף למכור גם לוקחות מקום ראשון. בנוסף למה האתר לא מפרסם מי בדיוק הגורם מאחורי ההשוואה ומי מימן אותו?
אני בכל מקרה לא הייתי סומך על אף בדיקה אלא רק על נסיון בשטח שלי ושל אחרים. אתה לא יכול לדעת מה בדיוק מתחולל שם מאחורי הקלעים. מדובר בשוק של סכומי עתק מכירות בשנה בעולם וכאן כמו שאומרים MONEY TALKS. מכסימום אני קונה סוללה אחת לנסות אם זה באמת נשמע כזה טוב במחיר תחרותי.
תודה על הלינק הנוסף.
על מה אתה מדבר? יש שם שני גרפים. בגרף השני ברור שזה מגיע מהחנות כי זה נמצא על הרקע בwatermark. תסתכל על הגרף הראשון. הם הגיעו ממקורות שונים, והראשון מגיע מהבחור שבודק סוללות באופן סדרתי. אתה יכול לא לסמוך על בדיקות, אני כן סומך על בדיקות וכך רבים אחרים, במיוחד בדיקות כלכך מדוקדקות לאורך עשרות ומאות מחזורי טעינה.
-
לא מזמן אלעד דוב וביצע בדיקה מסוג זה בין זיפי לסוללה אחרת . אז לטעמי רצוי שמישהו ירים את כפפה עם לוגר והכל ואז ניתן לבדוק בטיסה רצינית \אמיתית מה שווה הסוללה המדוברת מול הסוללות הנפוצות ביותר לדוגמא זיפי .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyst
איזה מוליכים מומלצים לסוללה 6 תאים עם C גבוה?
ומה לגבי הקונקטורים? XT60 יעשה את העבודה?
10-12awg
מחברי EC5
-
לא נראה לי שזה גוף בלתי תלוי - זה לא מעבדה מוסמכת שממומנת ע"י גוף ממשלתי או משהוא כזה
אף אחד לא עובד בחינם ומשקיע זמן וכסף להשוואות בין סוללות סתם לכיף
בסופו של יום יש אינטרס לבצע את הבדיקה וכן מול איזה מותג לבצעה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
לא נראה לי שזה גוף בלתי תלוי - זה לא מעבדה מוסמכת שממומנת ע"י גוף ממשלתי או משהוא כזה
באמת? גם לפינלס בוב יש אינטרס מסחרי? וכל מי שמעביר שעות בכתיבת מדריכים? וכשאני הולך עם מישהו למנחת ועוזר לו עם המסוק, או שכיוונתי לאחרונה הוריקאן עבור מישהו במשך שש שעות, גם זה היה אינטרס מסחרי?
אני מצטער בשבילך שאתה רואה את העולם ככה. התחביב הזה מלא אנשים שעושים דברים מתוך אלטרואיזם או סתם עניין מדעי נטו.
-
[QUOTE=עמי;290055]לא נראה לי שזה גוף בלתי תלוי - זה לא מעבדה מוסמכת שממומנת ע"י גוף ממשלתי או משהוא כזה
בסופו של יום יש אינטרס לבצע את הבדיקה וכן מול איזה מותג לבצעה[
אני אישית מכיר את הבחור ואין לו עניין מסחרי בבקשה:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...D-%E1%F9%E8%E7
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
תתפלא, אבל יש אנשים שישקיעו מזמנם הפרטי וישקיעו להשוואת בין סוללות/סקירות של מוצרים/מדריכים ולא מאינטרסים אישיים ומסחריים
האמת שאני חושב שכמה שרשורים מרשימים ואיכותיים מאוד נכתבו ע"י חברי פורום פה ללא שום אינטרס
אני את ההשוואה הספציפית שביצעתי בין הסוללות עשיתי אחרי שקיבלתי סוללה במסגרת התחלת חלוקת הקופונים (הפרס ניתן על השרשור בנייה טירקס 500 שפירסמתי). ועל חשבון זמני החופשי ביצעתי השוואה בין הסוללה הנ"ל לבין סוללות אחרות. המטרה של
הסקירה שעשיתי אז כמו סקירות רבות ואחרות שחברי הפורום המכובדים ואני ביניהם היא לקדם את הפורום הזה ולחלוק את הידע המקצועי בין כולם קודם כל
ואם מנהלי הפורום הצליחו למצוא שיטה לתגמל חברי פורום על עבודתם ב"תמורה" לסקירה של המוצר- אז אני חושב שכולם מרוויחים מהמצב הנ"ל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flyinglizard
אם הן נוטות להתחמם פחות ונותנות ביצועים טובים יותר, זה בגלל ערך IR נמוך יותר, לא בגלל ערך "C". הC זה סתם מספר שיווקי ולא מדעי בעליל. מאחר וחוק אוהם מגדיר את מפל המתח בסוללה כתוצאה של זרם והתנגדות, ככל שההתנגדות הפנימית גבוהה יותר, נפילת המתח ביציאה גדולה יותר (ומאחר והסוללה למעשה מתפקדת כנגד הספק היא גם מתחממת). כלומר בהחלט יכול להיות שסוללה שהיצרן, מטעמים כאלו או אחרים, קורא לה 25C תתפקד טוב יותר מ40C אם ההתנגדות הפנימית שלה נמוכה יותר.
אין ספק שהתנגדות פנימית היא חשובה, אולם עבור קביעת מקדם ה- C והיכולת האמיתית של הסוללה לעבוד במקדם זה ישנם מרכיבים לא פחות חשובים לדעתי הלא מבוססת ניסוי, אפילו חשובים יותר :
הרכב החומר
צפיפות החומר
פיזור אחיד של החומר
נידוף חום יעיל
היכולת של התאים (הדפים) לעמוד במומנטים הנוצרים מהשדות המגנטיים (ישפיע בעיקר על אפקט הניפוח לדעתי).
ויש עוד
-
יוסי, הנקודה שלי היא שנתון הC בנסיבות הנוכחיות הוא בעייתי עד לא רלוונטי. בלי תקן אחיד שתחתיו נעשית בדיקת הC קשה מאוד להבין מה הם ביצועי הסוללה; כל מה שאפשר לדעת הוא שאפשר למשוך ממנה X אמפרים לפרק זמן לא ידוע ללא נזק נראה לעין. זה הכל. לא מצויין מפל המתח בזרם נתון, לא כמה מחזורים הסוללה יכולה לעשות בפריקות כאלו (נזק מצטבר), לא כמה זמן (או עד איזה מתח תא) נמשכת הפריקה במהלך הבדיקה, לא מה הטמפרטורה תוך כדי פריקה... כלום. זה בדיוק כמו להגיד שבגלל שלמשאית וולבו FH16 יש 580 כ"ס אז היא יותר מהירה מימאהה R1 עם 190 כ"ס.
-
דווקא יש תקן אחיד - למצברי עופרת חומצה......
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
.omer biton
הי גיא מה נשמע,
אשמח לדעת איך הוצאת את הסוללה הזו ב-10 דולר .
תודה.
תלחץ על הלינק בזמן שאתה מחובר ותקבל מחיר של $10... :)
-
-
עדכון - עוד חנות לקנות בה ג'נס:
https://www.electricwingman.com/gens...batteries.aspx
המשלוח נראה סביר, בערך 22 פאונד עבור ארבע סוללות 2500.