-
תגובה: פרוייקט הפאנג'ט המהיר בעולם
מר טוסמן,
מדידת המהירות הזאת בסרטון נראית לי קשקוש מוחלט:
מבחינה פיזיקלית התנגדות האויר במהירות הזו היא גדולה ואין שום כוח שיספק אותה.
רק טיסני סילון מפתחים מהירויות כאלה הם הרבה יותר אוירודינמיים ושם יש מנוע שדוחף כמה קילוגרמים טובים.
כמו זה למשל:
http://www.youtube.com/watch?v=dTHWBSluUjU
שם המהירות היא 366 MPH
אתה באמת חושב שדאון טס יותר מהר מזה?
יואב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RonTo
-
איך קבעת שדאון לא יכול להגיע למהיריות האלה? מדובר בדאון מיוחד עם מבנה כנף חזק במיוחד ויעילות אווירודינמית גבוהה
-
יואב, צנחן (בשלב שהוא ללא מצנח) מגיע למהירות של 200 קמ"ש (55 מטר/שניה) תוך 5 שניות בהזנחת גרר
למי שלא זוכר V=V0+a*t
בסופו של דבר כאשר הגרר שווה למשקל הצנחן, הוא מגיע למהירות המקסימלית שלו שהינה בסביבות 200-250 קמ"ש...
לכן אין שום סיבה שדאון מקצועי, שישתמש בטכניקת ה DYNAMIC SOARING (האם אתה מתמצא בתחום או סתם "שולף"?) לא יגיע למהירות גבוהה מזו...
-
יואב, הסרטון הזה הוא אחד מיני רבים של תחום שנקרא DYNAMIC SOARING. תקרא על זה קצת לפני שאתה שולל.. זוהי שיטת טיסת ה RC הכי מהירה שיש...
-
למה קוקו? מה זה שונה ממטוס סילוני אחר?
-
קראתי מה זה DYNAMIC SOARING.
אז זה לא סתם ברוח קבועה או אויר סטטי.
יש פה ניצול של אנרגיית רוח על ידי מעבר בין כיווני רוח משתנים.
זה בעצם "המנוע" של הדאון.
טוב עכשיו רק נשאר למדוד את מהירות המסוק שלי.
אני מקוה שמד המהירות לא יציג "SPEED OUT OF TOP LIMIT"".
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yoav Lahav
מר טוסמן,
מדידת המהירות הזאת בסרטון נראית לי קשקוש מוחלט:
מבחינה פיזיקלית התנגדות האויר במהירות הזו היא גדולה ואין שום כוח שיספק אותה.
רק טיסני סילון מפתחים מהירויות כאלה הם הרבה יותר אוירודינמיים ושם יש מנוע שדוחף כמה קילוגרמים טובים.
כמו זה למשל:
http://www.youtube.com/watch?v=dTHWBSluUjU
שם המהירות היא 366 MPH
אתה באמת חושב שדאון טס יותר מהר מזה?
יואב
יואב ידידי, התשובה לשאלה הצינית שלך: "אתה באמת חושב שדאון טס יותר מהר מזה?"
היא: כן!
הדאונים האלו הם הכלים הכי מהירים שיש בתחום הכלים מונחי הרדיו, הם קבועו הרבה שיאי מהירות ושיא העולם הנוכחי של כלי מונחה רדיו הוא של דאון כזה, 428 מיל לשעה שזה לא רחוק מ-700קמ"ש!!!
שום טיסן טורבינה (סילון) לא מתקרב למהירויות האלו, הפערים עצומים, תבדוק את הנושא ותיווכח שה"טיסן המהיר בעולם" הוא ללא מנוע:eek:
אז לשאלתך התשובה "כן" מורכבת מהסבר שאתה נתת לגבי חיכוך אויר וכוח שיתמודד איתו, הכוח שהדאונים האלו "שואבים" מהרוח הוא אדיר והחיכוך שלהם מאוד קטן, הם בנויים חלק וחדים כמו סכינים,
לאומת טיסני הסילון שיש לאויר מעבר בטורבינה, דבר שלעצמו מיצר המון כוח וגם המון חיכוך בו זמנית, בנוסף מצריך כלי מספיק מסיבי ורחב להכיל מערכת טורבינה כזו מה שיוצר עוד חיכוך,
אז יש לך מושב במונחים כמו "חיכוך" ו"דחף", אבל זה פשוט לא נראה לך הגיוני שדאון ללא מנוע יטוס יותר מהר מטיסן סילוני..אז כך הדבר:)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yoav Lahav
קראתי מה זה DYNAMIC SOARING.
אז זה לא סתם ברוח קבועה או אויר סטטי.
יש פה ניצול של אנרגיית רוח על ידי מעבר בין כיווני רוח משתנים.
זה בעצם "המנוע" של הדאון.
טוב עכשיו רק נשאר למדוד את מהירות המסוק שלי.
אני מקוה שמד המהירות לא יציג "SPEED OUT OF TOP LIMIT"".
מתי מישהו אמר שהרוח קבועה או שהאוויר סטטי?
אגב, מסוקים מגבלים מאוד מבינת מהירות מקסימלית(חוץ מ2 מסוקים שאני יודע עליהם שבנויים שונה ממסוקים קונבציונליים)
אם אני זוכר נכון המהירות המקסימלית שמסוק יכול להגיע אליה היא באזור ה300 קמ"ש+
הTDR מגיע ל200, אני סקרן לראות לאיזה מהירות יגיע המסוק שלך.
-
מר בן בסט,
לאחר שהחכמתי בעניין שינוי הרוח אז אני רוצה לתקן אותך קצת:
הדאון לא שואב אנרגיה מהרוח אלא משינוי הרוח.
ברוח קבועה למשל זה לא יעבוד.
יואב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adibenbasat
יואב ידידי, התשובה לשאלה הצינית שלך: "אתה באמת חושב שדאון טס יותר מהר מזה?"
היא: כן!
הדאונים האלו הם הכלים הכי מהירים שיש בתחום הכלים מונחי הרדיו, הם קבועו הרבה שיאי מהירות ושיא העולם הנוכחי של כלי מונחה רדיו הוא של דאון כזה, 428 מיל לשעה שזה לא רחוק מ-700קמ"ש!!!
שום טיסן טורבינה (סילון) לא מתקרב למהירויות האלו, הפערים עצומים, תבדוק את הנושא ותיווכח שה"טיסן המהיר בעולם" הוא ללא מנוע:eek:
אז לשאלתך התשובה "כן" מורכבת מהסבר שאתה נתת לגבי חיכוך אויר וכוח שיתמודד איתו, הכוח שהדאונים האלו "שואבים" מהרוח הוא אדיר והחיכוך שלהם מאוד קטן, הם בנויים חלק וחדים כמו סכינים,
לאומת טיסני הסילון שיש לאויר מעבר בטורבינה, דבר שלעצמו מיצר המון כוח וגם המון חיכוך בו זמנית, בנוסף מצריך כלי מספיק מסיבי ורחב להכיל מערכת טורבינה כזו מה שיוצר עוד חיכוך,
אז יש לך מושב במונחים כמו "חיכוך" ו"דחף", אבל זה פשוט לא נראה לך הגיוני שדאון ללא מנוע יטוס יותר מהר מטיסן סילוני..אז כך הדבר:)
-
אין ממש קשר לשינוי רוח ולדאונים האלה.
העקרון מאוד פשוט
מעל הגבעה הרוח מייצרת ליפט
כשהטיסן מעל הגבעה הוא נמצא בליפט הזה צובר גובה וממיר אותו בצלילה למהירות.
מאחורי הגבעה הוא רק עושה סיבוב כדי לצוץ שוב אל מעל הגבעה
ואז הוא שוב בתוך ליפט שמומר למהירות.
הרעיון הוא להיות עם יכולת לאבד מעט אנרגיה כשעוברים מאחורי הגבעה ויכולת להמיר את הליפט למהירות
-
אדון יגאל,
תחפש בגוגל מה זה DYNAMIC SOARING ואז תגיד אם זה קשור בשינוי מהירות הרוח.
יואב.
-
אני רוצה לראות דאון שטס במהירות הזאת ללא רוח וללא צוק בהרי ההימלאיה.חוץ מזה אין על טיסני סילון,האדרדלין שזה עושה לך טוב יותר מכל סם שיש.היום הייתי בלטרון והיה מיפגש גטים קטן ואני אומר לכם שהמכונה הזאת עוברת בגובה 50 ס"מ מהריצפה בכמה מאות קילומטרים לשעה הביצים רוקדים טנגו.:D
-
את מי זה מעניין דאון שטס מהר במקום שאנחנו לא יכולים להגיע אליו ולהטיס כל שבוע.כל דבר שיש לו מנוע אפילו AXN סבבה יותר.זוהי דעתי האישית בילבד ,למי שציפור ליבו נפגעה אני מיתנצל מראש:p
-
דרך אגב אם היו מטיסים ג"ט ברוח הזאת על אותו הר הוא היה עובר את מהירות הקול עם הוא לא היה מתפרק קודם לכן.רוב הטורבינות מייצרות זרימת אוויר של 700 קמ"ש לפחות מפליטת האוויר שלהם,עם נוסיף לזה את כל האלמנטים האחרים כמו רוח וליפט וכל החראטה האחרים אפשר לישבור את השיא של כל הדאונים שמיתיימרים להיות הכי מהירים.
נ.ב אני עדיין לא מבין איך הזקנים האלה שולטים בטיסן במהירויות כאלה,כנראה אכלו הרבה גזר,יש להם ראיה טובה.;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yoav Lahav
מר בן בסט,
לאחר שהחכמתי בעניין שינוי הרוח אז אני רוצה לתקן אותך קצת:
הדאון לא שואב אנרגיה מהרוח אלא משינוי הרוח.
ברוח קבועה למשל זה לא יעבוד.
יואב.
יואב, בוא נוותר על "מר" ו"אדון".
להזכירך קראתי לך "ידידי" ולא כמוך שלא בציניות.
קבלת תשובה מתקנת אחרי אחרי שטעית,
בכול מקרה כתבתי לך תשובה די מפרטת בשבילך- לא בשבילי, את זה אני כבר יודע..
יש לי הרגשה שאתה לא מכבד את זה- וזה חבל...
התיקון שלך ממש מיותר, תאמין לי (אם זה לא היה ברור ממה שכתבתי) שאני יודע איך העניין הזה עם הרוח עובד..
-
יואב, העניין עם "שינוי הרוח" הוא יחסית לטיסן, פעם הוא טס באזור הרוח, פעם באזור המוסתר.
אני מצטרף לחבר'ה כאן לגבי ה DS, זה אחד הדברים המהירים, ולגבי חיים גיל- לא צריך לטוס בהימאלייה. בכלל כל היופי והחוכמה היא שלא צריך מנוע בשביל להגיע למהירויות האלה.
חיים, אני מציע שתנסה קצת להטיס דאונים לפני שאתה מדבר ככה בזילזול, זה "קצת" יותר מתוחכם, "קצת" יותר מעניין, "קצת" יותר מאתגר מלגהץ את השמיים עם ג'ט, שלא לדבר על AXN.
יואב, תסתכל על דאונים שמיועדים ל DS, ותראה את המבנה שלהם, מדובר על אחת הקטגוריות הכי מאתגרות לטיסנים, הן מבחינת חוזק והן מבחינת אווירודינמיקה. ורואים את זה במחיר.....
לא חסר גם סירטונים בנושא ב YOUTUBE.
חוץ מזה, הגישה שלך קצת מעליבה, אנשים מכירים פה את זה קצת יותר לעומק, ואתה, אחרי כמה דקות של קריאה מהירה ב google מתחיל להרצות פה לאנשים ועם טעויות וקביעות ממש לא מדויקות.....
-
לא צריך להעלב. אנחנו פה כדי להחכים זה מזה. אז החכמתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofir181
אישית אני חושב שלשים על משהו שנראה כמו פאנגט מנוע סילון,צריך להיות ממש קוקו...
או חמור מזה טיסנאי :)
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofir181
אישית אני חושב שלשים על משהו שנראה כמו פאנגט מנוע סילון,צריך להיות ממש קוקו...
למה משהוא ש"נראה כמו". מה עם לשים סילון על פאן ג'ט באמת!
http://www.youtube.com/watch?v=w1C-mJcU0-M
http://www.youtube.com/watch?v=fP3cd7mH3oo
ויש עוד. פאנג'ט הוא הכלי המועדף למנועים הקטנים האלה.
-
חברים....גם אני חושב שהדאון הזה משעמם גם אם הוא יטוס במהירות האור.
מה שלא עושה רעש=B O R I N G !!!!!!..
-
צודק, חייבים משהו שיעשה רעש!!!! וירק אש!!! ושיהיה חם וגדול כמה שיותר גדול ואם אפשר שיפלוט גם קליפות גרעינים וישתעל איזה קללה מדי פעם כדי לפצות על דברים אחרים...
-
אתה צריך לשמוע את הרעש שהדאונים האלה עושים.... בהחלט לא משעמם!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
haimgil
דרך אגב אם היו מטיסים ג"ט ברוח הזאת על אותו הר הוא היה עובר את מהירות הקול עם הוא לא היה מתפרק קודם לכן.רוב הטורבינות מייצרות זרימת אוויר של 700 קמ"ש לפחות מפליטת האוויר שלהם,עם נוסיף לזה את כל האלמנטים האחרים כמו רוח וליפט וכל החראטה האחרים אפשר לישבור את השיא של כל הדאונים שמיתיימרים להיות הכי מהירים.
נ.ב אני עדיין לא מבין איך הזקנים האלה שולטים בטיסן במהירויות כאלה,כנראה אכלו הרבה גזר,יש להם ראיה טובה.;)
בחיים לא ראיתי קשקוש כזה גדול. אני לא יודע אם אתה מבין באוירודינמיקה אבל נראה שלא, לתכנן דאון כדי שיטוס במאמצים כאלה זו משימה מטורפת. ג'טים בצוק לא נראה לי ממש הגיוני וגם עם רוח זה לא יהיה משנה, הוא בחיים לא יטוס במהירות של הדאון בצוק.
חוץ מזה איך אתה משווה טיסן אמיתי לבלאטה עם מנוע סילון? ;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
taltal925
בחיים לא ראיתי קשקוש כזה גדול. אני לא יודע אם אתה מבין באוירודינמיקה אבל נראה שלא, לתכנן דאון כדי שיטוס במאמצים כאלה זו משימה מטורפת. ג'טים בצוק לא נראה לי ממש הגיוני וגם עם רוח זה לא יהיה משנה, הוא בחיים לא יטוס במהירות של הדאון בצוק.
חוץ מזה איך אתה משווה טיסן אמיתי לבלאטה עם מנוע סילון? ;)
טלטל לא רק שאני מבין באוירודינמיקה אני מומחה .ואם מדברים על קישיקוש מה שרשמתי היה לצורך השוואה וכן ג"ט זה מטוס אמיתי ולא איזה חתיכת קרש עם כנף שחוץ מלהסתובב על איזה הר אין מה לעשות איתו.אני מסכים איתך לגבי אופי הבניה והמורכבות שבדבר אבל בנית פעם ג"ט ?אתה יודע מה זה בכלל?אתה יודע איזה מורכבות זה ליבנות כנף שתוכל להחזיק טיסן במישקל של 20 קילו ולהביא אותה למהירות של 500 קמ"ש ולעשות איתה תרגילים אווירובטיים.אז אני כן יודע והרבה.כנראה שאתה זה שמקשקש.וכן דאונים זה משעמם לטעמי כמובן.אתה רוצה להטיס דאון לך תטיס תהנה.מעניין מה תעשה ביום שישי שבת שאין רוח.תחפש הר אחר.חוץ מזה במחיר שהדאו הזה עולה כבר אפשר ליקנות היום ג"ט או אחלה טיסן 50 סמ"ק 3D.ועוד מוכן לטיסה.