תגובה: התחילו הצרות בטרי קופטר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ay_hobby
כל מה שאתה אומר יכול להיות
כמובן איך אפשר בלי אבל:)
מדוע התופעה התחילה לאט לאט, זה לא היה קודם והרי לא השתנה כלום, תמוה...
אני עדיין לא שולל את נושא התקעים זה אולי אפילו מחזק מעט את דעתי.
אם חוט אחד מעט רופף (או מתנתק לזמן קצר) אז בעצם קורים שני דברים,
מצד אחד: המנוע צריך 3 פאזות ע"מ להסתובב והוא לא יכול להסתובב סיבוב מלא עם שתי פאזות בלבד.
מצד שני: הבקר מחפש FEEDBACK מהמנוע ולא מוצא מאותה סיבה (חסר חוט) ולכן משתגע ואז כמובן משמיע בדיוק את התקתוקים (המוכרים) שאתה מתאר וזה כמובן מתאים לתקלה המקורית משום שהניתוק קורה בד"כ בזמן עומס.
בוודאי שמתה לב שמנוע שכזה מתחיל הוא לא יודע לאיזה כיוון להסתובב עד שהוא זז לאן שהוא (הקפיצה הראשונה) ורק אז מוצא את הכיוון, הוא מחפש את ה- FEEDBACK, רק שהוא מוצא הכל מסתדר (בניגוד גמור למנוע 3 פאזות מסחרי כזה שמתחבר לרשת החשמל שמספקת תדר קבוע ללא התחשבות במנוע/בצרכן, שם המנוע מתחיל מייד בכיוון הנכון מבלי לגמגם).
אז אם תאור התקלה הראשוני שלך היה נכון (החרפה עם הזמן) לא הייתי משנה משהו או מחליף פרופים וכו', שוב אני לא שולל את זה אבל לא הייתי בונה/סומך על זה.
בנוסף הייתי מנסה להיזכר אולי משהו שונה על ידך ואתה לא זוכר ששינית (חוטים הלחמות חיבורים פרופים וכו').
עוד דבר אחד קטנטן האם בטוח שהסוללות תקינות (וכמובן מלאות)? אני מתכוון לזה שהמתח לא נופל יותר מידי בעומס.
וללא קשר, מנסיון חיים דיי ארוך למדתי לא לעשות יותר מידי שינויים ביחד משום שזה מרחיק אותך ממציאת התקלה המקורית.
כדאי לקחת בחשבון, שקיימת אפשרות שבמקרה הזה אני רודף אחרי הזנב של עצמי (לא שיש לי) או מה שנקרא נעול על כיוון מסויים אבל... הכל יכול להיות.
אני לא יודע למה אתה מתעקש שזה מהקונקטורים,לי הייתה את אותה בעיה בדיוק בטרי קופטר,מנוע מפסיק לעבוד וישר עושה גילגול לאדמה,אצלי כל הבקרים מחוברים בהלחמות ישירות למנוע,שמתי לב שכל פעם אותו מנוע מפסיק לעבוד(לפי כיוון הנפילה),החלפתי את הבקר של אותו מנוע והבעיה ניפתרה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ay_hobby
שאלה נוספת,
עם איזו גרסת קושחה אתה עובד?
אני עם הכרטיס kk 2.1 של הסיני וחבר צרב לי את התוכנה של הטרי קופטר כך שאני לא יודע מה צרוב לי עליו.אני יכול לישאול.
אתמול (יום שישי) הטסתי אותו והכול היה נראה תקין.
אחד הדברים שעשיתי הוא כיול של המצערת גז מחדש וכיול ליציאות של KK מחדש.
אני בכל מיקרה הולך להחליף את הבורד הזה באחד אחר ויבדוק עם התקלה חוזרת על עצמה.
בנתיים מטיס בזהירות ולא עושה תרגילים ותגובות חריפות.כמו שאומרים ,מטיס בסקייליות:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ללו
אני לא יודע למה אתה מתעקש שזה מהקונקטורים,לי הייתה את אותה בעיה בדיוק בטרי קופטר,מנוע מפסיק לעבוד וישר עושה גילגול לאדמה,אצלי כל הבקרים מחוברים בהלחמות ישירות למנוע,שמתי לב שכל פעם אותו מנוע מפסיק לעבוד(לפי כיוון הנפילה),החלפתי את הבקר של אותו מנוע והבעיה ניפתרה
קודם כל, לא מתעקש על כלום, בסה"כ מנסה לעזור מנסיוני הדל.
הדבר הכי פשוט לביצוע זה לוותר ולו לרגע על התקעים ולא לפרק את הטריקופטר ואולי בסוף להגיע לתקעים ואולי גם לא, לוגיקה פשוטה (וקצת נסיון).
וכמו שאולי ראית זה קרה בשני מנועים ולא באחד כמו אצלך (אז זו כבר לא בדיוק אותה תקלה), לא שאני שולל את עניין ה-ESC.
חוץ מזה זה הרי בפירוש יכול להיות משהו אחר, לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
haimgil
אני עם הכרטיס kk 2.1 של הסיני וחבר צרב לי את התוכנה של הטרי קופטר כך שאני לא יודע מה צרוב לי עליו.אני יכול לישאול.
כדאי לדעת משום שבגרסאות החדשות/אחרונות יש ייעוד שונה לפוטנציומטרים.
אתמול (יום שישי) הטסתי אותו והכול היה נראה תקין.
אחד הדברים שעשיתי הוא כיול של המצערת גז מחדש וכיול ליציאות של KK מחדש.
אני בכל מיקרה הולך להחליף את הבורד הזה באחד אחר ויבדוק עם התקלה חוזרת על עצמה.
בנתיים מטיס בזהירות ולא עושה תרגילים (זה לא מתאים לחתימתך:) ) ותגובות חריפות.כמו שאומרים ,מטיס בסקייליות:cool:
כדאי לבדוק מתח סוללות בעומס, וכמו שרחפנים יודעים לעשות כשסוללה ריקה או גבולית, לך תדע.