תגובה: תעופה בחקירה - בעיה הזויה במערכת הפלייברלס (אליין 3Gx)
או כמו סרוו שלפעמים עובד ולפעמים לא ....
קולקטיב חיובי ימשוך קדימה בזמן שהסרוו האחורי לא מתפקד
בזמן פליפ קשה להגיד בדיוק עם הסרוו יידחף או יימשך זה תלויי בקולקטיב ובכיוון התנועה ביחס לאביר ....
אבל זה בהחלט נשמע לי כמו סרוו אחורי
זה נכון שכולמינה דברים יכולים לשגע את הג'יירואים והבקרה שלהם
אבל לפחות בעניי פחות סביר מה סרוו תקול בעיקר בגלל שעיבוד השליטה היה רק על ציר אחד
בעיות מגעים\רעידות וכול מינה מחלות אחרות בג'יירו פחות סביר שישפיעו על ציר אחד ולא על כולם אבל הכול אפשרי (:
גיל - מיותר ללכת סחור סחור. . . .
המסוק טס בצורה תקינה לפני האוטורוטציה הבעייתית. אחריה הוא לא טס בצורה תקינה.
בלי לחפור יותר מדי - סביר ביותר שבאוטורוטציה הזו נגרם נזק מסויים שגורם לבעיה.
אתה כבר יודע שסרוו ניזוק וסבל מעומס גבוהה - זו נקודת ההתחלה הכי טובה שלך.
אני מתאר לעצמי שבדקת היטב שלא התעקם ושלא נשבר שום דבר, ומה שניזוק הוחלף, כך שנושא הרעידות לא סביר. יחד עם זאת, אם היו רעידות כאלו היית רואה אותן ואפילו שומע אותן.
הסיכוי שנגרם נזק לאלקטרוניקה מלבד לסרוו - קיים, אבל לא סביר, אחרי הכל המסוק לא עבר ריסוק קשה.
ולשאלה שלך - אז סרוו תקול יכול להתנהג בצורה מוזרה ולא הגיונית. הוא יכול לעבוד שתי דקות ואח"כ לא, ואח"כ כן ואח"כ הפוך וכל דבר לא הגיוני שאתה יכול לחשוב עליו.
לפני שאתה הופך את כל המסוק ומחליף מערכת פלייברלס או בקר או כל דבר אחר, אני הייתי ממליץ להחליף את הסרוו.
דרך אגב, כשהופיע הבעיה, האם הסתכלת על הלדים במערכת הפלייברלס ? הן יכולות לרמוז על בעיה בקליטה אם היתה כזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Friman
לא שחר לא הסתכלתי על הלדים.
טוב בינתיים אני ממתין לגיר לסרבו נוסף שנטחן לו מסתבר הגיר בנחיתה הנוכחית. אני גם מחליף שילדה על הדרך, הfrp הצבעונית הזו סיימה את תפקידה אצלי. את מערכת הפלייברלס אעלה למעל תושבת הבום רחוק מטבעת הפריט. לאחר מכן אריץ סוללה או שתיים על השולחן ללא להבים, אחפש ויברציות ו/או גליצ׳ים בסרבואים ואם יהיו כאלו אנסה לבודד את הסיבה.
את הסרבו אחליף כמוצא אחרון - ולא בגלל שזה לא סביר, זה אכן ייתכן מאד- אבל זו הוצאה וייתכן שגם עוד סרבו שנטחן לו גיר כעת והמשיך להסתובב קצת מוזר ייזדקק להחלפה על אותו רציונל, וא זה כבר אומר להחליף את שלושת הסרבואים לסייקליק... זו כבר הוצאה לא קטנה. אז אני מעדיף להמתין איתה עד שאשלול סיבות אפשריות אחרות לבעיה.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
------------------------------
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
גיל נכון שזאת הוצאה ליקנות סרוואים אבל אני לא ההיתי לוקח שום סיכון כי אחרי זה הנזק הוא יותר גדול
הנטייה קדימה בחריפות בנסיונות ההמראה הראשונים מצביעים על תנועה חריפה של הסרוו האחורי.
אם הסרוו היה נתקע בגלל בעייה מכנית המסוק היתה מקבל בנסיון ההמראה נטייה אחורה חריפה.
נראה שיש לך בעייה באלקטרוניקה של הסרוו (פוטנציומטר בעייתי, נתקים בחווט..)
במסוק שלי מה שקרה שהסוו לא קיבל חשמל הוא שהוא נימשך למלע ברגע שנתתי קולקטיב ונידחף מטה שנתתי קולקטיב שלילי מה שגרם לי לחשוב שהוא עובד בצ'קליסט עם המנוע עובד :mad:
אבל מין הסתם זה הכול תלויי בסרוו ובמסוק ושום דבר לא בסלע שמדברים על בעיות כאילה :confused:
אני עדיין מהמר על מגעים רופפים בערוץ של הסרוו האחורי (חיבור בין הרסיבר ל3G של אותו ערוץ עם אין שימוש בבאס כולשהוא או חיבור בין 3G לסרוו או הסרוו עצמו)
תעופה בחקירה - בעיה הזויה במערכת הפלייברלס (אליין 3Gx)
התנועה שלי קדימה לא הייתה חריפה כמו סרוו שתקוע על קצה הטווח, אך הייתה קיימת ולא רצונית.
בכל אופן נראה שאותרו מקורות התופעה... המיסב הראשי העליון נשחק (תחושה של כאילו מעט חול בפנים כשמסובבים) וכשבאתי לפרק את הג׳יירו תוך החלפת השילדה - הוא התנתק ממקומו מאד בקלות - הדבק בדו״צ של אליין ממש חלש מסתבר, נראה לי שהתנתק עוד קודם מעט
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
ברכות על מציאת התקלה , אם אתה צריך דו"צ אפור דבר איתי :)
אייל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Friman
התנועה שלי קדימה לא הייתה חריפה כמו סרוו שתקוע על קצה הטווח, אך הייתה קיימת ולא רצונית.
בכל אופן נראה שאותרו מקורות התופעה... המיסב הראשי העליון נשחק (תחושה של כאילו מעט חול בפנים כשמסובבים) וכשבאתי לפרק את הג׳יירו תוך החלפת השילדה - הוא התנתק ממקומו מאד בקלות - הדבק בדו״צ של אליין ממש חלש מסתבר, נראה לי שהתנתק עוד קודם מעט
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9