אני מסכים איתך:)טיסן 3D לא סולח ולא שוכח, רק בגלל שטיסני 3D בנוים קל מאוד וברגע שנשברים לרוב אין סיכוי לתקן אותם ,ואם כן זה לא בדיוק 3D .לעומת טריינר שיותר עמיד בריסוקים ולרוב ניתן לתקן אפילו בשטח
Printable View
התייחסתי לכמה הודעות מעליי, שם הומלץ על טיסן 3D EPP כטיסן למתחילים ולא לטיסן 3D נפח סקיילי. כמו לדוגמה הטלינק:
http://www.youtube.com/watch?v=mfEEA5I7570
יגאל, אני לא יודע אם אי פעם הטסת כזה, אבל זה המטיס שהופך אותו, לא הטיסן שמחליט להתהפך.
קראתי..לסיכום.
טלינק זה לא מטוס ללמוד עליו ב כ ל ל טיסה בסיסית. הוא ממש לא יותר איטי מטריינר (תלוי רוח) תאמין לי לאבד אותו ולא להבין מה קרה משול ללקבל קרש לראש בלי לראות מי היה היריב...כשזה הקרב הראשון שלך.
טריינר בלזה אמיתי 2 -3 קילו נראה ססנה כזה הוא הדבר להתאמן ולטוס עליו. משעמם? תלוי בטייס. גילוי נאות אני מטיס (לא מסגיר שמות מקומות) עם אחד המטיסים שממנו אני רק לומד, .. אני בא עם כל מיני ירקות 3D ו ב CC מגוונים
הוא בא עם טריינר.. תענוג לראות את הטיסות שלו. יותר תענוג כשאנחנו בטיסת מבנה. אני תמיד צוחק עליו ובסופו של דבר אני מביא לפעמים טריינר לעצמי
טלינק מעולה לטיסות ארובטיקה מורכבות , ריחופים ,ומבוא די רציני לנחיתות במגוון שיטות , צריך להבין את "ההבדל" מהירות..משקל.. מנוע... כדי לגזור ממנו על טיסות עם מטוסים גדולים יותר
הוא תענוג גדול בפני עצמו.
הטריינר הקלאסי לא מת , פשוט העולם התרוקן מטייסים
ומי שלא מתחיל עם טריינר קלאסי, בהרבה מהמקרים, לא רוכש מיומנות טיסה בסיסיים.
מדבר מתוך נסייוני האישי. לא ידעתי איך להשתמש בהגה כיוון בנחיתה והצפה נכונה לפני שהתנסתי בסוג של טריינר. התחלתי עם טיסנים מאוד משונים...
מעבר לזה, לחזק את א. מעליי, גם היום, לעשות הקפות לנחיתה עם טריינר, זה אחד הכיפיים...
מכל ריקודי האוויר , הריקוד האחרון לנגיעה ת מ י ד ירגש.
אם זה יעבור לי . השמש לא תזרח
..טוב אולי הגזמתי...;)
לשיטתך חיל האויר עושה טעות שלא מלמד פרחי טיס ישר על F-16 (יש שם טוס על-חוט שאפשר לכוון אולי את המחשבים לרגישות מינימלית ) .......
ובכל זאת ללמוד לומדים בשלבים ובהדרגה, טיסן מהיר ובועט לא ינחת לאט ממהירות ההזדקרות שלו ויהפוך פתאום לידידותי וסלחן כי אתה החלטת.
מוזר, עושים את זה כך בכל העולם !
כולם לא מבינים ?
יש שלבים שכניראה ממש לא כדאי לקפוץ מעל הפופיק....
יש כל מיני דברים בתעופה שלצערינו נלמדו בדם, בטיסנאות זה לרוב רק בכסף.... אבל בכל זאת, כניראה זו השיטה הנכונה......
F16 עולה הרבה כסף להחזיק באוויר, יש מספר מוגבל ממנו ויש אורך חיים של הairframe שחבל לבזבז על ילדים.
טלינק, לעומת זאת, יותר זול מטריינר, יותר פשוט מטריינר, הרבה יותר סלחן על המגבלות מטריינר וקל יותר לתיקון מטריינר. אני לא מדבר על ללמד הטסה על פיילונים ודאוני קארבון. מהיר? בועט? מי שאומר דברים כאלו על טיסן פרופיל EPP, כנראה שמעולם לא הטיס אחד.
אם נמשיך את האנלוגיה שלך, טריינר זה בערך כמו ללמד פרחי טיס על הרקולס.
חוצמזה, שבעידן הסימולטור, פשוט מדובר בבזבוז של זמן וכסף. לקנות מטוס לכמה חודשים? אם אתה קונה טריינר משומש ב700 שקל קומפלט, אז בסדר, אבל חדש, למתחיל?
אני לא פוסל את השימוש בטריינר ללימוד טיסה נכונה וטיסת סקייל, אבל יש דרכים קלות יותר להתחיל בתחביב.
זה נשמע / נקרא נורא...טלינק לא דומה לטריינר. לא יותר סלחן מאידיוט שנגח במכונית של מפגר ועכשיו שניהם צועקים על אי תנועה מייצרים תפקק של המדינה...
הדרך "הקלה" היא דרך מאוד ארוכה , תלמד המון שגיאות ותהפוך לכהה לחלוטין להפתעות ממלכת השמיים.
זה בערך כמו ללמוד לטפס על ההר דרך קפיצה מפיסגתו למטה
נגמרו לי האנלוגיות...
תגיד, הטסת פעם טלינק?
כן, וגם בהווה
ולא רק. וזו הסיבה שאני מטיס מקלדת באופן הזה...
יש טריינרים חדשים בעלות של טלינק.
"יש דרכים קלות יותר להתחיל בתחביב" - קלות שלא ישיגו את המטרה. שלא יקנו לך את הרגלי הטיסה הנכונים. אז מה עשינו פה? אני בין השאר התחלתי עם אקסטרה 300 מדפרון שבניתי לבד, האם למדתי משו מההטסה הטזזיטית שלה ונחיתות "ריסוק" בכל שדה על שטח של מטר? לא ככ...
טריינר זו ההתחלה הקלאסית כמו גם בקורס טייס צבאי ואזרחי.
offer מבולבל? :)בתחום הזה כולם צודקים אחשב החלטה בידך מה שנשאר לעשות זה להדפיס ולתלות על המקרר ולשתף אותנו
לא מבולבל, דוקא למדתי הרבה.
נראה לי שאכן בעוד כמה שנים תחום היצוב הממוחשב יתבגר, גם מבחינת מחיר, וכן מבחינת בשלות התוכנה.
למשל שליטה על עקומת היצוב, משהו כמו expo אבל ליצוב,
בחירה ממסך האם צריך לתקן לבד שינויי גובה, ועוד
אך כמו שאמרו קודם, שום דבר לא יוכל לתקן טיסן שמפיל כנף במהירות נמוכה, או שלא יכול לטוס במהירות איטית.
אז כנראה שיהיה איזה שהוא שילוב, כלומר כן סוג של טרינר (ביקסלר או בלזה שני מטר, כל אחד יבחר לעצמו) אבל מתוגבר בעוזר דיגיטלי.
ומי שעוד לא מכיר שיתן הצצה ב ArduCopter ו ArduPilot
עופר
openaero
עושה את כבר היום
כולל המיקסים
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
מגניב!!!
Kk-boards
כבר יש לי :-)
kk2
למעשה גם היום למי שאין לו "זוג ידיים שמאליות", טיסן מעט יותר מתקדם, מה שנקרא "שלב 2" יכול בהחלט לשמש כטיסן ראשון למתחיל כי לרוב הוא לא יותר מידי רגיש ונוחת במהירות וסלחנות שמתאימים גם לטירון.
כדי שגם flyinglizard יהיה מרוצה, הרי שתוספת של מערכת ממוחשבת שמוצעת כאן לטיסן כזה, גם תקטין אולי את חששות המתחיל מטיסן מתקדם מידי עבורו, וגם יאריך את זמן ההנאה שלו מהטיסן כמו ש-flyinglizard חושש שבטרינר קלאסי הוא קצר מידי ולכן זה לדעתו בזבוז כסף.
מ.ש.ל
חברים, קודם כל מתחיל להימאס לי מתרבות הדיון של כמה אנשים בפורום הזה. אחד אומר משהו ואחר שלא מסכים איתו חייב לקטול אותו ומתחיל ויכוח שבכלל לא קשור לנושא.
לעניין( וזו דעתי בלבד) אין דרך טובה ומהנה יותר מללמוד על טריינר בלזה אמיתי. אוסיף על כך שגם בחיים לא חשבתי שאחזור להטיס טריינר והנה חזרתי אחרי שאני מטיס גם f3a וזה מהנה בצורה לא רגילה. בסיס לומדים על משהו פשוט. אם תיתן לבנאדם משהו מסובך עם אלקטרוניקה שעושה את העבודה הוא לא ילמד שום דבר ובמצבי בלתי מתוכננים לא יצליח לשלוט במצב. מה גם שבסופו של דבר יהיה חסר לו ידע בסיסי. אוסיף על כך ואומר שהייתי בקורס מטיסי כטב"ם שבו במשך 4 חודשים מטיסים רק טריינר( אומנם מפיבר והוא שוקל טון) כדי ללמוד את הבסיס לחירומים בצורה הטובה ביותר. נראה לי שהם יודעים מה הם עושים. ראיתי גם אנשים שהתחילו מטיסני קלקר. לדעתי ואם שואלים אותי ( לא בא לפגוע באף אחד) זה בכלל לא דומה. זה לא אותו הדבר. זה ממש לא דומה להטסה של טיסן מבלזה. כל ההתנהגות היא שונה מהמראה ועד נחיתה. אומנם זה הוזיל והפך את התחביב לפשוט יותר אבל אנשים שמטיסים רק כאלה לא יסתדרו אם יעברו לטיסן בלזה מתקדם או אפילו טריינר.
לכן לסיכום, אני חושב שאם מישהו רוצה להגיע לרמה גבוהה אין מנוס מלקנות טריינר וללמוד את הבסיס בדרך הישנה והטובה. אני אישית תרגלתי 8 חודשים המראות, הקפות שמיניות ונחיתות והגעתי לרמה גבוהה מאוד. מספיק בשביל כטב"ם . מה שאומר שזה עובד.
ואם מה שאומרים כאן זה נכון, מדוע טייסים מתחילים מהטסה של סנונית ועפרוני ולא ישר מטיסים הרקולס או f-16 ? לא סתם הומצא מטוס האימונים