כתבתי לך במפורש מים בחום מתון. רתיחה עלולה לגרום נזק. הדרך הנכונה היא לחמם מים עד גבול של 60 מעלות בערך ולהשאיר את הבקבוק עם השרף לאורך הזמן הדרוש. השרף מגיע למצב של נזילות ושקיפות מלאה.
Printable View
כתבתי לך במפורש מים בחום מתון. רתיחה עלולה לגרום נזק. הדרך הנכונה היא לחמם מים עד גבול של 60 מעלות בערך ולהשאיר את הבקבוק עם השרף לאורך הזמן הדרוש. השרף מגיע למצב של נזילות ושקיפות מלאה.
אוקיי לא שמתי לב, לא השארתי את הבקבוק על הגז או משהו
שפכתי מים מקומקום לתוך קערת פלסטיק שטוחה והכנסתי פנימה את הבקבוק עטוף בשקית
ככה שאני מניח שהזמן שהבקבוק היה בתוך מים עם 100 מעלות היה קצר.
אתה חושב שהאפוקסי נפגם?
אל תדאג. החומר אינו מתקלקל כל כך מהר. כמו שנהגת זה עדיין בסדר.
למרות הדברים המלומדים אני הייתי נזהר
צריך לזכור שלאפוקסי יש תאריך תפוגה. מנסיון שלי בחלק מהמיקרים רואים הבדל בתוצאות כאשר משתמשים בדבק פג תוקף.
לראיה בתעשיה ובעיקר בתעופה זורקים דבקים לאחר תאריך התפוגה.
הייתי מאמץ את העיקרון הראשוני של דרימר, כלומר למה להסתכן ( לפני שהוא נסוג והתרכך...)
על האפוקסי שלי לא מצאתי תאריך תפוגה
אני מכבד בהחלט את דעתך ואין לי בעיה עם קו המחשבה שלך בענין תאריך תפוגה. בכל זאת אני מציע לך, קח הכל בפרופורציות הנכונות. יש הבדל תהומי בין תעופה אזרחית/צבאית ובין טיסנאות. בתעופה אין בעיה לפסול חומר/ציוד/רכיב וכיוצא באלו. הלקוח משלם הכל ולכן העלויות שם הן בשמים. בטיסנאות אנחנו משלמים מכיסנו עבור החומרים ואין שום סיבה לזרוק סתם לפח.
אני מחמם את השרף לא רק כשהוא נקרש לגמרי, אלא גם בחורף, כאשר הצמיגות שלו עוברת את גבול הנזילות. מעולם לא היתה לי בעיה מכל סוג שהוא בהדבקות אפוקסי. לידיעתך, אני בונה הרבה מאד ומשתמש באפוקסי בהתאם. אני חוזר ומדגיש, כפי שכתבתי באחת מתגובותי הקודמות בשירשור הזה, החימום אינו המצאה שלי. הטיפ הזה ניתן לי בחברה המייצרת ומשווקת מיני אפוקסי ומוצריו (קידרון, מפרץ חיפה). אני מניח שהם יודעים, פחות או יותר, על מה הם מדברים.
עם מעט סטיה מנושא השרשור, איפה אפשר לקנות אפוקסי שמתאים לבניה של קאול וכד'
חברת קידרון בחיפה כבר לא עוסקת בזה.
מדובר בכמות של בערך חצי קילו או אפילו פחות (לשני הרכיבים) ורצוי גם באזור ירושלים.
בנוסף, רצוי אפוקסי שבנוי מרכיבים שמערבבים אותם בכמות שווה - סתם מעצלות, כדי להמנע משקילה כשמשתמשים בכמויות קטנות לסתם הדבקות.