באיזה שלט מדובר?
Printable View
באיזו סוללה אתה משתמש?
יכול להיות ששם הבעיה?
לא ממליץ לך בכלל על ספקטרום, ולא על DX-7 עם הזמן אתה תחשוב עליו בדיוק כמו על ה X9 TURNIGY , בענין ה- FUTABA 8 FG ממליץ בחום, לא תתאכזב ממנו.
בעקרון תסנן את ההמלצות שאתה מקבל, כי לכמה מהממליצים יש אינטרס אישי.
לא התכונתי ל DX-7 בפרט, התכוונתי לספקטרום בכלל.
יובל, אני מטיס גם עם פוטאבה, גם עם הייטק (AURORA 9 ) גם עם סנווה, ועם הספקטרום הפסקתי להטיס ללא כל כוונה לחזור אליו.
לי ולעוד חברים שחלקם עדיין מטיסים איתו היה נסיון מר איתו.
ממש גזענות מה שקורה כאן נגד ספקטרום :o
אני עובר על הכתוב בשירשור הזה, הלוך ושוב והלוך. דבר אחד אינני מוצא בו. מערכת החשמל בטיסן כוללת סוללה, חוטים, מפסק, קונקטורים. כל אחד מאלו מהווה נקודת תורפה אפשרית. מגע רופף באחד מהם עשוי לגרום לנתק או קצר בתוך הטיסן, שייראה כמו חוסר תקשורת בין השלט והטיסן. כבר היו דברים מעולם. לא הייתי מקל ראש ובודק היטב בכיוון הזה.
גם תקלה בסוללה שבשלט, או מגע רופף בקונקטור שבין הסוללה והשלט עלולים להיות סיבה לתקלה.
או לחילופין מודול frsky עם טלמטריה לודא מצב סוללה ועם RSSI לוודא שאתה לא יוצא מטווח. ואם כבר 9x אז רק התוכנה של ארז..
כך שבעצם לא צריך להחליף שלט רק מודול.
דרך אגב טיסנאי מבין עניין בתחום ה rf בדק את מודול ה הפריסקי וטען כי הוא מראה עליונות מפוטאבה בזמני התאוששות מהפרעה ובעמידות להפרעות ,ו לראיה הוא עבר למודול frsky בשלט שלו (JR או פוטאבה , אני לא כלכך זוכר).
הי עמית, אני העלתי את הבעיה של לחצן בדיקת טווח - ליאור טען שזאת בעיה ידוע, אשמח עם אחד מבעלי ה 9X ינסה את הלחצן על מנת לאשר שהוא אכן פיקטיבי.
דרך אגב אני לחצתי עליו גם שהטיסן (ביקסלר) היה באויר בטרמיקה לדעתי המרחק היה מעל 300 מטר ועדיין היתה לי שליטה מלאה עם לחצן לחוץ, כך שלא צריך חבר טלפוני לביצוע הבדיקה.
לי קרה איבוד קשר וצלילה לאדמה עם שלט ספקטרום וניתוח התקלה העלה מסקנה אחת בלבד שהאנטנה לא הושכבה במקביל לקרקע ואז הטיסן היה בדיוק בחור השחור של בייגלה השידור. המסקנה התקבלה מאחר והטיסן שוקם מייד עם אותו מקלט וכל האלקטרוניקה וטס מאז בלי בעייה עם אנטנת שלט מושכבת.
מיותר לציין שגם אני משתמש בשלט 9X גירסא V1 תקופה ארוכה ולא נתקלתי בשום בעייה איתו.
איתי
ממספר שלטי 9X שעברו תחת ידי כולל פרוק והרכבה שלהם, אני יכול לומר ש מי שקונה שלט כזה צריך להקדיש מספר דקות לעבור על כל המחברים שלו.
נתקלתי כבר בקונקטורים פנימיים שלא נעוצים עד הסוף ובכבל אנטנה פנימי "צבוט" מסגירה לא זהירה של השלט.
שתי התקלות האחרונות יכולות לגרום לשלט להפסיק לשדר לפתע.
בנוסף, ישנם אנשים המשתמשים במארז הסוללות המקורי עם הקפיצים, שם תופעות של קורוזיה על המגעים יכולות לגרום לתקלות שידור.
לגבי בדיקת הטווח, ניתן להניח את הטיסן בגובה כחצי מטר מעל הקרקע , כאשר האנטנה של המקלט אופקית _ , ולהתרחק עם השלט כ30 מטר עם האנטנה של המשדר אנכית | , המצב מדמה בצורה סבירה את ביצועי כפתור בדיקת הטווח.
השלט הוא זול ונותן תמורה מאוד טובה למחירו, אבל הדבר מחייב את המשתמש להבין את המגבלות ולפעול להשלים את ביקורת האיכות של היצרן.
אני די בטוח שאחת התקלות שמניתי לעיל (והזכרתי כבר בעבר) היא ההסבר להתרסקיות.
דבר אחד אני ממש לא מבין, אתה טיסנאי 18 שנה, מן האקסיומות היא שכשיש התרסקות חוקרים את כל הנסיבות כולל השלט, בהתרסקות עוקבת מסיקים מסקנות ולא מטיסים יותר עד לבידוד התקלה, כולל השלט.
למה לעז**ל עלית לאוויר בפעם השלישית???
אגב, יש לי שלט ספייר מדוגם ומשופר אחד במרתף אם מישהו נורא צריך שידבר איתי בפרטי.
"דבר אחד אני ממש לא מבין, אתה טיסנאי 18 שנה, מן האקסיומות היא שכשיש התרסקות חוקרים את כל הנסיבות כולל השלט, בהתרסקות עוקבת מסיקים מסקנות ולא מטיסים יותר עד לבידוד התקלה, כולל השלט."
1+
כול כך נכון
דרך אפשרית לבידוד תקלות שלט, במיוחד באוויר - buddy box, כדוגמת זה
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=20002
רכיב לא יקר, ומאפשר חיבור שני מקלטים בטיסן ומיתוג ביניהם.
אפשר לעלות עם שלט "חשוד" ולבדוק באוויר - טווחים, זוויות, וכו וכו עם בטחון שאם יש תקלה עוברים מייד לשלט שידוע כתקין
אני משתמש ברכיב כזה ל"חניך מדריך" עם שני שלטים שונים (ותודה לבוגל על ההמלצה)
סוף טוב הכל טוב,מתחיל דרך חדשה,
היום קיבלתי את ה-FUTABA 8FG החדש שלי,כרגע שוקד על קריאת ה-MANUAL
תודה לכל המפרגנים,המסבירים והמבקרים בפוסט,מכולכם למדתי,זה בטוח
נשמע כואב.. חשדתי בהתחלה באזור ההטסה שלך, נתקלתי בתופעות דומות באזור שהייתי מטיס בו שנגרמו כנראה בעקבות פעילות צבאית.
לא הייתי פוסל שלט יד שנייה :o ..... לא ראיתי שקנית .... - תתחדש
תתחדש ובהצלחה
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
תתחדש!
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
תתחדש! בחרת שלט מעולה
תודה לכולם ,
אגב ,אשמח לקבל חוות דעתכם על המקלט הנ"ל :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=19365
או אי אילו המלצות למקלטים תואמים זולים שמתאימים ל FUTABA 8FG
תודה
לגבי הספקטרום DX7, תחפשו בגוגל כמה אנשים ריסקו בגללו.....
מנסיון, מדובר בשלט לא אמין בעליל.
http://helifreak.com/showthread.php?t=194243
סטטיסטיקה יש לך?
כש-90% מהאנשים הטיסו עם DX7 אז 90% מהריסוקים היו של אנשים עם DX7.
היום 90% מהחדשים בתחום מטיסים עם 9X ולכן אני לא מופתע...
,אשמח לקבל חוות דעתכם על המקלט הנ"ל :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=19365
או אי אילו המלצות למקלטים תואמים זולים שמתאימים ל FUTABA 8FG
תודה
אפשר להגיע ל - % 10 ריסוקים אם 90% יעברו ל FUTABA אז רק ה-10% הנותרים (כמו DX ו 9X ) ימשיכו לרסק:D:D:D
דבר ראשון - תתחדש !!! מאחל לך שהשלט שקנית יהיה rock-solid, בלי ניתוקים ובלי ריסוקים, וישרת אותך בנאמנות שנים קדימה.
וגם, יש לי שאלה שאני לא יכול להתאפק - אז אבחנת שהבעיה זה שלט סיני (יש לי את ההשגות שלי, אבל לגמרי מקבל את הבחירה שלך), וקנית בכסף טוב שלט מתקדם של מותג ידוע כדי לקבל אמינות של 100%, ועכשיו אתה מוסיף למערכת מקלטים סיניים מהחנות שמכרה לך את השלט החשוד??? הרי אמינות המערכת כאמינות החוליה החלשה ביותר שלה.
אני פשוט לא מבין
ראשית כל תודה על האיחולים,
אין לי בעיה עם החנות שמכרה לי את ה-9X(סיני)
ה-9X הייתה אצלי בשימוש שנה +- ותקלות מהסוג שחוויתי לאחרונה לא היו.
ממוצר שמתומחר ב-50$ ללקוח ,לא ציפיתי שיחזיק שנים,שכן המחיר הזול מתבטא בין היתר בחומרי יצור ירודים.
כך שהסיני הוא לא הבעיה מבחינתי,הבעיה היתה אצלי,והתבטאה בשאננות יתר,למרות שידעתי שהמוצר ירוד לא הייתי עם "האצבע על הדופק",
משמע בדיקת טווח בכל יום הטסה,שכן היא עבדה שנה +-(לא תירוץ).הרי באופן תאורטי התופעה שחוותי עם ה9X עלולה לקרות שוב עם הפוטאבה החדש בצורה כזו או אחרת.
עלי מוטלת האחריות לצמצם את היתכנותה,בין היתר ע"י בדיקת טווח,מגעים בטיסן וכו...\היתרון והסיבה העיקרית שקניתי בכל זאת פוטאבה ולא 9X חדש היא איכות וחווית שימוש לאורך שנים עם נסיון מוכח של מטיסים אחרים.
ולגבי המקלטים הזולים...
בכוונתי להחזיק מספר מקלטי פוטאבה מקוריים ומספר מקלטים תואמי FASST.
בכל זאת ,התקציב מוגבל, והעץ של הכסף בחצר הקריח לגמרי עם רכישת המערכת החדשה.:p (זה העץ של התחביב,לכל דבר בבית יש לנו עץ כזה)...
והתכנון:
מקוריים - לטיסנים האיכותיים,והיקרים יותר
תואמים - לטיסני הבאגא'ז: הפוליגלים\והקאפות למיניהם
בתחשיב הסופי של ניהול הסיכון שברכישת מקלט תואם ,הנזק הפוטנציאלי הוא מזערי ביחס להנאה המובטחת בעיני.
תוך שמירה על מסגרת תקציב לתחביב,והתעסקות מינימאלית וללא העברת מקלטים בין טיסנים
תודה
הכי חשוב ללמוד מנסיון, יפה אורן אני רק מקווה שאחרים ילמדו מהנסיון שלך ויבצעו בדיקת תווך לכל מקלט בטיסה הראשונה שלו ביום ההטסה.
שאלה: יש לך כמה זרעים מהעצים האלו שלך?
גם אני ממליץ על הפוטבה 8FG. אין לספקטרום שלט שמתקרב מבחינת מחיר\איכות\נוחות. הוא מתעדכן כל הזמן וכולל כל פונקציה שאי פעם תרצה, למעט טלמטריה.
אורורה הייטק.
קצת יותר יקר אולי , שיטת שידור דומה לFUTABA
FASST הזה.. שלט סטיקים טכנות ברמה מאוד גבוהה., חזק מאוד כמבנה.
טלמטריה !! אפילו הבסיסית מלמדת המון על מצב סוללה במיוחד כשכל האלקטר' במאמץ
אפשר לומר שהטלמטריה הזו למדה אותי שעור חשוב בעןמסים גבוהים בטיסות.. למטוס שלום.
וזה המון.