תגובה להודעה: F3C ראשון בארץ (?)...איזה כיף של בניה!
לפי החוברת הזויות המתאימות ל F3C הן 10 מעלות, ההגבלה היא ל 12 מעלות.
גם לחבר'ה בהליפריק היה קשה להגיע ל 12 מעלות..אני הצלחתי להגיע למצב שבו החלק מעל הסווש ממש כמעט ונוגע בחלק העליון של הראש, ובתחתית, הסווש כמעט ונוגע בבסיס - ממש מגבלות התנועה המכאנית בשני הכיוונים - שם יש לי 12 מעלות.
הבעיה היא בזויות הסייקליק הנמוכות - הגילגולים והפליפים מאוד איטיים יחסית ל 700E/700N הרגילים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
לפי החוברת הזויות המתאימות ל F3C הן 10 מעלות, ההגבלה היא ל 12 מעלות.
גם לחבר'ה בהליפריק היה קשה להגיע ל 12 מעלות..אני הצלחתי להגיע למצב שבו החלק מעל הסווש ממש כמעט ונוגע בחלק העליון של הראש, ובתחתית, הסווש כמעט ונוגע בבסיס - ממש מגבלות התנועה המכאנית בשני הכיוונים - שם יש לי 12 מעלות.
הבעיה היא שהגילגולים והפליפים ב 10 מעלות היא מאוד איטיים, גם ב 12 מעלות עם גיאומטרית הראש הזאת והפלייבר הגילגולים והפליפים איטיים להחריד יחסית ל 700E/700N הרגילים אבל לפחות כשמתחילים גלגול, הוא לא נגמר מחר..:confused:
כמו שתיארתי לעצמי, גאומטריית הראש במסוק הזה תוכננה להטסה בסגנון שונה ולכן אתה מגיע להמגבלות הכיוון כבר ב 12 מעלות.
בקשר לזוויות, אני דיברתי על הפיצ' ואתה מציין עכשיו בעיות שקשורות לזווית הסייקליק.
אם זווית הסייקליק בשני המסוקים (700 רגיל ו 700 F3C) זהות ועומדות על 8 מעלות הרי שבאופן תאורטי המסוקים אמורים להיות מסוגלים לגלגל באותו קצב גם כאשר הפיצ' מוגבל ל 10 מעלות, השוני ומגבלת קצב הגילגול והפליפים יהיה במשקל הפדלים,צורתם ואורך הפלייבר ולא בזוויות הפיצ', אל תשכח שמדובר במסוק F3C שנועד להיות מדוייק יותר ופחות חריף בתגובות.
אתה צודק, לא שמתי לב ועירבבתי 2 דברים, אני אתקן מה שכתבתי. בכל מקרה, גם זויות הפיטצ' וגם הסייקליק קטנות יותר מאשר במסוק הרגיל, ברור לי שזה עקב הייעוד השונה של המסוק.
הזוית של הסייקליק ב F3C היא בסביבות 5 מעלות בלבד אצל אלה שכיוונו את הפיטצ' על 10 מעלות, לא בדקתי את שלי עדיין.
אני מודע לעובדה שגם המשקל של הפדלים משפיע מאוד על קצב הגילגול אבל העובדה שישנן מגבלות תנועה שמקטינות את זוית הסייקליק היא גורם חשוב לא פחות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
אתה צודק, לא שמתי לב ועירבבתי 2 דברים, אני אתקן מה שכתבתי. בכל מקרה, גם זויות הפיטצ' וגם הסייקליק קטנות יותר מאשר במסוק הרגיל, ברור לי שזה עקב הייעוד השונה של המסוק.
הזוית של הסייקליק ב F3C היא בסביבות 5 מעלות בלבד אצל אלה שכיוונו את הפיטצ' על 10 מעלות, לא בדקתי את שלי עדיין.
אני מודע לעובדה שגם המשקל של הפדלים משפיע מאוד על קצב הגילגול אבל העובדה שישנן מגבלות תנועה שמקטינות את זוית הסייקליק היא גורם חשוב לא פחות.
אכן, זוית של 5 מעלות סייקליק הינה קטנה ביותר לעומת 8 במסוק הרגיל, יש מסוקים גם עם 12.
בדוק שבקצוות ה 12 של הפיצ' משחק עם הסייקליק לא גורם לנגיעות של הסוואש בגוף המסוק.
בכלל לא הייתי עובר את מגבלות גאומטריית הראש, המסוקים אולי נראים זהים אבל כל ראש תוכנן למטרה אחרת ואתה עלול להסתכן בנעילות מכניות בזמן עומס.
בשלב ראשון הייתי מוריד את משקל הפדלים אם המסוק מרגיש לך עייף מידיי ובודק את התוצאה, אתה תופתע מאד ממנה גם עם פיצ' 10 מעלות המסוק יהיה זריז הרבה יותר.
עייף הוא לא, מה שבטוח הוא בלוק באויר יותר מכל מה שהכרתי עד היום, אני אוריד קצת פיטצ' לאיזור ה 11 ואטיס ככה קצת, אני אהנה ממנו בתצורה המקורית לפני שנבצע שינויים אם בכלל.
בגלל זה קוראים לו F3C :)
בכל מקרה מטיסי F3C משחקים עם משקל הפדלים או מיקום המשקולות על הפלייבר על מנת להגיע לאיכות הטיסה הרצויה, זה לדעתי מה שאתה צריך לעשות עד שתרגיש נוח עם המסוק.
המסוק הזה מעניין, כשהוא יצא לשוק לא חשבתי שאליין שינו את הדגם עד כדי כך.
what about movie of this animal???
מה המצב נועם!
אבנר צילם סירטון או שניים אבל רק של הריחופים הראשונים, אין לי עדיין הטסות של ממש עליו, ברגע שנתאפס עם הבעיות הראשוניות אני אצלם סירטון..:)