תגובה: Re: מוט חיזוק לכנפיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AmitB
א) העומס שנוצר על קורת החיזוק הוא לא עומס מתיחה אלא כיפוף \ שבירה (יכול להיות שיש מונח יותר מדוייק, מכונות זה לא התחום שלי).
ב) לא מדובר בצינור קרבון במפרט NASA, אלא בזבל סיני (ואני אומר את זה מתוך אהדה רבה לזבל הסיני :))
ג) מוט הקרבון של הביקסלר (לפני חיזוקים) כבר נשבר בטיסה לכמה אנשים...
השיטות שעודד תיאר טובות לדעתי. מבחינת משקל תלוי מאוד מה הציפיות שלך מהטיסן, לי אין בעיה גם למלא את המוט הזה עופרת ועדיין להנות מההטסה של הטיסן הזה, אבל יש כאלה שלא יאהבו.
אתה טועה בהגדרת העומס
אולי כדאי להרחיב קצת את ההסבר:
קורת קרבון סינית ממוצעת בנויה רק מסיבי אורך, אין סיבי רוחב
סיבי האורך עומדים היטב בכיפוף, הבעייה היא במצב שנקרא קריסה
זה מצב שבו בזמן הכיפוף דפנות הצינור המימד אחד מתקרבות אחת לשניה, ובמימד השני מתרחקות (נסו לכופף צינור פלסטיק כלשהו ותראו את התופעה ברורה)
מה שמתרחש במצב הזה, זו היפרדות של הסיבים מהשרף המחבר אותם יחד, ואז הסיב עצמו גמיש ומתכופף בקלות, מה שנשבר זה השרף עצמו (אפוקסי וכו')
לכן בכל צינו בעולם ומכל חומר, אם תמנעו את האפשרות שהדפנות של הצינור יתקרבו אחת לשניה, העמידות תעלה לשמיים (תרתי משמע).
ולכן כל מילוי שאינו פלסטלינה או ספוג, יעשו את העבודה פרפקט.
רק לשם ההמחשה, אם תמלאו את הקרבון במים ותקפיאו את המים, תקבלו בדיוק את אותו חוזק שתקבלו ממילוי בבטון או פלדה .
זו בדיוק הדרך לייצר מומנט אינרציה, שהוא זה המונע כפיפה של הצינור, ולא חוזקו של המילוי , אלא עמידתו לקריסה/ מעיכה.
ולזה ששאל על קורת בוק בלי דבק: עדיף כבר דבק בלי קורה מאשר קורה בלי דבק. העובדה שהמילוי לא מחובר לדפנות הפנימיות של הצינור מבטל את מומנט האינרציה כמעט לחלוטין.
אם תשפוך לתוך הצינור אפוקסי ותכניס לתוכו קורת בלזה, אפילו מרובעת, ובתנאי שכל החלל יהיה מלא, תקבל צינור עם מומנט אינרציה גבוה ביותר שיעמוד בכפיפה בלי לקרוס.
אגב, אם תחברו את הכנפיים בדרך שהצעתי, כל זה יהיה מיותר כי מומנט האינרציה יעבור מהקורה לכנף, והטיסן כמעט ולא יפעיל עומס על הקורה.
הנה תזכורת:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...163#post266163
תגובה: Re: מוט חיזוק לכנפיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eladh7
קניתי דיבל עץ לא מחורץ 6 מ"מ מהום סנטר.
אני מקווה שהוא יכנס לקרבון בלי בעיות.
אם הדיבל ישב טוב ולחוץ בקורת הקרבון יש עדיין צורך להדביקו? או שמספיק להשחיל אותו פנימה
ללא הדבקה?
ערב טוב
בוקר טוב
אני מאוד השמח אם תוכל לעדכן לגבי הדיבל עץ שקנית, אם זה עובד ונכנס כמו שצריך
יום טוב