מצאתי !
הנה ישנה נקודה בה יש בינינו הסכמה מלאה.
Printable View
1. ידוע.
2. כחיסרון לא הכרחי המגביר את אפקט הג'יירו ומאיט את תגובות המנוע לשינויים במצערת.
אז מה? חוזר לדיון?
מה דעתך לנסות ולתקל את קושיות 1 ו-2?
אני מוכן להתערב איתך על כסף שאם תראה לי מנוע שעובד ללא מישקולת על גל הארכובה שלו אני נותן לך כסף.ממך לא דורש כלום.רק תראה לי סירטון של מנוע שעובד ללא מישקולת
חיימון, לא טענתי שזה אפשרי.
להיפך, זה הרי בדיוק מה שטענתי: היא חיונית לעבודת המנוע ולא לאיזון רעידות - ללא המשקולת הזאת המנוע היה הופך כיוון בהנעה או אפילו באמצע עבודה.
שוב: המשקולת על גל הארכובה משמשת ליצירת אינרציה שתאפשר לעבור את הנקודה המתה העליונה והתחתונה ללא עצירה או שינוי כיוון. ולא לאיזון משקל המאיט ומאיץ ללא הרף ומשנה את מיקומו.
אתה טועה לחלוטין בהבנת העניין. המשקולת נועדה בעיקר לצורך האיזון. אחרת היה הכי פשוט לשים גלגל תנופה ללא המשקולות.
ההיסט אכן זניח, אבל הוא לא לבד במערכה, הוא מצטבר יחד עם העובדה שהבוכנות נעות בתנועה קוית בעוד שהמשקולות נעות בתנועה מעגלית
הכל יחד מצטבר ומחייב את יצירת המשקולת הנגדית, שאינה תחליף לגלגל תנופה
בכל אופן לא נתקלתי בחיי במנוע בעירה פנימית מכל סוג העובד ללא גלגל תנופה. גם מנוע של טיסן לא יעבוד ללא הפרופ
עודד, הטעות כולה שלך.
לא מצליח להבין את הטיעון שלך. הבוכנות נגדיות ונעות בתיאום מושלם ואמורות לאזן האחת את השנייה.
אם אתה טוען שהמשקולת נועדה לאיזון -
אנא הסבר כיצד הבוכנה והטלטל שנמצאים בתנועה והמיקום והאינרציה שלהם משנים את המסה הנדרשת לאיזונם מאוזנים על ידי משקולת קבועה.
לגבי פסקתך האחרונה אוסיף לך קצת מנסיוני:
קח סירה עם מנוע ניטרו, פרופ קטן וללא גלגל תנופה. מחוץ למים היא תניע ותכבה ישר ובתוך המים תפעל ללא קושי.
והסיבה? זה הרי בדיוק אותו איזון ואותו משקל מסתובב.
הסיבה היא חוסר בהתנגדות למנוע. אותו כנ"ל למנוע של טיסן בלי פרופ. תוסיף לו התנגדות והוא יסתובב בעליצות עד שיתחמם.
חשבתי חשבתי והגעתי למסקנה שהמשקולת גם מאזנת וגם עוזרת לעבור את הנקודות המתות.
שני ציפורים שכזה.
חג שמח ושנה טובה.
אתה יכול לנסות להתמודד בקצרה עם מציאות מנוע הסירה שלא עולה בקנה אחד עם התאוריות שלך.
בשבילך, לא בשבילי.
או לענות בפשטות לשאלתי לגבי המכניקה של האיזון. אתה מבין אותה ודאי, לא?
אז תן הסבר קצר ומבוסס. בלי "הצטברויות" ותשאיר לי את ההבנה...
אולי יום אחד נשב ואני אסביר לך, ובקצרה, את הנושא.
טוב, אני רואה שהמומחים פה משום מה שמחים להתמודד עימי ונרתעים מלנסות ולהתמודד עם השאלות והתוכן...
אז אני אעשה את העבודה במקומם. לפי מיטב הבנתי. אוטודידקט שלא עבר בבחרותו בטכניון.
מנוע שני פעימות. בוכנה אחת.
הבוכנה בנקודה מתה עליונה.
במהלך סיבוב מלא של גל הארכובה הבוכנה משלימה מהלך של ירידה ועלייה חזרה.
כשהמנוע עובד זה קורה מהר מאוד. מהירות מצויה: 6,000 פעמים בדקה. 100 פעם בשניה(!)
עכשיו חייבים להבין שבעוד שתנועת גל הארכובה היא סיבובית ורציפה
הבוכנה לפי שמשנה כיוון מלמעלה למטה ולהיפך - חייבת לעצור מאתיים פעם בשנייה!
והיא לא עוצרת בבת אחת - היא מאיצה בדרך למטה מאיטה לפני הנקודה המתה התחתונה ועוצרת לשבריר שנייה למטה.
למטה היא נדחפת על ידי הפיצוץ. ומה מחזיר אותה למעלה? מה מחזיר אותה לתנועה?
האינרציה שבמסה המסתובבת.
אותו הדבר בנקודה המתה העליונה.
למסה המסתובבת יש תפקיד כפול: גם לשמור על התנועה בנקודות המתות ובמהלך העלייה וגם לשמור על כיוונה.
שאחרת בנקודות האלו המנוע עלול להיתקע או להתחיל להסתובב הפוך.
מנועי דיזל שתי פעימות ישנים נטו להפוך כיוון ... גם מנועי בראשלס לעיתים עושים את זה :-)
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4
עכשיו ל"בעיית האיזון" - שינויי המהירות ועצירות הטלטל והבוכנה מייצרים רעידות שאנו מנסים לצמצם.
בואו נניח שהמנוע עובד בסל"ד קבוע של 6,000
גל הארכובה מסתובב במהירות קבועה ורציפה וכך גם המשקולת שבתחתיתו.
אבל כבר הסברנו - המסה של הטלטל והבוכנה משנה מיקום ומהירות ללא הרף. כולל שני עצירות בכל סיבוב.
ולכן לא ייתכן כאן איזון של משקלים (כמו בפרופ) אלא איזון דינאמי של אינרציות.
כשהבוכנה מגיעה לעצירה בקצה העליון המשקולת בדיוק יורדת בצד התחתון ונותנת דחיפה הפוכה לאזן את עצירת המסה.
ולהיפך - כשהבוכנה יורדת, המשקולת עולה (ולמעשה שניהם יחד בחלק העליון של הצילינדר!) אך האנרגיות הקינטיות מתקזזות.
זה עובד למרות שמשקל המשקולת קבוע משום שהאנרגיה של המשקולת ושל תנועת הבוכנה עולים ליניארית עם הסל"ד.
הסבר קצר, לא?
כמו שכתבתי כבר לפני הרבה תגובות, איני מתכחש לתפקיד האיזון של המשקולת אך אני עדיין חושב שתפקידה העיקרי להציע מסה מסתובבת לשמירת התנועה ומעבר הנקודות המתות תוך שמירת כיוון התנועה.
מנועים מרובי צילינדרים מתוזמנים בדרך כלל להציע עבודה בשלבים שונים של הסיבוב ובכך לפתור את בעיית הרעידות והמשכיות התנועה.
במנוע שהצגתי בדף 2 הצילינדרים מנוגדים ומסת הבוכנות והטלטלים נעות יחד, בתיאום, בצדדים הפוכים ולכן מקזזות האחת את השנייה. גם ללא המשקולות שמספקות שם מסה מסתובבת.
כמובן שהמומחים פה ידעו ויכלו להסביר כל זאת, וממש גנבתי להם את המילים מהפה, הם פשוט קצת לא בכושר הקלדה הסברית היום.
אם טעיתי במשהו אין זאת אלא משום שנטול השכלה רשמית בנושא הוא היחיד שיכול ומוכן להציע הסבר.
אם יש למישהו שאלה על האמור לעיל, אשתדל להסביר את שאני יודע/חושב שיודע, או להודות בפשטות שאיני יודע.
מיציתי.
חג שמח.
הנה תמונה של מנוע ניטרו של סירה:
http://www.gadgetgalaxy.com.au/Tiger...ro%20Motor.jpg
ויש שם פליוויל.
אבל לא הבנתי מה לא ברור, הפליוויל מספק את האינרצייה להמשך פעולתו של המנוע. בלי פליוויל אמרתם שהמנוע לא יפעל, וזה אומר שהמשקולת הנגדית ש"אבסה" טוען שמיועדת להמשך פעילותו של המנוע לא ממשיכה את פעולת המנוע.
אז ברור שהמשקולת מיועדת לאיזון. כי אם היא לא היתה מאזנת אין סיכוי שהמנוע היה מצליח לפעול בלי להתפורר. אם יש למשקולת יש עוד סגולות מיסטיות אני לא יודע, אבל היא שם בשביל לאזן.
1. אם תטרח לקרוא את תגובה 65# תראה שם: "כמו שכתבתי כבר לפני הרבה תגובות, איני מתכחש לתפקיד האיזון של המשקולת אך אני עדיין חושב שתפקידה העיקרי להציע מסה מסתובבת לשמירת התנועה ומעבר הנקודות המתות תוך שמירת כיוון התנועה."
ואפילו טרחתי להסביר איך האיזון מתבצע. הסבר פשוט וקצר שוותיקי הפורום התחמקו ממנו.
2. עודד אמר שהמנוע לא יפעל ללא פלייוויל. לא אני. נסיוני מלמד אחרת:
לפני 30 שנה לא היו מנועים מיוחדים לסירות.
והמנוע שאני שמתי בסירה היה ללא פלייוויל. סתם מנוע של טיסן שהנענו באמצעות גומיה שנמתחה בין הציר לסטרטר.
והוא עבד יופי. רק לא הניע מחוץ למים.
תשאל אותו אם ההסברים ברורים דיים.
אנסה שוב.
חג שמח?
חג שמח מלא בהטסות וטסטים מוצלחים.