אך אתם עשיתם את הקיפול של הכנף
עים חיתוך חלקי בעובי החומר ,או לחיצה בלבד בקו הקיפול
תודה לכולם ........... ירון
Printable View
אך אתם עשיתם את הקיפול של הכנף
עים חיתוך חלקי בעובי החומר ,או לחיצה בלבד בקו הקיפול
תודה לכולם ........... ירון
אני פשוט עברתי עם מברג פיליפס על הקו של הקיפול, לאחר מכן נעזרתי בשולי השולחן כדי לקפל אותו פנימה .שים לב לצורך שלב זה צריך להפנות את כיוון הקיפול כלפי הריצפה ושקו הקיפול יהיה גם קו דופן השולחן,ואז אתה מקפל כלפי מטה שהשולחן בעצם נותן לך את תבנית הקיפול,ובעזרת זה אתה שומר על הקיפול שלך ישר.
מקווה שעזרתי ליאור
הקיפול מאד פשוט ומאד חשוב
בשום אופן אסור לחתוך, עובי החומר הוא זה שמקנה למוגי את הפרופיל שלו
צריך לעבור עם משהו מתכתי מעוגל וחסר פינות עם סרגל על קו הקיפול
אני עשיתי את זה עם ידית של מזלג או כף,ידית מעוגלת שלא פוצעת את החומר אלא רק מועכת אותו.
אם עושים את זה כראוי הקיפול הופך להיות מאד פשוט,זה נהיה כמו ציר
המוגי השני שלי 80% מוכן :)
תגידו ... אם טעיתי במידות ב2 מ"מ אבל את כל שאר החלקים חתכתי פחות 2 מ"מ זה אמור להיות בסדר לא ?
אחרי שהטסתי היום את המוגי החלטתי שאני חייב לשפר את המראה שלו כדי שאוכל בקלות לזהות מצב באוויר ,משטח ההטסה נסעתי ישירות לאופיס דיפו ,קניתי טוש אדום ושחור עבים וזאת התוצאה ...
עכשיו תגידו שאני מעתיקן ;) ,אבל לפחות אני המעתיק הראשון :)
תגידו חברים יקרים, האם זה במקרה השירשור הכי ארוך בפורום? (8 עמודים)
עודד ,
זה נזקף לזכותך, הרי אתה פותח השרשור :)
גאי תודה
עניתי לך בפרטי :)
אולי תענה לכולם בבקשה?
אנסה לתאר את הסברו הטלפוני של אמנון:
חותכים שתי חתיכות של 3 ס"מ על 3 ס"מ ומדביקים אותם אחד לשני כאשר ה"סיבים" של הפוליגל מנוגדים, להלן הפיירוול (או בלועזית: קיר האש).
מחברים את המנוע לפיירוול ואת החוטים מכניסים לגוף המוגי.
מדביקים את הפיירוול בחלקו התחתון למוגי.
את בית הפיירוול (הכינותי מראש) מכינים באופן הבא:
חותכים משולש שווה שוקיים כאשר הבסיס הוא 9 ס"מ והקודקוד העליון קטום 3 ס"מ. עכשיו קפלו את המשולש ליצור את המבנה כמו בתמונה של המוגי של אמנון. ועכשיו מדביקים את הכול כאשר מוודאים שהמנוע מקביל לגוף.
גיא תודה על העזרה ;)
התאור מדוייק רק תיקון קטן ודי קריטי: (כשאמרתי לגיא זה היה מהזיכרון ,עכשיו אני אומר אחרי שמדדתי.)
הפיירוול במידות 35*40*40 *35 מ"מ ,זה אומר שתי הצדדים 40 מ"מ והחלקים העליון והתחתון 35 מ"מ .
כך גם המשולש שיוצר את המבנה, החלק האמצעי שלו שהוא בעצם העליון 35 מ"מ והצדדים 40 מ"מ .
האמת אני די חושש מתגובתו של עודד ,הוא כל הזמן מתריע על אורך השרשור ;)
אמנון, איזה ברגים השתמשת לחבר בין תושבת המנוע לפיירוול? רגילים שניתן לקנות בהום סנטר?
ולא הבנת את עודד, הוא מעודד להביא את השירשור הזה לשיאים.....:D
את הברגים קניתי מהום סנטר ,זה בורג בעובי 1/8אינץ , באורך בערך 2 ס"מ ,זה מתברג קצט בקושי בתושבת מנוע ,אבל אפשר להסתדר ,עדיף לשים לפני האומים שסוגרים שייבות משוננות למניעת פתיחת האומים ,אצלי זה נפתח אחרי כמה הטסות ,כי אין לי את השייבות המשוננות.
אמנון קודם כל סחטיין על ה"צביעה" יצא לך ממש יפה =]
בקשר לתושבת המנוע ... דבר חשוב שאמנון אמר לי הוא קודם כל להדביק את הפיירוול למוגי ולהדביק אותו שהפרופים של המנוע ניצבים להגאי גובה שיהיה ישר לגמרי ורק אחרי זה להתקין את ה"תומך" ...
אני לטעמי הייתי מקטין את התומך ב2-4 ס"מ :)
מקווה לראותכם שבוע הבא או בברנר או בגעש ונעשה טסט פלייט למוגי השלישי שלי ...
המשך חג שמח ושבוע טוב
גיא
ואוו אפשר להתמסטל מריח דבק המגע על המוגי שלי...:p:p:p:rolleyes::rolleyes:;):p:p:p
מחר מקווה תמונות.... סופסוף.....:cool:
היי, שאלת תם:
האם המנוע הנ"ל http://www.rctimer.com/index.php?app=goods&id=233
זהה למנוע המומלץ של עודד:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...ushless_motor_
מבחינת מימדים ונתונים זה נראה זהה, אבל המשקל המצויין שונה ב 10 גרם.
בנוסף מישהו יכול להסביר מה הרעיון במספור של מנוע ,כלומר מה ההבדל בין מנוע 2204 למנוע 2205 , בהנחה שיש הבדל.
תודה
ליאור
המנועים דומים בצורה, אבל שונים
תסתכל בין היתר על משקל המנוע, זה פרמטר שאומר משהו
המנוע מהובי סיטי הוא מנוע נדיר ביותר ביחס כוח משקל, והזמנתי לעצמי את אחד האחרונים שהיה במלאי רק בגלל שאין דברים כאלה
מצד שני, יש ברשותי את המנוע שדוד המליץ מ RC TIMER והוא רוצח... אני הולך לבנות מחדש את המוגי עבורו בשאיפה להגדיל בשקל תשעים ;) ולעשות אותו עוד יותר מהיר
נראה שזה בדיוק אותו מנוע, יש לי גם אותו אבל עוד לא הפעלתי אותו:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...idproduct=6547
היי עודד,
יש לי את המנוע הזה בבית, חדש ללא שימוש, האם הוא יכול להתאים למוגי??
תודה,
גלעד
כן.
יתאים.