-
מתחיל לאבד גובה...
אני לא מהאנשים שמתלהבים ממשהו למשך 3 דקות ואז זונחים אותו ועוברים להתלהב בטירוף ממשהו אחר, אבל יש לי תחושה שכדי להינות מהטסת מסוק אני צריך להסכים להינות ממשהו רק כי כולם אוהבים אותו. 3D.
זה משונה בעיניי שמכשיר שמתקדם טכנולוגית בכל כך הרבה תחומים לא מיושם ליותר מ"צעצוע לפעלולים". זה כמו לחשוב שסקייטבורד יכול רק לעשות סלטות על כל מעקה בשכונה, כשלדוגמא המשיכה שלי לסקייטבורד תהיה דווקא לעובדה שהוא יכול לקחת אותי לעבודה מהרכבת במאמץ מועט, שאפשר לעמוד עליו עם מצלמת וידאו ולעשות אחלה "דולי", והוא אפילו יכול לסייע בהעברת חפצים כבדים או ארגז קניות מהסופר.
לא נוח לי שמשהו כל כך גמיש מעוצב אוטומטית לצורה הפופולרית שלו.
ורק שיהיה ברור - אני הכי מעריך ומתרשם מהיכולות של הפעלולנים, אני מבין את עומק הסוויץ' שצריך לעשות במוח כדי להגיע לשליטה ב(4 פאי כפול ריבוע הרדיוס) מעלות אפשריות של כיוון האף, והפעלולנים שפגשתי הם בעיני פנומנים ואני מקנא ביכולות המנטאליות שלהם, אבל אני לא רואה את עצמי נהנה מזה.
אני מתחיל לחשוב על נטישת התחום, וזה מעציב אותי.
אני טוב בדברים טכניים וויזואליים, אני אוהב לבנות ולחתוך ולהרכיב ולצבוע... השקעתי בוכטה של כסף על מסוק וכל מה שנלווה, שיפצרתי את האמא שלו, למדתי כל מה שיכולתי על כל בורג שלו, ראיתי כל סרטון וקראתי כל דיון לגביו, ואפילו מצאתי שני שטחים נוחים לרחף איתו לא רחוק מהבית, אבל אני חושב שבסופו של דבר הרבה יותר כיף לי להרכיב אותו מאשר להטיס אותו.
מישהו בכלל מבין על מה אני מדבר?
-
תגובה להודעה: מתחיל לאבד גובה...
האמת שלא ממש :(
אבל אני אוהב את הסגנון כתיבה שלך :)
-
זה לא נשמע כמו ירידה מהתחום אלה כמו בן אדם שמתיאש לדעתי
תחכה קצת תלמד
ד"א אתה לא חייב לאהוב סגנון טיסה של אנשים שאתה מכיר אלה לפתח אחד משלך;)
-
האמת, גם אני לא בראש שלך.
מבחינתי, אם היה כפתור שמאפשר לקבל מסוק חדש פיקס בשניה ואוטומטית יירד מחשבון הבנק שלי אותו הסכום שיעלו חלפיו - אני קופץ על המציאה.
אבל, בדיוק כמו שאני מצד אחד של הספקטרום לא אוהב להתעסק בפרטים הטכניים (למעט החלק בהם שנותן לי העשרה ואפשרות לעזור לאחרים שאינם בקיאים) אלא רק בהטסה עצמה - ברור מאליו שיהיו אנשים בצד השני של הספקטרום שייהנו רק מהבנייה, התכנון, התיקון והשיפור ולא כל כך מההטסה.
הטסת מסוקים אינה 3D, מבחינתי להרכיב על המסוק איזה סקייל חביב ולהשתמש בו בכדי לגרור מפרשיות שלט רחוק שנתקעו באמצע האגם כיף בדיוק באותה המידה (אם לא יותר, שכן אני עוזר למישהו ולא סתם 'עושה רוח') כמו לטקטק אותו בגובה מטר וחצי מהרצפה כשהוא בכלל עם האף לאספלט.
מה שכן - אני מאוד מאוד אוהב לראות פתאום שעברתי לשלב הבא. סופ"ש שעבר בקושי העזתי לעשות חצי הקפה ולפתע בום שלוש הקפות בשרשרת. נותן לי להרגיש שהתקדמתי לאנשהו. לכן אני חושב שה 3D הוא תחום שמרתק אנשים - הם אוהבים לראות שיש לאן להתקדם ולנסות להגיע לשם בעצמם.
יכול להיות שאתה מאמין שהתקדמת עד לאן שיש להתקדם בתחום הטכני של המסוקים, והגיע הזמן לעבור הלאה - אבל לדעתי בתחום האווירונאוטיקה יש תמיד לאן להתקדם, מה ללמוד ואיך להשתפר.
אל תתייאש - ובהצלחה! :)
-
אני חושב שהבעה שלך פשוטה - פשוט לעבור לטיסנים
חדוות הבניה והיצירה שם גדולה הרבה יותר מאשר במסוקים
בינינו, אין למעשה "בניה" בתחום המסוקים אלא "הרכבה"
לאחר שהמסוק מורכב, כל ריסוקון הקל ביותר מצריך החלפת חלקים
ובד"כ הם לא זולים
בטיסן, עם מספיק סבלנות ניתן לתקן כל דבר (חוץ מתושבת מנוע והמנוע עצמו)
אתה יכול להתמקד למשל בבנית דגמי SCALE עתיקים ולהעביר שם את מיטב זמנך
-
אני דווקא כן מבין, למרות שאני לא חושב לנטוש את התחום אלא להתקדם הלאה, גם אני כמוך חושב שיכול להיות יותר מאשר 3D.
העניין הוא שזה תלוי רק בך! אם אתה רואה צורך/רצון לפתח את התחום, לפחות אצלך, לכיוונים אחרים אז רק אתה יכול לקבוע מה, איך ולאן.
אם תמצא/יעלה לך רעיון נחמד (ומעשי כמובן) לשימוש במסוק, ספר לי ואולי גם אני אצטרף.
הנה דוגמה אחת למה שאנשים עושים, אמנם ברמה יותר גבוהה אבל עדיין נחמד למדי:
http://www.prweb.com/releases/VECPAV...rweb570799.htm
אני גם חושב שחלק מהעניין הוא החבר'ה שמטיסים איתך (מסוקים!), ואם אין איתך כאלה שנמצאים איתך ודוחפים אותך (וצריך יותר מאחד..) אז לאחר ההתלהבות הראשונית החשק קצת דועך.
אני לא יודע אם אתה מטיס עם חבר'ה אחרים שגם מטיסים מסוקים ולא רק מטוסים, אבל אם לא, נסה להתחבר עם חבר'ה בשטח הטסה קרוב, זה יהפוך את החוויה להרבה יותר טובה לדעתי.
אלעד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל דקל
...
על מה אתה מדבר - אם כבר מדברים על סקיילים - אתה ראית אנשים שבונים סקיילים של מסוקים? ראית איזה 'יצורים' מדהימים הם מוציאים לאויר?
פה אני בטוח שתמצא רעיונות לסקיילים:
http://www.scalerchelis.com/phpBB2/index.php
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל דקל
לאחר שהמסוק מורכב, כל ריסוקון הקל ביותר מצריך החלפת חלקים
ובד"כ הם לא זולים
בטיסן, עם מספיק סבלנות ניתן לתקן כל דבר (חוץ מתושבת מנוע והמנוע עצמו)
מתקנים ה-כ-ל !
-
אני דווקא מאד מבין אותך ואת הרגשתך
יהיה עליל לעבור סף יכולת מסויים, ואז תחווה את הטיסה כמחוברת וכמשך ישיר של היצירה.
אין תחושה טובה יותר מלהצליח לגרום למעשה ידיך לטוס כהלכה...
ואם אתה זקוק לתוספת מוטיבציה, אתה מכיר את הכתובת....
-
יש חוץ מ 3D עוד תחום שזה אירובטיקה
שכולל לופים רולים ועוד כמה פעלולים
לא כולם מסוגלים ל3D
ואתה לא חייב 3D
ואפשר להנות מאד
-
מבין אותך לחלוטין, לפני כ 11 שנים התחלתי להטיס מסוקים.
ולאחר כ 3 שנים עזבתי לטובת הפסקה ארוכה והטסת טיסנים.
לאחרונה נכנס לי ג'וק חדש לראש ורכשתי לי קופטרX על מנת לחזור ולראות האם משהו השתנה אצלי.
תמיד ריתקו אותי הביצועים המרהיבים שהיו מבצעים עם המסוקים (אז היה רק את קסטיאל שהעיז בכלל לעשות משהו), ותמיד שאפתי להגיע לשם, אבל מעולם לא הצלחתי להגיע ליותר מאיזה רול, לופ ואולי איזה משהו שנראה כמו פליפ.
בקרוב כשיגיעו בשעה טובה החלקים של הקופטר, נראה מה השתנה...
-
אייל האם הבעיה שאתה יותר מצליח בצדדים הטכניים ופחות בהטסה?? או שמתסכל אותך לחכות לחלקים שהזמנת יותר מחודש?
נראה לי שרק לפני זמן קצר קנית את ה mCX ונהנת ממנו הנאה צרופה. ועכשיו אתה עם ה Gaui 550 ואולי לא נהנה ממנו כי כבר זה מסוק גדול שפחות זמין להטסה כמו ה mCX.
אולי אתה צריך לחזור צעד אחד אחורה ולקנות mSR (או משהו דומה) כמו שעשה Aviv123.
אולי אחרי שתהנה מה mSR שדורש יותר מיומנות הטסה מה mCX "תדלק שוב על הענין".
:):):)
-
חבר,
קודם אתה צריך לדעת מה תוצאות בדיקת הדם שלך :
אם יצא לך חיובי אל תמכור כלום כי מהר מאוד תגלה שאתה מכור ולא יכול בלי הכל תקופתי.
ואם יצא לך הפוך אתה באמת צריך לחשוב על דילול או רגיעה בתחום עד שתגיע להחלטה.
אני לא חושב שכל מי שמטיס צריך לדעת לכוון עד המיל' או לא יודע מה .יש את "המושלם" שיודע הכל מהכל ויש את אילו שלא.
אתה לא חייב להישתייך לאף אחד מהקבוצות למרות שיש לחץ כל שהוא שחייב לדעת 3D ואם לא אתה לא יודע להטיס או לכוון אתה פחות טוב? שטויות,אתה צריך להנות ממה שאתה עושה ומה שלא יהיה . יש שלא מבינים מה כייף בסקייל הוא יפה וכו' אבל לא עם כולם ניתן לעשות תרגילים שבלעדיהם אחרים משתעממים.
זה קו המחשבה שלי.
-
תודה לכולם על העידוד והעצות.
אולי אנסה לשחק קצת עם טיסנים (את הכתובת של עודד יש לי במועדפים בג'י פי אס)...
שוב תודה. כשיהיה מה להטיס אבוא לבקר בשטחי הסופש"ים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל שפירא
תודה לכולם על העידוד והעצות.
אולי אנסה לשחק קצת עם טיסנים (את הכתובת של עודד יש לי במועדפים בג'י פי אס)...
שוב תודה. כשיהיה מה להטיס אבוא לבקר בשטחי הסופש"ים.
אייל שמע לחבר שעובר את מה שאתה עובר
אני ממליץ לך מכול הלב לנסות את ה MSR
לי אישית הוא החזיר את החיוך ואת אהבה לתחום לאחר שכמעט ונשברתי .
אתמול שרוןX אטיס את ה MSR בבית שלי שאל אותו איזה מסוק ענק .
דחוף את עצמך לצאת מהבית וללכת לשלט רחוק הוא לכול חנות שמחזיקה את ה MSR
אתה לא תצטער
המסוק מגיב כמו מסוק רגיל אך הרבה יותר יציב
הזוויות הפניות והתגובות ילמדו אותך הרבה ולשם שינוי גם תענה .
לאחר 100 !!!מכות נשבר לי מחזיק להבים של 3 דולר .
אני מתחייב לך שלאחר טיסה אחת אתה קונה לך MSR !!
עדכן אותי לאחר שתבדוק את הMSR תגיד לי אם צדקתי
-
במידה ותקנה עם שלט DX6I/7 אני ישמח להדריך אותך איך להפוך את המסוק לחיית אוויר!!
-
אולי אני טועה אבל חלקכם ממש לא מבינים על מה הוא מדבר - לדעתי, זה לא קשור כ"כ ליכולת ההטסה. גם אצלי יש את אותה התופעה כמו שהוא מתאר אבל אני משתדל לא לחשוב על זה, פעם הייתי קם כל בוקר כדי להטיס ולא מפספס יום אחד, עכשיו לא הטסתי כבר מיום שבת שעבר ואני לא ממש מוטרד..
למרות זאת היתה לי התרגשות גדולה ביום שישי כשהבאתי הביתה את ESP 500 החדש שלי. אתמול בערב סיימתי להרכיב אותו (מלבד כמה חלקי אלקטרוניקה שעדיין לא הגיעו) ואני עדיין לא בלחץ להטיס.
מוזר.
אלעד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
אולי אני טועה אבל חלקכם ממש לא מבינים על מה הוא מדבר - לדעתי, זה לא קשור כ"כ ליכולת ההטסה. גם אצלי יש את אותה התופעה כמו שהוא מתאר אבל אני משתדל לא לחשוב על זה, פעם הייתי קם כל בוקר כדי להטיס ולא מפספס יום אחד, עכשיו לא הטסתי כבר מיום שבת שעבר ואני לא ממש מוטרד..
למרות זאת היתה לי התרגשות גדולה ביום שישי כשהבאתי הביתה את ESP 500 החדש שלי. אתמול בערב סיימתי להרכיב אותו (מלבד כמה חלקי אלקטרוניקה שעדיין לא הגיעו) ואני עדיין לא בלחץ להטיס.
מוזר.
אלעד.
אלעד, אתה הולך ונדבק במחלה מאד קשה ונדירה כאן, קוראים לה "שפיות"
כל הסימנים מראים בכיוון הזה.....ראה הוזהרת....אין כמו גילוי מוקדם לטפל היטב בבעייה
-
ביום שבת הייתי בגעש והטסתי
לצערי זה היה יום חורפי כך שמאט מאוד אנשים הגיעו
וזה פגע לי מאוד בהנאת ההטסה
לולה האנשים שמסביב, לתחביב הזה יש הרבה פחות משמהות בעניי
מצא לך מקום שבו תוכל להטיס עם עוד אנשים וחוויה ההטסה תשתפר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל שפירא
אני לא מהאנשים שמתלהבים ממשהו למשך 3 דקות ואז זונחים אותו ועוברים להתלהב בטירוף ממשהו אחר, אבל יש לי תחושה שכדי להינות מהטסת מסוק אני צריך להסכים להינות ממשהו רק כי כולם אוהבים אותו. 3D.
זה משונה בעיניי שמכשיר שמתקדם טכנולוגית בכל כך הרבה תחומים לא מיושם ליותר מ"צעצוע לפעלולים". זה כמו לחשוב שסקייטבורד יכול רק לעשות סלטות על כל מעקה בשכונה, כשלדוגמא המשיכה שלי לסקייטבורד תהיה דווקא לעובדה שהוא יכול לקחת אותי לעבודה מהרכבת במאמץ מועט, שאפשר לעמוד עליו עם מצלמת וידאו ולעשות אחלה "דולי", והוא אפילו יכול לסייע בהעברת חפצים כבדים או ארגז קניות מהסופר.
לא נוח לי שמשהו כל כך גמיש מעוצב אוטומטית לצורה הפופולרית שלו.
ורק שיהיה ברור - אני הכי מעריך ומתרשם מהיכולות של הפעלולנים, אני מבין את עומק הסוויץ' שצריך לעשות במוח כדי להגיע לשליטה ב(
4 פאי כפול ריבוע הרדיוס) מעלות אפשריות של כיוון האף, והפעלולנים שפגשתי הם בעיני פנומנים ואני מקנא ביכולות המנטאליות שלהם, אבל אני לא רואה את עצמי נהנה מזה.
אני מתחיל לחשוב על נטישת התחום, וזה מעציב אותי.
אני טוב בדברים טכניים וויזואליים, אני אוהב לבנות ולחתוך ולהרכיב ולצבוע... השקעתי בוכטה של כסף על מסוק וכל מה שנלווה, שיפצרתי את האמא שלו, למדתי כל מה שיכולתי על כל בורג שלו, ראיתי כל סרטון וקראתי כל דיון לגביו, ואפילו מצאתי שני שטחים נוחים לרחף איתו לא רחוק מהבית, אבל אני חושב שבסופו של דבר הרבה יותר כיף לי להרכיב אותו מאשר להטיס אותו.
מישהו בכלל מבין על מה אני מדבר?
אני חושב שאני ממש מבין אותך ואפילו אוסיף ואומר שיש לי תחושה שקראת את תחושותי ומחשבותי.
אבל אצלי זה כבר ישן וזה גם כנ"ל עם טיסנים .
המסקנה שלי לאחר מליון שנה של הטסות היא: יש לקבל את עובדות החיים -לא כל אחד הוא סטרדיוואריוס
גם אני מצטיין ואוהב את הצד הטכני - ומה לעשות - בצד ההטסות אני חלש.
אבל פה באה מסקנה מאירה ובוהקת - עזוב את השמות 3D או לא משנה מה
תמיד יש לך לאן לשאוף ולהתקדם ע"פ היכולת והקצב האישי שלך.
כשהצלחתי לרחף - השתוללתי משמחה - כי זה היה לי מאוד קשה.
וזה בעצם כמעט כל יכולת ההטסה שלי היום.
ואני מתאמץ להתקדם עוד צעד קדימה - ואשתולל משמחה כשזה יקרה.
וכל זה נובע מההכרה והקבלה וההפנמה שאלוף בהטסה אני לא אהיה.
זה מצער אבל זה מה יש.
אני משער שאתה טוב יותר בבניה מרבים אחרים - תהנה
אנחנו נקנא ביכולת ההטסה שלהם והם יקנאו ביכולת ההבנה לעומק וביכולת הבניה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
drgabbay
ביום שבת הייתי בגעש והטסתי
לצערי זה היה יום חורפי כך שמאט מאוד אנשים הגיעו
וזה פגע לי מאוד בהנאת ההטסה
לולה האנשים שמסביב, לתחביב הזה יש הרבה פחות משמהות בעניי
מצא לך מקום שבו תוכל להטיס עם עוד אנשים וחוויה ההטסה תשתפר
צודק ב 100%
גם אני אחרי שחרשו את ברנר וכבר הייתי בשטח הטסה ולא היה שם איש מלבדי
זה היה הרבה הרבה פחות כיף
ממליץ לך מאוד להטיס עם אנשים טובים ולהרגיש שמה כמו בבית;)
בהצלחה
יוסי
-
"שלום קוראים לי לירן ואני לא מטיס 3D"
לטעמי, מטיס כזה או אחר לא נמדד עפ"י המהירות שבה הצליח להטיס 3D. כן, אפילו אם נראה לך שכולם משדרים שכך הדבר. אני עדיין מאמין שבחיים צריך לעבוד קשה בשביל להשיג, בניגוד גמור לתופעת ה"כוכב נולד" שכל זאטוט/ה צריך כבר להגיע לפיק שלו בגיל 10, "תבנה לי תכוון לי רק תן לי לתלות את השלט על הרצועה" ומהר מהר להטיס 3D. לא כל דבר צריך לקרות מהר מהר בחיים.
אני חושב שאם מצאת לך תחביב (כמו זה שכולנו שותפים לו) שגורם לך להנאה ויקח לך הרבה זמן למצות אותו הרי זה משובח. מה יהיה כל הכיף אם כולנו נשלוט מייד על ההתחלה בכל התרגילים שקיימים בספר? מה יאתגר אותנו להמשך? לכן, אם אתה נהנה מעצם העניין ולדעתי ההטסה זה עצם העניין, למרות שכפי שציינת יש גם את החלק המכאני שהוא מהנה לא פחות, אז תתרווח לך "בכורסה" ותנשום עמוק, כי יש לאן לשאוף ובמה להתנסות בתחביב הנפלא הזה. וגם אם לא תטיס אף פעם 3D, ואגב אני כבר 10 שנים בתחום ועדיין לא הגעתי לזה, אז לא קרה כלום. תהנה ותתגאה במה שכן תשיג, ומה שתשיג זה שלך לנצח. :) אם עצם ההטסה לא כל כך מהנה אותך זה כבר סיפור אחר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נח נח
מתקנים ה-כ-ל !
נוח, מה בדיוק מתקנים?
TAIL-BOOM מחליפים
גלגש - מחליפים
להבים ראשיות - מחליפים
להבי זנב - מחליפים
ספינדל - מחליפים
ציר ראשי - מחליפים
רצועה - מחליפים
שכחתי משהו? :D
-
טוב אז ככה ....הרבה אנשים שמכירים אותי מקרוב שואלים האם לא חבל על הכסף?כמה בזבזת...
יכולת לקנות את זה ואת זה...
בחורה אחת אמרה לי נו אז זה באויר ומה??? אז אתה עושה גלגול ככה וככה ומה ?
:rolleyes:
התחלתי עם טיסן דלק ועוד אחד..... ואז זנחתי את התחביב למספר שנים
לאחר תקופה חזרתי לטיסנים חשמליים שוב זנחתי לתקופה ...חזרתי ...זנחתי
לבסוף נכנסתי לתחום המסוקים
היו רגעים שהתייאשתי היו זמנים שהזמנתי טיסן אחת לשבוע..כי רציתי את הכל..כדי להתרגש מחדש..היו זמנים שממש לא התחשק כבר..
היו זמנים שמה שהיה לי בראש זה לצאת להטיס...וזה מה שהיה לי בראש כל השבוע...הייתי מתפלל שלא יהיו רוחות..שלא ירד גשם ..מחכה לרגע המיוחל....
אבל....מה שמחזיר אותי תמיד זה אותה אהבה לראות משהו באויר..:D אי אפשר להסביר את זה...
לא חייב ליהיות איש פעלולים או להתחרות...אני למשל אוהב לצאת לשטח לבד בלי הפרעות
ליהיות בשטח הפתוח ולהטיס משהו...כמובן יש את הצד הטכני שהוא חביב...ותיאוריה אבל לי הכי אהוב הצד המעשי ולא של הבנייה....של ההטסה
אז בעצם הכל תלוי בעניין של האם יש ניצוץ בעניים כשאתה רואה משהו באויר....ואם לא....:eek:
-
אוף, עשיתם לי חשק ללכת לתקן את הקופטר. :(