תעופה בחקירה - בעיה הזויה במערכת הפלייברלס (אליין 3Gx)
יצאתי הבוקר להטיס את ה500. יש לציין שנעשו שני שינויים על המסוק לפני ההטסה- החלפת גיר בסרבו אלבייטור (נטחן באוטורוטציה כמעט מוצלחת) והוספתי טבעת פריט על הכבל של הבקר - הקודמת נשברה לי בעבר והטסתי חצי שנה בלי טבעת פריט.
בכל אופן הטסתי, כיוונתי זנב. נחתתי ואז כשהתכוונתי להמריא שוב המסוק נטה קדימה בחריפות עוד על הקרקע בלי סיבה. סגרתי מנוע, ניסיתי שוב - ושוב נטייה קדימה. ניתקתי וחיברתי סוללה והכל היה נראה בסדר אז המראתי. טוב קצת טיולים בשמיים, העליתי לאיידל עשיתי כמה לופים ורולים כשפתאום - המסוק מתהפך מעצמו בלופ. ניסיתי להתהפך חזרה והמסוק לא ממש הקשיב לי, בשלב מסויים הרמתי הולד והתחלתי להתפלל. מישהו כנראה הקשיב כי באורח פלא כשהגעתי למסוק הוא עמד בין השיחים על הסקידים, שאמנם נשברו אבל עדיין פלא שככה הוא נחת כזכור הוא היה הפוך בשמיים ללא שליטה. אז כרגע מטריד אותי שהמערכת לא נדלקת כשאני מחבר סוללה - מקווה שאיזו הלחמה התנתקה ושלא נדפק הבקר, אבל יותר מטריד אותי מה לכל הרוחות קרה? הטסתי אח״כ את הפאן קאב שלי ואת ה600 עם אותו המשדר (אורורה 9) בלי שום בעיה, ביצעתי בבוקר בדיקת טווח והמקלט הזה (אופטימה 6) נמצא על המסוק כבר כמה חודשים בלי שום בעיות. אין לי סיבה לחשוד בתקלת רדיו. ההסבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה אולי השראה אלקטרומגנטית מטבעת הפריט שעוברת צמוד ל3Gx? (מערכת הפלייברלס שלי ממוקמת על רצפת המסוק). לא היה נראה שאין רדיו כי כשהרמתי הולד המנוע נעצר, היה נראה שמערכת הפלייברלס התחרפנה. חוץ מעניין טבעת הפריט - למישהו יש עוד רעיונות מה יכול לגרום לגליץ׳ כזה? הדו״צ מקורי של אליין, אף פעם לא היו לי בעיות איתו
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
-------------------------------
T-rex 500E 3GX - למכירה
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
תגובה: תעופה בחקירה - בעיה הזויה במערכת הפלייברלס (אליין 3Gx)
לי זה נשמע כמו הלחמה שיצאה ממקומה, או קצר היכנשהו, בכל אופן לדעתי ממש לא קשור העניין של הטבעת פריט.
יש סיכוי קטן שאולי הדלקת את המסוק ורק אח"כ את המסוק או שלחילופין אחרי שהדלקת בפעם הראשונה את שניהם כיבית והדלקת שוב את המסוק ?
מסוק רצועה או טורק טיוב?
מה לגבי מגעים רופפים בין המקלט-סרוויים-ג'ירו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Friman
זנב מונע ברצועה. אבל שוב ח׳ברה למה זה קשור? המסוק התהפך בציר הelevator. המגעים לא רופפים בדקתי. השינויים היחידים שקרו מהפעם הקודמת שהמסוק טס זה החלפת גיר בסרבו האלוויטור - ובדקתי גם אותו, הוא עובד תקין, וטבעת הפריט שהוספתי. אופציה אפשרית נוספת היא שמשהו נדפק בסרבו האלווייטור מבחינת הפונטנציומטר שלו או משהו אבל לא רואים שום עדות לזה בבדיקות שלי על הקרקע, נראה שמתפקד בסדר גמור.
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
-------------------------------
T-rex 500E 3GX - למכירה
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
אתה בטוח שהסרוו תקין? ניסית להפעיל עליו קצת בבדיקה? אני הייתי חושד בו ראשון ואח"כ עובר למערכת.
אם גג"ש הסרוו נשבר באוטורוטציה הקודמת, המשמעות היא שהיה עליו עומס מאד גדול. עומס כזה יכול גם להרוס את הסרוו ולגרום לתופעות מוזרות. לפני שנה בערך מוטי ריסק טירקס 700 בגלל סרוו הגה גובה שנדפק בריסוק קודם.
בנוסף לכל זה
הייתי שוקל על התקנת אנטי סטטי לרצועה או להשפריץ ספרי אנטי סטטי על הרצועה
לא הייתי פוסל את האופציה שזה קרה בכלל זה
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נועם ג
בנוסף לכל זה
הייתי שוקל על התקנת אנטי סטטי לרצועה או להשפריץ ספרי אנטי סטטי על הרצועה
לא הייתי פוסל את האופציה שזה קרה בכלל זה
בהצלחה
או שפשוט "תקלף" את כל ציפוי הכרום של ה 3GX (מבפנים ובחוץ) וכך לא יהיה סיכוי שחשמל סטטי יעבור למערכת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Scooter007
או שפשוט "תקלף" את כל ציפוי הכרום של ה 3GX (מבפנים ובחוץ) וכך לא יהיה סיכוי שחשמל סטטי יעבור למערכת.
לא הבנתי אם אתה ציני או לא
אבל בכל מקרה מסוקי רצועה מייצרים חשמל סטטי. על אחת כמה וכמה באקלים החם והלח שלנו
על מנת לבטל ולהימנע מהפרעות החשמלי הסטטי אתה מחבר חוט מהקייס לבום(בזנב) ומהבום בחיבור שלו לפריים למינוס של הבקר מהירות, שם הוא מיתפרק
או פשוט לשדרג לטורק טיוב
בהצלחה
אני מהמר רק על הסרבו נקודה כנראה נדפק
אני חושב על שלושה דברים
1)לבדוק את ההלחמות מתחת לcase של הסרוו + שהפונציומטר מגיב לתנועה הכי עדינה של הסרוו
2)לפרק להבים ראשיות ובזנב לפתוח איידל ולראות אם הסרוו מגיב בצורה טובה תחת עומס, חשוב שגם תזיז את המסוק
ותשחק בסייקליק במשך 4 דקות ככה (כדי לפסול בעיה ב BEC של הבקר)
3) לא כל כך סביר, יכול להיות שהחיישן של הelevator טיפה השתחרר מהמקום שלו
כמו שזה ניראה כאשר החלפת גגש לסרו נשארה חתיכת פלסטיק על אחד ה גלגלים והיא תוקעת את הסרוו
תיפתח שוב את הסרוו ותבדוק שאין שאריות מהגלגל שהוחלף
הפייל סיפ מתוכנת נכון? כי אם לא ,יש מצב שנכנסתה למצב זה , סתם השארה
יש מצבים בהם מערכות פלייברלס מתחרפנות מעצמם עכב רעידות במסוק, אלו יכולות להיות רעידות שקשה מאוד לראות אותם בעיין, רעידות שיכול לנבוע בחוסר איזון קטן בלהבים, מיסב כל שהוא תקול שמכניס רעידות, ברגים משוחררים ועוד .
קרא את הפוסט של עדי שריסק את ה-700 ניטרו על הריצפה עם VBAR, ריסוק שהתגלה כתוצאה של מיסב דפוק שהכניס רעידות.
קרה לי דבר דומה עם ה- beastX בהמראה פתאום המסוק נטה בצורה חדה שמאלה, לאחר שתיקנתי את הרעידות הבעיה חלפה לה .
הבעיה עם דבר שכזה שלחפש את מקור הרעידות זה סיפור מארץ הסיפורים , הייתי מתחיל עם ברגים חופשים , מייסבים, בודק איזון להבים, ועוד עוד עוד עוד ......
לא הייתי מהמר על הפרעות אלקטרומגנטיות.
בהצלחה, ספר לנו איך הבעיה נפתרה :)
אייל
גיל אתה שואל עונה וקובע עובדה בבת אחת!
רד מהטבעת פריט זה לא משם היא לא יוצרת שום השראות
היא מונעת מרעשים קטנים לעבור הלאה. אני לא אכנס אתך להסבר של
אלקטרוניקה.
דע לך שהלחמה קרה תתן תגובה רק לאחר כמה דקות כאשר המגע מתחמם, כך שלא הייתי פוסל
את המערכת...
ממה שאתה מספר המקרה הגיע מהמערכת בוודאות אך את הסיבה יש לגלות!
אייל נתן לך אחלה עצה וכיוון טוב להתחיל איתו.
שיהיה בהצלחה.
פליפים מקשל מכאני\מגעים בסרוו,או לינק מתנתק סבירים רק לכיוון אחד
בהנחה שהסוואשפלייט עם 2 סרוואים קדמיים ואחד מאחורה
איהיו קדימה בריחוף רגיל או אחורה בריחוף הפוך
או הפוך במקרה של 2 סרוואים מאחור ואחד מקדימה ....
זה גם מסביר את ההתנהגות שאתה מתאר
אז לאיזה כיוון היו הפליפים והייתה ישר או הפוך(או יותר נכון קולקטיב שלילי או חיובי)ואיך מסודרת הסוואשפליייט ?