העליתי סרטון שמסביר את הסטאפ של הפאן ג'ט האחרון שלי - 5 תאים עם 1400 וואט - חזק ביותר.
מצטער מראש שההסברים הינם באנגלית - הסרטון נועד לפנות לציבור הבין לאומי.
כי מי שרוצה לבנות פאן ג'ט חזק במיוחד - כאן כל ה"סודות" נחשפים. :)
1400 וואט על הFUNJET הזה...נשמע חזק ביותר, וידאו חובה,ובקצב הזה נחכה גם ל"בום" העל קולי כמובן : )
בום על קולי מתרחש ב 1200 ומשהו קמ"ש.. אני מאמין שבשנים הקרובות איזה dynamic soaring ישבור אותו (וגם את הטיסן) לא מזמן הגיעו ל 600.. וכל שנה יש עוד 20-30 קמ"ש
בום על קולי מתרחש ב 1200 ומשהו קמ"ש.. אני מאמין שבשנים הקרובות איזה dynamic soaring ישבור אותו (וגם את הטיסן) לא מזמן הגיעו ל 600.. וכל שנה יש עוד 20-30 קמ"ש
תרשה לי לתקן אותך קצת,
מהירות הקול היא פונקציה של צפיפות האויר שהיא פונקציה (גם) של הגובה.
ולכן ניתן לשבור את מהירות הקול בקלות יחסית בהטסה של פאנג'ט מעל ההימלאיה למשל:D
השאלה היא גם כמה הפאן ג'ט יטוס מהר באויר דליל בגובה רב, לא ?
הוא יטוס יותר מהר .כמה? זו כבר שאלה אחרת שדורשת חישובים.
דלילות האוויר תאפשר לו למשוך פחות זרם עבור אותו סל"ד ולכן תוכל להוסיף תאים כדברי יגאל בהמשך בכדי להאיץ את המנוע, בנוסף הגרר של המטוס יהיה יותר נמוך כך שתוכל להגיע למהירות גבוהה יותר.
ה"בעיות" שלך יתחילו בשל הגעה למהירות עבר קולית מצד אחד וחוסר בחמצן לך כמטיס מאידך. הכל ברמה התאורטית :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי igalr
זו בעיה מינורית
במידה ולא יהיה מספיק מהיר תמיד אפשר לשדרג ל 6 תאים
או אולי לפי מפתח של תוספת תא אחד לכל אלף מטר .
יגאל,
שמעתי הרצאה בזמנו על שבירת מחסום הקול...דבריך הזכירו לי שהפתרון לחוסר הייציבות סביב מחסום הקול נפתר ע"י מעבר ממיצב גובה+הגה גובה למשטח בודד המשמש גם כמייצב וגם כהגה כנראה בגלל הסיבה שציינת - האם כך הדבר?
יגאל,
שמעתי הרצאה בזמנו על שבירת מחסום הקול...דבריך הזכירו לי שהפתרון לחוסר הייציבות סביב מחסום הקול נפתר ע"י מעבר ממיצב גובה+הגה גובה למשטח בודד המשמש גם כמייצב וגם כהגה כנראה בגלל הסיבה שציינת - האם כך הדבר?
שחר
אהמממ:confused::confused:
אני נאלץ לחלוק עליכם, אלא אם ידידינו ליאור יטיס באויר הדליל דווקא לאט, הרי שבשל האויר הדליל מהירותו תגדל ולכן תנועות ההגאים יצטרכו לקטון.
מאידך נושא החלפת ההגאים למונובלוק, נובע כנראה בין השאר מבעיות גלי הלם ומניפות התפשטות שמתפתחים בעקימון העליון/תחתון של מערכת ההגה + מייצב בשל תנועת ההגה.
אחת הבעיות במקרים אלו בהתקרבות גדולה למהירות הקול הוא היפוך הגאים. (הווה אומר תנועת הגה למשיכת אף מייצרת הורדת אף וכו'.)
עוד דבר קטן, היות והפאנג'ט מוטס עדיין ע"י פרופ מגבלתו תהיה התפתחות מהירות הקול בקצה להב הפרופ הרבה הרבה לפני שהכלי יגיע למהירות הקול.
בדיחה עוד מתקופת התואר הראשון שלי: (לצערי במתמטיקה)
תמטיקאי ופיזיקאי נמצאים בתחילת חדר ובקצה השני ישנה בחורה שאליה הם רוצים להגיע. המתמטיקאי מוותר מראש על הבחורה לא משנה כמה הוא ילך לכיוון הבחורה הוא לעולם לא יגיע. (בכל זאת הוא מתמתיקאי) לעומת זאת הפיזיקאי מתחיל לצעוד. כשהמתמטיקאי שואל אותו למה הוא בכלל מנסה, הפיזיקאי עונה לו “נכון שלעולם לא אגיע, אבל אני אתקרב מספיק לכל צורך מעשי”.
זו בעיה מינורית
במידה ולא יהיה מספיק מהיר תמיד אפשר לשדרג ל 6 תאים
או אולי לפי מפתח של תוספת תא אחד לכל אלף מטר .
יגאל,
זאת בכלל לא בעיה... להבדיל ממנוע דלק, שהספקו יורד ביחס ישר לצפיפות האויר, מנוע חשמלי לא רק שלא יחלש בגובה רב; הספקו אפילו יגדל, עקב התנגדות אויר פחותה לסיבוב הרוטור...
...שים עליו מדחף גדול, איזה 16x14 לדוגמא, וטוס גבוה...:)