אני בא מתחום החשמליים ויש לי שאלה : אני רואה שברוב מסוקי הדלק המיכל יושב קצת מאחורי מרכז הכובד (הציר הראשי). זה לא מונע ממאכז הכובד להיות אחואי תוך כדי טיסה, כאשר המיכל מתרוקן ?
אני בא מתחום החשמליים ויש לי שאלה : אני רואה שברוב מסוקי הדלק המיכל יושב קצת מאחורי מרכז הכובד (הציר הראשי). זה לא מונע ממאכז הכובד להיות אחואי תוך כדי טיסה, כאשר המיכל מתרוקן ?
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
Boogle ולא Google קפיש?
על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.
בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי
כמובן שמרכז הכובד משתנה עם השינוי בכמות הדלק במיכל. ככל שמפלס הדלק יורד, מרכז הכובד הופך להיות קדמי יותר. זו הסיבה שברוב המסוקים כיום מיכל הדלק אמנם ממוקם מאחור אבל קרוב ככל הניתן לציר המרכזי (שם אמור להיות מרכז הכובד) כך ששינוי במפלס הדלק ישפיע כמה שפחות על מרכז הכובד.
השינוי המשמעותי יותר בעת שינוי במפלס הדלק הוא השינוי במשקל המסוק (או יותר נכון לומר מסת המסוק) שיכול להשפיע על תגובות המסוק בזמן הטיסה.
Gaui X7
Scorpion Power System
V-Bar 5.2 Pro
Futaba 8FG
אמנם לא מדובר בהבדל גדול מאוד אך ניתן להרגיש הבדלים בטיסה בהשוואה בין מסוק מתודלק מלא לבין מסוק עם מיכל כמעט ריק.
מיכאן יוצא שמומלץ מרכז כובד במרכז, במיכל חצי מלא, שיטה קלה לבדיקה של מרכז הכובד הי על ידי הרמת המסוק ואחיזה במערכת הראש בלבד והטית המסוק על הצד,סקידים הצידה,