מי שיפתור נכונה יזכה בזוג קונקטורים DEANS עם החספוס
1. כל מספר ראשוני גדול מ 3 , אם נעלה אותו בריבוע ונוריד אחד, התוצאה תתחלק ב 24 ללא שארית. (בדוק, ניסיתי על מספרים מעל מיליון ותמיד עובד). איך מוכיחים את זה ? (רמת קושי : קלה-בינונית)
2. איך ניתן להחזיק ביד בקבוק זכוכית עם מים רותחים בתוכו ולא להיכוות ? (בלי חארטות כמו כפפות, להחזיק מהפיה ושתויות כאלה. הסבר (טריק) פיזיקלי נטו). (הקרדיט לגידי פג'רו שיש לו את הכלים בבית להוכיח לי את זה)
3. יהי בלון, נגיד הליום. מאיפה יוצא ההליום לאט לאט ? מהקשר ? מה התופעה הפיזיקלית שגומת לזה ?
4. יהי לוח שחמט שהורידו לו 2 משבצות מהקצוות של אחד האלכסונים (כלומר 8X8 ללא 2 מהפינות הנגדיות. ה 2 הנגדיות האחרות נשארו - יעני נשארו 62 משבצות). האם ניתן למלא את הלוח עד אפס מקום על אבני דומינו בגודל של שתי משבצות על משבצת אחת ? איך מוכיחים שכן או שלא ?
5. יהי מוט באורך מטר. על המוט 200 נמלים בגודל נקודתי. כל התנגשות חזיתית בין 2 נמלים גורמת לשניהן לשנות כיון. מהירותם קבועה. אם נמלה (כלשהי) תהיה על המוט לבד ותלך מקצה אחד לשני יקח לה שעה להגיע (ואז ליפול). נמלה שמגיעה לקצה נופלת.
בהנחה שמיקום הנמלים בהתחלה (זמן 0) הוא אקראי על המוט, תוך כמה זמן יתרוקן המוט ? נא להסביר איך הגעתם לתשובה.
6. תנו לי בשלוף, תוך מחשבה קצרה בלבד, 1000 מספרים רצופים (ממש רצופים כמו 4,5,6) שבטוח שכולם
לא ראשוניים.
זה מיטב החידות שאני מצליח לחשוב עליו כרגע. ממש תאווה למהנדסים

אנא - רשמו את פתרונותכם בלבן או שקוף כדי שאנשים יוכלו לחשוב ולקרוא רק עם מסמנים את הטקסט.
בהצלחה.