הסקר הגדול - איך התחלתם?
הי כולם
נראה לי שהשאלה "רוצה להתחיל בתחביב - מה לקנות?" היא נושא השרשורים הכי נפוץ כאן בפורום. בד"כ השרשורים האלה מביאים לאותה תוצאה - כמה המלצות ורעיונות, כמה הפניות לנעוצים, כמה הצעות לשיחה אישית והרבה השמצות של כל אלה (כולל ההצעות להתקשר ולדבר על זה)
מנסיון של מתחיל שקרא לא מעט שרשורים כאלה - רק מבלבל יותר... 
לכן אני מציע דבר פשוט - כל אחד יכתוב על ההתחלה שלו, בלי להתייחס לאחרים. כל אחד יכתוב:
1.ממה הוא התחיל (סימולטור, מסוק ראשון, באיזה סטאפ, לבד/עם מדריך וכו').
2. מה הוא חושב על ההתחלה הזאת עכשיו ("היה טוב", אפשר היה אחרת וכו').
3. לאן הוא המשיך משם (מסוקים נוספים...)
4.איפה הוא עכשיו (יכולת הטסה).
כך המטיס המתחיל יוכל (1) לראות כמה אפשרויות להתחיל בתחביב, בלי להתעמק בריבים בסגנון "מותג/חיקוי סיני", "עזרה/שיווק מסחרי וכו'" (2) לדעת שככה אנשים התחילו את הדרך (והם לא שופטים על מה שמתחיל צריך ממרומי הנסיון שלהם).
אני אתחיל (תרתי משמע
):
התחלתי מסימולטור פשוט ביותר (FMS) ומסוק Honey Bee FP. ה-FMS לא איפשר יותר מדי אימון (מלבד הכרת סטיקים בסיסית) והוחלף ב-RC HeliSim ואח"כ ב-ClearView, שבהם אני משתמש עד היום. ה-HBFP איפשר ללמוד ריחוף בסיסי ותחילת טיסה קדימה במחיר אחזקה נמוך יחסית (עשרות דולרים בודדים - רוב הריסוקים נגמרו בהרמת המסוק, יישור הלהבים והמשך טיסה
). אבל הגלל הרגישות הגבוהה של הכלי לרוח (רוב הזמן הטסתי בתוך חניון תת-קרקעי) החלטתי שאני רוצה להגיע למשהו קצת יותר רציני. קניתי את הקופטר שאת התצורה שלו אפשר לראות בחתימה שלי. כל הזמן הזה הטסתי לבד (ואני ממשיך כך...
). היום אני מטיס הרבה בסימולטור ומקווה לצאת מרצף ריסוקים מעצבן עם הקופטר ולהתחיל ללמוד אוירובטיקה. חוץ מזה - בתוכניות מסוק CP שני (ככה"נ 500) וקרקוע סופי של ה-HBFP.
זהו... תורכם.
הרוטור הוא רק מאוורר ענק - עצור אותו ותראה איך הטייס מזיע...
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Great Planes Super Sportster EP
Futaba 7C 2.4GHz