מכיוון שהתחלתי ממש להנות מהתחביב רציתי לשתף אתכם איך התחלתי ואיפה אני כיום... שיהיה לכם קריאה מהנה
[לנוחיותכם, המשפטים העיקריים מודגשים ולכן אם אין לכם זמן, תוכלו להבין את הפוסט מקריאת משפטים אלו]
לפני שלוש שנים חלמתי על "מעופף" על שלט רחוק[טיסן או מסוק] ובחופש בגדול הצלחתי לשכנע את הוריי לקנות לי.
כמו כל מתחיל, פרסמתי נושא בפורום וחברי הפורום המליצו על מסוק 450.
כטירון חסר ניסיון הלכתי לחנות בארץ וסגרנו על HK450.
המוכר נתן לי מסוק שלא טס ובכל פעם החליף לי לחלק אחר.
בכל פעם שהמוכר החליף משהו, התקשרתי לעודד והוא ליווה אותי והסביר את מהות פעולתו של המוכר בכל שלב.
אחרי שבפעם השלישית קיבלתי מסוק שלא טס, דיברתי שוב עם עודד: הוא זמין אותי לבוא אליו והבטיח שאצא ממנו עם מסוק טס.
לאחר מה שקרה עם המוכר, כבר לא האמנתי לאף אחד בתחום הזה, וגם לא לו ולכן אמרתי שלא ניפגש.
לאחר כחודש, המסוק התחיל להעלות אבק... דיברתי עם אבא שלי וסיכמנו שנלך אליו.
נסענו שעתיים לביתו של עודד. עודד קיבל אותנו יפה ומיד ניגש אל המסוק.
בדק וראה ומיד התחיל במלאכת העבודה.
ישבנו שעות על המסוק שבהם עודד מיקם מחדש את האלקטרוניה ודיגם את המסוק בחיווט מסודר.
עם המון סבלנות, עודד הסביר לי בכל שלב מה הוא עושה ונתן לי לנסות.
ובסופו של דבר, כיוונו את המסוק.עודד הסביר לי מה לעשות וכיצד באמת ללמוד ויצאנו להטיס. פשוט לא האמנתי. הייתי מופתע. באמת המסוק טס! לא סתם טס.. טס בצורה טובה!
חזרתי חזרה הביתה שמח ומבסוט.
מאז שאני הייתי אצל עודד, אני מטיס כל יום לפחות סוללה אחת ובשבועיים האחרונים, 2-3 סוללות ללא נחיתה וללא ריסוקים.
לפני יומיים התחיל לי שוב בעיות עם הבקר[ פרסמתי פוסט בפורום והמליצו לי על בקר חדש].
לא ידעתי מה אני מקבל עם הבקר ולכן שוב, התקשרתי לעודד והוא הקדיש לי את זמנו והסביר לי בסבלנות איך ומה צריך להזמין.
[לסיכום: ]
כמו שראיתם, כניסתי לתחביב הייתה ממש קשה ולכן אני רוצה למנוע זאת מאחרים.
לי היה חסר איש שידריך ויכוון אותי ללמוד להטיס.
חיפשתי אנשים שידריכו אותי כמו המוכר אבל כל הזמן המדריך הנכון היה מתחת לאפי: עודד.
עודד באמת הדריך אותי ולימד אותי כיצד ללמוד בצורה בטוחה.
ובאמת שתקצר היריעה מלכתוב ולכן אסיים בהמלצה:
אם אתם צריכים עזרה בתחילתו של התחום ומחפשים מדריך, עודד הוא האיש.
בברכה, עמירם.
מטיס בהנאה HK450.
![]()