זו הפעם השניה שבורג האוחז להבים בגריפ הM4 נשבר לי באוויר. אחרי שנה או יותר ולא באותו מסוק. כניראה שהבורג שמגיע בקיט ואני מדבר על טירקס 600 לא מתאים לעמוד בעומסים הנ"ל.למזלי בשני המקרים לא ספגתי ריסוק אך אני ממליץ לרענן אותם מידי תקופה.
זו הפעם השניה שבורג האוחז להבים בגריפ הM4 נשבר לי באוויר. אחרי שנה או יותר ולא באותו מסוק. כניראה שהבורג שמגיע בקיט ואני מדבר על טירקס 600 לא מתאים לעמוד בעומסים הנ"ל.למזלי בשני המקרים לא ספגתי ריסוק אך אני ממליץ לרענן אותם מידי תקופה.
גם לדעתי זה חשוב להחליף ברגים כל תקופה, בכל המסוק, לעומת זאת אני מטיס עם הטירקס 600 שלי כבר שנתיים עם אותם ברגי M4 וטפו טפו לא קרה עוד כלום. יכול להיות שאתה עובד בסל"ד גבוה מדי? יכול להיות שספגו מכה ולא הוחלפו? נשמע מוזר וגם מסוכן.
בכל אופן תודה על הטיפ!
אין צורך להחליף את כול הברגים.זה מיותר.אבל אני כן מיתכוון להחליף את ברגי הM3 שעל הציר הראשי.בגג"ש ובראש.ארבעת אילו בעלי הצוואר החלק לדעתי כדאי.
מקרה מאוד מוזר ותמוה..אבל כמובן שנלמד!
לא מוזר .יש על הבורג עומס של גזירה חזק.בסוף הוא ניכנע.
זה תופעה לא שחיכה אבל גם לא מוזרה במיוחד!
כל מטיס צריך להחליט על תקופת החלפה של הברגים המועדים לגזירה ע"פ סגנון ההטסה
ושעות הטיסה.
כשאני שירתתי בטייסת מזלט"ים הוחלט על החלפת פריטים מסויימים לפי שעות טיסה... גם
פה אנחנו צריכים לפעול בהתאם.
ציקי איבדת ריכוז ?![]()
וכנוהל בטיחותי צריך להחליף
לא רק את הברגים אלה גם צירים,
מיסבים, ספינדל וכדומה....
בכבוד רב,
שגיא אדיר
T-Rex 700N LE
V-Bar SL Pro
Ys 120 3D
DX8
תלמד מאתמול, תחיה את היום, תקווה למחר והכי חשוב תהנה מהחיים !
Fly Hard Fly Low Fly 3D All The Way
נשמע באמת מוזר, לדעתי התופעה היא אינה שחיכה אלא איכות לא טובה של ברגים. שימו לב שלא ניתן להחליף כל בורג במסוק בבורג רגיל דוגמאת בורג הjesus bolt אשר עובר תהליך חיסום.
המקרה המתואר כאן באמת נשמע מוזר מכיוון שאני ועוד רבים לפני כחמש שנים הטסנו מסוקי 90 עם להבי 700 כאשר ברגי M4 מחברים בין הלהבים לגריפים ללא שום בעיה ועמדו גם בהרבה ריסוקים ללא החלפה.