שלום.
אני מבין ש VR זה ווסת שמשתמשים בו (בין היתר) להנחית את ה Output של הליפו (7.4) לקיבולת של המקלט (עד 6).
לא הצלחתי להבין מזה UBEC ומה היתרון שלו על VR.
תודה!
שלום.
אני מבין ש VR זה ווסת שמשתמשים בו (בין היתר) להנחית את ה Output של הליפו (7.4) לקיבולת של המקלט (עד 6).
לא הצלחתי להבין מזה UBEC ומה היתרון שלו על VR.
תודה!
ואתה קורא לעצמך THEGEEK....
להלן רגולטור:
בתמונה יש 2 רגולטורים ליניאריים, לשניהם מתח יציאה של 5V, הם קיימים בעוד מגוון מתחים, גדלים וצורות (קייסים)
יש סוג נוסף של רגולטורים הנקראים רגולטורים ממותגים (SWITCH), לא ניכנס לזה...
להלן BEC:
כל BEC מכיל בתוכו רגולטור אחד או יותר, ליניארי או ממותג, ביחד עם רכיבים לייצוב המתח והזרם, גופי קירור ועוד שטויות.
תודה.
אז אם הבנתי נכון, זה פשוט VR מתוחכם יותר?
אני יכול להסיק שע"מ לחבר מקלט ל LIPO, ה UBEC זו האופציה הטובה ביותר?
לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
רגולטור (או VR) כמו שאתה קורא לו, זה השם של הצ'יפ שיושב בתוך כל BEC שקיים בשוק...
יש סינים עילגים שכותבים REGULATOR במקום לכתוב BEC, אל תשים לב לזה.
נעשה את זה יותר פשוט, איזו סוללה יש לך ולאן אתה רוצה לחבר אותה?
אוקי, תודה.
אין לי סוללה, מנסה להחליט אם עדיף לרכוש LIPO ו BEC או סוללת NIMH רגילה כסוללת מקלט / סרוואים.
אני יודע ש NiMH אני טוען עם שנאי רגיל.
בשביל LIPO אני מחוייב במטען ייעודי נכון?
כן
לאיזה טיסן אתה צריך את זה?
לטיסן ניטרו.
נראה שהאופציה העדיפה והזולה היא NiMH.
אלא אם אני יכול לטעון LIPO בשנאי ביתי רגיל?
אם מדובר בטריינר\ טיסן פשוט מבחינת סרוואים רגילים אנלוגיים ולא דיגיטליים, סוללת ניקל מטאל תתאים
עצור
קודם תבין מה ההבדל בין UBEC לבין REGULATOR
Regulator - מוריד את מתח הכניסה בצורה לינארית כלומר זרם הכניסה שווה לזרם היציאה. משמע, הוא מתנהג כנגד לכל דבר שמשנה את התנגדותו תוך כדי עבודה על מנת לספק מתח יציאה קבוע ויציב גם אם מתח הכניסה משתנה. היתרון שלו - פשוט, זול ואמין. החיסרון - ההפרש בין מתח הכיסה למתח היציאה כפול הזרם הנצרך מתפזר בצורת חום - כלומר בזבוז הספק שגורם לכך שלא תוכל לצרוך הרבה הספק מהתקן כזה אלא אם דאגת למנגנוני איוורור מתאימים שמוסיפים משקל וגודל.
UBEC - מוריד (או לעיתים אף מעלה) את מתח היציאה לרמה קבועה מראש (5 או 6 וולט) אולם מבצע זאת באמצעות מיתוג שטוען/פורק קבל או סליל ולאחר סינון מתקבל מתח יציב ביציאה. הנצילות של ההתקן הזה טובה פי כמה (מעל 90%) ולכן רוב האנרגיה הנכנסת היא זו שאתה צורך. הדבר חוסך את בעיית החימום ובזבוז ההספק. ומהתקן כזה ניתן לצרוך הספקים גבוהים יחסית לגודלו.
UBEC הוא הפתרון הנפוץ
עכשיו אתה יכול להחליט
גבי
אתה מבולבל עד מאוד, ז"א יש פיסות של נתונים נכונים, אבל מבולבל.
רגולטור, ליניארי או ממותג, הוא לא יותר מרכיב אלקטרוני ("ג'וק"), או "מעגל משולב" אם תרצה...
BEC הוא שם כללי לרכיבים שתפקידם להפחית מתח למערכות הטיסן השונות (הוא יכול להיות מובנה בבקר או עצמאי)
VOLTAGE BOOSTER הוא רכיב שתפקידו להגביר מתח, נכון, הוא עושה שימוש ברגולטור ממותג, זהה לזה שבBEC הממותג, אך מערך ה"רכיבים התומכים" של הרגולטור שונה ומיועד למשימת העלאת המתח.
רכיב הBEC, בין אם הוא עצמאי או מובנה, יכול להתבסס על רגולטור\ים ליניאריים, אז הוא יהיה BEC ליניארי או רגולטור\ים ממותגים, אז הוא יהיה BEC ממותג.
נכון להיום רוב רכיבי הBEC העצמאיים בשוק הם ממותגים (ושמם יכול לנוע בין UBEC, SBEC, BEC, REGULATOR וכו' וכו', תלוי בסיני שהחליט על השם של המוצר)
כניראה שלא הבנת לא את השאלה ולא את התשובה
השואל שאל מה ההבדל בין VR לבין UBEC
השאלה היתה ברורה מאד ולא צריך להיכנס לפינות של מינוחים מדוייקים שלא משרתים את המטרה.
אני עוד לא ראיתי UBEC שמבוסס על VR וגם אם יש כזה, זו חיה נדירה שלא רלוונטית לפוסט שנכתב.
תשתדל לקרוא לעומק לפני שאתה נותן ציונים (פעמיים באותו פוסט) ונסה להיות ענייני ולנסות להבין למה התכוון השואל במקום להיתפס למילים.
גבי*
וואו, מדהים...
VR- כינוי למעגל משולב\ג'וק\צ'יפ שתפקידו להגדיל או להקטין מתח, השיטה לא רלוונטית (ליניארי או ממותג)
BEC- כינוי למערכת אלקטרונית\חשמלית בתחום הטיסנים (הכוללת בתוכה רכיב\ים מסוג VR) שתפקידה להפחית מתח מרמה X לרמה Y, סוגי הBECים השונים פותרים את הנ"ל בצורות שונות.
אכן מדהים
VR זה voltage regulator הווה אומר מייצב מתח. זה רכיב או התקן לינארי להורדת מתח.
UBEC הוא התקן אספקת מתח שמבוסס על רכיב DC to DC ולכן יכול להעלות או להוריד
אבל כל זה לא רלוונטי כי שוב עוסקים במילים במקום לתת תשובה עניינית. השואל שאל מה ההבדל בין מייצב מתח לבין UBEC וע׳פ השאלה ניתן להבין בקלות שהתכוון ברמה הפונקציונאלית ולא המילולית. מאחר והוא מחפש פתרון עבור הטיסן שלו.
אחרת היה כותב את השאלה בבלוג של אבשלום קור
אהבתי את "אחרת היה כותב את השאלה בבלוג של אבשלום קור"
בכל מקרה........
VR וBEC הם 2 דברים שונים.... זה כמו להשוות בין אצטרובל לעץ אורן.... אז סבבה, על עץ אורן יש אצטרובלים, אבל מה הקשר???????
המינוח הנכון לשאלה המקורית היה משהו כמו "מה ההבדל בין BEC ליניארי לBEC ממותג (SBEC)"
UBEC זה ראשי תיבות של UNIVERSSAL BATTERY ELIMINATOR CIRCURT או "מעגל חיסור סוללה אוניברסלי", זה השם שניתן בהתחלה לכל מעגל BEC שלא יושב בתוך הבקר (יעני BEC עצמאי, בלי קשר להיותו ליניארי או ממותג)
מילא השאלה היתה על SBEC- SWITCHING BATTERY ELIMINATOR CIRCUIT, שזה באמת BEC ממותג אל מול LINIAR BEC, שזה באמת BEC ליניארי.
בכל מקרה, כמעט כל BEC "אוניברסלי" היום הוא ממותג (SBEC), וVR, עוד פעם, זה הכינוי של הג'וק שיושב בתוכו.
וכן חשוב לדעתי המינוח הנכון כאשר כותבים כאן, באותה מידה שלא תיכנס למשכן הכנסת ותתחיל לקשקש שם בשפת רחוב, אני מקווה.
יש פה מליון פרשנויות שונות לאותו מושג, אולי אחת מהן נכונה, ולכן עוסקים במילים...
gmagnezi, כתבת - "VR זה voltage regulator הווה אומר מייצב מתח. זה רכיב או התקן לינארי להורדת מתח" , אבל יש פה הרבה ואני ביניהם שחושבים שזו לא הגדרה נכונה. אלא ש VR זה שם כללי שאינו מוגבל למייצבים לינאריים, אלא כולל גם ממותגים, וגם Step-up ...
מסכים עם גבי ש גם UBEC וגם VR הם מונחים מאד רחבים וכלליים, ולכן, גם לדעתי, כמו שנשאלה השאלה המקורית, אי אפשר לענות עליה, היא קצת כמו "מה ההבדל בין שפן?" (ואני לא אומר את זה כדי לזלזל במי ששאל את השאלה, זה בסדר להשתמש במונחים לא מדוייקים כשלא מתמצאים בתחום מסויים, אבל עדיף לא לענות בהחלטיות תשובות לא נכונות, ויש פה כמה כאלה)
נערך לאחרונה על ידי AmitB; 26-05-2011 בשעה 20:44:49.
מרוב תשובות נשכחה השאלה
״שלום.
לא הצלחתי להבין מזה UBEC ומה היתרון שלו על VR.״
אבל עזוב. אני חושב שמיצינו
גבי
תמיד העדפתי חמישיית סוללות ניקל (עוד קצת מהירות בתנועה לא מזיקה אף פעם)
אבל כן, סוללת 4 תאים תספיק, יש אצל הסיני ב3 או 4 דולר לדעתי סוללת 4 תאים מוכנה...
VR = BEC = UBEC = SBEC
VR = VOLTAGE REGULATOR
BEC = BATTERY ELIMINATOR
UBEC= ULTIMATE BATTERY ELIMINATOR
SBEC = SUPER BATTERY ELIMINATOR
יכול להיות ממותג ויכול להיות ליניארי
זה בערך כמו לשאול מי המלך האמיתי
מלך הפלאפל
או
מלך מלכי הפלאפל