ציטוט נכתב במקור על ידי gmagnezi צפיה בהודעה
עצור
קודם תבין מה ההבדל בין UBEC לבין REGULATOR
Regulator - מוריד את מתח הכניסה בצורה לינארית כלומר זרם הכניסה שווה לזרם היציאה. משמע, הוא מתנהג כנגד לכל דבר שמשנה את התנגדותו תוך כדי עבודה על מנת לספק מתח יציאה קבוע ויציב גם אם מתח הכניסה משתנה. היתרון שלו - פשוט, זול ואמין. החיסרון - ההפרש בין מתח הכיסה למתח היציאה כפול הזרם הנצרך מתפזר בצורת חום - כלומר בזבוז הספק שגורם לכך שלא תוכל לצרוך הרבה הספק מהתקן כזה אלא אם דאגת למנגנוני איוורור מתאימים שמוסיפים משקל וגודל.
UBEC - מוריד (או לעיתים אף מעלה) את מתח היציאה לרמה קבועה מראש (5 או 6 וולט) אולם מבצע זאת באמצעות מיתוג שטוען/פורק קבל או סליל ולאחר סינון מתקבל מתח יציב ביציאה. הנצילות של ההתקן הזה טובה פי כמה (מעל 90%) ולכן רוב האנרגיה הנכנסת היא זו שאתה צורך. הדבר חוסך את בעיית החימום ובזבוז ההספק. ומהתקן כזה ניתן לצרוך הספקים גבוהים יחסית לגודלו.

UBEC הוא הפתרון הנפוץ
עכשיו אתה יכול להחליט

גבי
אתה מבולבל עד מאוד, ז"א יש פיסות של נתונים נכונים, אבל מבולבל.

רגולטור, ליניארי או ממותג, הוא לא יותר מרכיב אלקטרוני ("ג'וק"), או "מעגל משולב" אם תרצה...

BEC הוא שם כללי לרכיבים שתפקידם להפחית מתח למערכות הטיסן השונות (הוא יכול להיות מובנה בבקר או עצמאי)
VOLTAGE BOOSTER הוא רכיב שתפקידו להגביר מתח, נכון, הוא עושה שימוש ברגולטור ממותג, זהה לזה שבBEC הממותג, אך מערך ה"רכיבים התומכים" של הרגולטור שונה ומיועד למשימת העלאת המתח.

רכיב הBEC, בין אם הוא עצמאי או מובנה, יכול להתבסס על רגולטור\ים ליניאריים, אז הוא יהיה BEC ליניארי או רגולטור\ים ממותגים, אז הוא יהיה BEC ממותג.

נכון להיום רוב רכיבי הBEC העצמאיים בשוק הם ממותגים (ושמם יכול לנוע בין UBEC, SBEC, BEC, REGULATOR וכו' וכו', תלוי בסיני שהחליט על השם של המוצר)