רעידות בהמראה
ראשית גרף המצערת לא צריך להיות לינארי, זו טעות וזה בעייתי למערכת הפלייברלס ובעיקר לזנב. השינוי במהירות הראש בהעלאת סטיק הקולקטיב מבלבלת את הג׳יירו היות והיא מוסיפה טורק מעבר למה שנוסף בלאו הכי משינוי הפסיעה - איתה מתוכנן הג׳יירו להתמודד. בנורמל גרף המצערת צריך לעלות באופן תלול יחסית מ0 בקצה התחתון לאיזור ה70-80% מצערת בנקודת הריחוף לפי הנוחות שלך ומשם להתמתן עד לכדי כמעט גרף שטוח עד קצה הסטיק העליון, בנורמל אפשר להגיע עד 85-90%, אין צורך להגיע ל100% מצערת בנורמל. באיידל עקומת המצערת צריכה להיות בצורת V כשהקצוות העליונים סביב 85-90% (באיידל 1) והקצה התחתון נמוך מהם ב5-10%. ככה לכל אורך הטיסה מעבר להגעה לריחוף מהירות הראש נשארת פחות או יותר דומה, העלייה הקטנה מנקודת הריחוף ועד לקצה הסטיק העליון נועדה לפצות על ירידת מהירות הראש עקב העלייה בעומסים כשמגדילים את הפסיעה. ובנחיתה כשיורדים בסטיק מתחת לנקודת הריחוף רצוי שתהיה הורדה של הסל״ד כדי למתן את קצב הירידה. כמובן אם הבקר תומך במצב גוברנור עדיף להשתמש במצב זה, אלא אם מדובר בבקר של אליין כי שם הגוברנור המובנה ממש לא מוצלח ועדיף לייצר גרף מצערת ״דמוי גוברנור״ כפי שהסברתי לעיל.
לגבי הרעידות - אם מדובר בקפצוצים קלים ומהירים על הקרקע, זו תופעה די מוכרת שאם אני לא טועה מכונה Chicken Dance. אם אתה מדבר על רעידות חריפות אזי זו בעיה, אני הייתי בודק בכיוון של מיסבים ראשיים. אבל קודם כל תסדר את גרף המצערת שלך.
נערך לאחרונה על ידי Friman; 21-12-2012 בשעה 12:59:31.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9