אביחי
שלום וברוך הבא לפורום ולאתר.
לפני שאתחיל להסביר לך כמה עובדות פשוטות יש לנו חוק שמאוד רלוונטי לעינינינו:
יש באתר איסור על דיון בחנויות אתרים או מוצרים בארץ ולכן אני אתן לך דוגמאות למוצרים מחו"ל עם מחירים בארץ ואם תרצה קישור לחנות בארץ זה יהיה בהודעה פרטית בלבד.
לגבי כמה עקרונות שלדעתי חובה שיהיה ברכב:
1. מנוע ובקר בראשלס [אלו מנוע ובקר מתקדמים שנותנים ביצועים טובים]
2. שלט 2.4 [שלט בתדר מתקדם ומודרני שמונע הפרעות רדיו]
3. תמיכה בסוללות ליפו [אלו סוללות זולות וחזקות אך גם מסוכנות אם לא משתמשים בהם נכון למשל חובה שהבקר יגן על הסוללה מפריקת יתר]
4. הנעה 4X4 [לקבלת ביצועים טובים]
5. רכב גדול ככל הניתן [קנה מידה של 1/10 ויותר ככל שהרכב גדול כך גם הביצועים שלו וגם המחיר]
6. חלקי חילוף זמינים בארץ [רכב שאין לו חלקים זמינים בארץ ויש לו תקלה זה אומר שהוא מושבת לחודש]
אני אתחיל מהסוף: סוללות ומטען ניתן לקנות בארץ אבל מה שיעלה לך 1000 ש"ח בארץ תוכל לקנות ב 500 ש"ח בחו"ל
לפעמים ולעיתים קרובות כאשר יצרן נותן לך חבילה של "הכול כלול" אתה מגלה אחרי שבוע שהסוללות והמטען שכלולים שווים לתחת ואתה צריך לקנות שוב...עוד סוללות ועוד מטען.
ולכן הייתי ממליץ להפריד את הקניות ולא להתפתות לעיסקאות כאלו.
אני לא ממליץ לך לקנות רכב מחו"ל כי אתה מתחיל ומתחיל צריך עזרה והדרכה אותם הוא מקבל בחנות ממנה הוא קונה את הרכב
זה נשמע פשוט נוסח "מה כבר יש לדעת בסך הכול מחברים סוללה ונוסעים" אבל זה לא ככה.
אני מבין שאתה מתחיל טרי ואין לך ידע כלל ולכן אני מציע לך לקרוא לא מעט מדריכים שפזורים פה
כגון:
צרור עצות למתחיל
איך לבחור מכונית
ובכלל לעבור על הסקירות שבקישור הבא:
http://www.efly.co.il/forums/articles.php?c=62
שים לב שיש שם שני דפים של מדריכים שכל מדריך מכיל לא מעט ידע...
כשאני מנסה לגבש דעה על איזה רכב להמליץ לך אני מתלבט...
2500 מספיק לקניית רכב כזה:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXDUXZ&P=7
יחד עם מטען פשוט ו2 סוללות מחו"ל
אבל צריך לדעת שהרכב הזה הוא מוגבל באופן יחסי.
הוא אמנם עונה לכל התנאים שתארתי למעלה אבל הוא 1/10 [קטן] ולכן ייתכן שבעוד X זמן הוא ישעמם אותך
דבר שלא יקרה אם תקנה רכב יקר יותר.
ולכן אני צריך לדעת אם 2500 זה סופי או שיש לך אפשרות לעלות למדרגה הבאה של קניית רכב מהיר יותר, חזק יותר ומהנה יותר
מדרגת המחיר הבאה היא כ 4000 ש"ח?
יש על מה לדבר?
בכל מקרה כשתחליט על רכב אתן לך קישור לסוללות ומטען.
תקרא קצת מאמרים ,תענה לי על השאלות ונתקדם.
רן ענבר