אני די חדש בנושא, יצא לי להטיס כמה פעמים קוואד קטן (Turnigy FPV250), זה ממש כיף והחלטתי שאני רוצה אחד לעצמי!
קראתי המון כאן בפורום וחיפשתי לא מעט בגוגל, אבל אני לא מבין בזה מספיק וקצת מפחד להחליט ולהזמין על דעת עצמי.
בהתחלה חשבתי להזמין את Turnigy SK450 מ-Hobbyking, הוא מגיע מורכב, עם שלט, מוכן לטיסה והכל טוב ויפה.. אבל הוא מגיע עם בקר טיסה יחסית פשוט (ללא ברומטר/GPS/מצפן) ואני מעדיף אחד יותר חכם.
אז החלטתי שאני רוצה להרכיב קוואד בעצמי, עם בקר שיידע לשמור על מיקום וגובה (ואולי גם להוציא את הכלב לטיול).
אני לומד אדריכלות אז יוצא לי לבנות לא מעט דגמים, אני יודע להלחים דברים פשוטים, ואין לי בעיה ללמוד מסרטונים ביוטיוב אם יש משהו מסובך. קצת קשה לי להבין איך הרכיבים מתקשרים אחד עם השני, למשל אם החיבור בין בקר הטיסה ל-GPS או לשלט הוא ב-plug and play או שצריך להתחבר למחשב, להתקין, לסנכרן ולהגדיר דברים..
אנסה לסדר את רשימת הקניות (שתתעדכן כאן במידה ותוכלו לעזור)-
בקר: HKPilot Mega 2.7, או שעדיף בקר יותר יקר כמו APM 2.6?
רכיב GPS: NEO-6M GPS
שלדה: אני חושב ש-45 ס"מ זה גודל טוב, לא גדול מידי ולא קטן מידי, אשמח להמלצה על דגם ספציפי וגם לדעות שונות (גם 25 ס"מ כמו שהטסתי זה נחמד).
מנועים, פרופלורים ובקרי מהירות: אין לי מושג איזה להזמין ,יש כל כך הרבה אופציות וצריך לדאוג שיתאימו לשלדה, לבקרים ול.. הכל, גם כאן אשמח להמלצות.
בטריה: הבנתי שכדאי להזמין בטריה של 4000-5000mAh, אבל יש שוני בין הדגמים, 3S/4S וגם 20C/25C/30C, אני לא בטוח מה המשמעות וראיתי שהן שוקלות יחסית הרבה.
מטען לבטריה: צריך לקנות מטען לבטריות ליתיום שכולל מייצב וספק, זה כבר יותר פשוט.
שלט: אני משער שבשביל הבקר שאני רוצה צריך את Turnigy 9X, או שה-5X גם יספיק? בנוסף, בחיים לא ייבאתי ציוד תקשורת לארץ, כמה זה נוראי? מה צריך לעשות כדי למנוע ממשרד התקשורת והמכס לאכול אותי?
כבלים, ברגים, מחברים ועוד: מגיעים עם החלקים שאני אזמין, או שגם אותם צריך לבחור? שכחתי עוד משהו (ראיתי שמוכרים דברים כמו מפצל כח לסוללה למשל)?
אני רק מוסיף.. שאם אפשר להזמין קיט שלא כולל בקר טיסה, או שכולל בקר ברמה של מה שרציתי, זה גם טוב.
קצת חפרתי ושאלתי עשרות שאלות, אז ממש אודה למי שיוכל לעזור אפילו בקצת, בחיים לא התעסקתי בתחום הזה או ב"פרוייקט" כזה וארצה להזמין את כל החלקים בימים הקרובים. אני מבין שהכל ביחד יעלה 1500-2000 ש"ח, ושלרוב המשלוח לוקח בערך חודש. בכללי אשמח להערות לגבי הזמנות, מכס, אישורים, הרכבה ועוד טיפים.
תודה מראש,
נוי.