שלום
יש לי מנוע ווברה 6.5 סמק שמעל ל 10 שנים לא עבד וישב בצד מלא אבק ותקוע
איך אני מחזיר אותו לחיים
תודה
שלום
יש לי מנוע ווברה 6.5 סמק שמעל ל 10 שנים לא עבד וישב בצד מלא אבק ותקוע
איך אני מחזיר אותו לחיים
תודה
שלום,
קודם כל תנקה אותו ותעשה לו אוברול.
תלוי גם במצב המנוע.
Katana V2 46 3D ז''ל
yak 55 3D 46
calipso F3A
SD-10 2.4GHZ
עומר ביטון 0544595261
ניקוי באלכוהול להסיר שומנים מדלק שיתייבש כמו כן WD 40 מנקה הכל,לאחר מספר התזות פנימה תתחיל לסובב את המנוע עם פרופ ,ואם אין לך כוח אליו אני יקנה אותו ממךחולה על ווברה.
הניקוי יעשה לאחר פירוק של ההככככלללל.
נערך לאחרונה על ידי אליקופטר; 24-06-2010 בשעה 20:16:57.
רוצה לספר בדיחה לאלוקים ?ספר לו על תוכניותיך!
,אלון שדה.
אנייה ? זה ווברה... תשכיב את המנוע בבנזין ליום יומיים והכל ישתחרר
רצוי שתפרק את המכסה האחורי אבל זה לא חובה בשלב ראשון,
אח"כ תפרק את המנוע לגורמים ושוב תחזור על תרגיל הבנזין.
תבדוק את פנים המנוע והמיסבים לשיתוך וחלודה...
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM
אופס כן כ ן היתכוונתי לווברה אני בדיוק מרכיב אנייה על טריינר והושפעתי![]()
רוצה לספר בדיחה לאלוקים ?ספר לו על תוכניותיך!
,אלון שדה.
לפני עשר שנים אולי עוד ווברה היו טובים היום הם חרא-- תזהר עם הבנזין--אטמים עלולים ללכת.......
מומלץ- לשם שמן לשחרור - כגון wd40 או שמן אוטומאט (שמן גיר אוטמאט אדום)
ישנה אפשרות גם להכניס לתנור בחום של 100 מעלות בערך כך שאם ובמיוחד אם המנוע תפוס קרוב לנקודה העליונה-נקודה מתה אז יעזור מאוד--בדוק מייסבים כי גם חתיכות חלודה מתנתקות מהמיסבים או אחורי הקראנק ועשויות לגרום לנזק--שריטה בציפוי הצילינדר- שלזה מנועי ווברה היו כבר ממזמן רגישים ביותר..........
הצעתי ב 300 ש"ח מה אתה אומר , לא עלה לאויר אף פעם רק הרצת מנוע קיבל
ווברה של היום חרא כי--הם סובלים מבעיות של זייוף בעבודה שנובע מהתקלפות הציפוי של הצילינדר
זו מחלה כרונית--פעם הם היו נחשבים למנועים מצויינים בערך לפני 15 20 שנה - אבל היום איכותם ירודה ביותר--ולא משנה כמה יפים הם נראים מבחוץ........אני כבר תקופה שומע שכל מי שקונה מנוע מתוצרת ווברה חדש נכווה קשות.........
ככה זה שמעבירים ייצור לסין--מה שהיה להם זה כמו הסיפור של הקמצן והתרנגולת --רצו להרוויח יותר--ויקבלו פחות..........
לשים בסיר עם מים ולבשל. להחזיק ברתיחה ולוודא שהמים תמיד מכסים את כל המנוע.
אחרי כמה דקות תוכל לסובב אותו ולא תהרוס את האטמים. כמובן שאחרי זה חייבים לפרק אותו, לנקות טוב טוב את המים והג'יפה ולשמן הכל בשמן WD40 או שמן אוויר.
ארז
!!!BEWARE WE ARE IN THE AIR!!!
לדעתי חימום היקפי עם מפזר אויר חם, או הכנסה לתנור ביתי, בטמפ. של 120 מעלות למשך 10 דקות יעשו את אותה העבודה.
אין צורך לפרק, אלא להרטיב עם שמן ולסובב הרבה את המנוע, כך שהשמן יגיע לכל מקום וישמן את חלקי הפנים.
ברגע שהמנוע ישתחרר, ניתן יהיה להניעו כמו כל מנוע אחר. כמובן יש לוודא מצב סיכות וכל השאר.
אוברול זאת מילת קסם.
בטוח שאם יחליף בוכנה, שרוול, גל ארכובה, טלטל וקורבורטור, המנוע יניע ואולי גם יעבוד היטב.
ממילא לא על חשבונו![]()