היי,
מזה כחודש אני עובד על התחנה החדשה (95% מהזמן מחכה לחלקים מחו"ל)
האתגר האמיתי היה להשתמש במסך המיוחד שאתם רואים בתמונה. למסך הזה יש 1500 NIT!זה אומר שבאור יום ניתן לראות בו טוב גם כשהשמש הישראלית קופחת מעל. יש לו כניסת S-VIDEO, VGA, VIDEO BNC ומסך מגע מובנה. בקיצר חיה רעה.
הוא פורק מניידת משטרה ונקנה מ eBay באומץ יש לאמר. יש איתו 2 בעיות כבדות:
1. הוא כבד (ממש)
2. הוא גדול ומגושם
הסבר:
1. בחרתי להעמיס את הכל בארגז קטן יחסית לשם הנוחות, הבעיה הראשונה מלבד העובדה שהארגז הופך להיות כבד (ועם זה אי אפשר לעשות כלום) היא שאי אפשר לתלות אותו עם המכסה של הארגז בלי שהארגז יתהפך אחורה
2. בגלל שהמסך גדול ובעל עומק הארז לא נסגר ואי אפשר להנמיך את הפנל בגלל יש שם רגליות ייעודיות.
לכן החלטתי לעשות מעשה אמיץ (דברי איתי 4D) או מטופש/מפחיד (דברי איציק) לפרק את המסך ל 2! כלומר לשים את ה LCD עצמו למעלה ואת כל המוח למטה. החיבור בין החלקים מעשה ע"י 5 כבלים מסוגים שונים: 2 כבלי מתח, 1 FLAT CABLE 2mm (לא 2.54 ממ!!) של 50 פינים, חוט שדומה לחוט סרוו ו FLAT CABLE 2mm של 10 פינים
חלק מהכבים חתכתי וחלק הארכתי ע"י מאריכים שהוזמנו מחו"ל. החלק התחתון מתחבר לפנל הראשי מלמטה ע"י 6 ברגי 3M.
את הפנל הכנתי מפלטת אלומניות שצבועה באבקה מטאלית ובתנור.
המפסקים אלו "מפסקי חימוש" עם נורת בקרה שדולקת כאשר המפסק דלוק.
כרגע בארגז: מפצל וידאו, סוללה, DVR, מטען שמקבל 12V והחלק האחורי של המסך.
החיבור של המקלטים + diversity כלומר ל GDT נעשה עם כבל 6 פינים שגם מעביר את ה RSSI של כל אחת מהאנטנות ומציג אותם על מסך LCD קטן בחלק התחתון של הארגז. בנוסף יש מד מתח לסוללות של הארגז עצמו.
אני חייב להגיד תודה ענקית לאיציק על הייעוץ הכללי וגם שביום שלישי ישב איתי ועם עוד חבר על המסך ואיתר את הבעיה. האמת כמעט והתייאשתי מהמסך כי לא הצלחתי לגרום לשני החלקים לעבוד כשהם מופרדים וכמעט ששרפתי אותו, הבעיה נמצאה בדמות הכבל השטוח. תודה.
תודה גם לאיתי 4D שישב איתי על התכנון הראשוני.
GDT:
מה בעתיד המאוד קרוב?
1. סיכוך של הכבלים היוצאים מה LCD הגדול לתוך הארגז. יש רעיונות יצירתיים? בוגל אני מחכה לטיפים ויש לי קסדה![]()
2. מציאת כבלי וידאו קטנים מסוככים.
מה בעתיד רחוק? (כמה שבועות)
אני עובד על מחשב קטן ומאוד חזק שמריץ לינוק כדי שיריץ לי את התוכנה של הפפרצי (הטייס האוטומטי) הוא אמור להיכנס לארגז גם אחרי "שכנוע" קל.