מזה משנה מבחינת הטיסה ?? מה עדיף? ואיך בדיוק המסוק נוטה לכיוונים בלי פלייבר ?
תודה לכולם מראש על העזרה
טירקס החדש 600 מה כדאי עם או בלי פלייבר.
מזה משנה מבחינת הטיסה ?? מה עדיף? ואיך בדיוק המסוק נוטה לכיוונים בלי פלייבר ?
תודה לכולם מראש על העזרה
טירקס החדש 600 מה כדאי עם או בלי פלייבר.
מה שמטה את המסוק לכיוונים זה הסואש ובלי פלי באר הוא פשוט מטה את הלהבים עצמם
בחיפוש פה מוצאים שזה גם פחות משקל בראש = יותר קל למנוע
וגם פחות דברים נישברים כשזה מתרסק ...
מדובר על כ - 20% יותר כוח במסוק FBL - ללא Flybar, פחות משקל, פחות חלקים משמע פחות נקודות כשל.
לי יש פלייברלס רקסי 550
מרוצה עד הגג.
תלוי בתקציב,אני החלטתי להשקיע וקניתי אותו פלייברלס.
תודה לכולם![]()
עדיין לא הבנתי הוא מטה את הלהבים למעלה ולמטה אבל איך הסוואש משפיע על הכיוון אם הלהב זז רק מעלה או מטה?
גם במסוקים עם וגם בלי פלייבר- הלהבים מוטים בצורה לא סימטרית כדי להטות את המסוק לכיוונים שונים
בכבוד רב אלעד דב- Elad Dov
Trex 700e dfc pro hv- IKON Fbl
Gaui X3-Ikon Fbl
Trex 450L- IKON Fbl
Telink SU-29
JR X9303 2.4Ghz
1. תפקיד הפלייבר הוא לייצב את המסוק, אין קשר להטיית הלהבים - הם מוטים ישירות ע"י הסווש.
2. מה עדיף?עדיף מה שבא לך... הפלייבר מספק יציבות מכאנית. ה FBL מספקת יציבות דיגיטלית, יש ל FBL עוד יתרונות כמו גם חסרונות, לאחרונה היתרונות עולים על החסרונות ויש יותר ויותר מטיסים עם פלייבר.
3. המסוק מוטה בלי פלייבר מכיוון שכמו שכתבתי ההטייה נגרמת ע"י הלהבים שמקבלים את הזויות שלהם ישירות מהסווש.
4. אם בא לך להתעסק קצת עם מחשב ואתה מוכן לקחת את הסיכון של נעילת מערכת או השתגעות שלה, ומאידך להתעסק עם פחות כיוונים מכאניים ולהוריד מהגרר שמופעל על הראש וכתוצאה מכך לקבל מנוע עם 'יותר כח', לך על ה FBL.
שכחתי את החלק הכי חשוב - המסוק נכנס יותר בקלות לאוטו בלי הפדלים המציקים האלה...רק בשביל זה כדאי לעבור ל FBL....![]()
וואי המון תודה עשית לי סדר בבלאגן! אני עדיין לא יודע מהלהחליט עם או בלי אני רוצה את הטירקס החדש ה 600.
ואני לא יודע מהלקחת... אני חדש יחסית בתחום ואני מטיס 450 כרגע עדיין בשלווה אבל בכל זאת ממש רוצה מסוק גדול יותררר
א לא יודע אם או בלי הפלייבר...
תודה![]()
XHover MXP230, TBS Discovery, Compass Atom 7HV, TwinStar II FPV, Trex 250SE,500ESP FBL, 550e BeastX, Mini Ellipse, Merlin, Cularis, Xeno ,P51d, Aurora 9 and not enough time (oldies: Stryker F-27Q, Easy Star, Telink SU-29, Fox, 450 Pro) Hagay
אני שמח כשאני יכול לעזור.
אם אתה עובד ממסוק 450 ל 600, אני מניח שאתה לא מטיס 3D וקצת חדש בהטסה? - אם כך תזמין את הפלייבר הרגיל, אח"כ אם תרגיש את ה'דודא' - תוכל תמיד לשדרג.
מערכת פלייברלס תתן לך:
מסוק זריז ומדוייק יותר
מסוק מהיר יותר
חסכוני יותר בסוללות או דלק
אמין יותר עם פחות מכניקת ראש
ואם מדובר במערכת איכותית אז כמטיס ממוצע אני לא מאמין שתמצא בה חסרונות.
מה המוקשים ?
1.איכות עולה כסף ולסוג המערכת השפעה אדירה על איכות הטיסה והכיוונון שתקבל.
2.המערכת דורשת תשומת לב בשלב הסטאפ (לא מדע טילים)
לכן:
בחר מערכת איכותית ממש כמו כשבוחרים ג'ירו טוב כך תבצע את הכיוונים פעם אחת ולא תהיה עסוק בכיוונים כל הזמן.
מבחינת אמינות המערכת, אין שום בעיה אין סיבה שתשתגע או תינעל, הסבירות לתקלה בטיסה עם מערכת כזו זהה לסבירות לג'ירו שיפסיק לתפקד באמצע טיסה (אתה מכיר מישהו שבחר בגלל זה להטיס בלי ג'ירו?)
תטיס פעם אחת עם מערכת כזו שמכוונת כמו שצריך ולא תחזור יותר לפדלים.
+++++++ תודה רבה!!ואתה צודק אני עדיין לא מטיס ב 3D ... אבל בקרוב
![]()
בכבוד רב,
שגיא אדיר
T-Rex 700N LE
V-Bar SL Pro
Ys 120 3D
DX8
תלמד מאתמול, תחיה את היום, תקווה למחר והכי חשוב תהנה מהחיים !
Fly Hard Fly Low Fly 3D All The Way