שלום,
היום התחיל בטיסה שגרתית של ריחופים בשמיים שהסתיימה בלי שום דבר חריג לאחר כ 5 דקות. החלפתי סוללה ולאחר מכן התכוננתי לטיסה השניה, התחלתי להעלות סל״ד ופתאום בקע רעש מוזר מהמסוק , רעש של תזוזה לא חלקה, החשד הראשון היה שהחופה נוגעת בגג״ש ולכן פירקתי אותה. ניסיתי שוב להעלות סל״ד ושוב אותו הרעש. כיביתי המסוק והתחלתי לעבור על כל הגג״שים והמכניקה והכל נראה תקין לחלוטין. ניסיתי לסובב את המנוע בעזרת היד והוא הרגיש לי די קשה ולא חלק ואפילו השמיע קצת רעש מוזר.
בטיול קטן ברשת גיליתי מספר אנשים שחוו בעיות דומות לאחר כ 40-50 טיסות (כמו המנוע שלי) וגילו שהדבר נובע בד״כ משחיקה של המיסבים.
ניסיתי למצוא סרטון שמדגים כיצד לפתוח את המנוע ולא הצלחתי (יש של מיני תיאורים טקסטואלים שמתארים את התהליך ע״י שימוש בציוד ״כבד״)
זה ממש מתסכל , מדובר במנוע חדש שלא עבד קשה בכלל, טס בסביבה נקייה ולא חווה שום טראומה.
תיאור התיקון כבר מעלה בי תהיות של האם בכלל בא לי להתעסק עם זה ואם זה שווה את העצבים (וכנראה ההמתנה לחלקים-אם בכלל מדובר באותה הבעייה) ואולי פשוט עדיף להחליף מנוע.
הבעייה העיקרית היא שכנראה מדובר בתופעה ידועה/נפוצה עם המנוע הזה (align אפילו הוציאו קיט שדרוג למייסבים) ולכן נראה לי לא הגיוני לרכוש מנוע כזה בידיעה שיש סיכוי שהדבר יקרה גם בו.
סקורפיון ?
עצתכם בבקשה.
*