דוד,
דבר ראשון - טוב שפתחת שרשור חדש וממוקד על השאלה שלך.
הטיסן שבחרת מעולה. חברה טובה, ביקורות טובות. בהחלט איכותי. גם הסטאפ שמרק המליץ לך מעולה.
והוא אכן טיסן שני מבחינת אופי הטיסה שלו.
ועדיין, אני רוצה לכתוב לך את ההסתייגות שלי, ואת ההמלצה שלי, ולקחת כיוון שונה.
ממה שאני מתרשם דרך השאלות שלך פה ובשרשור המקורי, אתה עושה את צעדיך הראשונים בתחביב. מרגיש שמיצית את הביקסלר (ראיתי אפילו שאתה רוצה למכור אותו).
לא נראה שיש לך נסיון עם בניית בלזה, וכנראה נסיון מסויים עם בניה ותיקון מוקצפים.
נראה לי שהטיסן שאתה בוחר הוא קפיצה ענקית (ענקית מדי). הרי ברור שתוך כדי הלימוד יהיו מפגשים לא מתוכננים עם אמא אדמה, ובלזה לא מגיבה טוב מצבים כאלו. היא פשוט לא סלחנית.
זה אומר שאתה תאלץ לבלות המון זמן בתיקונים ושיפוצים, או לחילופין בהשקעת עוד ועוד כסף בחלפים (ראה ההערה של מרק שהטיסן דומינו הוא "מודולרי"). ולא נראה לי שזו הכוונה שלך, ושלזה אתה מכוון.
בנוסף, בגלל שהטיסן איכותי ויקר, הסטאפ יהיה גם כן יקר. המנוע שמרק המליץ למשל, רק הוא עולה מעל $100. ESC איכותי זה מחיר דומה. סרוואים איכותיים זה עשרות דולרים. אתה מודע לזה?
וגם, הסטאפ הזה מחייב עבודת חשמל והלחמה מדוייקת, עם מחברים של זרם גבוה (XT60 למשל לא מתאים פה), עם הלחמות חזקות ונקיות (אחרת הזרם החזק פשוט ישרוף אותן)
מה שמביא אותי (דעתי האישית בלבד כמובן !) למסקנה שעדיף לך לעבור לטיסן שלב שני מוקצף, עם גלגלים, ועם סטאפ שיכול להיות סיני במחיר לא יקר.
זה יאפשר את קפיצת המדרגה שאתה מבקש, והלימוד יהיה הדרגתי, ולא "משברי" (תרתי משמע).
יש כמה אפשרויות בגדול:
1) טריינר "קלאסי" עם גלגלים ופוטנציאל אווירובטיקה בסיסית (מנטור, אפרנטיס, פאן-קאב)
2) סקייל מוקצף כנף תחתית. קשה יותר להטסה, אווירובטיקה יותר טובה, המראות ונחיתות יחייבו לימוד ודיוק
3) טיסן ספורט ממש (כמו הריינבאו F3A מהסיני) שמאפשר אווירובטיקה מדוייקת אבל דורש שליטה יותר טובה.
הטיסנים האלו יהיו הרבה יותר סלחניים ללימוד ולטעויות ולהתרסקויות. המחירים יהיו שפויים עבור לימוד. והם יהווי מקפצה מצויינת שאחריה תוכל לעבור לאן שתרצה - בלזה כנף תחתית, 3D וכו וכו.
ברור לי שלהטיס "טריינר" עלול להתפס כמשעמם, ולהרגיש מיצוי מהר מאוד.
אבל להרגשתי והבנתי, התחביב הזה הוא מרתון, לא ריצת 100 מטר. אפשר להכנס, להחליף טיסנים כמו גרביים, ובאיזשהו שלב להתייאש ולזרוק הכול.
או שאפשר לבנות בסיס חזק, לעלות שלב שלב, ואז להגיע לשמיים
מאחל שבכול מקרה תהנה. מקווה שזה עוזר