תגובה: ardonio שדרוג גרסה לboard
עשית סלט... אחינו מה זה סלט עשית
ראשית, הלוח שלך איננו לוח שתומך בגרסת ארדוקופטר המקורית אלא רק בmegapirateNG, זה נכון. עכשיו השאלה היא איך ניסית לשדרג את גרסת התוכנה, דרך missionplanner או דרך ארדואנו? אתה צריך לצרוב גרסת תוכנה ללוח דרך ארדואנו ולא דרך הmission planner... לשם כך:
1. תוריד את הגרסא שאתה רוצה להוריד מדף הפרוייקט של megapirateNG בגוגל קוד (שים לב שגרסא 2.9 לא זמינה משם אלא ממקור אחר, תמצא הוראות כיצד להוריד אותה בשרשור בנושא Crius AIOP בrcGroups, אני לא זוכר בעל פה), תרחיב את התיקייה מהקובץ המכווץ ושמור על המחשב. בתוך התיקיה שקיבלת ישנה תיקייה שנקראת libraries, אתה צריך להעתיק אותה כתיקייה, לגשת לתיקייה במחשב ששם שמורה לך תוכנת ארדואנו, למחוק (או לשנות את השם) של תיקיית libraries המקורית שנמצאת שם ורק לאחר מכן להדביק שם את תיקיית libraries שהעתקת מתיקיית הגרסא של megapirateng שהורדת. לאחר מכן פתח את קובץ השידרוג בתוכנת ארדואנו, ערוך את ההגדרות בהתאם לתצורת הרחפן שברשותך ולרכיבי החומרה שאתה מחבר אליו (סונאר, gps, osd וכו׳), בחר בלוח המתאים ובפורט המתאים (כל ההוראות לתהליך הצריבה מפורטות מצויין במדריך של ליאור ״רחפן על בסיס לוח Crius AIOP" באגף הסקירות שבאתר, תקרא שם בפירוט ופעל לפי ההנחיות, חבל לכתוב פעמיים) ולחץ על upload. בדרך כלל בנסיון הראשון זה לא עובד, נסה כמה פעמים עד שיעבוד. כדאי שהלוח לא יהיה מחובר לשום דבר חוץ מלמחשב, כלומר נתק בקרים, חיבורים למקלט, לgps וכו׳.
לגבי הצורב avr - אין לך צורך בו ללוח הזה... ללוח הזה יש כניסת micro usb, אתה מחבר פשוט עם כבל מתאים ליציאת usb במחשב, מחכה שהמחשב יגדיר את תצורת ההתקן של הלוח, ואז אתה יכול לצרוב ולהתממשק בהמשך לmission planner.
דבר אחרון- בעבר הייתה טענה שרכיב הusb בלוחות הAIOP שמשווק הסיני תקול... כלומר ייתכן שבלוח שלך תהיה בעיה לחבר למחשב משקע הusb, תלוי מתי קנית את הלוח מהסיני (כי בשלב מסויים הם הורידו את הלוח הזה מהמדף וכעת הוא חזר, אני מניח שהם תיקנו את הבעיה). בכל אופן הדרך הראשונה לנסות להתמודד עם זה היא באמצעות מתאם ftdi to usb מתאים ורק אם יש תקלה בftdi עצמו לנסות עם צורב avr- מה שברוב הפעמים, גם מנסיוני האישי וגם ממה ששמעתי מאחרים שנתקלו בבעיה כזאת, לא מצליח. וזה גם המון כאב ראש, צריך להלחים פינים, להכין מתאם... כאב ראש- אם אתה לא מצליח להתחבר דרך הusb אני במקומך הייתי מחזיר מייד את הלוח לסיני ומתלונן על מוצר תקול, חבל על כאב הראש והתסכול שבלנסות להתעסק עם הצריבה דרך צורב הavr, ומרגע שתלחים את הפינים הנדרשים ללוח אתה יכול לשכוח מזה שהסיני יזכה אותך אם אכן יש תקלה בלוח.
לגבי שמירת הגובה - בארדוקופטר ניתן להגדיר עד 6 מצבי טיסה מהשלט. אתה יכול לבחור שאחד המצבים הללו יהיה מצב ״שמירת גובה״, ואז כשתפעיל אותו מהשלט, הרחפן ישמור על גובה ברמת דיוק של מטר אחד, פלוס-מינוס. בהיעדר הגדרה של מצב טיסה אחר, ברירת המחדל היא stabilize, כלומר טיסה במצב מיוצב, כמו בKK ובלוחות פשוטים אחרים נעדרי פונקציות טייס אוטומטי.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9