שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 12 מתוך 12

נושא: טעות של מתחילים בבניה: סטיית בסיס כנף ב1.5-1 מ"מ וגם שאלה בנוגע לתושבת סרוו

תודה!
    1
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל טעות של מתחילים בבניה: סטיית בסיס כנף ב1.5-1 מ"מ וגם שאלה בנוגע לתושבת סרוו

שלום לכולם.

היום התחלתי לבנות את הטיסן הראשון שלי: Araising Star של Seagull.

היו הרבה התלבטויות ובסופו של דבר החלטתי שאני מעדיף להרכיב את הטיסן לבד וללמוד איך הוא בנוי -
    הרבה יותר כיף מאשר לקבל אותו מוכן (למרות שזה כמעט אותו מחיר - אם טריינר אז עד הסוף..) חוץ מזה שכנראה שבעתיד אחרי שאלמד להטיס
    אזמין קיטים מחו"ל ולכן כדאי להתחיל ממשהו.

לאחר שסיימתי להדביק את הכנפיים, חיכיתי מעט, הכל היה נראה מושלם וחשבתי שהאפוקסי התקשה ואז רציתי להניח את הכנף בשמש וברוב טפשותי הנחתי אותה בצורה מאוזנת באוויר כשיש תמיכה מהצדדים.

סטיית כנף:

לאחר כרבע שעה שמתי לב שבסיס אחת הכנפיים "שקע" וכרגע בין בסיס צד ימין לבסיס צד שמאל קיים פער של 1-1.5 מ"מ (החלק המוביל של הכנף נראה חופף לחלוטין).

כמה חמור המצב? מאחר ואין בארץ חלקי חילוף אני תוהה אם יש טעם בכלל להמשיך או שאאלץ לקנות קיט חדש.

שאלה נוספת לגבי תושבת סרוו בכנף: בהמשך לטעות הראשונה, הלכתי לפי ההוראות ולא לפי ההגיון - התושבת של הסרוו ובית התושבת בכנף היו קטנות מדי לסרוואים
    של הייטק - בשל הדבקת הכנפיים לפני התאמת התושבות נאלצתי לשייף את התושבת ובית התושבת - יצאה תוצאה טובה לטעמי וכעת הסרוו נכנס למקום אבל על מנת להכניס\להוציא אותו צריך להוציא קודם את התושבת (הסרוו גדול והכניסה עם החוטים צפופה למדי) - במדריך כתוב שצריך להדביק את התושבת בדבק (CA) אבל אני יודע שאם אעשה את זה אהיה בצרות אם ארצה להוציא אי פעם את הסרוו או לתקן אותו - האם קיימת דרך טובה יותר לחיבור התושבת? ואם אשתמש בדבק (alteco) האם ניתן בעתיד לפרק את התושבת באמצעות סכין יפני?

תודה מראש

תודה!
    89
    הודה 302 פעמים ב 270 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    7 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: טעות של מתחילים בבניה: סטיית בסיס כנף ב1.5-1 מ"מ וגם שאלה בנוגע לתושבת סרוו

צלם ותעלה תמונה ברורה
    צביקה

If you can't make it fly, try harder, else RTFM

תודה!
    1
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: טעות של מתחילים בבניה: סטיית בסיס כנף ב1.5-1 מ"מ וגם שאלה בנוגע לתושבת סרוו

חלק מהתמונות צולמו במצב מאקרו.

תודה רבה!

נערך לאחרונה על ידי dptnl; 07-09-2013 בשעה 00:21:26.

תודה!
    208
    הודה 542 פעמים ב 329 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

התמונות לא עובדות
    Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm

תודה!
    1
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי sharonx צפיה בהודעה
    התמונות לא עובדות
    תודה, הפוסט תוקן

תודה!
    1
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

בתמונות זה נראה יותר רע למרות שגם במציאות זה מציק.
    באסה, אם הטיסן יושפע מזה לרעה אקנה שוב קיט.

והנה לקח שלמדתי (חוץ מלהקפיד על מצב אופטימלי לאחר הדבקה):
    לא לבנות טיסן עם אפוקסי 15 דקות במיוחד כשיש ODD (או לפחות נדמה לי שיש לי כזה)

אולי למי שמנוסה זה היה פחות משמעותי.

תודה!
    18
    הודה 54 פעמים ב 50 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

זה בסדר גמור... תטיס ותהנה...
    סהכ טריינר כמו שאומרים (;

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2

8. המשתמשים הבאים אמרו תודה לHimel על הודעתו:

dptnl (07-09-2013)

תודה!
    1
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי Himel צפיה בהודעה
    זה בסדר גמור... תטיס ותהנה...
    סהכ טריינר כמו שאומרים (;

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2

תודה רבה על התשובה, כבר חשבתי שהרסתי את כל הטיסן..

מנחת הבית
    שומרת
    תודה!
    2
    הודה 291 פעמים ב 241 הודעות
    הוזכר
    1 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

מה שקיבלת זה שבצד הכנף הנמוך תהיה זוית התקפה מעט יותר גדולה מאשר בצד האחר. זה מצב דומה לכנף מפותלת. היות ומדובר בטריינר, על פניו זה נראה שבעזרת קיזוז ניתן יהיה להתגבר על התופעה ולא תרגיש בה.
    בפעם הבאה שתרכיב כנף, תהדק את שני החצאים בעזרת קליפס בגודל מתאים מהסוג שמשמש להידוק ניירות. אתה יכול גם לנעוץ סיכה פה ושם על מנת לבטל כל אפשרות של תזוזה עד שההדבקה תתמצק.

לענין הסרוו בכנף. צרף תמונה וההסבר יהיה הרבה יותר פשוט.

תודה!
    1
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי flatspin צפיה בהודעה
    מה שקיבלת זה שבצד הכנף הנמוך תהיה זוית התקפה מעט יותר גדולה מאשר בצד האחר. זה מצב דומה לכנף מפותלת. היות ומדובר בטריינר, על פניו זה נראה שבעזרת קיזוז ניתן יהיה להתגבר על התופעה ולא תרגיש בה.
    בפעם הבאה שתרכיב כנף, תהדק את שני החצאים בעזרת קליפס בגודל מתאים מהסוג שמשמש להידוק ניירות. אתה יכול גם לנעוץ סיכה פה ושם על מנת לבטל כל אפשרות של תזוזה עד שההדבקה תתמצק.

לענין הסרוו בכנף. צרף תמונה וההסבר יהיה הרבה יותר פשוט.
    תודה רבה על ההסבר המפורט, הטיסן הבא שאבנה יהיה הרבה יותר מדויק - קצת קשה לי עם התוצאה כי אני פרפקציוניסט אבל מצד שני אני אעשה לעצמי הנחה זה טיסן ראשון שאני בונה (ובכלל) וכנ"ל לגבי ההתנסות עם דבק אפוקסי - חוץ מזה שצריך לשים סרט הדבקה שמגיע עם הערכה אני מאמין שזה קצת יטשטש את הפאדיחה..

לגבי הסרוו, החלטתי שאני פשוט אדביק את זה כמו שכתוב בהוראות.

עכשיו רק נותר להתאזר בסבלנות למדריך שאמצא ולא לנסות להטיס לבד למרות שטחנתי את phoenix ו real flight ו"למדתי" להטיס בצורה בסיסית ובסימולטור אפילו מעבר.

מנחת הבית
    שומרת
    תודה!
    2
    הודה 291 פעמים ב 241 הודעות
    הוזכר
    1 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

משום שאתה מגדיר את עצמך 'פרפקציוניסט', מוזר לי שנכנסת לתחום חדש ללא הכוונה מבונה טיסנים מנוסה. זו חכמה קטנה מאד ללמוד מטעויות. נכון, לומדים מזה, אבל אפשר וגם רצוי ללמוד מבלי לטעות.
    המלצתי לך, הצמד למדריך שיוביל אותך בשלבי הבניה הנכונים. מצד אחד תחסוך לעצמך מפח נפש, ומצד שני תהנה מתוצאות עבודתך.
    בהצלחה בהמשך

תודה!
    1
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי flatspin צפיה בהודעה
    משום שאתה מגדיר את עצמך 'פרפקציוניסט', מוזר לי שנכנסת לתחום חדש ללא הכוונה מבונה טיסנים מנוסה. זו חכמה קטנה מאד ללמוד מטעויות. נכון, לומדים מזה, אבל אפשר וגם רצוי ללמוד מבלי לטעות.
    המלצתי לך, הצמד למדריך שיוביל אותך בשלבי הבניה הנכונים. מצד אחד תחסוך לעצמך מפח נפש, ומצד שני תהנה מתוצאות עבודתך.
    בהצלחה בהמשך
    אני אכן פרפקציוניסט, אבל מסתכל על הטיסן הזה ככלי לימוד לכל דבר ולצערי מפאת זמן (במהלך השבוע אני עובד מבוקר ועד ערב) אני בספק אם הייתי מוצא מישהו שיסכים לעבוד בחג, או
    במהלך שבוע הבא כל יום מ9 בערב עד 11 בלילה - גם ההרגשה היתה פחות טובה אם מישהו אחר היה בונה - מדהים איך חיבור מוצלח של תושבת סרוו אחרי שחושבים על כל ההשלכות
    נותן הרגשת סיפוק מטורפת.

גם כשעשיתי אוברול למנוע 500 סמ"ק עם שני צילינדרים באופנוע שלי ללא שום רקע עשיתי טעויות - אחרי הפקת לקחים והחלפת כמה חלקים יצאה תוצאה מושלמת והאופנוע נוסע כמו גדול עד היום

למרות שמדובר בחלום ילדות, חיכיתי לזמן הנכון בו אוכל להרשות לעצמי לקנות טיסן וגם לשלם על הטעויות, זו הסיבה שחיכיתי עד עכשיו - במקרה הכי הכי גרוע גוף הטיסן עולה 500 שקלים ואם אצטרך
    אקנה קיט נוסף ואשמור את שאר החלקים לחלפים.

חוץ מהפדיחה עם הכנף שנבעה מחוסר הכרות מספק עם הדבק ועם הכמות והטכניקה ליבוש בינתיים הולך לא רע בכלל..

היעד הנוכחי: לגרום לטיסן להיות מוכן עד יום שישי הקרוב ולמצוא מדריך לבוקר..

אגב, איך מנחת הטיסנים ברחובות נחשב כשטח הטסה למתחיל?

נושאים דומים

1. [שאלה] שאלה בנוגע לשליחת מוצר לחו"ל
    על ידי shavit97 בפורום פורום משלוחים, מכס וחנויות מחו"ל
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 08-11-2011, 23:42:44
  2. [עזרה!] עזרה לאחר טעות של מתחילים
    על ידי feffer בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 23-11-2010, 20:58:03
  3. [עזרה!] איך לחבר מנוע אאוטראנר עם בסיס קדמי לפרופיל "ר" מאלומיניום ???
    על ידי alexk בפורום פורום דאונים וטיסנים חשמליים
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 14-08-2010, 07:23:03
  4. [עזרה!] טעות של מתחילים ? מד-מתח סוללה
    על ידי SomeDude בפורום פורום מסוקים חשמליים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 23-08-2009, 11:02:32

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך