שלום לכולם.
היום התחלתי לבנות את הטיסן הראשון שלי: Araising Star של Seagull.
היו הרבה התלבטויות ובסופו של דבר החלטתי שאני מעדיף להרכיב את הטיסן לבד וללמוד איך הוא בנוי -
הרבה יותר כיף מאשר לקבל אותו מוכן (למרות שזה כמעט אותו מחיר - אם טריינר אז עד הסוף..) חוץ מזה שכנראה שבעתיד אחרי שאלמד להטיס
אזמין קיטים מחו"ל ולכן כדאי להתחיל ממשהו.
לאחר שסיימתי להדביק את הכנפיים, חיכיתי מעט, הכל היה נראה מושלם וחשבתי שהאפוקסי התקשה ואז רציתי להניח את הכנף בשמש וברוב טפשותי הנחתי אותה בצורה מאוזנת באוויר כשיש תמיכה מהצדדים.
סטיית כנף:
לאחר כרבע שעה שמתי לב שבסיס אחת הכנפיים "שקע" וכרגע בין בסיס צד ימין לבסיס צד שמאל קיים פער של 1-1.5 מ"מ (החלק המוביל של הכנף נראה חופף לחלוטין).
כמה חמור המצב? מאחר ואין בארץ חלקי חילוף אני תוהה אם יש טעם בכלל להמשיך או שאאלץ לקנות קיט חדש.
שאלה נוספת לגבי תושבת סרוו בכנף: בהמשך לטעות הראשונה, הלכתי לפי ההוראות ולא לפי ההגיון - התושבת של הסרוו ובית התושבת בכנף היו קטנות מדי לסרוואים
של הייטק - בשל הדבקת הכנפיים לפני התאמת התושבות נאלצתי לשייף את התושבת ובית התושבת - יצאה תוצאה טובה לטעמי וכעת הסרוו נכנס למקום אבל על מנת להכניס\להוציא אותו צריך להוציא קודם את התושבת (הסרוו גדול והכניסה עם החוטים צפופה למדי) - במדריך כתוב שצריך להדביק את התושבת בדבק (CA) אבל אני יודע שאם אעשה את זה אהיה בצרות אם ארצה להוציא אי פעם את הסרוו או לתקן אותו - האם קיימת דרך טובה יותר לחיבור התושבת? ואם אשתמש בדבק (alteco) האם ניתן בעתיד לפרק את התושבת באמצעות סכין יפני?
תודה מראש